"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
И аз съм на мнение да не се замисляте много много за раждането. Каквото има да става - ще стане. Аз бях подготвена за почти всякакви сценарии, но накрая се случи точно това, което изобщо не предполагах.

Аз до последно бях резервирана към д-р Максим Яков, защото му се носеше слава, че на драго сърце препоръчва секцио. Е, угоди ми на акъла да раждам нормално - родих с форцебс. Сега ми идва краката да му целувам на този човек. Следващият път ще слушам какво ми говори.

За Добрева по принцип не съм доволна, но сега като се замисля явно нарочно упойката беше в такава доза, че да си усещам краката, защото ме караха да напъвам права, клекнала, легнала, само и само да го изкарам това голямо бебе (4,350). Peace

За протокола - следващото дете пак там ще го раждам живот и здраве. Изобщо не се съмнявам, че съм попаднала на най-правилното място.

А някой спомена храната - имаше една страхотна крем супа от картофки с крутончета. Само такова ядох.  Joy

# 571
Д-р Яков хич и не настоява за секцио  Naughty Дори напротив.Когато му казах че искам да раждам със секцио(имам причини),той каза"Ще видим,има време" и не беше много на моето мнение.Това е и първия лекар в живота ми който не бърза да тъпче пациентките си с лекарства за което само Браво мога да му кажа Peace  Радвам се че съм негова пациентка Heart Eyes и че има болница като МД в нашия град.

# 572
  • Варна
Това е и първия лекар в живота ми който не бърза да тъпче пациентките си с лекарства за което само Браво мога да му кажа Peace 

Да, така е!  Peace Първият път когато спрях да пия противозачатъчни ми излезе киста на яйчника и един гинеколог веднага ме натъпка с Оргаметрил, после и с други антибиотици. Вторият път като спрях да пия противозачатъчни пак ми излезе киста и Яков ми каза, че това е просто реакция на организма и след първия цикъл ще се оправи, да не се притеснявам. Така и стана - без никакви лекарства кистата изчезна.  Peace

Втори случай - приятелка с поликистоза се опитва да забраменее от 1 година. Отиде при Яков, изписа й само едно лекарство, предизвика овулацията и забременя от раз. А преди това други гинеколози и ендокринолози я тъпкаха с какво ли не.

Абе това е моят лекар!  Peace

# 573
  • Варна
Здравейте майчета!  Hug
Дойде време и аз да се включа с хвалби и благодарности към всички в МД Варна, начело с д-р М. Яков.
Аз се озовах там на 29.06. търсейки второ мнение, преносваща 7 дни и притеснена.
След консултацията с д-р Яков той насрочи секцио за следващия ден по медицински причини, но бебчо беше решил друго.  Mr. Green На излизане от МД ми изтекоха водите. Върнах се в кабинета и д-р Яков веднага свика екип. Това се случи около 17ч. в 18,07ч. се роди нашето съкровище Павел. Родих със спиналина упойка, която ми бе поставена от д-р Добрева успешно от първия път. Страничен ефект от упойката беше само втрисането след нея. Бебчо беше при мен от самото начало до края на престоя. Сложиха го веднага на гърда и засука. Персонала помагаше отзивчиво със всичко. Раздвижиха ме на 10-я час. Изкъпах се на следващия ден. Последния ден вдигнах температура, която в последствие се оказа, че е от гърдите и слизането на кърмата и се наложи даме изпишат с 1 ден по-късно, докато се уверят, че всичко е наред. За този екстра ден не ме таксуваха.  Peace
Изключително доволна съм от условия и отношение. Радвам се, че направих този избор и живот и здраве другото дете ще го родя отново там.  Peace

# 574
Марчелка, честито! Да ти е живо и здраво детенцето!  Grinning   bouquet

# 575
mar4ela5,честито и от мен,да сте живи и здрави и много послушни.

Аз все щее питам и все забравям.Момичетата със секцио след операцията слгаха ли ви нещо на корема.На мен веднага след като приключи секциото върху мястото на раната върху марлята ,видях моя док донесе нещо подобно като тези изтудяващите за хладилни чанти плоско,тежичко и доста студено.А и забравих да питам за какво е ,а и онзи ден на прегледа пак забравих, Mr. GreenИ да ви питам вие кой месец ходихте на преглед  след секциото,защото ми каза че съм отишла рано трябвало към 5-6 месец

# 576
  • Варна
baby_doll, благодаряя то не останало и при теб! Hug
лилка, благодаря!  Нищо не са ми слагали след секциото. Викат ме на контролен 40 дни след раждането.  Peace

# 577
А някой спомена храната - имаше една страхотна крем супа от картофки с крутончета. Само такова ядох.  Joy
Heart EyesО, това беше първото нещо, което хапнах след 3 дни глад и беше божествена! Grinning

марчела, честито, да ти е жив и здрав бебока!
лилка, и на мен ми слагаха лед след операцията и май бях единствената в реанимация с лед. Аз имах дренаж, предполагам заради него  Thinking
Контролен преглед минах 30 дни след операцията Peace

# 578
Heart EyesО, това беше първото нещо, което хапнах след 3 дни глад и беше божествена! Grinning

марчела, честито, да ти е жив и здрав бебока!
лилка, и на мен ми слагаха лед след операцията и май бях единствената в реанимация с лед. Аз имах дренаж, предполагам заради него  Thinking
Контролен преглед минах 30 дни след операцията Peace
Аха защото и аз бях единствената и никой нямаше и се чудех защо само аз имам  newsm78.Стоях доста време с него до раздвижването ми беше на корема.Но е имамло и други с такава тежест но по друго време Laughing.Но казаха ли ти защо са ти го сложили.

# 579
  • Варна
И на мен нищо не са ми слагали на корема след секциото. А на преглед бях днес, т.е. 45 дни след раждането. Когато ходих да ми махат конците, д-р Яков ми каза след 1 месец да отида на преглед, аз малко просрочих, ама няколко дни не са фатални  Wink

# 580
mar4ela5  честито щастие. Да ви расте здравичък, жизнерадостен, весел и игрив. Много незабравими и щастливи мигове ви желая.

# 581
Марчела,честито бебче.Да е жив и здрав и много да радва цялото ви семейство   bouquet
Лилче,аз макар и нормално раждане и на мен ми сложиха такова охлаждащо нещо на стомаха.За контролния преглед ходих 40 дни след раждането по препоръка на Д-р М.Яков  Peace

# 582
Момичета и на мен не са ми слагали нищо на корема, дренаж не съм имала. Момичето, с което бях в стаята имаше дренаж, но не е споменавала да са и слагали нещо върху корема. Само че, тя беше с пълна упойка и спомена, че се е свестила чак когато вече болките станали непоносими. ooooh!

# 583
Някой да има впечатления от д-р Недялков от МД?Няма го в списъка с лекари на болницата,а дава дежурства Thinking

# 584
bubka, Недялков присътстваше на секциото ми заедно с още двама доктори. По време на престоя ми  идваше на визитации, останах с впечатление, че е много мълчалив и още " зелен " доктор

Общи условия

Активация на акаунт