"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 244
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас / Св. Влас
Здравейте момичета, аз през октомври ще раждам в МД при д-р Капка Атанасова съм и на консултации през цялата бременност.
С интерес изчетох темата.
Най-вероятно ще съм секцио - тесен таз и предишна коремна операция имам.
Много малко отзиви чета в тази тема за моята докторка.
Аз бях насочена към нея от двете братовчедки на мъжа ми,които преди година родиха секцио и бяха много доволни.
Ще се радвам за мнения и от вас.
Аз все повече се замислям за стая с придружител.
Една от вас беше искала мнение по въпроса,но не прочетох отговор.
Моля ви кажете ми  придружителя освен леглото какво влиза в цената и може ли да влиза и излиза по всяко време?
Ще съм благодарна на всеки отговор.

П.П Много ми помогнахте и успокоихте с разказите си за вашите операции,сега ми се вижда много по поносима мисълта,иначе неизвестното плаши.

# 616
Marvelous, аз родих секцио при д-р Атанасова през май  PeaceТя ми водеше и ЖК. Доволна съм, за самата операция нищо не мога да ти кажа, понеже бях с пълна упойка, но след това бързо се възстанових. Тя ме насочи към секцио заради голям плод (а се роди 3300), но добре, че стана така, че малкия беше умотан в пъпна връв и ако беше тръгнало нормално раждане можеше да стане беля.
За ВИП стаите прочети по-напред в темата, имаше мнения от няколко момичета. Като гледам си от Бургас, така ще може и мъжа ти примерно да остане при теб, а да не се връща в Бс

# 617
  • Бургас / Св. Влас
Благодаря ти много за бързия отговор.
Да точно заради това искам да съм с придружител, а и едно от момичетата така хубаво описа изживяването първите дни да сте си тримата,че направо и на мен ми се прииска Simple Smile))
И аз съм доволна от консултациите при нея, а относно кг на бебето много често не познават,важното е,че всичко е минало добре при вас. Твоя мъник е страхотен сладур

# 618
Здравейте!
Имам един въпрос-в ценоразписа на МД има обявена цена 80 лв/ден за стая.Ако реша да родя там,това означава ли,че трябва да платя 400 лв за 5 дневен престой?

При първото ми раждане нямаше цена за нормална стая,само за ВИП се плащаше допълнително.

# 619
  • Варна
Аз платих защото се наложи бебето да остане още 2 дни в болницата за наблюдение, а мен искаха да ме изписват. Аз не се съгласих да оставя бебето и за това платих. Но 3-те дни престой за раждане не се плащат отделно, нито ако се наложи да останеш по-дълго заради теб, а не заради бебето.  Peace

И да кажа, че съм здравно осигурена.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 15:24 от *Галя*

# 620
  • област Варна
Rosalinka_L цената, която гледаш е за престой на ден, ако не си осигурен. Така като гледам него ценоразпис си видяла - "Престой (обикновена стая) 80 лв/ден"
Ако си осигурена и изпратена от ЛЛ или наблюдаващ гинеколог със съответното направление гледаш цените във средния ценоразпис, където в цената на операцията влиза и регламентирания за същата престой - "Болница цени за осигурени"
Операция                                      Цена в лева   *цената включва операция+престой
Нормално раждане                          730 лв.
Цезарово сечение                          1100 лв.
Цезарово сечение (близнаци)       1450 лв.

# 621
Благодаря ви за бързите отговори   bouquet

Да,ценоразписа за неосигурени съм гледала,но нали ми е простено  Crazy
Неосигурена съм и затова дори не ми дойде на ум да погледна цените за осигурени лица.Значи по-добре е да си платя здравните осигуровки,до колкото видях така не се плаща и за грижи за новородено..На 19 съм на консултация,така че ще разпитам допълнително.

Първото си дете родих там преди 3 години,оттогажа доста са се променили нещата..

# 622
  • област Варна
Rosalinka_L от тая година влезе нов закон - здравните трябва да са платени за последните 3 години. Така, че прецени си кое ти е по-изгодно.

# 623
  • Варна
Rosalinka_L  цените вече са други ,някъде с 50 лева по-високи Whistling

Момичета някой минавал ли е през кислородна терапия в МД,дали е помогнала ?
При мен има изоставане на бебето с една седмица  и доплера се видя някакъв проблем,та се наложи да подишам кислород.И колко си платихте за това?Защото аз платих 25 лева за  40 мин дишане,а това тряба да го правя ,дай боже ,още около 2 месеца всеки ден Shocked..Плюс имам и 2 пъти на седмица запис на тонове,чудя се дали ще ми искат пари и за това,при положение че си платих такса от 580 лв-интензивна ЖК..Направо нямам думи..

# 624
  • Варна
Velina_p не би трябвало да ти искат пари постоянно и аз бях на интензивна консултация и не съм платила нито стотинка повече.

# 625
  • Варна
siqna.muk  запис на тонове от кога почнаха да ти правят?
 И не си платила за това ,така ли?
ако е така още днес сще има разправии Crossing Arms

# 626
  • Варна
Ами запис са ми правили мисля само три пъти и то малко преди да родя. Но доста честичко ходех при докторката ми, не би трябвало да плащаш нали за това е интензивна консултация, поне аз така мисля. На теб кой ти каза че трябва да плащаш допълнително.

# 627
  • Варна
На регистратурата  ми казаха :за кислород-25 лв,за запис на тонове -15 лв.
Може би след 34 седмица ще са безплатни вече  Thinking 
Ще питам още допълнително..

# 628
Казаха ми ,че д-р Мичев се е присъединил към екипа на МД ?
Някой може ли да потвърди информацията ?Става дума за възрастния Мичев ,който работеше в АГ-то .

# 629
Ако те интересува дали ходи там да работи - да, в деня, в който родих направи 3 операции-секцио. Има си договор с тях, но дали е в екипа им вече не знам....

Общи условия

Активация на акаунт