"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 245
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
yasmina,благодаря за отговора!Щом не се налага,няма да го правя...

# 601
че откога са по двама ?
на мойто бяха станева, една 18г сестра , добрева  - анестезиолог и това е
а и една педиатърка се появи да вземе мартин

Според мен винаги са по двама ! Преди 6 години беше така , сега пак !

# 602
И мен ме оперираха двама доктори - д-р Станева и още един млад доктор, който така и не разбрах кой е, но го мярнах набързо като ми мажеше корема с йод Blush

Относно диоптрите - аз съм с -3,75 и също ходих на преглед на очните дъна, но се гласях да раждам нормално. Установи се, че всичко е ОК, но в крайна сметка този преглед си остана само за мое успокоение, тъй като при секцио не е необходим. Peace

# 603
  • Варна
Здравейте на всички, наближава датата ми за секцио-20.08, и все повече се притеснявам, д-ра ще е Б.Георгиев, все още доста се колебая за упойката(обща или спинална), моля мами раждали скоро там да споделят как  е минало,интересува ме всичко,самото секцио,болницата, персонала, моето възстановяване,какво да очаквам и т.н.Дано всичко мине наред!

Ще останеш много доволна, не се притеснявай. Всички се държат много приятелски и винаги са насреща да ти помогнат когато и за каквото поискаш. Докторът ти е страхотен - аз много се смях с него на една визитация.  Peace А за упойката питай него какво ще ти препоръча, но ако нямаш показания за пълна упойка по-добре си избери спиналната. По-добре е да си в съзнание - ще си говорите през цялото време и ще знаеш какво става във всеки един момент.  Peace Няма от какво да се притесняваш. Колкото и страшно да ти изглежда, това са прекрасни моменти и си в сигурни ръце там. Успех!  Peace

# 604
Много ти благодаря за отговора, дано наистина всичко мине успешно, а за упойката наистина не мога да реша, лекарят предпочита спинална, а мен ме е страх и като че ли с пълна ще съм по спокойна,ох незнам,имам още малко време да реша.Ако някой от опит може да ме посъветва ще съм благодарна.

# 605
  • Варна
Много ти благодаря за отговора, дано наистина всичко мине успешно, а за упойката наистина не мога да реша, лекарят предпочита спинална, а мен ме е страх и като че ли с пълна ще съм по спокойна,ох незнам,имам още малко време да реша.Ако някой от опит може да ме посъветва ще съм благодарна.
Аз си мислех абсолютно същото като теб, но в крайна сметка чак се изненадах от себе си колко бързо се съгласих на спинална. Това в моя случай беше правилното решение. Поставиха ми я от първия път и лекото потреперване от студ беше единствения страничен ефект.  Peace
Желая ти успех, каквото и решение да вземеш.  Hug

# 606
nelsiana   и мен много ме беше страх от упойките и дълго време се чудех коя е по- добра. Направо изпитвах ужас и от двете- не си представях как ще съм будна и ще ме оперират. В крайна сметка бях със спинална упойка- д-р Мичоров я избра и не съжалявам  Peace Изобщо не ме беше страх както си мислех, чувствах се добре, говореха ми и ми казваха какво следва. И аз нямах никакви странични ефекти освен съсвем леко потреперване. Много съм доволна  Peace
bubka:)   ти така или иначе ще си секцио, така че може да минеш и без това. Въпреки, че аз си бях правила преглед и заради повишено очно налягане и проблем с ретината се наложи секцио, и когато ми попълваха документите д- ра изрично натърти на сестрата да напише това и че секциото е по медицински причини  Thinking

# 607
veselyshko,аз също съм с доста показания за секцио  Tired
nelsiana,аз лично предпочитам спинална упойка,а не пълна...Страх не страх,по-добре да съм в съзнание и да зная какво става.Пък и искам да видя бебка веднага,не мога да си представя да проспя този момент.Иначе имам позната която каза че е родила с пълна упойка и не съжалява.Каквото и да решиш,желая ти мнооого късмет и успех  Peace
И искам да попитам родилите със секцио,как стои положението с кръвоносните съдове на среза?Аз имам една доста голяма вена там и се притеснявам да не кървя повече от нормалното Whistling

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 22:15 от bubka:)

# 608
не се притеснявай - там си знаят работата! а за всяко свое притеснение може да попиташ - ще ти отговорят!

# 609
не се притеснявай - там си знаят работата! а за всяко свое притеснение може да попиташ - ще ти отговорят!

Ох,благодаря ти мила glorybg Hug И аз разчитам на доки,все пак доста кореми е виждал правейки секцио...Просто съм с доста тесен таз,без грам сланинка на корема и всичките ми вени яко прозират Tired Сигурна съм че всяка бременна си ги има,но или не си ги гледат под лупа като мен или не им се виждат newsm78 . Има доста време до секциото ми,гледам да не го мисля много.После ще пиша как е протекло Peace

# 610
bubka:)   те не ти режат корема, а доста по- надолу- там където е разреза не се виждат никакви вени  Peace Аз също съм много бяла и ми се виждат доста вените, от бременността още повече започнаха, но според мен ти се притесняваш, защото незнаеш къде точно режат Hug За твое успокоение като отидеш на преглед следващият път поговори с доктора си да ти обясни подробно всичко и да те успокои  Hug

# 611
Мами имам един въпрос който ме тормози тези дни,тъй като още наблюдаващия ме гинеколог не ми е дал направление за раждане, ако бебето тръгне да излиза и отида в болницата без него,дали може да се занесе в следващите дни преди изписването и раждането да мине по здравна каса?Моля ако има вече родили мами,при които се е случило така да пишат.Мерси!

# 612
bubka:)  те не ти режат корема, а доста по- надолу- там където е разреза не се виждат никакви вени  Peace Аз също съм много бяла и ми се виждат доста вените, от бременността още повече започнаха, но според мен ти се притесняваш, защото незнаеш къде точно режат Hug За твое успокоение като отидеш на преглед следващият път поговори с доктора си да ти обясни подробно всичко и да те успокои  Hug

Е,зная разбира се откъде минава разреза  Laughing Това го зная от години!Питах и моя доктор,той ме видя и ми  каза че ще кървя повече от нормалното точно заради тази вена.Аз просто исках да питам и другите момичета дали и при тях е било така или аз съм някакъв медицински прецедент Wink

# 613
Мами имам един въпрос който ме тормози тези дни,тъй като още наблюдаващия ме гинеколог не ми е дал направление за раждане, ако бебето тръгне да излиза и отида в болницата без него,дали може да се занесе в следващите дни преди изписването и раждането да мине по здравна каса?Моля ако има вече родили мами,при които се е случило така да пишат.Мерси!
И аз се бях притеснила за същото, Рени ми каза да не бера грижи, можело да се занесе след това  Peace
Но нали накрая я докарах до секцио, та си отидох с всички документи  Grinning

# 614
Аз бях така, лекаря който ме следеше нямаше направления в него  момент и не ми даде,та отидох без направление, а бях с насрочено секцио-писаха че ме приемат по спешност ,тъй като нямах направление.Като родим мъжа ми взе и го донесе на изписването.Но чесно да си кажа ама хич не ме питаха на изписването дали съм взела,но нали съм съвестна и изпълнителна казах че го нося ,за малко да забравя де но всичко се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт