Февруари настана, с бебенце е вече мама! (43)

• 22 297
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Честито на всички нови мамета!!! Нека да са здрави рожбичките им и много радости да носят на семействата си!

Велвче, аз Вигантол не давам Whistling тия работи "за профилактика" не ми вдъхват доверие Naughty

Никич, стискай кълки до 09.02., пък и петък какъв хубав ден е Peace

За Шаманич, Боби и Роси, стиснати палци и всичко да минава както сте си го представяли  Hug

От Любовчето, няма новини  newsm78 дано да се радва на беб и да не мисли за форум Peace

Да се отчета след 1вия консулт Wink тегло 4850 ръст 54 много съм доволна и горда с кърмата си  Mr. Green Crazy Биха му ваксинка Sad плачка много.....много се чудя за тези ваксини....Ревввввввввввввв после пак ще се включа

# 466
  • София
Здравейте и от мен, едвам ви изчетох!

Понеже с кърмата успешно ми изтича и мозъка, някак като естествено продължение на бременното ми затъпяване, моля да ме извинят момичетата, че не мога да им честитя лично и поименно малките рожбички! Да са ви живи и здрави, само хубави емоции да ви носят и да растат щастливи и палави дечица!
На мамите - бързо възстановяване и много спокойствие Simple Smile

Малко разказ и от мен как мина Събитието Simple Smile На 27.01 цяла сутрин бях на тонове, ЕКГ-та и прочее подготвителни изследвания за планираното ми секцио на 01.02. Срещнах се с лекарки, акушерки, анестезиолог и събрала доволно купче документация и супер уморена от катерене на стълби и висене пред кабинети се прибрах вкъщи. Викам сега ще се почива да устискаме датата ... и цял ден лежах. А то ми беше лошо, не ми се ядеше, супер чоглаво и смарагнгясано. Мисля си - ей, много се преуморих ... утре като се наспя ще съм ОК и направих стриктен план за оставащите ми няколко дни какво трябва да се свърши. Вечерта мъжа ми се прибра и аз се гласях да слагам вечерята. и в един момент някаква вода потече - хмм - мислех си, че бебе ми рита пикочния мехур и ме напикава. Преобух се, сложих една превръзка и пак - отново теч. Отне ми около 15 мин да се светна че ми изтичат водите... бременен мозък, какво да се прави  Laughing
Казах на мъж ми и влязох за частичен душ, вече честно казано не ми пукаше особено, че нямам тоалет и обезкосмяване, срам не срам - акушерката ще ме оправя. Мъжа ми на изтекли води отказа да съдейства. След около 20 мин бяхме в болницата, аз никаква контракция, никаква родилна дейност, странно даже лекарите не ми вярваха и ме сложиха на апарат. Аз така или иначе бях планирана за секцио заради дискова херния, та във Вита просто бяха подготвили всичко - анестезиолога (беше ме тестувал за упойка 6 часа по-рано), много сестри, моята лекарка и още една асистираща за секциото. За 45 мин всичко приключи, от които сума време ме хваща упойката. От всичката работа най-тежко ми беше излизането от упойка, но хората съдействаха колкото можаха да ми облекчат страданията. Та в заключение - не е страшно. През цялото време анестезиолога се шегуваше с мен за да ме следи за адекватност, показваше ми показателите на монитора изобщо много съм доволна. Възстановявам се бързо, сравнено обаче с дрогирането ми първиа път с 3-4 системи окситоцин кърмата ми слезе доста по-бавно. Много хубаво впечателение ми направи, че акушерките и лекарите във Вита всячески те насърчават да кърмиш, помагат, обясняват, дават идеи. Даваха ми всеки път и добавка с думите - опитайте първо с кърма, нека поне малко да посуче, ако има достатъчно е най-добре да не я давайте.
Педиатърката ни посети - еми и тя станала още по-върл фен на кърменето. Много се накефих Simple Smile
За повече кърма ми предписа чая за кърмачки на доктор Хип, гаден е, ама заради Калинка си струва. И ми каза да ям орехови ядки, за това Шаманката може да даде обяснение. Фъстъци абсолютно забранени, особено пържените. От ядките ми позволи само орехи и бадеми. Шоколад по малко (ако много ми се прияде) и по едно кофеиново кафе сутрин след накърмване на бебе, нещо сладко да хапвам също.
Това е засега от нас, за 1 седмица Калина е видимо порастнала, много е спокойна, като едно образцово бебе не иска залъгалка, нито да пие вода, но дай и ако може денонощно да е на гърдата.
Стискам палци на всички мами, на които тия дни им предстои раждане, много целувки от мен за всички бебочета и надявам се доскоро!

А сега се сетих - Ради, спокойно мила. Имам приятелка беше преносила 14 дни. Изнервящо е чакането, но важното е най-вече да си спокойна, уверена в себе си и да слушаш лекаря си. А на въпроси откъде знаеш, че в родилно отделение се мерят тонове, бих им отговорила, че то ако в родилно отделение не мерят .... да идеш в неврохирургията може би. Wink

# 467
 hahaha да...може би наистина тези от неврохирургията щяха да се справят по добре от тези на ЖК-то в Шейново... Joy

# 468
  • Най-зеленият остров
Имаме си още едно бебе- Даниел на мама Venivet.   newsm51 newsm51 newsm51Момъкът тежи 2960гр., а мама се чувства добре.

# 469
Ехааа  newsm44 Да е жив и здрав малкия Даниел! А мама да се оправя бързо!  Hug
Голям кеф!  newsm68
Велв, и аз давам Вигантол...Като стана дума за ваксините, предстои ми избор дали да е Пентаксим или тази по касата дето е  newsm78 Аз клоня към Пентаксим..Някакви коментари, моля  Simple Smile

# 470

Честито бебе Даниел на мама Venivet! Да расте здрав и палав и много щастлив!

slyn4ogled, браво за мерките на Васко!   Wink

Вигантол съм давала на Стилян, сигурно ще давам и на второто си дете!

Гони ме страшен секлет вкъщи, полудявам от скука, мислене и тем подобни глупости. Утре съм на преглед  ooooh!

# 471
  • София
Да е жив и здрав Даниел!!! Много хубаво име!!!

Айде и още бебчета да се раждат, че нещо много се закротихме!  Grinning

# 472
Честито на Венивет ! Да расте здрав и щастлив Даниел !

Аз се наспах , пак , какъв е тоя сън тия дни не знам. Легнах си щото бях гладна, а нищо от наличното не ми харесваше. Това в 12:30 до сега  Rolling Eyes!

Вигантол давах на Рая, в началото, после взех да занемарявам начинанието. Сега не знам, ще теча пак темите по въпроса  Thinking !

# 473
  • offshore & overseas
...А на въпроси откъде знаеш, че в родилно отделение се мерят тонове, бих им отговорила, че то ако в родилно отделение не мерят .... да идеш в неврохирургията може би. Wink
Само дето иде реч за ЖК (8 кабинет). Това е възможно най-неподходящото място да ти направят запис на тонове в Шейново, пък бил той и платен (нали помните думите на Карото, а и тя като мен си следи бременността там, с/у съответното заплащане). В родилно също правят, но предимно на приетите за раждане. И понеже текучеството е голямо, не допускат "външни" лица.

Правилното място за Ради е в Патологията, а както виждам и във II градска там насочват преносващите. Когато отидох по нощите по спешност, ме насочиха натам и една доста приятна и любезна акушерка ми направи записа, почувствах се супер. Е, естествено, платих си 10 лв., а уж не се плащало, ако си по спешност... Ама не знам какво и как тълкуват, пък и не ми се ще да го мисля чак толкоз.

Честит син на Вени!! Името е великолепно! Чакаме включване и от нея скоро.

Вигантол капвах на Халюшка по 1-2 капки, нямаше ни полза, ни вреда... Пентаксим й слагахме, вместо там онуй по ЗК, доволна съм много -- никакви реакции, вкл. на реваксаницията, която по погрешка се случи по-ранШКо при нея. Все се надявах да го направят вече безплатен, ама явно за следващата щерка.

# 474
  • София
Честит Дани на Венивет!  bouquet

Мисмол, и на моя син съм слагала Пентаксим - никакви проблеми и четирите пъти. Сега нали се говори, че от април ще става безплатен Пентаксима по ЗК? Ние на Борис така или иначе му ги отложихме с няколко месеца заради кожните проблеми, та и сега не е проблем да ги отлагам на Макс ако наистина ще стават безплатни.

А Вигантола при нас беше до 6-ия месец, че твърдата глава на Главчо добре се затваряше, дойде и лято, та ни го спря педиатърката.

# 475
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ВЕНИ!
Тъкмо си мшслех какво ли става с нея?
Съни скай, толкова е сладка Димана! Радвам се че пак си при нас!  bouquet

# 476
Честито Вени, да е жив и здрав Даниел, а ти бързичко да се възстановяваш  Hug  

# 477
Честито-да са живи и здрави-аз много харесвам името Даниел...Дано му носи късмет...

# 478
Имам въпрос-от 1-2 дни забелязах че в акото на бебето има светло зелени петънца,иначе основния цвят е жълт.Досега наддаваме добре и се кърмим,но четох че може да е от твърде малко или твърде много мляко или от алергия-някой има ли опит с това?

# 479
Честит момък Даниел на Venivet!  bouquet
Добавих ги на първа страница. Wink

Общи условия

Активация на акаунт