Февруари настана, с бебенце е вече мама! (43)

• 22 258
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Бобишана,и аз се чудих за тези записи,ама и аз нищо не разбирам.Като ми кажат,че са добри и аз вярвам...

Мама Уидау,погледни тази тема,дано ти помогне:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353695.0

Merijaan, и аз си хапвам много сладко,защото много ми прималява.Незнам на какво се дължи.Може би е от притеснение и напрежение.Ама пък за килограмите хич не се притеснявам.

Merijaan  ти поне можеш  да се утешаваш със шоколад Crossing Arms а на мен ми е забранено сладкото Confused
Пие ми се мартини и искам да изям една цяла торта Crazy
Отивам да се пробвам да поспя...

Пипиту,не бъди егоист,покани и нас на торта,че цяла много ще ти дойде Laughing.Виж за мартинито ще се разберем,не обичам алкохол,ама цигарките... Crazy

# 571
Честити бебоци на Мишони, Амика, Шаманчето, Даниела, Радо и Теди!

Късмет и стиснати палчета за Кукла и Пипи Hug

# 572
Сълзи ми потекоха от радост...

Честити да са
 Даниел на Венивет,
Александра на Теди,
Изабел Фрея на Флауърдримс,
Йоана на Мишони,
Мартин на Амика,
Матеа на Шаманката
 и Максим на Даниела!
Да са здрави и хубави деца,да растат с усмивка на уста!

Кукла,Пипиту,стискам ви палци!
Гери,на теб също!
Мама Уидоу,не съм специалист,но от опит мога да те посъветвам-топли компреси или душове и често слагане на бебето на гърда!Пожелавам ти да премине бързо това напрежение и да се кърмите успешно!Всъщност,защо даваш АМ?

# 573
  • offshore & overseas
Само аз ли не рева, бе, хора! Може би защото съм се стиснала, да не се разстройвам, когато Кали плаче, а аз не мога да я гушна. Още от болницата забелязах, че ми е трудно да се разчувствам и разстройвам -- явно защита реакция. Crazy

Мама Уидоу, на първо място се успокой (препълването и втвърдяването на гърдите е неприятно, но е нормално да се получи на този етап и се преодолява сравнително лесно и бързо, ако се положат без паника съответните усилия), а на второ, наистина пробвай първо един топъл душ, след това постави Борис на гърда и го поставяй максимално често, докато получиш облекчение (няма такова понятие като "застояла кърма"), след което продължавай в същия дух, за да не се стига до препълване. Скоро дереджето ще се подобри и ще се налага да се доизцеждаш (по 10-20 гр.), само при евентуално напрежение.

Виждам, че си доста притеснена, но се опитай да не цедиш, стискаш или мачкаш, поне докато гърдите не омекнат. Аз също не разбрах защо сте на АМ -- но е възможно положението ти да е предизвикано или усложнено от това обстоятелство. Ако бебето не суче, няма как кърмата да се регулира и в момент на свръхпроизводство (което е физиологично в първите дни), е напълно закономерно е да се стигне до препълване и запушване (не е толкова страшно, колкото звучи).

Допълнителни идеи за самопомощ са: топлите компреси, както и зелевите листа в сутиена (нарязани/намачкани парчета прясно зеле без твърдата жила в сутиена, но не и върху зърната и ареолите), а някои майки споделят, че са изпитали облекчение и след приемане на 1 таблетка лецитин/дневно (от 1000 или 1200 мг.). Лецитинът не е медикамент, а хранителна добавка, и ако желаеш, можеш да опиташ дали няма да помогне в твоя случай.

Ами... на базата на написаното от теб, мога да ти дам тези идеи като начало. Ако не помогнат, или ако имаш въпроси, не се колебай да ги зададеш. Лошото е, че и аз съм на лежащ режим и невинаги мога да реагирам достатъчно бързо, но все пак...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 10:53 от Мяуче

# 574
  • София
Ето ни и нас обратно в къщи.  Hug

Дните от момента на раждането ми минаха много бързо. Толкова много неща ми се случиха и продължават да ми се случват за първи път.
Раждането мина по план. Аз родих планово секцио на 28.01. Възстанових се бързо /сравнително/ и вече съм да чукна на дърво добре. Всичко някак се случваше на забавен кадър. Как влязох в болницата, как отидох в операционната за секциото. След 24 часа в реанимаиция и връщането ни в родилно отделение, започнаха да ни носят бебоците за хранене. Толкова емоционално, странно, ново и прекрасно беше усещането ...  Heart Eyes
Сега вече сме в къщи и се чувстваме добре. Свикваме една с друга, с новия ни начин на живот и с всички онези хубави неща, които ни носи малката беболанка.  Heart Eyes

Ще постна днес и снимки. Вече си имаме първата фотосесия  Mr. Green
Много усмивки на всички

# 575
много ви благодаря,сложих компрес и малко помогна,започнаха да се омекотяват.на АМ сме от снощи,защото не можах да изцедя нищо с помпата,а зърната ми бяха ужасно твърди и Борис не можа  да засуче нищо.притесних се и сигурно кърмата се е отдръпнала и затова прибегнахме до това решение засега,но няма да продължи дълго,задължена съм ви много. Hug

# 576
  • До Балкана
Честити бебчета на Мишони, Амика, Шаманката, Даниела! Да са вижи и здрави малките хора и да ви носят много радости!
Аз наистина съм по-добре днес, благодаря ви момичета! Hug Утре съм на консултация и нямам търпение да чуя какво ще ми кажат! Хубав ден и до скоро!

# 577
Добро утро Hug
Колко много бебета за тези 2 дни,супер Hug и тук е момента да честитя на;
Амика,Мишони,Шаманчето и Теди Peace,да са ви живи и здрави малките сладури newsm51 Two Hearts newsm76 Heart Two Hearts
Тази сутрин в предаването на Гала излъчиха на живо от болница Вита,секцио със спинална упойка,толкова се развълнувах,че си и поплаках,и вече нямам търпение и при мене да настъпи момента Heart Eyes
На всички преглевдащи се днес стискам палци Peace
Понякога,изпратила съм ти телефона на Танчето на лични.

# 578
Изведнъж колко мноого бебенца - всички да са здравички, чаровни и с голям късмет родени! Честито на мамите и техните семейства и бързо да са на линия и в добра форма!

Тая работа с хормоните наистина е много досадна баш накрая, ама ще трябва да се изтърпи... Най много при мен помага гледане на някоя хубава комедия. Да попитам дали някоя от вас страда от необяснимо силно главоболие - от снощи без никаква причина главата ще ми се пръсне. И това ли са хормони? Thinking Пих парацетамол - лееко подобрение.
Приятен ден, дами!

# 579
Честити да са  Даниел на Венивет,Александра на Теди,Изабел Фрея на Флауърдримс,Йоана на Мишони,Мартин на Амика,Матеа наШаманката и Максим на Даниела, много е хубаво като прочете човек такива хубави новини.
Далче, надявам се да си по- добре днес Hug
Добре завърнали се на мамите с бебоци,
Мама Уидоу, не се отказвай, и аз бях като теб в началото, с тази разлика, че изобщо не съм купувала или давала АМ, а упорито слагах Преслав да суче, докато нещата потръгнаха, така че успех.

# 580
  • София
Честити бебчета на flowerofdreams, Амика, Теди, Шаманката, Даниела Коларова и Мишони! Да са ви много здрави и щастливи!  bouquet
Голям бебевал тази сутрин!  Grinning Hug

После ще си го дръпна секциото във Вита да си припомня ако нещо съм забравила!  Grinning
Аз съм значително по-добре и естествено веднага хукнах навън. Взех си ново направление за хоспитализация, че предишното ми го взеха при престоя и ми казаха, че ми трябва ново за другата седмица. Купихме на баткото страхотни дънки и суитчер и вече съм спокойна. Набавих си и Лецитин.
А, и от НОИ най-накрая са ми превели септемврийският болничен, бре, бре, доживях. Joy

# 581
Ника,честито ти опаричване   bouquet и недей много скита че до девети има още време, то и аз имах дата за секцио ама нъцки окотих се два дни по-рано.

# 582
Добър ден !

Какво чудесно начало на деня !

Честита радост на Амика, Шаманката, Даниела  bouquet ! Мартин , Матеа, Максим - да са живи и здрави Hug.

Майките все едно са се уговорили, всички да са с М  Laughing !

На Кукла стискам палци, както и на всички които ще се запътват към родилното днес Flutter !

Благодаря за кафето и закуската , отнесох ги като куцо пиле домат  Embarassed ! Голямо спане, ядене и спокойствие ме е налегнало тая седмица, нещо не е наред  Tired .....

# 583
Честито бебче на Даниела! baby_neutral
Елидам, добре сте си дошли! welcome

# 584
иеейййй, колко много бебта изведнъж. честито на всички обебили се мами, да растат здравички дечицата и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт