Февруари настана, с бебенце е вече мама! (43)

• 22 260
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Райче,къде и при кого ще раждаш?

# 601
Хелоу, момичета!

Честити бебоци на всички мами от последното денонощие! Да са живи и здрави![/size]

Преди малко се завърнах от поредния преглед - моята дата е 07.02. Нямам контракции, нито повече разкритие / 2см. само/ Така че ще раждам планово, но не секцио. Така раждах и първия път. Не се притеснявам, засега ми е спокойно.

# 602
Аз лично не искам упойки, че после ми е зле от тях, пък и ... сигурно боли поставянето, ще утрая някак си раждането, стига да дойде момента вече, че ми писна и умрях от скука. Едвам се мъкна от стая в стая и като вървя пода дрънчи... Голям резил  

Това за пода искрено ме разсмя. Аз пък от сутринта си мислех, че след някой друг ден няма да мога да минавам през вратите на апартамента Joy
как ще се отслабва след това, главата ми не го побира. Но както се казва step by step

# 603
БЛАГОДАРСО ЗА ОТГОВОРИТЕ МОМИЧЕТА   bouquet
МИСЛЯ СИ В МОМЕНТА,КАТО ИДЕМ НА ЗЪБОЛЕКЪР ДА НИ ВАДИ ЗЪБ,ЗАЩО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИСКАМЕ УПОЙКА.Е ,НЕ Е ЕДНО И СЪЩО ,НО АКО МОГАТ ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ГОЛЕМИТЕ БОЛКИ -ЗАЩО ДА НЕ? АЗ ЛИЧНО ИМАХ ГОЛЕМИ БОЛКИ ПРИ ПЪРВОТО РАЖДАНЕ И РАЗКЪСВАНИЯ-РЕЗУЛТАТ-ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ ШЕВОВЕ.И СИ УСЕЩАХ ВСЕКИ БОД НА ИГЛАТА.

# 604
  • Бургас
Честити малки-големи мъжленца на Вени, Амика и Даниела Коларова!

Честита Матеа на Шаманката!

Много да ви радват малките слънчица, момичета!  Hug

Мен ме е обхванал един мързел, нЕмам думи просто... Днес си мислех да свърша някои работи, ама май май няма да е днес. Тези дни и на тонове трябва да ходя, и при другия доктор, ще трябва да се наканя.
Иначе, багажът за болницата е почти събран и комплектован, още едно-две неща и затварям ципа. След това ще го паркирам в багажника на колата, да си чака времето.

За упойка се чудех по едно време, за епидурална тоест. Но, май се поотказах.  Thinking

Копвам си пак въпроса, че не получих никакви отговори.
Момичета, с какво завивате и ще завивате бебчовците? С одеалце по-дебело или олекотена завивка?
Аз се чудя още, одеалца имаме, но се двуомя дали да купуваме и олекотена завивка. Четох, че не било много удачно през първите месеци.

...Преди малко се завърнах от поредния преглед - моята дата е 07.02. Нямам контракции, нито повече разкритие / 2см. само/ Така че ще раждам планово, но не секцио. Така раждах и първия път. Не се притеснявам, засега ми е спокойно.

Сори за тъпия въпрос, ама как така планово, но не секцио?  Rolling Eyes

Ох, дали да не си полегна??? За втори път днес...  Laughing

# 605

Мимита,

Нямах никакви признаци или сиптоми за раждане. Моят доктор не желае да преносвам. Определихме дата и отидох в болницата при него / това имам предвид, че е планувано/. Той ми пукна водите и след по-малко от 2 часа се роди Стилян. Така ще бъде и този път / ако следващите дни, разбира се нямам контракции/.

# 606
  • София
Мимита, моят опит е само и единствено в полза на олекотените завивки. Като поотрасне - спален чувал.
Писала съм, че го намерих баткото завит много през глава под олекотената завивка, ако беше нещо плътно бих се притеснявала, поне през това се диша и е лекичко.

Поквичах си и аз на секциото по нова тв.  Joy

# 607

Мисля да раждам в окръжна болница. При когото се падна. Нямам някой конкретен лекар. Който се падне на смяна. И предното раждане ми беше така. Хубавото е че преди на смяна беше една моя позната акушерка и дефакто тя ме изроди.

# 608
  • France-Bulgaria
Да са живи и здрави Мартин, Матеа и Максим и много послушни.
А на мейчетата бързо възстановяване.

Мен ме 'хапят щъркелите'напоследък съм много нервна,снощи до 03ч каката не можа да заспи,то не беше рев,то не бяха шамари....  Stop Много ми е нервно,не знам при вас как е? Вече взех да се упреквам,че прекалявам със забележките към каката.. Sad

mama_widow Ако са ти разранени зърната може да пробваш силиконовите зърна,така ще ти е по-лесно да слагаш бебо.А като цяло са ти дали добри съвети.
Аз имах подобни проблеми в началото с каката,но само масажа под течаща топла вода ми помагаше. Peace Успех и ще видиш,че ще се справите! Hug

п.п Само да добавя,че ако продължите още малко с АМ може малкия да се обърка и да не иска да засуче от гърда,различно е сученето от шише и гърда и става объркване при бебораните

# 609
Моника, спиналната се ползва само при секцио, защото де факто те парализира един вид от кръста надолу. Поне при мен нямаше отражения за бебето, врещеше си както си му е реда, веднага изплака и т.н. въобще не е бил като парцал, напротив.

Аналогично и при нас  Grinning ! Рая си отвори устата веднага след като я извадиха, е още не я е затворила  Joy ( да ми е жива и здрава ) !

# 610
Мимита, аз смятам да завивам бебето с олекотено бебешко одеалце, но вълненко. Наистина е леко, българско си е и вярвам , че е вълна. Ако пък е по- меко времето - с памучно одеалце. А след първия-втория месец - в спално чувалче, от което бях много доволна с първото ми дете. Ти, доколкото разбирам, имаш някакви колебания, но относно какво?

# 611
 и аз взех олекотена завивка със силиконов пух,но много голяма ми се вижда,не знам до колко ще ми е удобно с нея 110 на 150 е,уж пишеше че е 70 на 140,имам и летен вариант с един слой вата.Малко съм в чуденка и аз как точно да го завивам.Имам и едно одеалце,но то пък тъничко ми се вижда  ooooh!

# 612
Здравейте, момичета!
Аз пак пропуснах доста време, но напоследък нещо..., малко съм объркана...Досега ви четях и се чудех какви са тези колебливи настроения от вас, а сега при мен е....няма думи и емотикони, с които да изобразя какво бушува в мен  rotfImao newsm45 newsm61 smile3514 tantrum Imp Angry cry Rage cry devil ...и всичко това заедно  dontknow

Не че нещо казах до тук, но само минах да се разпиша...

Отивам да чета назад и да се "овладявам".

П.П. Прегледах само първата страничка, за да видя кои още се тресеме в очакване и кои вече са щастливи мами. ЧЕСТИТО на вторите. Сега пък се чувствам така Heart Eyes Two Hearts  love001
 Въобще  #Silly.

# 613
Мимита, аз я завивам с олекотена завивка  Peace

# 614

Мисля да раждам в окръжна болница. При когото се падна. Нямам някой конкретен лекар. Който се падне на смяна. И предното раждане ми беше така. Хубавото е че преди на смяна беше една моя позната акушерка и дефакто тя ме изроди.

И аз в Окръжна.Имам позната акушерка.Ако не е на смяна дано успее да дойде.

Общи условия

Активация на акаунт