Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 470
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
ESTELITA  ,Много здраве и щастливо детство на малкия юнак Hug

Искам да попитам,майките,който са бременни със второ или трето дете-има ли ли са следродилна депресия или такава по време на бременността?? И ако са имали в какво се изразява тя.....Много се притеснявам да не изпадна в нещо подобно след раждането... Sad

Лек ден

такова животно не съм имала Joy

# 541
Морска, разсмя ме добре...

Я ми кажете, какво мислите заанатомичните ванички, удобни ли са или не, не съм ползвала такава , а сега натам клоня, но се притеснявам да не сбъркам.

# 542
От темата за депресията забравих да честитя рожденника на Естелита.
Естелита, пожелавам ти малкият да расте здрави и щастлив и винаги да ви дава поводи да се гордеете с него.

# 543
  • София
Мартеа, това лята правиха основен ремонт и на АГ в Окръжна болница - Шейново не е единствената Simple Smile

За депресията - това наистина е мнооооого индивидуално и си зависи от личностната предразположеност, моментното състояние и околната среда (човешка Simple Smile ) Така че определено няма правила. Все пак хормоналната буря след раждането си оказва влияние също. Истинската следродилната депресия обаче е сериозно състояние и определено е добре човек да потърси консултация ако 4-6 месеца след раждането усещането за несправяне и потиснатост се задълбава.

Аз лично не бих раждала в Шейново, защото за мен е много важно да съм заедно с бебето от самото начало, а там това е невъзможно. Иначе мисля, че е добра болница  Peace

ЕСТЕЛИТА - да ти е много здрав рожденика и само радости да имате с него!

# 544
Морска, разсмя ме добре...

Я ми кажете, какво мислите заанатомичните ванички, удобни ли са или не, не съм ползвала такава , а сега натам клоня, но се притеснявам да не сбъркам.

smile3503

много съм доволна има и стойка към нея,здрава е ,сега ще я ползвам за бебето Peace

# 545
Естелита, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав!

Дора, честита новина, лека бременност.

Есма, браво за Окръжна! Дано това се случи навсякъде.
Както писах, и аз не одобрявам Шейново и то точно в тази му част.
Няколко пъти написах днес, че мен ме води лекаря, а не болницата..... така че, ще спра.

Киди, това се отнася и за избор на болница. Можеш да избереш и частна, и държавна, и нещата да се развият супер добре или зле. Нали така?

На мен ми е много странна схемата, при която цяла бременност те следи някакъв лекар и накрая раждаш при друг, когото не познаваш, и най-важното - който не те познава, не познава историята на бременността ти, специфики и т.н. За мен раждането е много специален момент и трябва да имаш доверие на този, в чиито ръце се оставяш. Това е моята логика.
Повече мнение по въпроса няма да давам. Всеки сам решава за себе си.
Дано за всички ни нещата минат леко Praynig

Алексова, ние ползвахме анатомична и съм доволна. В началото е супер удобна. По-неудобна става, когато детето стане над 6 м., защото много се върти, набира се да седне и е абсурд да го накараш да стои полулегнало.

# 546
Калимана, никъде не съм споменала думата "некадърници". Няма и да го чуеш от мен.
Затова говоря. Нека се цитираме коректно.

Елиска, ако очкаваш чисто, светло, уютно, приятно отношение - хотел демек - трябва ти частна болница. Ако искаш компетентни специалисти - гинеколози, но да не забравяме и неонатолози  - Шейново и Майчин Дом.

в предното изречение няма такъв израз ,което ме навежда на тази мисъл ........................... Mr. Green

моля те не ме учи как да мисля все пак съм на 30 г.

# 547
  • София
Привет мами!
1- за раждането,аз и двете деца съм ги родила в една и съща болница,при различни доктори,първия път беше страшен кошмар,а втория мина като песен.Съгласна съм ,че не е от значение болницата ,а само и единствено екипа който ще ме изражда,живот и здраве :pray :  За плащане -да ще си платя,моя живот и комфорт ,както и на бебето ,са най ценното нещо за мен и за бъдещия татко.Лекаря ми е в 2-ра градска и там ще раждам,бях в патологията и видях достатъчно ,като обстановка и като отношение.Очарована съм!А и на мен както ми е трето е по добре да е наблизо болницата все пак Crazy
2-за следродилната депресия,не ми се е случвало и двете деца са ми през зимата родени и е много гадничко,ама чак пък депресия,не съм имала и време да изпадам в подобни лигави състояния,щом бебето ти е добре не мисля,че има причина за депресия освен лигавене и страх,нервност че не си си доспал има,ама като знаеш за какво е и си заслужава,отгоре на всичко това не е цял живот,а е само за определен период колкото и дълъг да е той.

# 548
  • София
Да, разбрах те за лекаря Simple Smile Аз примерно се отказах от лекар, който води раждания в Шейново, макар че го харесвах само заради това и сега ще си търся друг... И аз само споделям, настина всеки си има приоритети. Сега съм си харесала една лекарка, която пък изражда в Тина Киркова, да видим дали болницата няма да ме откаже и от нея.  newsm78

# 549
в предното изречение няма такъв израз ,което ме навежда на тази мисъл ........................... Mr. Green

Калимана, не знам накъде те навежда мисълта ти, но аз дума "некадърници" горе не виждам.
Сега ще си позволя да не ти отговарям повече по темата, тъй като махленските спорове не са ми по вкуса, моля да ме извиниш за което.

# 550
Здравейте момичета!

Много отдавна не съм писала, но се опитвам да ви изчитам, когато мога. Пишете много бързо!!! Grinning
Честито на всички момичета, които вече са разбрали пола на бебчетата!
Дор@, много се радвам за добрите резултати, оттук нататък само хубави емоции!
Естелита, да е жив здрав малкият ти мъж! Hug
По въпроса за стриите, аз се мажа с крем на Мустела, но не съм от най-редовните, имам и за гърди, но пък него въобще не съм ползвала. Моя приятелка, която скоро роди ме посъветва да се мажа сутрин с Мустела, а вечер с олиото на Икаров. На нея не й се появиха стрии, но не знам дали е от мазилата. И според мен е до това колко ти е еластична кожата.
Кръв и урина ми взимат всеки месец на ЖК, вчера ми излезнаха резултатите от ПКК и имам леко завишени левкоцити и нисък хемоглобин, да видим какво ще каже докторът в понеделник.
За съжаление не мога да се изкажа компетентно за следродилната депресия, тъй като ще ми е за първи път. Но и аз съм на мнението на Киди и sophiepp, че лятото няма да имаме време за депресии  Grinning.
Аз да се похваля, че вече направих първите поръчки за бебо (дрешки), въпреки че мъжът ми беше против в началото, тъй като е много суеверен, но го убедих, че аз пък така се чувствам спокойна, така че ги чакам да пристигнат другата седмица.

# 551
Алексова, ние ползвахме анатомична..доволна съм много!
Иначе предимството на обикновени (другите) вани е, че като махнеш столчето, може да "плува" детенцето по свободно.

...
2-за следродилната депресия,не ми се е случвало и двете деца са ми през зимата родени и е много гадничко,ама чак пък депресия,не съм имала и време да изпадам в подобни лигави състояния,...

Гери, следродилната депресия не е просто лошо настроение а може да  е сериозно състояние, което да се отключи понякога и без негативна нагласа на майката..чисто хормонална може да е, както е писала ЕСМА

# 552

Калимана, не знам накъде те навежда мисълта ти, но аз дума "некадърници" горе не виждам.
Сега ще си позволя да не ти отговарям повече по темата, тъй като махленските спорове не са ми по вкуса, моля да ме извиниш за което.

оооооооооо извинена сте  hahaha
само не разбирам ,защо всички трябва да са съгласни с теб  ooooh!

# 553
Мартеа, Калимана,

какво ви става  Shocked

напълно ми е ясно всяка от вас какво имаше предвид, ....недейте моля ви влиза в подробности. Аз поне не се обърках от ничий пост..

# 554
  • София
щом бебето ти е добре не мисля,че има причина за депресия освен лигавене и страх,нервност че не си си доспал има,ама като знаеш за какво е и си заслужава,отгоре на всичко това не е цял живот,а е само за определен период колкото и дълъг да е той.

Това абсолютно не е вярно. Депресията е болестно състояние, което се случва по различни причини и определено не зависи от волята на човека. Както всяка болест, понякога човек се възстановява спонтанно и без помощ, понякога обаче има нужда от помощ (психолог, психотерапевт, психиатър за подкрепяща медикаментозна терапия). Казвам го, защото може да се случи на някоя от нас и много важно да се знае, че човекът в депресия няма вина за това!

Общи условия

Активация на акаунт