Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 475
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
нещо сте се развихрили... Whistling

киди, ужасно е това, което си описала Sick въпреки, че е доста често срещано явление Twisted Evil
и за "връщането" не мисля, че мъж ти е прав, освен ако не действаш като свекито след време hahaha Mr. Green
аз за това не желая помощ и държа да си гледаме сами децата Wink

да предупредя и за "младите" татковци - не очаквайте чудеса от тях и бъдете толерантни! те тепърва след като родите ще трябва да откриват бащинството Peace

# 556
Депресията е болестно състояние, което се случва по различни причини и определено не зависи от волята на човека. Както всяка болест, понякога човек се възстановява спонтанно и без помощ, понякога обаче има нужда от помощ (психолог, психотерапевт, психиатър за подкрепяща медикаментозна терапия). Казвам го, защото може да се случи на някоя от нас и много важно да се знае, че човекът в депресия няма вина за това!

абсолютно съм съгласна.

Роня  Heart Eyes

# 557
  • Пловдив
Здр пак и от мен.Estelita да ти е живо и здраво това красиво синеоко момченце.Как само и аз си мечтая за такова  newsm17 smile3503 Аз се мажа с един изключителен лосион за стрии.Купих си го от една билкова аптека.Германски е изцяло с естествени съставки.Казва се Irisan-korpercreme.Това го пише на кутийката със зелена капачка е.Струва около 7 лв.Мирише страхотно.Аз като започнах да се мажа с него и сърбежите ми спряха още от първият път.

# 558
нещо сте се развихрили... Whistling

киди, ужасно е това, което си описала Sick въпреки, че е доста често срещано явление Twisted Evil
и за "връщането" не мисля, че мъж ти е прав, освен ако не действаш като свекито след време hahaha Mr. Green
аз за това не желая помощ и държа да си гледаме сами децата Wink

Grinning
Незнам ако ми се наложи да съм свекърва каква ще бъда, но мъжът ми под "връщане" има предвид това че се държа лошо с майка му като не и давам тя да ми гледа детето. Иначе аз се държа много любезно и очтиво с нея само дето съм от тези майки, които не обичат да си оставят дацата на бабите и незнам как ще преживея момента, когато малката ще порастне и ще почне да говори съзнателно и да иска да остава при баба си. Не че има нещо лошо, обаче защо съм такава и аз незнам, понякога дори сама се упреквам, но не мога и не мога да се пречупя и да я оставя и за 1час дори сама при свеки. Може би защото тя като види детето и направо го напада и после цялото дете мириши на лиги от целувките й. Много ми е неприятно така да я целува, въобще не се съобразява и по устата и на всякъде я целува, напарво прекалява. Сега малката се дърпа, ама като беше беше бебе направо побеснявах. Оф спирам че се ядосвам. Само да кажа, че знам че и аз не съм права, но какво да направя.

# 559

Депресията е болестно състояние, което се случва по различни причини и определено не зависи от волята на човека. Както всяка болест, понякога човек се възстановява спонтанно и без помощ, понякога обаче има нужда от помощ (психолог, психотерапевт, психиатър за подкрепяща медикаментозна терапия). Казвам го, защото може да се случи на някоя от нас и много важно да се знае, че човекът в депресия няма вина за това!

И аз подкрепям, депресията няма нищо общо с "лигаво състояние". Аз никога не съм се лигавила, че трябва да ставам посреднощ и че не съм си доспала, но просто всички около теб се превръщат в дразнители и нервите ти се изострят. Не искам да казвам голяма дума, но този път съм почти 100% сигурна, че няма да изпадна в депреси  Grinning

# 560
ronja, ти беше ли пред Темелков днес или мъжа ти? Ако си била там сигурно сме се видяли - аз също бях там, Пепси и мъжа на mar4ela5 - направо форумна сбирка Joy
Аз си взех час за сряда в 15:45ч., че в понеделник съм при частното доки и много ехо-та ще ми станат!  Joy

# 561
абсолютно съм съгласна.
и аз така мисля Peace

за анатомичните ванички - аз имах такава и ми беше страшно неудобна ooooh! ползвах я най-много месец
къпем се заедно под душа с бебо или понякога във ваната с батко Wink

киди, разбрах те и те разбирам прекрасно - същата съм и аз Mr. Green

# 562
ronja, ти беше ли пред Темелков днес или мъжа ти? Ако си била там сигурно сме се видяли - аз също бях там, Пепси и мъжа на mar4ela5 - направо форумна сбирка Joy
Аз си взех час за сряда в 15:45ч., че в понеделник съм при частното доки и много ехо-та ще ми станат!  Joy
аааааааа, и моя мъж беше там Joy

# 563
Естелита, честит ви празник! newsm67
Аз съм склонна към депресии и всякакви депресивни състояния, което, разбира се, означава, че ще имам такава.  newsm78 Е няма как да ме пропусне, след като нагласата ми ще я предизвика. Нооооо... както казвате по-горе, положителни емоции, хубави хора и свеж поглед върху проблемните ситуации може пък и да я предотвратят. Thinking Киди, това, което си преживяла след раждането, не го пожелавам на никого. Hug Аз имам алергия към моите свекъри - възпаляват ми се нервите - и се радвам, че големите ни раздори вече са в миналото и че границита рязко е поставена... вече. Не ми се мисли какво щеше да е ако трябваше тепърва да се "развеждам" с тях с бебе в ръце - кошмар. Crazy
Аз май ще стана смешна накрая с тая Втора градска, та Втора гадска, но да си кажа отново. И там родилното е след основен ремонт. Отивам в нея заради лекар, но и условията ме устройват напълно. Но няма да плащам за раждане - който екип се падне, тоя - останалото е Божа работа.
мартеа, това с адашката много ме разсмя. hahaha

# 564
мартеа, това с адашката много ме разсмя. hahaha

хаха, и аз се разсмях, върнах се да прочета, то беше адресирано до Мария, защото си мислех, че съм писала преди нея.
 Joy Joy

# 565
Привет! Какъв прелестен слънчев ден се е опнал тук!!!

Имам въпрос към момичетата от Варна - спешно ми трябва адвокат по вещно право, дали можете да ме насочите към някого?

Успешен ден засега, отивам да ви изчета   bouquet

# 566
Естелита, четит празник, много здраве, щастие и любов на всички ви!

За ваничката - мн. удобна, особено след като бебчо вече може да си държи главичката. А за по-големите - нали има да го слажиш на другата страна седнало... ние сме имали такава със сестра ми.

За депресиите да кажа (нямам какво да кажа като психолог, защото там случаите са строго индивидуални). Спокойствието и да го искаме - знаем как е... или го има или го няма. Важно е да няма паника. Изкам да заявя, че според мен, борбата със свеки е ПРЕДИ раждането, а не след. Жената трябва да знае, че не е желана МАМИНКА, освен ако не я потърсим. Особено сега с памперсите и АМ и ИНТЕРНЕТЯ!!!! ще дойдат на изписването, виждат го и си го прибираме на горния етаж... таткото ако иска да остане да спи при майка си, да се гледат... МОЕТО бебе ще е при мен, дай Боже да нямам усложнения, за да мога да се справям относително сама Simple Smile

При мен драмата ми е, че усещането за щерката на мъжа е малко като със свеки. Тя е мърла с лоша хигиена (както някои от вас вече знаят... не че не го обичам детето, но ме зарази с пърхот и съм бясна! Никога не съм имала такова нещо в такива количества, а тя го има от немърливост, от това, че не се къпе редовно и направо .................... гррр, като се сетя!) Та не знам как ще обясня на това дете да не ми докосва бебето! Освен това ходи на училлище, където заразите знаете как се разстилат... не знам. Sad тъпо ми е, да не обидя таткото... но може би ще предприема крути мерки срещу всички, за да не обидя никой. Просто законът е: НИКОЙ не пипа бебето в първите му 20 дни! След това бебето може да се гушне само с чисти дрехи и измити ръце и до 4-5 месеца не му се пипат ръцете и лицето! Аз до ден днешен, като видя бебе, гледам да не го закачам, но ако много поискам да го пипна - пипам от колянцето надолу... най-обичам да им пипкам пръстчетата на крачетата  Heart Eyes

Може да ви звуча като злата вещица от приказките, ама наистина не искам да се потрисам всеки път като какта се доближи до бебето. За това няма да ги сложа и в една стая... нито мога да разчитам на нея, нито искам да му дава пример или да го зарази Бог знае с каква гадост.  #Cussing out

Със сигурност съм много крайна, но и всички жени около мен са напълно на този принцип - от началото НИКОЙ не закача бебето, освен мама и тати!

За болниците - съгласна съм за специалиста... и в Токуда има по-добри и не толкова добри лекари.
За мен най-важното е бебето да е при мен и някой да ми обърне внимание на въпросите и нуждите, ако/като имам такива! После е тоалетната, но това във всяка болница се оправя с една ВИП стая! А и ако говорим за 3 дни... може и да не ми е толкова важно! От там нататък, всичко според мен е в ръцете на Съдбата, Бог... или който искате там. Но и мен много ме тегли към Втора Градска, най-малкото пеша ми е на 10 мин с бавен ход  Joy демек, мога и сама да се довлача  Rolling Eyes

А, исках да пиша и за АГ. Мен ме следи д-р Власова, която ми е гинеколог откакто се помня. Не съм ходила на друг гинеколог никога! Тя обаче не изражда вече... (жената е изродила брат ми преди 21 години... все пак!) И въпреки всичко - предпочитам тя да ме наблюдава, ЖК са ми при нея, всичко ми е при нея, и ако има нужда да ми каже - иди при Пешо, той ще оправи твоя проблем... Ще се срещнем с Пешо, ще му разкажем проблема и да кажем, последния месец и той ще ме гледа. Ама ако, да кажем, отивам да "изплюя" (Е, А ДАНО ДЕ!  Praynig Praynig Praynig ) едно сладко, здраво бебче... ни Пешо ни Гошо ми трябват... НАЛИ? Жената ми каза - аз мога да ти препоръчам Майчин дом. Ако искаш да родиш при мои приятели и да те третират като приятел - имам двама души в МД. Също имам човек в Шейново и Токуда. Но определено не каза - Ти имаш нужда от Гошо. А и след като ми препоръчва МД, значи няма голямо значение отношението на сестрите... милиони жени раждат здрави, хубавки деца и си тръгват диви и щастливи от там! Иначе щеше да ме пита - можеш ли да дадеш 2100 лв? Ако можеш - отивай в Токуда, там много ще те глезят. (Изхождам и от там, че все пак тя ме познава, знае и майка ми и леля ми, знае ни по характер и че не сме лигли, търсещи лукс. Аз искам да отида, да родя бързо, да ме изпишат бързо и после да си живеем щастливо Simple Smile АГ-то ми знае това. За това ходя при нея. Нищо, че няма да раждам при нея. Радвам се, че я хванах да ми бъде поне наблюдаващ... може до година - две и това да не е така...)

Много ще помоля, лично Гери, а и други... депресията НЕ Е ЛИГАВЕНЕ! Депресията е безпомощно състояние, в което не ти се прави нищо, най-често не ти се живее, но нямаш сили и желание дори да се самоубиеш. Сред колеги лафът е - депресиран тръгне ли да ти реве и/или да се самоубива - ЩЕ ЖИВЕЕ! Депресивното състояние при родилките е НОРМАЛНО състояние, което ОБАЧЕ се изявява по различен начин. До сега в теб се е създаван НОВ ОРГАНИЗЪМ, нов живот, освен физиката и психиката ти се деформира спрямо старото й "нормално" състояние. Хорманите започват да се успокояват. За това по време на бременност сме "нервни", а след раждане по-честото е "безпомощни, безразлични, апатични, тъжни". Пак казвам - при една мама може да е било като простичка уморка, която тя дори не е забелязала... при друга може да е 3 месеца, както четохме сега... Важното е да се наблюдавате колкото можете и да сигнализирате на верните хора, ако това продължи повече от 6 месеца.

Ахххх... не мога пак да си спестя дългия пост... Изпадала съм в депресия... ИСТИНСКА. Никой не исках да виждам, стоях на тъмно, живеех сама, не се хранех, не си вдигах телефона, не отидох на работа една седмица, без да се обадя, без да си вдигна телефона. Не гледах ТВ, не чатех и не ровех в нета, не четпх книги и списания. Бях като в пещера и леглото беше моята крепост! В края на тази седмица вече видях много симптоми на още по-сериозно затъване и се обадих на единственият човек, който е бил до мен последните 2 години. Той ме изведе подобаващо - извън София, кръчмичка, природка, пикниче, рекичка. Имам някъде снимки, снимал ме е. Виждала съм такъв празен поглед при пациенти.. но не вярвах, че аз ще го имам някога. След време се консултирах с една преподавателка. Тя каза така - когато една жена много мисли и е много емоционална, може да изпадне в истинско депресивно състояние - за кратко, няколко пъти в живота. Сега е било една седмица... няма да се притесняваш, когато след време изпаднеш в двуседмична. Нормално е, организмът компенсира. Състоянието става сериозно, знеш, когато започне да ти пречи да живееш смислено за теб си. ОК, сега една седмица не си отишла на работа... после си отишла... хванала си се и си успяла. А ако знеш и защо е била тази депресия - още по-добре! А и вече знаеш какво е и като дойде при теб клиент-пациент ти ще си много по-подготвена Wink

Така че, ако още някой ме нарече лигла, ШЕ СЕ БИЙМ!!!  Mr. Green Party Whistling

# 567
...При мен драмата ми е, че усещането за щерката на мъжа е малко като със свеки. Тя е мърла с лоша хигиена (както някои от вас вече знаят... не че не го обичам детето, но ме зарази с пърхот и съм бясна! Никога не съм имала такова нещо в такива количества, а тя го има от немърливост, от това, че не се къпе редовно и направо .................... гррр, като се сетя!) Та не знам как ще обясня на това дете да не ми докосва бебето! Освен това ходи на училлище, където заразите знаете как се разстилат... не знам. Sad тъпо ми е, да не обидя таткото... но може би ще предприема крути мерки срещу всички, за да не обидя никой. Просто законът е: НИКОЙ не пипа бебето в първите му 20 дни! След това бебето може да се гушне само с чисти дрехи и измити ръце и до 4-5 месеца не му се пипат ръцете и лицето! Аз до ден днешен, като видя бебе, гледам да не го закачам, но ако много поискам да го пипна - пипам от колянцето надолу... най-обичам да им пипкам пръстчетата на крачетата  Heart Eyes

Може да ви звуча като злата вещица от приказките, ама наистина не искам да се потрисам всеки път като какта се доближи до бебето. За това няма да ги сложа и в една стая... нито мога да разчитам на нея, нито искам да му дава пример или да го зарази Бог знае с каква гадост.  #Cussing out...
Thinking мисля, че по-лесно ще ти е ако я научиш на елементарна хигиена отколкото да и ограничаваш достъпа Peace и двете деца ще живеят в една къща и ще е трудно да удържиш малкото да не ходи при голямото...
иначе със заразите в у-ще е божа работа Wink като се върне мие ръце, лице... ако тя самата не е болна, няма страшно!
и съм съгласна, че ръцете и устата на бебе не се пипат Wink

# 568
на 11 години не се учат хигиенни навици... не става!

# 569
такааа.. аз да си изкажа мнението за следродилната депресия  Mr. Green Аз имах такава и точно поради нея не успях да кърмя много, но тя не беше причинена от свекърви, майки и др. нито пък от хормони, а просто от Нервно напрежение заради едни думи, които още кантят в ушите ми  Cry Един лекар каза така - дъщеря ти е с крива ръка, скъсан нерв, счупена ключица! Няма да се оправи!!!!!!  #Crazy #Crazy Не се притеснявай ще го преживеете  ooooh! #Crazy #Crazy #Crazy  Това се случи броени дни след като родих  #Crazy Толкова сълзи изревах че не знаех на кой свят се намирам  newsm45 Толкова нерви и неволи ми се случиха след това изказване, че нямам думи да обясня.. сигурно има и много по ужасни случаи от нашия, но това което аз изживях тогава заради НЕКОМПЕТЕНТНОТО МНЕНИЕ на един ортопед не го пожелавам на никой  ooooh! В последствие след обикаляне на страната в търсене на добри специалисти се оказа, че проблема ни е решим.. ама ... добре че беше съпруга ми за да ме успокоява и разбира, както и подкрепя в трудните моменти  Peace .....

Общи условия

Активация на акаунт