Отговори
# 120
Ей, човек да не се помайтапи, ще го разнесат веднага из разни форуми Wink

# 121
Не знам педиатърът дали се е шегувал,но аз наистина в такъв случай съм мнооооооооооого тъпа. smile3507 От самото раждане, та чак до днес кърма имам за 2 бебета.
А иначе моят педиатър пък ми каза,че в България лърмят или жени от ниския слой на обществото или наистина интелигентните. Тези,които не кърмят си мислят,че са много модерни и високо интелигентни.
А днес като водих моят сладур на разходка отново се сблъсках с множество майки,които за по-лесно си хранят децата с АМ,а като има казах, че аз още кърмя всички се държаха така,сякаш това е най- неестественото нещо на този свят.

# 122
При условие, че доста майки питат може ли да дават на порасналите си деца кърма, значи доста майки го и правят.
Аз съм давала на Маги в началото кърма. Ми то така течеше докато кърмя от едната гърда.  Laughing Няма да я хвърлям, я. Събирах в чашка и на ден около 200гр се събираха.

# 123
Недейте да заклеймявате всички майки даващи АМ, исках да кърмя сина си, но наравих много грешки в началото, слушах съвети от педиатри.... и резултатъ беше кърмене 10 дни и цедене почти 4 месеца.... Не при всички е от желание да се правят на модерни Wink

А за абсурдните реплики - имам напоседък от баба ми (която е кърмила майка ми около 3м.) - Кърменето много изтощава (майката има предвид) и няма смисъл да кърмя, трябва да давам манджи и прясно мляко , че детето ми е голямо вече. За да се повеселя с голяма радост и казах колко пъти на ден кърмя - 6 + 3-4 пъти нощем .... цъка с език около пет минути след това.

За даването на кърма на по-голямото дете - аз давах на сина ми в чашка, имаше период в който се цедях сутрин и събирах към 30-40 мл; но не винаги я пиеше.

# 124
Една от любимите ми теми, а все още не съм писала в нея.  Laughing
За повече от 8,5мес. кърмачески стаж до момента, се наслушах на толкова абсурди (като доста от вас), но сега ще споделя нещо, казано ми от една майка преди няколо дни: "Аз сутрин му давам попара, на обяд зеленчукова каша, а вечер - да пйй кисело мляко с бисквити, ма понявгаж, кат' иска ощи, му давам и от мене да яде ..." самоцензурирам се да спра до тук, че ще оспамя темата.  ...

# 125
  • София
Цитат
За съжаление, не мога да ти отговоря. Не ми се е случвало, но силно ме интересува това с вкисването или т.нар. пресичане на кърмата. Бих искала да използвам темата ти и да попитам за това явление, за което нищо не знам.
Скоро си говорихме със снаха ми и тя сподели, че когато кърмела племенника ми през лятото, бил в 7 месец, педиатърката й забранила категорично да кърми, защото кърмата й била вкисната от топлото време и затова детето имало диария. това било породено от факта, че кърмела по - малко като брой хранения и така като престоявала кърмата, прокисвала . Вярно ли е това и ако е вярна, бих искала да знам научно обосновано логически защо е така.
Без думи.  #2gunfire

# 126
Цитат
За съжаление, не мога да ти отговоря. Не ми се е случвало, но силно ме интересува това с вкисването или т.нар. пресичане на кърмата. Бих искала да използвам темата ти и да попитам за това явление, за което нищо не знам.
Скоро си говорихме със снаха ми и тя сподели, че когато кърмела племенника ми през лятото, бил в 7 месец, педиатърката й забранила категорично да кърми, защото кърмата й била вкисната от топлото време и затова детето имало диария. това било породено от факта, че кърмела по - малко като брой хранения и така като престоявала кърмата, прокисвала . Вярно ли е това и ако е вярна, бих искала да знам научно обосновано логически защо е така.
Без думи.  #2gunfire

Евала, че мацката иска да намери обосновани тези  Peace

# 127
А аз, да ви кажа честно, не мисля, че педиатър го е казал това, малко множко ми се вижда... Виж, да го е дочула от някоя компетентна майка в градинката, е по-вероятно...

# 128
Това наистина е най-абсурдното нещо,което съм чувала до сега!!!
Мойто дете е отгледано с вкисната кърма! Цяло лято го храних с нея,че и навън му давах,където може още повече да се вкисне от слънцето! smile3511 smile3506 newsm12

# 129
  • София
А кой знае колко пъти е била и въз соленшка, като се топнем в морето и като набъбнат тия ми ти цици(защото през дупките влиза солена вода) и после горките дечица пият тиня  Sick

# 130
Аз това вече съм го чувала.Една жена ми каза като стане май месец да спра да кърмя,понеже от жегите щяла да се вкисне кърмата и детето щяло да хване разстройство.Само се усмихнах и казах "добре".

# 131
-лекарката ми каза да спра да кърмя, заради кърменето детето не наддава. давам кисело мляко, ама по колко кисело мляко пие сега, ако знаеш!!
-сега наддава ли?
-да, започна да наддава! сега за три седмици и половина 500 гр., а преди 500 гр.  за цял месец!!!!!

Crazy

# 132
Цитат
Без думи.  #2gunfire
Явно авторката е пропуснала часовете по биология,в които се научава,че бозайниците-какъвто е и човека ,са с постоянна телесна Т и няма как високи външни температури да нагреят толкова гърдите,че кърмата да се "вкисне"!А дали какво става зимата,когато навън е -15 градуса-сладолед може би?!
За киселото мляко и наддаването-ми ...без думи!
Честно,на моменти ми става ..тъжно от толкова   ...простота/тия/!

# 133
  • Varna
liu jo авторката на това питане е дългокърмеща и е много наясно как стоят нещата  Hug!  Ето по нататък какво е писала :

Знам, че не е вярно, аз все пак съм дългокърмеща майка, но не успях да я убедя. Педиатърката все пак има диплома за педиатър и е нормално мнението й да натежава над моето. Най-интересното е, че и другите доктори, които преглеждали тогава детето заради въпросната диария, твърдяли същото.

Абсурдното е с какви дипломи са тия доктори!

п.с. извинявайте не успях да вмъкна цитата и го копирах!

# 134
Ъъъ,аз имах предвид авторката на "бисера"за "вкиснатата кърма"-в случая педиатърката-не ми се и мисли,че това е медицинско лице-какви ли са и познанията по анатомия и физиология тогава newsm78

Общи условия

Активация на акаунт