Отговори
# 135
  • Madrid
Цитат
За съжаление, не мога да ти отговоря. Не ми се е случвало, но силно ме интересува това с вкисването или т.нар. пресичане на кърмата. Бих искала да използвам темата ти и да попитам за това явление, за което нищо не знам.
Скоро си говорихме със снаха ми и тя сподели, че когато кърмела племенника ми през лятото, бил в 7 месец, педиатърката й забранила категорично да кърми, защото кърмата й била вкисната от топлото време и затова детето имало диария. това било породено от факта, че кърмела по - малко като брой хранения и така като престоявала кърмата, прокисвала . Вярно ли е това и ако е вярна, бих искала да знам научно обосновано логически защо е така.
Без думи.  #2gunfire
А дали какво става зимата,когато навън е -15 градуса-сладолед може би?!

Joy Joy Joy Crazy

# 136
Цитат
За съжаление, не мога да ти отговоря. Не ми се е случвало, но силно ме интересува това с вкисването или т.нар. пресичане на кърмата. Бих искала да използвам темата ти и да попитам за това явление, за което нищо не знам.
Скоро си говорихме със снаха ми и тя сподели, че когато кърмела племенника ми през лятото, бил в 7 месец, педиатърката й забранила категорично да кърми, защото кърмата й била вкисната от топлото време и затова детето имало диария. това било породено от факта, че кърмела по - малко като брой хранения и така като престоявала кърмата, прокисвала . Вярно ли е това и ако е вярна, бих искала да знам научно обосновано логически защо е така.
Без думи.  #2gunfire
Shocked Shocked Shocked

# 137
По повод на изказването на педиатърката за вкисналото мляко, да се включа и аз с два бисера от педиатри първият, че на кърмените бебета им никнат по-късно зъбките от тези на АМ и вторият, че ако майката е болна и вдигне температура по- висока от 39 градуса кърменето трябва да се прекрати, защото инфекцията се предавала и на бебето.

# 138
Много ми е странно как си кърмят децата майките от топлите страни - все с вкиснало мляко явно, а горките ескимосчета карат на един гол сладолед Joy Joy Joy

# 139
Бях гледала по телевизията как една майка каза, че никога не е къмила детето си, защото й било противно и неприятно! Тя имала кърма, но си давала АМ! Това ме потресе.  Не е ли кърменето най-естественото нещо на Света? #Crazy #Crazy #Crazy

# 140
  • Madrid
И моята шивачка като разбра,че кърмех сина си в шестия му месец и се потресе  Mr. Green.Каза,че изпитва ужас от кърменето и е хранила с адаптирано мляко,много гнусно и се виждало.Хора всякакви! Peace

# 141
Бях гледала по телевизията как една майка каза, че никога не е кърмила детето си, защото й било противно и неприятно! Тя имала кърма, но си давала АМ! Това ме потресе.  Не е ли кърменето най-естественото нещо на Света? #Crazy #Crazy #Crazy

Може да е естествено, но не е автоматично и не е задължително приятно и пасващо на всяка личност. За мен това е една от най-нормалните реплики за кърменето, разбирам я, защото и аз съм била донякъде в такова положение- да ми е неприятно. В случая се иска или инат, или окуражаване, за да се преодолее това мислене.

# 142
Стана ми противен филм, в който една лекарка обясняваше на пациентката, че нямало да умре, ако не си била кърмила детето толкова дълго. Щяла навреме да осъзнае, че има бучка.. и това многократно натъртено.

# 143
Брит, това игрален филм ли е? Ама че нахална простащина!

# 144
Игрален да, хАмерикански. Не знам по коя телевизия обаче, а и само това чух от филма. И на мен ми се видя шокиращо просташки!!!!!!

# 145
Къде пък Холвуд се сети да дъвче кърменето - няма ли достатъчно секс и кървища за тях!

# 146
Тази реплика беше от "Анатомията на Грей" - лекарката обясняваше, че жената ако не кърмела щяла да отиде веднага на лекар като е напипала бучката, но понеже кърми, била решила, че е от запушване. Всички знаем, че хич не е вярно това - че запушванията дълго време не се търпят, но ако гледа човек, който не знае...

# 147
Реших и аз да се включа, не издържах след това, което прочетох:
Време е и некърмещите да се гордеем с решенията си  Пък и децата ни винаги знаем колко изяждат. 
  doh no
Гордост, Гордост Shocked
ужас, ужас

# 148
Много е забавна манията да знаеш колко точно! изяжда бебето  Joy Но и аз като давах АМ на сина си много се вълнувах от точните количетсва, от чудесния режим на сина ми .... и си мислех даже, че аз съм го научила Wink

Абе и некърмещите имат своите права и поводи за гордост; все пак не кърменето и естественото раждане те правят добър родител.... но пък може да бъдеш така добър да не изкарваш гнусно кърменето; като ти е кеф си давай АМ, аз пък искам да кърмя може и без гнусливи изказвания.

# 149
Тази реплика беше от "Анатомията на Грей" - лекарката обясняваше, че жената ако не кърмела щяла да отиде веднага на лекар като е напипала бучката, но понеже кърми, била решила, че е от запушване. Всички знаем, че хич не е вярно това - че запушванията дълго време не се търпят, но ако гледа човек, който не знае...

Първо, zдравейте, иzвинявам се че така нахлувам тук, но си ви чета редовно и ту се смея, ту се ядосвам  Crazy въпреки, че не кърмя отдавна...
Цялата работа с тоzи филм е отвратителна раzбира се, особено така покаzано и обобщено.

Но просто исках да споделя, че може би рядко, но все пак се съществуват един особен тип "бучки", които не са съвсем като другите. Дълго се шашках и притеснявах zа една (на лекар ходих, раzбира се, но нямаше оправия), чак след това попаднах на нещо, писано от Бу и раzбрах какво е било моето.. Наистина, стоя си таzи моя бучка упорито месеци наред, беz да расте, боли, или прави проблеми и иzчеzна чак месец или два след окончателното спиране на кърменето. Но с никой от обичайните съществуващи начини не успях да я махна (пих също и Лецитин). Доста се бях стреснала по едно време и какво ли не си мислих вече.

Повторно се иzвинявам, че раzводних темата, но се включих единствено, zащото помня как преди време аz доста си блъсках главата и търсих инфо, та.. може да има някой като мен  Wink Ето и цитат, който обясняватова, zа което говоря:
Добър мамолог може да разчете ехография или рентгенова снимка на лактираща гърда Peace
Ако бучката не е болезнена, не расте, не прави проблем - има вероятност да е галактоцеле - каналче, пълно с мляко, което не се дренира, но не прави бели, просто е там. Ако се отстрани със спринцовка, млякото най-често пак се появява (т.е. бучката); обичайно след края на кърменето млякото от галактоцелето се резорбира заедно с остатъците от кърма в другите канали. Може да се диагностицира от мамолог, не е опасно и не налага прекратяване на кърменето в общия случай.
Между другото, правиха ми и това с иzтеглянето със спринцовка, раzултата беше точно такъв, още на следващия ден бучката отново беше там.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 03:47 от Сова

Общи условия

Активация на акаунт