Отговори
# 735
  Ми да много по-естествено и нормално е да отбиеш бебе на 5 месеца за да пушиш, отколкото да кърмиш пораснало дете...

Така де, за това социалните няма да те санкционират...  ooooh!

# 736

А до темата се стигна така. Една от жените нещо обясняваше "Па пушим си та. Като комин пушим. Даже сега ще припала една цигара". Другата:"Това значи ли че не кърмиш?", "Ооо, па да! Още в 5ти месец спрех. Апа тая(еди коя си) още кърми, а детето на 3г6м" (опулени очи, разни гърлени и пуфтящи звуци и бурни ръкомахания)

Егати простакесите! Laughing Ако това е действителният разговор, без капка съжаление го казвам!

# 737
  • София
Гледам, че си от София. Сигурно си попадала на хора с такъв речник. Той обикновено ходи ръка за ръка със специфични маниери.

# 738
Ами жалко е,че е пълно с такива по градинките, и не само говорят зад гърба ти ами си позволяват и съветите си (на развален български) да натрапват  Sick
А това пък за самозадоволяването  Shocked е за това  Shocked е нямам думи Shocked
Ама на какъв човек би му хрумнало подобно нещо  Shocked Shocked

# 739
Гледам, че си от София. Сигурно си попадала на хора с такъв речник. Той обикновено ходи ръка за ръка със специфични маниери.

Извинявай, но аз пък не съм от София, и при все това претендирам и за изказ, и за маниери далеч над софийските.
Париж е столица. Рим е столица. Виена - също.
Дай да не разпалваме страсти какво точно е това нашето, ОК?
И само да допълня, че кърменето е въпрос не толкова на географска принадлежност, а на интелектуална, когато е въпрос на избор.

# 740
Миика, прочети пак и тогава се пали на географски теми. Peace

Точно за същото говори и Скреч, но ти надали би го разбрала, ако си си навила на пръста да се дразниш. Thinking

" Тя само си правела кефа и се задоволявала, като кара детето да и лапа циците. Логиката: кърмачката е бременна, следователно мляко няма, следователно няма как детето да иска, следователно тя го кара, защото "и е готино да и дразни зърната".
Е, ако авторката на това изказване не е извратена, то не знам кой е?!?  Crazy

П.П.
Шамс
, дръж ни в течение!

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 20:51 от _valkiria_

# 741

Извинявай, но аз пък не съм от София, и при все това претендирам и за изказ, и за маниери далеч над софийските.
И само да допълня, че кърменето е въпрос не толкова на географска принадлежност, а на интелектуална, когато е въпрос на избор.
Мисля, че skrech по-скоро имаше предвид, че в София често се срещат хора с такъв изказ, а не обратното.

# 742
  • София

Извинена си, разбира се. Всеки има право да претендира за каквото си ще. Все пак НЕ си софиянка и няма как да знаеш, че шопските корени са в софийското поле и имат такъв речник. Това все пак се учи по география, но НЕ претендирам да знам в кой клас. Много си докачлива на тема столичани-провинциалисти.

Една приятелка, която не приема за редно кърменето на говорещо дете, днес много културно се поинтересува до кога мисля да кърмя и аз и казах накратко за естественото отбиване. Интересно, че тя искаше да чуе точна година, за която е вече абсолютен край. Защо ли? Като вкарвах години от сорта на 3-4 и тя :"Значи 4, ясно", казвам:"Не, различно е, може 2, но има и деца на по 5-6" и тя се обърка. Сякаш искаше да чуе конкретна цифра. А присъстваше и един млад господин, който пък много се кефи на кърмачките. Преди една година бях тръгнала да го образовам, а той по средата на изречението ме прекъсва и довършва мисълта. Неженен, без деца и близки бебета-кърмачета, но чел и се информирал, каза. И като споменах, че има вероятност по-големите деца да се отбият по-късно, защото ги подкокоросват малките им братчета/сестричета-кърмачета, той вика:"А така. По-добре. Супер!"

# 743
skrech, направо нямам думи  Shocked

Правела си кефа, дразнела си зърната... Sick  как ги пръкват такива бисери  ooooh!

# 744
.....че шопските корени са в софийското поле и имат такъв речник.....

Аааа, тука вече, ще се караме.  Не така за шопите, моля ти се!!! Нито един кореняк не познавам, който да говори така. Нито дори възрастните ми роднини, които са си баш шопи.
 Въпросните персони, които "оцветяват" ежедневието ни с подобен речник, обикновено нямат нищо общо с шопите.  Peace
Това в подкрепа на шопите (съжалявам, не се сдържах Wink).

За да не е съвсем спам и нещо по темата. Прочетох го във форума. Една мама рекла, че няма да си кърми децата, а ще ги храни с шише и с АМ, защото никак не и допада този кравешки начин на отглеждане Crazy. Да се чуди човек, да плаче ли, да се смее ли. ooooh!

# 745
Май трябва да плачем,че хората в 21 век не се образоват и бълват глупости със всяка своя дума newsm78

# 746
Да ви кажа, момичета, това с пушенето е бял кахър.... Познавам майка, която спря кърменето в 3- ти месец, за да може да пие алкохол  Sad
Не че е алкохолик, просто я дразнеше това, че трябва да го избягва.
Тъжно е .

# 747
Тя само си правела кефа и се задоволявала, като кара детето да и лапа циците.

Това според мен може да го каже само жена, която никога не е кърмила.  newsm78 Боже, колко перверзност имало в кърменето, боже...

# 748
Егати простотията, нямам думи! Аз затова и избягвам срещи с майки по градинки, защото все ще се намери някоя да ме ядоса нещо с тъпите си изказвания. Понеже нямам сили да просветявам невежите, просто ги отбягвам и не говоря с тях. Особено в нашия , макар и голям, провинциален град, където мисленето на хората е толкова грешно , че няма накъде.
Когато си кърмя детето навън, на някоя пейка в парка, все ще се намери някой да гледа като застрелян, сякаш това не е най-естественото нещо на света. Някои по-възрастни жени се усмихват, става им мило.

# 749
И аз не познавам кореняци, Софиянци, с такъв изказ. В интерес на истината почти не познавам вече кореняци. Всички, които съм чувала да говорят така, са се вкоренили малко по-късно. /НЕ коментирам всички, които са дошли в София. Големият град привлича хора всякакви. В цял свят е така./ШопЬЕто са друга тема Simple Smile

На мен все ми повтарят, че не било редно все още да кърмя, променяла се кърмата.. И като попитам как се променя, как това влияе на госпожицата и те така  Shocked, някои успяват да стигнат до прозрение "ама ти така и двете ли ще кърмиш", пък аз ги окончателно ги шокирам с "ами все  пак е по-лесно отколкото да кърмиш близнаци, нали.." Все още никой не е успял да продължи разговора оттук нататък  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт