Отговори
# 720
Шамс стискам палци тази "експертка" по кърменето да си отнесе заслуженото! Ще следя развитието!

# 721
Ох, включвам се чак на предпоследна страница. Твърдо съм за кърменето. Забавлявам се с тази тема още преди да забременея, досега тихомълком , но историята с Шамс ме провокира да се изкажа: това е може би най-, най- абсурдното нещо,което съм чувала! Шамси, печелиш приза !  Peace
Май спомена, че си в Холандия. Що не вземеш да се обадиш на някоя телевизия? Говоря съвсем сериозно!
Добре, че професорът е наред човекът , ама тая асистентка яко я бие сачмата !!!

# 722
  • До хладилника, който обичам
Ей, Кьолшес Мьолшес, много се радвам да ти видя лентичката! Grinning Забелязвах те няколко пъти тъдява, позачудих се, но всяка крушка си има опашка! Simple Smile

Шамс, писа, че си в Люксембург? Искаш ли да се свържеш с ЛЛЛ там, веднъж да питаш за официални права, които със сигурност имаш и второ, може да дадат идеи, които да работят на местна почва?

# 723
Шамс, дай и да се разбере на тази некадърна асистентка! Вярвам, че ще го направиш по най - грациозния начин! Подкрепям Бу - на тяхна почва, трябва за се стреля с техни оръжия, по техните глави!
Кураж, всички сме с теб!

# 724
Шамс, милата  Hug Ама че ужас. А между другото, гледах една такава серия на Съдия Ейми, там съдиха и осъдиха една кърмачка, нейното детенце беше по-големичко всъщност, май на 5-6 годинки, жената му цедяла и си носело в училище, децата му се подигравали... какви ли не гадости чух в тоя филм, то не беше откачена, то не беше чудо. Вярно, че е филм, ама показва общите настроения според мен, едно по-голямо кърмаче от бебе и всички смятат, че е извратено.

# 725
 Това с по-големите кърмачета съм го срещала в няколко филма. Първият случай беше в един епизод на "Отчаяни съпруги". Кърмачето пак така на 4-5 годинки и всички гледаха майката като изкопаемо и накрая предложиха на детето мляко с какао и то реши, че вече не иска кърма, защото другото е по-вкусно.  Laughing

# 726
Бу,  Hug малко спам, ама вече и лекция за кърменето посетих при Шаманката  Wink !

А иначе идеята ти да се свърже Шамс с ЛЛЛ в Люксембург мисля, че е страхотна! ( Не знаех, че и там имат ЛЛЛ. )
Усещам , как се заоформя международен кърмачески скандал  Mr. Green !

# 727
Малей Шамс... това наистина минава всякакви граници. ooooh!
И аз ще следя развоя на събития, ама - дай им да се разберат! #2gunfire

# 728
Това с по-големите кърмачета съм го срещала в няколко филма. Първият случай беше в един епизод на "Отчаяни съпруги". Кърмачето пак така на 4-5 годинки и всички гледаха майката като изкопаемо и накрая предложиха на детето мляко с какао и то реши, че вече не иска кърма, защото другото е по-вкусно.  Laughing

Помян я тази серия.
И то млякото с какао го даде Линет.  Rolling Eyes

# 729
И аз ще се включа с пресен пример от филм! Новия на Дженифър Лопес -  The B Plan. И там тя ходи на някаква гурпа за подкрепа на самотни майки, а едната от майките седи и кърми. Дженифър я пита колко и е голямо бебето, а то детето смао се обръща и казва - "Аз съм на 3!" и съответно дженифър отваря едни очи кто палачинки от ужас. Имаше и други по-тънки намеци осмиващи кърмачките и аз безкрайно много се възмутих!

# 730
Една от неонатоложките в Токуда също печели приз за тъпо изказване. Отивам с Тея на преглед около 10-тина дена след изписването и лекарката ми казва: "Явно много го храниш това дете, намали времето за кърмене. Ще вземе да качи 1200 гр. първия месец и ще й се разшири корема. Давай по по-малко"  #Crazy #Crazy #Crazy Освен безумието, че трябва да огранича храната на новороденото, което си яде на 3-3,5 часа (т.е. нормална пауза между храненията), хич не ми е ясно  на коя глътка точно трябва да й казвам на малката  "Стоп. Млечния бар затвори"   hahaha hahaha hahaha

# 731
  • Видин
Моето дете първият месец качи 1900гр  Laughing А сега тежки едва 10кг.
Кви са тия малоумни изказвания?! 1200 гр не са 1200кг  Mr. Green
А за филмите - не знаех, че и там се усмива кърменето  Confused Sick

# 732
И там тя ходи на някаква гурпа за подкрепа на самотни майки, а едната от майките седи и кърми. Дженифър я пита колко и е голямо бебето, а то детето само се обръща и казва - "Аз съм на 3!"

rotfImbo rotfImbo  rotfImbo

# 733
  • София
Пак пресни новини от кварталния парк  Simple Smile . Група майки обсъждат кърмачка,  но нея я няма там. Та въпросната била луда. Кърмела дете на 3.5 години. "Бегай бе, това е направо извратеняшко!", "Таа да вземе да ходи ни психиатър да и каже колко е луда".  Едната от жените и е приятелка. Питала я защо го прави и тя отвърнала, че защото детето иска. "Бегай бе! ИскАло детето, на  три години и половина!" Тя само си правела кефа и се задоволявала, като кара детето да и лапа циците. Логиката: кърмачката е бременна, следователно мляко няма, следователно няма как детето да иска, следователно тя го кара, защото "и е готино да и дразни зърната".
 Интересното в случая е, че едната майка застана на страната на кърмачката, а самата тя не е кърмили или е кърмила доста кратко(не по желание).

А до темата се стигна така. Една от жените нещо обясняваше "Па пушим си та. Като комин пушим. Даже сега ще припала една цигара". Другата:"Това значи ли че не кърмиш?", "Ооо, па да! Още в 5ти месец спрех. Апа тая(еди коя си) още кърми, а детето на 3г6м" (опулени очи, разни гърлени и пуфтящи звуци и бурни ръкомахания)

# 734
  • София
  Ми да много по-естествено и нормално е да отбиеш бебе на 5 месеца за да пушиш, отколкото да кърмиш пораснало дете...

Общи условия

Активация на акаунт