Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 759
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Трябва да консумираме пастьоризирано мляко. Вярно е, че на повечето марки на пазара си пише, че млякото е пастьоризирано, годно за директна консумация. Сещам се, че непастьоризирано беше млякото в найлонови пликове преди години, но скоро не съм виждала такова по магазините.

# 451
да,да ,точно така  Joy голяма обърквация,но не на всички пише  Naughty сега гледам кутията на едно "Май дей",никъде не виждам дали е или не е  Thinking

# 452
да, по - логично е да е пастьоризирано

аз купувам MEGGLE ултрапастьоризирано - но не нарочно - просто е в удобна опаковка  Grinning

# 453
  • Варна
Какво означава ултрапастьоризирано? Сварено ли? Joy

# 454
Както го пише в статията,така е правилно,аз обърках думите  Peace,друго щях да пиша,но съм супер разсеяна за билките,аз много се страхувам от тях,защото майак ми е билкарка  Joy hahaha И цял живот е тормозила мен и други бебебта,а сега като чета колко много противопоказания има,направо бягам от нея.Миналия уикенд ми беше приготвила една торба с жълт кантарион и ми каза,че било за бременна депресия,аз като влезнах в нета пишеше точно обратното,че риган и кантарион действали абортивно и направо си изкарах англите,както и нейната мания с хвойната,тя вечно прави едни торбички,в които слага хвойна и ни кара да ги пускаме във ваната,да сме били здрави.А за хвойната пише,че била предизвиквала контракций  Thinking
Та имам някаква фобия от тия билки  Laughing

За мазилата казах вече,мажа се от както се помня,ползвам козметика за всяка чат от тялото ми от 14-15 годишна,катос  годините променям марките,точно това няма да спра  Peace единственото ,което направих,видях ,че още някой беше писал за Гарние Пюр,там има силицилова к-на и го смених с български крем-Билка,нашенските кремчета поне са леки.
Но гримове нося обилно  Joy сега ми с ее паднало,после като се роди бацила,ще ходя само с пюрета по главата  Joy hahaha

ще си спазвам само хранителния режим,ама трябва малко да внимавамс  термините,че тая патьоризация ме побърка  hahaha

# 455
Въпреки, че всички млека вече са пастьоризирани аз винаги съм ги варила преди употреба.Не само сега от както съм бременна.Не рискувам да ги употребявам директно.

# 456
знам ли, вече пишат какви ли не глупости  Crazy
ама като има такива като нас да ги четат  Mr. Green

# 457
  • Варна
знам ли, вече пишат какви ли не глупости  Crazy
ама като има такива като нас да ги четат  Mr. Green

Оказа се че не са глупости, това с ултрапастьоризацията май е някакво облъчване на млякото. Пуснах търсачката и какво открих:
Цитат
С млякото въпросът е по-сложен. Предлаганото organic в кутии от 1/2 галон е ултрапастьоризирано, което е на практика като UHT (обработка при 140 градуса C за 4 секунди) и го избягваме. Не ми е ясно защо изобщо го държат в охладителни витрини в магазините. Предполагам, че е маркетингов трик или пък не им се правят специални опаковки. Така или иначе, има доста дълъг срок на годност. Същите национални марки като Horizon, Organic Valley etc. предлагат и само пастьоризирано organic в пластмасови туби от 1 галон, но често не успяваме да го изпием, преди да му изтече срокът на годност.

# 458
Аз да си каже честно си ям каквото ми се яде. Повечето от изборените неща, които препоръчват да не се ядат аз и без друго не ям. Но яйцата си ги обичам по рохки и продължавам да си ги ям така. Дроб и дреболийки също ям, след като съм ги киснала поне половин час в оцет и вода. Всички изследавния са ми наред и нямам разни бактерии. Аз работя в хранителна фирма и постояно правим изследвания на храните. Но знам, че има хора от бранша, които въпреки че изследването на храната не е добро, подправят протокола и пак го пускат на пазара. Така, че милички едни бог знае какви неща купуваме и консумираме от магазина. Затова аз не изпадам чак в такива подробности. Просто гледам да не прекалявам. А билки никога не съм употребявала, а чай съм пила най - много два - три пъти през целия си живот.
Между другото продуктите на Мегле са много хубави. Фирмата е в нашия град и ние работим с тях.

# 459
Убихте ме с тези дробчета, млека и т.н. толкова са различни явно докторите...

При мен е половината неща са наобратното - пия си млякото от кутията (пастьоризирано естествено), ям дробчета, сърца и всякакви дреболии, които мога ( и без това червено - говеждо, не телешко - то се води бяло... месо и риба не мога, защото не ми понася), но който може поне два пъти седмично трябва риба (единя път поне да е тон или сьомга) да се папка. Просто шах.

Обаче - моцарела - това не е пастьоризирано сирене - абсолютно ми е забранено, фета - да, това е пастьоризирано сирене. Яйца - не абсолютно рохки, но не и твърди (с побелял жълтък) - трябва да е мек и ярко жълт, 4 минути / не 3 като рохко яйце. Много ми е странен този доктор. От къде е статията?

Евита72, напълно споделям мнението за космическите колички...а има и такива столчета за хранене - като яйце, масивни и тежки - за деца до ...9 месеца  Joy после ще си я чукаме в главата...И в първия момент даже не се разбира как слагаш бебето в това чудо. А колички - аз търся проста, удобна и лека, но най-важното за детето да е направена от някой производител с традиции в тази област (затова се метнах на това рекаро като муха на мед)

# 460
Мила, радвам се, че са добри мегле
Аз също не се вживявам много, но след това леко натравяне взех да се позачитам в опаковките  Peace

# 461
За съжаление на повечето купени млека вкуса им е като водица с малко млекце за цвят

# 462
  • Плевен
Пума  Hug.
Добре, че съм злояда и повечето неща не ги ям. Като например изобщо прясно мляко, да не говоря за карантии и такива работи. Че и свинско не ям много. То сега пак проядох като разбрах, че съм бременна. Но по рано ядях по два пъти на ден и то основно филийки намазани с нещо  Grinning.

# 463
  През първите месеци на тази бременност бях направо се вманиачила с храните.На всичко гледах подозрително:това не може,защото....онова не може защото...... Crazy Crazy Crazy
  В един момент съпруга ми казва:стига си мислила чак толкова за храната,достатъчно е,че не употребяваш алкохол,възбуждащи и консервирани храни!
  Пакетираните боклуци не ги употребявам по принцип.
  Така че малко се поуспокоих!

Иначе,където,каквото и да погледнеш все нещо вредно ще откриеш.Яйцата,месото и млечните са претъпкани с антибиотици и/или хормони.Плодовете и зеленчуците с нитрати и т.п.. Хляба съдържа подобрители,стабилизатори и не знам си какво още.Сушените плодове ги обработват с някаква гадост,за да изглеждат по-хубаво.....И така нататък,и така нататък..... #Silly

# 464
Бамбимия,твоето меню все едно аз съм го писала.Катоне съм бременна,основното ми меню е сутрин и вечер по 2 филийки ръжено хлебче с кашкавал,през деня плодове и шоколад.Месо,прясно мляко,компот,грис-блаааааааа ooooh!Сега обаче проядох свински пържоли,както и с миналата бременност,но после пак си станах нормална Laughing

Общи условия

Активация на акаунт