Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 435

Само аз ли не се "вапцам" с никакви мазила newsm78

Не си сама Grinning

# 436
  • Варна
Пума Hug Hug Hug

Само Бадемовото масло за корема от дъжд на вятър. BlushНикога с нищо не съм се мазала.Май е време да се замисля newsm78

И аз не се мажа. Peace
Крем за лице не ползвам. ( А може би е време предвид възрастта ми Thinking)
През първата си бременност се мажех с вазелин, през втората с бебешкото олио на Бюбхен, сега си купих един балсам за тяло на Органик със зехтин, но се мажа от дъжд на вятър. И през двете бременности не съм получила нито една стрия, но пък имам няколко по дупето и гърдите, появиха се през пубертета по време на едно рязко отслабване. Tired

# 437
  • Пловдив
anizi, ние я обсъждахме количките преди 2-3 теми, предполагам, че още ще ги обсъждаме. Няма най-добра количка по принцип, има подходяща за теб количка. Аз имам 2 колички - едната е на Хоук и е като танк - триколка с големи гуми, добри амортисьори и желязна спирачка. Минава през най-разбитите улици и е много комфортна за детето, а обаче е тежка. Другата ми количка е на Джордани - лека около 7 кг, много маневрена, но с нея по калдаръмените улици в стария град не можеш да минеш. За града съм с две ръце за втория вариант - не са много кавалерите и често ще ти се налага да си я носиш по стълби. Рампите по подлезите са почти неизползваеми, а на мен никога не са ми предлагали да ми помогнат с носенето. Виж обратното - да ме нагрубят, че им препречвам пътя и се движа бавно ми се е случвало на няколко пъти. Това е моя опит с количките.
За витамините - аз съм малко предубедена. Въпреки, че хапвам много плодове и зеленчуци, риба сирене и пр, вероятно не мога да си набавя всичко необходимо, а не искам да вземам витамини на таблетки  newsm78
Дайте ми съвет за храни, богати на желязо, които са подходящи за ежедневна употреба. На някоя от вас предписали ли са желязо и при какъв хемоглобин? Моя е 120, а док ми предписа 3х1 Ферофолгама  Thinking

# 438

Мамите с по едно дете, мога ли да ви помоля да си изкажете личния опит с вашите колички?! Благодаря ви!   bouquet
    Вече съм се изказвала,но ще се повторя,защото наистина харесвам количката,която ползвахме и живот и здраве пак ще ползваме.
    МагИнгланд. Взехме я от магазин Щъркел,близо до Тина Киркова.
    Комбинирана е,много стабилна,с променяща се посока на дръжката,има си калъф за по-студени дни,лесно се превръща и в открита лятна количка,има си вместителен кош отдолу,чанта за бебешките принадлежности,прозорче  на "покрива" за бебето, мрежа отпред (за по-горещите дни).
    Единствения й недостатък е 13-килограмово тегло.Но аз някак успях да не се зацикля в/у него.
    За цената в момента не се сещам много точно,но не беше повече от 300 лв.Което си е направо чудесно ,имайки предвид  всичките екстри на количката.

# 439
Аз забравих (нали сме си в глупавия период...) да кажа за пъпките - както се появиха, така си изчезнаха, сега съм със спокойно лице, просто през няколко дни има по една, която се бори да пробие, но аз чопля ли чопля...после мъжа ми ми се кара, но като я мацна със "Здраве" на връхчето, и ми завехва кротичко.

С'брах сили да ви кажа за следващия магазин...И да не се оплаче някой от продавачки в София, че ще го пратя рук в детски магазин да види какви са ги събрали...все едно аз съм им виновна, че съм бременна и имам сто въпроса за стоките им...а като питаш за Чико или Рекаро, все едно им бъркаш не знам къде. Та, Ади , тук Стрийт пак е със 60 евро по-евтина, но пак са се изхвърлили бая... Имат мноого избор, обърках се направо! Но като видях (имаха!) Рекаро-то просто мед ми покапа на сърцето (марката за колички, столчета и още щуротии за бебета им е Red Castle). Впечатлих се аз много, но мацката ме дърпаше постоянно към други марки, аз обаче "я ми покажете как се сгъва, как се прави това, как се сменя онова..." та се изнерви мадамата и каза, имаме червена количка, черен кош и синьо столче! Ако така ви харесва взимайте си я тази ред кастле (щото така се казва на френски, като Мария Каре, не Марая Кери)" а аз като се впечатлих и казвам "ааа, няма да взимам сега, ще си поиграя сама да видя как работи и се движи, пък ще си я поръчам по-натам" а тя "ама ние няма да поръчваме вече, не са френски", "ами ще си намерим все от някъде да си поръчаме не-френска..., като ни харесва такава!". После имах глъпостта да задам още един въпрос, който я довърши и си тръгнах скоропостижно от магазина. Разбирам, че са освен твърда заплата са и на %, а явно нямат от Рекаро...като от другите. Обърках се обаче с ваничките...искам с хубава стойка и достатъчно голяма, че като започне да си седи само бебето да си играят с баща си повече време (това ми е дал мъжа ми като задача). Има чудни ванички с вграден термометър, не искам отделен да ми се цамбурка, ама няма тук такива. И като ми се облещи мацката, че като сме били толкова претенциозни да сме си търсели такива неща в чужбина, а не в нормалните френски магазини...и аз си тръгнах. Ама какво да му кажеш на так'воз чудо? А и ми се пишкаше и трябваше да тичкам...та и се размина оплакването на управителя!
Та така, Ади, бейби конфорт няма от Франция да се купува, май и с други неща така...
Дано не съм оспамила темичката с дългия пост, но трябваше доклад, обещала бях. Като щъкате из нашенско за колички, вижте тези Red castle на какви цени се обажда модела Ситилинк 2, хвърлих си и двете очи. А май имат фабричка тук, така че продължавам с ровичкането!

# 440
avia твоят хемоглобин е напълно нормален и според мен не трябва да пиеш каквото и да е...

Аз пих 2 седмици Тот'Хема на ампули при хемоглобин 105- всяка сутрин на гладно с една чаша портокалов сок и искам да ти кажа, че се чувствах много зле- желязото натоварва явно черния дроб и ги спрях...

Днес ходих на изследвания, да видим дали се е качил, но и да не е, просто отказвам да пия повече таблетки и каквото и да е съдържащо желязо- то е практика да се изписва - по под разбиране, щом си бременна значи си с анемия...разбирам да е под 100 ...

Колкото до храните-черния дроб, цвеклото, марулите съръдржат желязо...

# 441
Ох,олекна ми,че не съм единствената LaughingАма все пак съм на 27,та може и да е време да се замисля. newsm78

Боби,не я знам тази количка,дето я разказваш,ама ще поразгледам и аз тук как изглежда.

Маг Ингланд и на мен много ми харесват,само да не тежаха толкова.Моята приятелка,дето роди Юли я заведох в Щъркел и взе такава.Тя искаше евтина,но с висчко.Живеят в къща и я оставя в гаража.Да нямаше тея стълби бих си взела.Напоследък и много готини десени иамт-едни нежни........

Желязо,има във всички червени храни,както и в телешкото и рибата.Има в червените чушки,червеното цвекло,репички,домати,от сезонните плодове няма да изброявам,че да не ни се дояжда.Има и вшоколда-чист черен шоколад.
Купи си сурови бадеми и орехи,изключително богати на желязо и омега-мастни киселини Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 15:42 от ***Ади***

# 442
Ади, ето линк за "червения замък". Колелетата са малки и супер материал, маневреност, лека е, има сто хитринки, с една ръка я сгъваш на две, влиза в миниатюрния ми багажник, и така ... Аз се впечатлих доволно много!

http://www.redcastle.fr/fiche-produit/p/citylink/?tx_ttproducts_ … ;cHash=3a6892232a

# 443
Здравейте, коремчета!
И аз да се разпиша днес  Grinning
Чета, че обсъждате количките.Аз ходих в "Рая" до Техномаркет.Не останах очарована. Имаше доста колички, но тези, които бяха на по-приемливи цени изглеждаха толкова опростени и евтини! Имаше разнообразие от колички с отделни зимен и летен кош, но нито една не включваше кошче (от тези за новородени, не помня как се казваха). Те не са скъпи - около 50-70лв са като си ги купуваш отделно. Количка ще купуваме май чак като се роди бебо,живот и здраве!
По темата за хемоглобина - храните, които съдържат желязо също са  - черен дроб, цвекло, коприва, спанак и др.
Моят хемоглобин беше 114 и ми изписаха желязо на таблетки, за да не пада повече. Като свърши ще започвам да пия едни витамини, които пак включват желязо.От САЩ, ама не се сещам сега как се казваха. Една приятелка ми ги даде.Те са за бременни или за кърмещи майки.

Честито на тези, които са разбрали пола! Ние евентуално ще размерем на втората ФМ след около месец.
Усмивки и прегръдки на всички! Пазете се!

За варненските мами
- срещата може и да се отложи за края на февруари, като гледам прогнозата за времето. Дотогава доста ще ни пораснат пупите  Grinning

# 444
Само Бадемовото масло за корема от дъжд на вятър. BlushНикога с нищо не съм се мазала.Май е време да се замисля newsm78

Ади, за бадемовото масло знам, че стимулира растежа на космите, особено полезно е за коса. Възможно е да стимурира още повече растежа на космите по коремчето ако се маже там.

аз засега ползвам само какаово масло..за гърдите и лицето понякога. Корема още не съм почнала да мажа, но може би трябава...

# 445
Дайте ми съвет за храни, богати на желязо, които са подходящи за ежедневна употреба. На някоя от вас предписали ли са желязо и при какъв хемоглобин? Моя е 120, а док ми предписа 3х1 Ферофолгама  Thinking

Аз също пих един месец Ферофолгамма - 2х1 при хемоглобин 107. Следващия месец се беше вдигнал на 120 и докторът каза, че вече няма нужда да продължавам с хапчетата  Thinking. Но на листчето с изследванията 120 беше дадено като долна граница на нормата, така може би твоят лекар има нещо предвид.

А за тези, които не ползвате никаква козметика - късметлийки  Simple Smile. Нали се досещате, че при проблемна кожа не е въпрос на избор? Де да можех и аз да изляза без крем и фон дьо тен по лицето... Последно май можех да си го позволя преди 10-ина години.

# 446
Здравейте,гледам много различни неща пишете за консумацията,специално ми направи впечатление за черен дроб и грейпфрут аз имам точно обратна информация от лекаря ми,абсолютна забрана на черен дроб и всякакви дреболии,защото съдържат токсично количестов витамин А,особено опасни за бременните,а за грейпфрут каза,че може да си ям мойте дози(4-5 кила седмично)  Laughing
Като цяло исках да споделя за храните,че още на първи япреглед като направихме консултация за моя хранителен режим той ми даде списък със следните забрани:Не на всякакви меки вносни сирена тип Бри(а аз живеех от тях  Joy),Не на студено сготвени храни и миди,Не на сурови и недопечени меса,Не на рохки яйца,само твърдо сварени,Не на пастьоризираните млека.Като това ми го написа според нещата ,които му обясних ,че ям  Grinning
Причината за забраната е листерията

Ето статия от Зачатие.орг за нея:

Листериоза и бременност - какъв е риска?  
09 January 2007  
Когато една жена е бременна, нормално е тя да е загрижена за собственото си здраве и това на нероденото си дете. Здравословна диета, поемане на повече течности, прием на витамини преди бременността са важни за здравето на бременната жена и нейното бебе. Качеството и надеждността на храната също е много важно. Информацията в тази статия ще ви помогне при вземането на решение каква храна да изберете и как да я приготвите, така че тя да е здравословна за вас и вашето семейство.
Понякога ни става лошо от храната, която сме приели. Храните, съдържащи вредни бактерии, могат да предизвикат сериозни проблеми. Един от видовете бактерия- Listeria monocytogenes - може да причини заболяване, наречено листериоза.

Центровете по превенция и контрол на инфекциите са изчислили, че всяка година около 2 500 души сериозно пострадват от листериоза в САЩ. Един от всеки пет сериозно засегнати умира. Листериозата може да бъде особено опасна за бременните жени и неродените им деца. Инфекциите, предадени чрез храната и причинени от листерия при бременните жени, можгат да доведат до преждевременно раждане, аборт, раждане на мъртво дете или остри инфекции или смърт при новороденото дете.

Какво представлява листерията?

Листерията е вид бактерия, която се открива навсякъде в почвата, подземните води и растенията. Зеленчуците могат да се заразят от почвата или от натуралните торове. Животните и хората могат да пренасят листерията в телата си без да се разболяват. Микроорганизмът е бил открит както в различни сурови храни-меса и зеленчуци, така и в обработени храни, които са заразени след обработката-студени месни деликатеси, меки сирена. Повечето инфекции при хората се получават от приемането на заразени храни.

Повечето хора не са под заплаха от листериоза. Но някои групи хора попадат в рисковата група, защото са по възприемчиви към листериозата. Освен бременните жени и неродените им деца и новородените, в групата са и възрастните хора, хора със занижена имунна система след лечение на рак, СПИН, диабет, бъбречни заболявания и други. Хората от тази рискова група могат да сведат риска да се инфектират с листериоза до минимум, като спазват някои правила при приготвянето и съхранението на храната си.

Защо листериозата е особено опасна за бременната и бебето?

Хормоналните промени по време на бременността карат имунната система на жената да отслабне и тя става по-податлива на листериозата. Според Центъра за превенция и контрол на инфекциите, вероятността бременна жена да се инфектира от листериоза е около 20 пъти по-голяма отколкото при друг възрастен здрав индивид. На практика една трета от случаите на листериоза са регистрирани при бременни жени. Листериозата може да се предаде на плода чрез плацентата дори и ако майката не показва никакви признаци на инфекция. Това може да доведе до преждевременно раждане, аборт, раждане на мъртво дете, увреждания и инфектиране на новороденото.

Предава ли се листериозата чрез майчината кърма?

Теоретична вероятност за предаването на Listeria monocytogenes чрез кърмата съществува, но тя не е доказана до сега.

Как мога да разбера, че съм инфектиран с листериоза?

Симптомите на листериозата могат да се появят едва след няколко дни, дори седмици, след заразяването и могат да бъдат съвсем леки, вие може даже да не разберете, че сте инфектирани. Ето защо е особено важно да сте предварително внимателни с храната, която приемате при бременност.

При бременната жена листериозата може да протече със симптомите на грип, с внезапна температура, втрисане, болка в мускулите, диария или раздразнен стомах. Силата на симптомите може да варира. Ако инфекцията премине към нервната система, симптомите могат да включват главоболие, схванат врат, объркване, загуба на равновесие или конвулсии. Ако имате подобни симптоми, обърнете се към лекаря си. За да се уточни дали става въпрос за листериоза се прави кръвен тест.

Как се лекува листериозата?

По време на бременност жената се третира с антибиотици срещу листерия. В повечето случаи, антибиотиците предотвратяват инфекцията на плода или новороденото. Антибиотици се дават също и на бебета, родени с листериоза.

Какво мога да направя за да избегна листериозата?

Съвети за бременни жени и други хора в рисковата група:

Не консумирайте хот-дог, месо от консерва, деликатесни меса преди да ги преварите!

Не консумирайте меки сирена от типа на "фета", "бри", "камамбер", синьо сирене, мексикански сирена от типа "queso blanco fresco". Твърдите сирена, полумеки сирена като "моцарела", пастьоризирани сирена, топено сирене, крема сирене и "котидж" сирене могат да бъдат консумирани без проблем!

Не консумирайте пресни пастети от месо. Консервираните и тези, които могат да издържат дълго, могат да се приемат!

Не консумирайте пушени риби-сьомга, бяла риба, пъстърва, треска, тон и скумрия, и морски деликатеси от хладилник, освен ако те не са приготвени на огън. Риба в консерва като тон и сьомга, или такава, която е специално преработена за издържливост, може да се консумира!

Не пийте сурово, непастьоризирано прясно мляко и не яжте храна, приготвена с непастьоризирано мляко.http://www.zachatie.org/images/blue_dot.gif  Обработвайте добре на огън сурови пилешки, телешки, свински меса!

Отделяйте суровото месо, пилешко, риба от зеленчуците и сготвените вече ястия!

Измивайте ръцете, ножовете и дъската за рязане след като сте обработвали сурови храни!

Измивайте много добре суровите зеленчуци преди консумация!

Какво още може да се направи?

Листерията живее дори при 4 градуса по Целзий!

Консумирайте пресните храни или сготвените храни колкото се може по-рано!

Почиствайте хладилниците си регулярно!

Използвайте хладилен термометър, за да сте убедени, че температурата в хладилника е под 4 градуса по Целзий!

Какво да правя, ако съм консумирал заразена храна?

Ако сте приели заразена храна, но нямате никакви симптоми, според повечето експерти нямате нужда от тестване или лечение дори и ако сте бременна. И въпреки това трябва да информирате лекаря си, ако знаете, че сте яли заразена храна и сте бременна и в рамките на 2 месеца имате симптоми, подобни на тези при грипа.

Дано съм била полезна   bouquet

# 447
За мазилата , предишната бременности се плясках с Мустела , а с големия батко забравих с какво  newsm78 но се мажех , ехх старост нерадост  Mr. Green Laughing. Сега със нищо  Embarassed ще тръбва да си взема нещо .. защото докато се преобличах баткото отбеляза че отзад съм се много сбръчкала  Crossing Arms Mr. Green , демек на задните полукърба релефа е доста хълмист и неестествен  Laughing , е така си е  Laughing

Количките .. ами за мен още не е измислена  Mr. Green нищо не ми допада , ама нищо . Еда приятелка ми предложи да види при тях на какво цена е една аеродинамична количка и да ми я изпрати от САЩ , и коя била тази количка STOOK оооооо не муци моля те . Няма да си возя детето в зъболекарски стол  Mr. Green въпреки и гъзарския дизаин ,който не ме кефи . Отдавна минах етап да гледам гъзария искам нещо удобно и за бебчо и за мен . Ние скитосваме по цял ден навън така че трябва удобство . На едните спят с краката нагоре и немогат да се оръщата наникъде осве по гръб и разбира се не лягат , другите са много тесни и кофти модели , тежки .. абе я по- добре да спра дотук че ако продължа да изброявам недостатъците ... Не се допитват тези дизаинери да мосовия потребител неная . А и цените са мноооооооого нереални .. ама кой ме пита

# 448
acid интересна статия, браво  Peace
само не рабрах млякото пастьоризирано или непастьоризирано?
за дроб и дреболийки също знам, че не бива да се консумират.
една нощ как повръщах от пилешки дробчета с гъбиии ужас ви казвам - хем пресни и домашно пиготвени....

# 449
трябва да консумираме непастьоризирани,на мен първото ми изречение е грешно  Joy
Макар аз да не е сещам кои марки са такива,навсякъде на млеката виждам ,че пише пастьоризирано,ако някой се сети да пише,кои не са  Peace

Общи условия

Активация на акаунт