Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 720
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Сняг се сипе на парцали - щом се сипе значи вАли  Mr. Green

Момичета някой беше пуснал това клипче преди време http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual& … videoid=100993773

Чак сега намерих време да го изгледам - много е приятно за гледане  Peace

За  микровълновата аз в момента активно ползвам, но за бебчо не знам  newsm78  май по-скоро съм против

И аз да питам нещо: Бихте ли се записали на този курс ?
http://www.estestveno.com/node/39

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 09:53 от Danito_d

# 511
Добро утро  Hug Hug

отивам да си направя кафенце и сядам да чета...

виждам, че имаме по още един чифт розови и сини гащи - честито   bouquet  bouquet

# 512
svetlana79,чудесно,че си се успокоила за бебчето! Hug Акушерката даде ли някакво обяснение,защо не усещаш ритниците му?

nlight,благодаря ти за клипчетата!Чак снощи успях да ги видя.
  Оргазменото раждане засега не ми се вижда реално,честно казано.Даже и клипчето ми се стори преиграно.Така го усетих,поне.Това не е в никакъв случай упрек към никой.Просто едно впечатление.  Peace

cvetulka ,абсолютно подкрепям,че нагласата е много важна!Отидох да раждам детето си и така се усмихвах,че акушерката чак ме прегърна с думи:"ей така,с радост трябва да се ражда,моето момиче!"  После и лекарката се пулеше на щастливото ми лице,питайки:"Ама не те ли боли?"  Болеше ме,но й отговорих:"Нали ще се ражда нов живот!"
   После обаче лекарите обърнаха всичко наопаки.Бързаха да ме изродят, да ме вмъкнат в смяната си.Заковаха ме към леглото със апарат за мерене на тонове и система окситоцин,и..... Crazy Crazy Crazy
  Затова с голямо разбиране се отнасям към жени,които са решили да раждат вкъщи. yes

# 513
  • Варна
..................
 Засега не смятам да ходя на ФМ, особено, ако резултатите от БХС, които правих вчера, са добри.
Хубав ден на всички!

БХС има малко общо с ФМ.
При БХС се търсят признаци и маркери за различни хромозомни аномалии, докато при ФМ се оглеждат органите на бебето за наличие на някакви отклонения. Случва се да има отклонения при които могат да се вземат мерки още в утробата, така че ФМ не е излишно изследване и не се припокрива с БХС. Peace

# 514
Случва се да има отклонения при които могат да се вземат мерки още в утробата, така че ФМ не е излишно изследване и не се припокрива с БХС. Peace
    Интересно!
    Точно за това винаги съм се чудила,какво ли може да се направи,ако се открие нещо нередно при плода?Какви мерки и в какви случаи може да се вземат,ако можеш да ми дадеш поне няколко примера,че изобщо не съм наясно. Rolling Eyes

# 515
За "списъка" с покупки се сетих нещо..... ужас направо.... Направих аз списък с всичко необходимо за 1-во дете, надлежно разделен "за сън" , "за баня"  "дрешки" и т.н. някъде към 7-ми месец и го давам на мъжа ми с думите - "Виж този списък и отбележи какво ще му трябва на нашето бебе и според теб кое е излишно"

После поглеждам тетрадката и щях да падна от умиление ...... пример: "Защо са му 2 хавлии за баня? Толкова дрехи и аз нямам в гардероба? Четка за коса?  Shocked и т.н.

За това отидохме двамата на "пазар" и не разчитах родните ни продавачки да му дават съвет кое трябва и кое не за бебето.  Те се мъчат да пробутат скъпи или невървежни стоки на и без другото притеснени и ошашкани татковци.

Той пък като видя колко дрехи "летят" към пералнята и си промени мнението.....  За това ще се пазарува пак предварително - Май - юни.

Микровълнова не съм използвала освен за стерилицация на помпата ми за кърма и шишенцата към нея.  Още в родилното ни предупредиха, че няма по-добър вариант за претоплянето на кърма от този на водна баня. Има и уреди за претопляне, но за мен си е излишен разход, а и нямам място в кухнята си и за него. Аз лично и моята храна не си топля в микровълнова, май я ползвам само за размразяване  newsm78 .
Използвах термокана  и с нея преварявах вода, тази е скъпа, нашата струваше 40 лв. и 3 години си я ползвам без проблем само с изворна вода.

Относно БХС и ФМ -  Само на ФМ съм ходила до сега, никой не ми е препоръчвал да си правя БХС, а поне са могли да ми "предложат", честно казано не съм наясно на 100% кои жени трябва да го правят и кои не, какви са критериите?!  За мен е достатъчно, че на ФМ всичко е било наред, и се надявам да е така!

Боби, кога ще са готови резултатите от амниото?  И ми стана любопитно друго нещо сега като се замисля, ами ако амниото покаже "мъж"  Blush  как би го приела?

# 516
Добро утро!!!

Колкото до тиквичките-аз съм от Сф,ама само по някога LaughingПредимно сме в Сандански,обаче ще го накарам сега като идва насам да ми вземе.На Ачо ли бяха хубавите newsm78

За раждането-найстина нямам търпение и найстина много зависи с каква нагласа ще отидеш.Първият път и аз като други,нямах нагласи и очаквания (освен да си видя бебека), за това което предстои.Всичко започна бързо,нещата се повлякоха едно по-друго и докато се усетя,ме питаха как ще се казва бебето.Беше найстина прекрасно Heart EyesСега знам какво ме очаква,знам,че няма да се концентрирам върху болката,която не е за умиране и знам,че няма да имам търпение да усетя бебче върху мен.Дните в родилният дом ще са най-прекрасните,защото ще са дните на продължение на само нашият и свят-мама и бебе.У дома пък ще си бъдем с кака...........,без която още от сега се чудя как ще изкарам 3 дни Rolling Eyes

Боби,много си смела бре жена.Да повериш покупките на татето,макар и със списък.Нашият тате също е много грижовен,предимно той пазарува,дори е по -наясно от мен с цените,но пазара за бебо държа да мине през мен-всички тези бебешки удоволствия не ги заменям за нищо на света Party
Даже на  Ивон количката я купихме в 6м,от пусто нетърпение Laughing

За микровълновата- с Ивон ползвах,признавам си от невежество.Тогава не се бях ровила и чела особенно много.Ползвах я,докато майка ми не разтопи едни шишета в стерилизатора,защото не му беше сипала вода LaughingКогато Ивон стана на 1,6 год я заведох на хомеопат,да си я поеме за напред и човека категорично ми забрани микровълновата.Мислех си,че няма да мога да живея без нея-да,ама не.Вече 2 години,не я използвам и когато си обзавеждаме жилището не мисля изобщо да давам пари,за да се "тровим".
Микровълновите са опасни,заради лъченията и полето което имат,дори и когато са изключени.Пластмасата,която често ползваме за затопляне в микровълнова печка пък попива всички тези вредни частици и те отиват в организма,чрез храната поставяна и топлена в тези съдове.

Аз вече не се чувствам уморена,дори не спя с Ивон на обед,което беше невъзможно до преди 2 седмици LaughingОбаче всичко ми мирише Crazy,побърквам се вече,като някоя хрътка съм станала  Laughing

# 517
  • Плевен
Привет момичета.
Честито на мамите видели пола.
За микровълновата и аз съм против, но ще видя как ще се преборя с мъжото, че той е свикнал с нея.
За раждането и аз като Ади нямам тарпение и от толкова четене, за това по какъв начин да е, честно казано вече не ме интересува как ще е, само накрая с бебо всичко да е наред. Иначе все някак ще го преживея.
Лек ден на всички. И angelv да се оправяш по-бързо.

# 518
Добро да бъде утрото и денят и годината и т.н Hug
Ади -нЪл е срамота да си в края на еко-зеленчуците и да мъчиш гаджето ти да влачи от Софето  Crossing Arms Heart Eyes
Сега това което ще кажа е лично мниние не го натрапвам на никой нито мисля че е меродавно , опазил ме Господ да мисля за себе си че разбирам от всичко а пък всъщност... от нищо .. просто мнение основано на малко житейски опит .Може и да прескочете този пост . По  същество- живеем в свободна страна и правото на избор е осъществимо и важно , превенцията е едно от тези неща . Всеки преценява за себе си . По различни стечения на обстоятелстата малкия батко -е със прословутия СД или тризомия 21. Не го заменям за никой друг без допълнителна хромозома , той е поредната ми споделена любоФ . И понеже Селма попита за мерките които се вземат ако се установи че има проблем с плода .. разбира се Селма ти превъзходно знаеш какви мерки се взимат  Wink .. Това е правото на избор ..да прецениш докъде са простират твойте възможности и най-гадното нещо , да се вживяваш в ролята на Господ да избереш ... много е гадно и нечестно .. Мойте резултати от амниото закъсняха , е не съм рода със Марко Тотев ама на ..      
Но със либето сме взели решение ако е от бандата на втория батко , добре дошъл.. но ако е от непозната банда .. не пожелавам на никой да му се предоставя такъв избор . Ако на ФМ се види че има проблем със сърчицето се взимат мерки да се поеме бебчо още от раждането , това е решим проблем , ако има проблем със бъбреците се изчаква малко и пак се взимат подходящите мерки . Въобще  мисля че няма нерешим проблем  Hug Стига да сме настроени положително и да вярваме в доброто  HugМойте предчувствия домомента не са ме лъгали и мисля че всичко е под контрол
Боби не те познавам но мисля че всичко е наред при теб Hug
Всъщност това ми каза кристалната топка тази сутрин  Laughing Peace Hug всичко е добре и наред когато се чувсташ че живееш  в мир със себе си  Peace

# 519
Благодаря, Ади и Bambiniq, за пожеланията  Hug. Аз снощи малко съгреших и си пръснах Олинт, за да мога да дремна. Не можех да си представя още една кошмарна и безсънна нощ. А и реших, че постоянното зверско издухване на носа ми, което определено чувствам ниско долу в корема си, е по-вредно от две пръскания с капки за нос. Но днес пак ще се мъча.
Puma, не се притеснявай, че не са ти споменали за БХС- явно гинеколожката ти е преценила, че не си в рискова група и няма нужда от това изследване. Моята от ЖК също нищо не каза, на сестра ми лекарката преди година също. А частният гинеколог, при който ходя ме попита искам ли, но ми даде ясно да се разбера, че не го смята за необходимост. Аз настоявах да го направя, но колкото повече срещам случаи на грешни резултати, толкова повече и аз се замислям за смисъла му. Ето тук можеш да прочетеш за изследването http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=36&id=438&optio … ent&task=view.
А за микровълновата- аз съм един от най-редовните и потребители, не знам как бих могла да живея без нея  Cry

# 520

Момичета някой беше пуснал това клипче преди време http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual& … videoid=100993773

Чак сега намерих време да го изгледам - много е приятно за гледане  Peace
 Радвам се,че ти е харесал! Hug

evita72,знам само за един изход от ситуацията,който по-добре е да бъде осъществен през първото тримесечие. Peace
За другите съвсем откровено попитах,защото наистина не са ми били известни.

Свалям ти шапка за силата,която притежаваш! Hug

# 521
Еее Селма недей така всяка майка заслужава да и се сваля шапка , независима дали е биологичен родител , дори тогава в пъти  Hug
angelv-пробвай със сребърна вода и клеева тинктура . Определено има ефект откакто открих тази комбинация момчетата позабравиха гадните капки за нос . Сребърната вода а и от клеевата тинктура  може и пииваш  Peace Поне са безвредни . Но ако положението е извън контрол внимавай с Олинта не прекалявай само вечер слагай

# 522
  • Плевен
 angelv на мен док ми каза за капките за нос, че може, както и фервекс, но да не прекалявам. Мисля, че не трябва да се притеснаваш толкова за това.
И пак ти пожелавам по-бързо да ти мине, че тая хрема е доста гадна.

# 523
angelv,опитвала ли си да правиш инхалации?Те страхотно отпушват дихателните пътища.

# 524
Случва се да има отклонения при които могат да се вземат мерки още в утробата, така че ФМ не е излишно изследване и не се припокрива с БХС. Peace
    Интересно!
    Точно за това винаги съм се чудила,какво ли може да се направи,ако се открие нещо нередно при плода?Какви мерки и в какви случаи може да се вземат,ако можеш да ми дадеш поне няколко примера,че изобщо не съм наясно. Rolling Eyes
Имаше един случай с едно бебенце, което го оперирали в утробата заради спина бифида в 21 седмица и операцията е била успешна.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Armas
 Не знам в БГ това доколко е възможно и дали изобщо има такава практика да се правят някакви оперативни намеси пренатално. Но ако например се установи сърдечна аномалия, която подлежи на оперативна корекция, много е важно това да се знае преди бебето да се роди за да може майката и лекарите да бъдат подготвени за спешна операция след раждането. За съжаление познавам една мама при която точно заради това, че не са видели аномалията докато е била бременна, бебенцето е имало много ограничено време живот и е починало докато са го превозвали към специализирана болница за спешна операция.

Общи условия

Активация на акаунт