Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
На всички МНОГО благодаря за мненията за микровълновата. Спокойна съм вече и ще си отстоявам мнението, че може и без този уред (дори знам от зълва ми, че свеки ще ни подаряват, защото ние сме били твърдоглави и нямало да си купим...но ще я продам!).
Не казах "добро утро", защото ме ми беше добро - хубавата ми закуска отиде. Аз съм в 5-тия месец, но съм с доста екстри все още и добре, че не работя...иначе щеше да е ужас!

За резултатите - чакаме ...писна ми вече, мъжа ми се обажда вчера "между две и три седмици се правели тук" беше отговора, има още поне седмица да се блещя нощем в тъмното и да си говорим с малката колко я обичаме и че е здравичка. За мен страшното е точно решението, което човек трябва да вземе ако се установи заболяване. Казуса е много сложен, не зная какво ще правим ако не дай боже има проблем, истината е, че вярваме, че е здравичка!

Колкото да пола, имаме и снимка и ако е пораснало нещо междувременно ще го вземем и с него, имаме обаче повечето имена и ни е по-трудно с мъжките, отколкото женските (глезотии).

За моцарелата някой ме пита защо във Франция е забранена за бременни : защото истинската (от биволска ферма) се прави от сурово мляко, индустриалната (от краве) се прави с пастьоризирано, но е много токсична за плода. Това са им тук разясненията. Ровихме по принцип за всички сирена, защото аз много ядях преди, та не рискувам с нищо незряло, меко и необработено...Единствено твърдите сирена - като нашите кашкавали, дъвча сега!

Ади, за пазара на бебешки неща - не мога да откажа на мъжа ми, помолил ме е, обещала съм, правя списъка с конкретни марки дори, за да не го хване за канарче някой и да му каже "другата марка по добра/удобна/евтина/скъпа". Аз си избирам нещата , опис и той да си се занимава. Толкова е добър и ми се примоли това удоволствие да му оставя на него...та ходя по тези магазини БЕЗ чекова книжка и кредитна карта умишлено, иначе ... Аз си знам какви мога да ги свърша!

Евита, от цялото си сърце ти благодаря за споделеното, даваш ми сили!

# 526
evita72,знам само за един изход от ситуацията,който по-добре е да бъде осъществен през първото тримесечие. Peace
За другите съвсем откровено попитах,защото наистина не са ми били известни.

...ох...за съжаление амниоцентезата се прави във втория триместър, и обикновено жените, които я правят, я правят именно затова - защото не искат дете със тризомия. Тогава изхода обикновено се свежда до прекъсване на бременността. Мисля, че до 19-20 седмица е възможно да стане това. Не искам да си представям това..сигурно е ужасно преживяване . Но ако родителите са решили, че не искат да гледат дете с тризомия, .има само два изхода - или махат бебето в 19-20 седмица...или дават детето в дом след като де роди....На практика в такъв случай майката обикновено решава да не износва бебето до края. Ох толкова е трудно и тежко това решение Sad

В момента на мен ми предстои да взема решение дали да направя амниоцентеза или не. За себе си знам, че не искам детето ми да е с тризомия и  не знам какво бих направила ако се роди с такава аномалия. Просто не знам наистина....Възхищавам се на майките които избират да гледат тези дечица, чела съм доста във форуми на родители с дечица с СД. Те всички казват, че дечицата им са най-слънчевите деца..и съм убедена, че когато се роди детето, майчината любов е толкова силна, че всичко друго отива на заден план.
Но в 16-17 седмица от бременността нещата не стоят точно така, както когато бебето вече е родено....

# 527
Ехооо,аз досега творих в кухнята.........

англев-тя Евита ме е изпреварила,но найстина пробвай-10 мл Сребърна вода или Стеримар с 2-5 до 8 капки Клеева тинктура.Много помага и изсушава секрета,но и лигавицата.Ако много ти щипе,досипвай Сребърна вода,докато ти стане поносимо.
Също можеш да мажеш мед в ноздрите или да дишаш парите на Морска сол завряна във вода.Аз така се оправих,когато бях бременна с Ивон в 3 м и бях се разболяла здраво.Лекарите ме подмятаха и никой нищо не искаше да предприеме,заради рисковият период на бременноста.
Оправяй де бързо Hug

Евитка,тоя Рая на пресните зеленчуци е тук,ама где да ги диря тез Еко тиквички посред зима newsm78.В Сф има замразени във фризера,та мъжо ще и домъкне.Свеки тук разбираемо няма навик нищо да замразява.От как се оженихме се научи поне печени чушки да замразява Laughing

Бобче,ти си истинска късметлийка с толкова всеотдаен татко.В такъв случай и аз бих поверила пазара на татето.Повечето татковци не се усещат като такива,докато не видят ебето на видеозона на ФМ в най-добрият случай или докато не се роди,най-често.Твоят е изключение.
За резултата от амниото-ще видиш,че всичко е наред.Майчиното чувство никога не лъже-Вярвай ми Heart EyesАко ти усещаш,че всичко е наред,значи найстина е наред. Heart Eyes

За пренаталните манипулации-не знам в Бг дали се правят,но съм чувала за такива.Иначе ФМ е много важна,поне да се установи ако има някаква аномалия,за да си подготвен след това със специалист,а не тепърва да се губи време в търсене,защото понякога това време е фаталното.

# 528
Ето го моят тумбак в 15 г.с,малко за разнообразие:

Селма,май съм възприела уроците Peace

# 529

Селма,май съм възприела уроците Peace
  Ох,ле-ле.... doh Докато се сетих за какви уроци става въпрос! Laughing
  Браво!Чудесно се справяш! Hug
  А коремчето ти е повече от сладко!  Heart Eyes И е доста стегнатичко,да ти кажа! Wink

# 530
Ади, сладко коремче имаш Simple Smile На този етап 4-5 месец някой корем4ета са си направо секси:)

# 531
Благодаря,благодаря bowuuАма няма да ви го снимам голо,да не онагледявам това на което Боби 40 се смя вчера Joy

Моят корем така си расте -и преди и сега поеднакъв начин стегнато.Преди с Ивон беше заради плуването,сега явно пак има мускули от денонощното разнасяне по ръцете до първата и годинка и после бутането на количката и катеренето на байрите до 2-рата.
Ако е и прибере толкова бързо като миналият път,цена няма да има,макар че след второ раждане викат,ефекта е различен от към еластичност Laughing

# 532
hlight- затова се казва превенция , всеки да използава правото си да избере ... във БГ има само два случая на родители решили след амниото  да гледат детето си което със СД , за разлика от останалия свят . Добре  де за тези който са решиле че не искат" такова дете ",  и вземат "навременни мерки  "разбирам . Но не разбирам тези които ги оставят във така наречените институции  .Така е всеки родител си мечтае за най-най във всяко едно отношение да е точно неговото детенце . Децата със този синдром неправят изключение моят малък батко не е по-различен от големия батко , ще кажете че съм пристрастна  донякъде е така.
Няма да го хваля или да се оплаквам
Нямам намерение да агитирам да се раждат деца със СД или пък да не се раждат .
Всеки сам си избера какво да прави със живота си и никой няма право да го укорява или да дава съвети .
Но за мене е гестаповско отношение  и престъпление дори спрямо себе си , родено детенце със  някаква малформация съвместима със живота  да се даде във дом ... само заради това да не са сочени с пръс или съжалявани ..  
Пак казвам това е лично мниние не е нужно да ви допада , не ви навирам вижданията си  
Ние за нас сме направили своя избор и сме щастливи .
Както казах чакам бавещия се резултат от амниото ,  ако е от бандата на малък бате , добре дошъл ... но ако е от друга непозната банда ...

# 533
Ади, и на мен ми се прибра веднага. Веднага след операцията плахо надигнах завивката  да видя какво е положението и бях супер изненадана - беше плоско все едно не съм била бременна. Но пък като се прибрах от болницата и опитах да се навра с дънките преди бременността,..малко трудничко ги закопчах. Обаче не беше от корема, а от талията - талията се разширява от разместените органи и при мен трябваше да мине месец-два за да се оправи. дано и този път да се прибере така бързо. Мисля, че много зависи и от цялостното качване на килограми.

# 534
ако трябваше да избирам, бих пропуснала бхс, но не и фм. правих и 2те. ФМ след амниоцентеза и пак ми беше леко притеснено, докато не ми казаха, че детето се развива нормално  ooooh!
ходих и при марков, и при томова. томова ми каза, че добрите резултати след амнио-то не означават да се пропусне фм.  Peace

Боби, една приятелка каза, че е била с гадене до към 6я...та се надявам и на теб скоро да ти мине. На мен ми се гадеше и от притеснение .... а относно резултатите и аз съм мнение, че майчиното чуство няма как да лъже и беба ще е добре  Hug

# 535
Момичета искам нещо да ви питам за коремите,на мен понякога имам чувството ,че ми изчезва,особено по обяд  #Crazy Нещо аз ли не съм наред или е нормално в тези месеци,защото си имам коремче,но чат пат става мъничко и все се плаша  ooooh!

# 536
Боби за "аферата драйфус" при мене със големия батко беше до 6-месец , а ма те успокоих а  Simple Smile  Но си е така ,че няма по-добър "маркер "от майчината интуиция  , щом сърцето ти казва - спокойно моме значи трябва да го слушаш  Peace Hug само спокойствие и топла храна  Hug
Та като казах за храна , за мамите които чакат второ чаве - незная дали са" бабини легенди" или има връзка между желанието за това какво ти се яде и пола . Аз не съм въобще от суеверните , но като се замислих .. при мен има връзка . И трите ми чавета се еднополови . И при тримата ми се яде еднородна храна , предимно тестени боклуци , мноооого кисело хрупам лимони като ябълки  и солено . Въпреки че съм фен на здравословното хранене , всичко отива на вятъра щом забременея . Най-гот е че през времето в което съм бременелка-хормонелка , не ми се ядат неща с който се боря ,със страста си  към шоколадите и сладкишите и всчки прозводни . При вас има някаква таква връзка или е дрън-дрън ?

# 537
Acid, не мисля, че това трябва да те притеснява. Аз даже почти си нямам коремче още. Личи си повече на голо и то най вече вечер (можеби заради погълнатото през деня  Grinning ) Иначе с дрехи просто нямам талия, но в никакъв случай не може да се каже, че приличам на бременна, особено сутрин на гладно  Laughing

# 538
acid, и аз съм така. Особено сутрин. Има дни в които ми е съвсем малко, и не си личи да е от бременност, в други дни е по-видно, но явно от газове изглежда по-голямо.
Аз така една сутрин се шашнах. Предната вечер имах коремче..на сутринта - няма..ама съвсем нямаше. И като скочих аз на пожар, задърпах таткото да става да ходим на доктор.  И без това вече седмица и половина беше минало от последния преглед и на мен мира не ми даваше пустото притеснение. Знаех, че изглежда абсурдно да е изчезнало бебето, но исках най-вече да се успокоя че всичко е наред.

# 539
Евита, при мен и двете са девойки, и... не забелязвам да имам предпочитание към нещо или друго да не понасям. Не помня преди, но сега не ми се ядат всичките онези боклучави храни, които ми се ядяха преди. Не знам дали защото вече не купувам и от там не ми се яде..или..просто не ми се яде. Кисело и на мен ми се яде сега понякога, както и солено. Но това по "предсказанията" било за майките на момчета. Сладко не ми се яде много сега.

Общи условия

Активация на акаунт