Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
 Здравейте мамчета! Simple SmileЕдва смогнах да ви изчета!Siiu,не си само ти в “скиторенето„,но май ще трябва да се поспра,по съвет на акушерката,която ме наблюдава! Cry
Дидре,добре дошла и от мен!  bouquetЛека и спокойна бременност и здрави и красиви момиче и момче през юли!
На всички,видели пола-честито! PeaceУспех и на имащите среща с бебо днес! Hug
За главоболието ми помага парацетамол,писали сте и за стриите-аз се мажа с какаово масло и за сега нямам,но аз и спазвам режим на хранене и не качвам килограми от 2-3 седмици.Бях започнала да се притеснявам,че още не усещам бебоците като ви чета че повечето вече са изпитали тази тръпка,но се успокоявам че всичко ще  е наред и аз ще ги усетя! PraynigЗа готвенето в темата мен не ме дразни,стига да е нещо което мога да си купя и сготвя тук.
Успешна седмица на всички! Simple Smile Hug

# 646
Здравейте милички,
скоро и аз не съм писала но не съм спряла да ви чета , при мен нищо ново , бебо го усещам и аз от време на време , миналата седмица си полежах във вкъщи ,че май имах контркций и ми изписаха манерич сега вече съм добре  Peace
Дидре много се радвам да те видя тук  Hug
Честито на виделите пола , на мен също ми казаха момиченце но не на 100% та за сега съм в изчакване  Wink
И аз вчера се мерих от 2 седмици на сам не съм качила нищо , иначе съм +5кг.  Embarassed
Боби миличка не се съмнявам , че всичко е наред с момата  Hug
Хайде със здраве  Laughing

# 647
Уау колко много гащи имаме.
Като ви гледам и седмиците има някой вече почти в 20г.с. и ги усещате малките - страхотно.
На мен вече сте ми свикнали, че пиша рядко, за четенето въобще не се и опитвам да изчета всичко. Просто не успявам  Sad много бързо пишете, а явно аз чета много бавно  Laughing
Искрено се надявам другата сряда да видим пола на моята бубичка, но яко е обула желязните гащи ще се караме.

Цунки и гунки на коремчетата.   bouquet

# 648
Ох със тези малки сладки розови кукли много ви се радвам и тайничко и благородно ви завиждам  Hug
Обаче вярно се оказа, че първо се показват момченцата, а по-късничко се разкриват и девойките   261uu
Да са ни живички и здравички и да са послушни най-важното!

Все забравям да ви кажа: ОСВОБОЖДАВАМ ЧАС ЗА ФМ В КАБИНЕТА НА Д-Р МАРКОВ ЗА 17.02
Ако някой го иска да ми пише на лични тия дни. Само че не е при самия д-р Марков, а при Павлова за 15.30 ч.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:57 от Danito_d

# 649
Момичета, спите ли наляво?  Simple Smile
Още от миналата бременност знам, че трябва да се спи на лявата страна, защото спането по гръб или на дясно влошава снабдяването на бебето с кислород и храна.
Аз обаче като заспя..и се въртя на всякъде. Как да се усетя на коя страна съм като съм заспала ... newsm78

# 650
Момичета, спите ли наляво?  Simple Smile

Спя,както ми дойде,честно казано. Rolling Eyes
    Досега нито един лекар нищо не ми е казал по този повод.  33uu

# 651
Ехаааа "розовите" гащи са на мода май Party
Хайде честито на виделите пола.Аз се надявам на 19-и да ги видим нашите,а ако пак са розови,много ще съм доволна.В крайна сметка,каквото Господ е дал,да ни е живо и здраво.
Евитка72,вземи хвърли един бобец и за мен,ко са прайш ся,чакам тук 1 м за пола Crossing Arms

За спането-спя си на където ми е кеф.По- принцип  спя по корем,но сега по технически причини взех да спя по гръб GrinningИ аз съм чувала,че трябва да се спи на лявата страна,ама нещо не ми се връзва тая теория.
От ляво е сърцето,и аз лично като лежа повечко на тази страна започвам да се задушавам.
Не знам де,може пък да е истина newsm78

# 652
Лелееее момичета, едвам се прибрах от работа. Пътя не се виждаше къде е, само бяло накъдето и да погледнеш. Ужас ви казвам. По страшно и от филм. И продължава да вали. Направо незнам утре как ще се добера до работата.
Относно спането наляво от вас го чух за първи път в предните теми. Но забелязах, че в началото изобщо не ми се отдаваше. Сега се опитвам повечко, но и аз като спя наляво започвам да се задушавам. Имам чувството, че ще ми спре сърцето. По принцип и аз обичам да спя по корем и сега не мога да се наспя пълноценно. Все не мога да си намеря място. Мъжа ми каза, че вече щял да се мести на дивана, защото от мен не можел да се наспива.

# 653
за спането няляво се обяснява с това, че имало някава "vena cava", която през бременността се измества надясно, и това следвали тия неща:

Проблемът: „Ужасно ми е неудобно в леглото.”

Нашият съвет: Още през първия триместър на бременността опитай да свикнеш да спиш на лявата си страна. Тази поза за сън е добра за бебето, защото при нея кръвта и хранителните вещества максимално добре успяват да достигнат до плацентата. Освен това при нея се улеснява дейността на бъбреците, както и филтрирането на вредните вещества в организма (което предотвратява задържането на течности в ходилата и дланите).

Постави възглавница между краката и се обърни на лявата си страна. Така ако в съня си несъзнателно започнеш да се обръщаш по гръб или корем, тя ще те връща отново в тази поза. За допълнително удобство и като подпора можеш да поставиш по една възглавница и под нарастващото ти коремче, както и зад гърба ти

Иначе освен това пишеше, че така се улеснява и работата на черния дроб.
Аз обаче спя като пън, и като заспя...много знам на къде се обрщам. А спането по гръб и корем трябвало да се избягва. 

# 654
А какво мислите за съветите на бабите за гледането на бебетата, които понякога зву4ат меко казано странно?
Сега, четох, че някой такива бабини деветини, могат сериозно да навредят на бебетата. И си спомних веднага как като се роди Мони, моята бивша свекърва ми каза, че задължително трябвало да "осоля бебето"  Shocked Joy  за да не му миришела потта като порасне  Shocked... което означавало да го намажа хубаво със свинска мас, да го наръся обилно с морска сол, и така да седи...  #Crazy само дето не ми каза, да сложа черен и червен пипер и да го пъхна във фурната  Grinning  Аз бях така втрещена от "съвета", че директно и казах, че на детето си такива глупости никога няма да направя..

Вие получавали ли сте такива "интересни" предложения Simple Smile

# 655
  • Плевен
nlight все още не съм получавала такива съвети, но има време. И аз ще получа сигурно.
За спането и аз четох, но да му се незнае и аз спя като пън и се усещам, че по някое време през нощта се завъртам по корем. И честно казано ме е страх, но не мога да го контролирам.

# 656

Вие получавали ли сте такива "интересни" предложения Simple Smile

На тази тема мога "роман" да напиша.... дори дете не би повярвало на повечето "препоръки" които получавах.....

Сок да почвам да давам  на 20 дни, че даже съм закъсняла!!!

Вода да давам - че е много жадно нощно време и за това реве бебето!

Да не му мия косата с бебешка козметика, а с домашен сапун!

Не е необходимо да се оригва след като пие вода!
и още хиляди такива........

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:15 от Puma®

# 657
ами хайде и аз да се запиша тук Grinning на 29 годинки съм и чакам второ дете на 26 юли живот и здраве.така ми с епада,че може да се окаже и августовско,но се съмнявам,защото имам отрицателен резус фактор и едва ли ще ме пуснат да преносвам...така,че за тази темичка съм хахахаха

# 658
    Laughing Да продължа "списъка" на Puma®:

клизми едва ли не от първия ден,за да няма колики  ooooh!
   подсладена водичка(класика)
   задължително почистване на устичката на бебето със сода бикарбонат,за да няма гъбички Crazy
   да се кърми на 3 часа
   да не се кърми нощно време
   да се оставя да поплаче,за да не се разглези  #Crazy
   и т.п.,и т.п....

marittaa,добре дошла! Hug

# 659
marittaa welcome  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт