Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 676
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Добра вечер на всички!Да се похваля,ще си имаме мъж Mr. Green

# 676
acid ти определено не скучаеш с твоята мама, много ме кефят постовете ти с тия търкалящи човечета  Peace
браво на tiramisy още една мъжка майка в отбора
ох и аз тази вечер много се смях, моя мъж е решил да ми тренира зърната и да пробва как аджеба ще суче туй дете и ми прави някакви демонстрации, но аз умирам от гъдел и смях направо  baby_neutral
като му видя голямата глава уж да суче  Joy

# 677
  • 2 етажа над тавана
Много ме радвате, че пишете, ама ме заболяха очите да ви изчета Grinning

Честито на разкрилите гащите - така като гледам напоследък момите се престрашиха  и се показаха, но и сини гащи не липсват.

Добре дошли на новите мамчета Hug

Мързел-че, да питам в предния пост и забравих/пусти бременски акъл/ - как си ти, мина ли ти бъбречната криза?

Това съ със съветите от близки, баби и напълно непознати ми е любимо, не енциклопедия ами томове могат да се изпишат. Едно от любимите ми е да се остави бебето да реве, за да му се развивали белите дробове - е, няма такава простотия ooooh!
Но тепърва предстои да получаваме съвети, дори от напълно непознати, което си е малко идиотски - на площадката да дойде някоя лелка и да ми дава наклон как да си гледам детето и то с такива съвети, дето и в най-изостаналите страни сигурно не се спазват ooooh!

Спането го практикувам както ми дойде, въртя се много, но и доста по корем спя.

А моите усещания на бебето преди време май хич не са били бебето, ами контракции, само дето кой да се усети Tired Тия дни пак съм така, но то и някои неприятни неща ми се струпаха, та го отдавам и на това. Ама няма да ви товаря с мойте грижи, трябва да звучи позитивно темичката Hug

Бягам в кревата, ч еднес се отплеснах нещо, а ме натиска сънчо.

Приятни сънища на всички Heart Eyes

# 678
Браво на мъжа ти,Danito_d! Grinning
След като родиш,ако кърмата случайно не тръгне веднага,съпругът ти може да извърши същото.Ще видиш,какъв ефект ще има! thumbsup

# 679
Бабъл,тук,освен всичко друго ,сме и за взаимна подкрепа,така че споделяй спокойно,какво ти е на душата. Hug

# 680
След като родиш,ако кърмата случайно не тръгне веднага,съпругът ти може да извърши същото.Ще видиш,какъв ефект ще има! thumbsup
хахах аз затова ще го водя да "раждаме" заедно
аз ще раждам той да смуче- да не губим време  Naughty
детето като дойде всичко да е под контрол, да не се мъчи горкичкото  hahaha

# 681
Здравейте момичета, най-вероятно спите, ама какво да се прави, после вие ще пишете, а аз ще спя...

И ние днес видяхме нашето човече - още едно момченце  stork-boy! Здраво и силно за радост на тате и мама!
С надеждите ми за момиче - до тук! И въпреки, че много исках женско, не се разочаровах като разбрах, че ще е момченце!
Мисля обаче, че с баткото ще имаме по-голям проблем. Той много иска сестричка (като Франклин  Wink) и само за ролки и кукли говори, как ще купуваме. Добре, че имаме още няколко месеца преди да дойде бебето, за да го убедя, че всъщност с братче по-ще му е добре... Wink. Поне всички дрехи ще мога да си използвам, след като ще ни е второ мъжко юлче (в кризисни времена човек и на малки спестявания се  радва  Wink).
Хайде, хубава вечер ви желая! Аз отивам да се боря с ужасната хрема и кашлица, които са ме нападнали вече втора седмица!

# 682
хахах аз затова ще го водя да "раждаме" заедно
аз ще раждам той да смуче- да не губим време  Naughty
детето като дойде всичко да е под контрол, да не се мъчи горкичкото  hahaha
    Сладурана! Laughing Hug
    Забравих да добавя,обаче,че през последните месеци на бременността тази процедура не е много препоръчителна,защото може да предизвика контракции.
    А в случая,ако раждането нещо се бави,се прибягва до стимулацията на зърната.
    Ето каква им е силата! Wink

# 683
яснооооо   smile3508

# 684
  Някой по-рано питаше за ползите на сусама.
  Вижте,какво намерих.

Сусамът и сусамовото мляко

Искам да споделя с вас една рецепта за сусамово мляко, което е много лесно за приготвяне, полезно и е вкусно. Smile

1 чаша суров сусам, най-добре необелен
5 чаши вода
1-5 лъжици мед според вкуса

по желание:
1 ч.л. канела или
1 с.л. какао или
1 банан или няколко ягодки, или резен пъпеш
или нещо друго по ваш избор.

Слагаме сусама и водата в блендер и бъркаме продължително време.
Добавяме меда и други неща, с които да овкусим млякото и бъркаме още малко. Прецеждаме през фина цедка и готово.

Ако нямате блендер - аз лично си го смилам на ситно на кафемелачка сусама и го пасирам с пасатор заедно с водата и меда. Така няма нужда и от прецеждане.

Сусамовото мляко става малко горчиво (сравнено с другите ядкови млека), затова някой може да предпочита да добави повече мед или да разреди с повече вода. Сравнено с другите ядкови млека, сусамовото е доста по-маслено и по консистенция много се доближава до кравето мляко.

Тук малко повече за качествата на сусама:
Какво съдържа:

* изключително богат на магнезий, мед и калций - само четвърт чаша (36 гр) сусам на ден ни доставя 75 % от дневната нужда от мед, 35 % от дневната нужда от калций и 32 % - магнезий, 29 % - желязо, 18 % - цинк. А за какво са ни тези минерали:

- медта облекчава ревматоиден артрит; този минерал е важен за активирането на редица противовъзпалителни и антиоксидантни ензими системи;спомага свързването на колагена и еластина, което осигурява здравина и еластичност на кръвоносните съдове, костите и ставите.

- магнезият предпазва от астматични пристъпи; намалява високото налягане, а от там и предпазва от инсулт и инфаркт; предпазва от мигрена; подобрява съня; намалява лошите последици от менопаузата.

- калцият предпазва от рак на дебелото черво, остеопороза, мигрена и ПМС

- цинкът играе огромна роля в здравината на нашите кости и намалява риска от остеопороза

* съдържа фитостероли - намаляват нивата на лошия холестерол, повишават имунните способности на организма ни, намаляват риска от някои тумори.

* високо съдържание на витамин Е, В1, В2, В3, В6, омега-3 и омега-6

* сусамът е изключително богат на антиоксиданти, дължащи се най-вече на уникалния фитоестроген сесамин, който също има противоракови способности.

За кого е полезен, по принцип за всички, но най-вече е необходимост за:
* хора, страдащи от остеопороза, анемия, със сърдечно-съдови проблеми
* всички бременни и кърмещи жени, жени в менопаузата
* оказва благотворно влияние на косата, ноктите, костите
* подобрява зрението и слуха
* подходяща храна за спортисти, ученици и студенти, хора със силно активно ежедневие, подложени на стрес

# 685
аз питах аз  smile3521
откакто съм в болничен май пиша доста активно  Thinking но ще ме прощавате
ако поизчезна значи пак съм се върнала на работа
Селма благодаря за инфото  bowuu ще хрупкаме сусам

# 686
Добра вечер на всички!Да се похваля,ще си имаме мъж Mr. Green

Честито tiramisy! Да ви е жив и здрав! Отборът на  stork-boy засега печели  Wink

# 687
  • София
Добре дошли на новите мами, особено се радвам на новите ни близначета Heart Eyes
Малечка отдавна не се е отчитала, да намине да каже как са с бебчовците!

Честито и на всички новопоказали се розови и сини щъркелчета!

Аз следващата седмица в петък съм на преглед при д-р Марков, дано всичко е наред и разбера какво е бебчето.
За Маги още в 16та седмица знаех, сега доста по-късно ще науча.

Аз тъкмо ви се похвалих, че все по-често усещам бебето и то реши да прояви рачешкия си характер и спря да движи така активно.
Поне няколко дни никакво го нямаше, добре че вчера се обади, че почнах да се притеснявам вече Crazy

А пък като бях бременна с Маги в последните месеци, ако знаете какъв номер ми скрои госпожицата. Изпаднах в някаква бременна депресия и реших, че няма да мога да се справя с нея като се роди. Поревах на сестра ми по телефона и ми мина. Обаче след този случай няколко часа пълно затишие в корема ми, никакво движение. Полегнах в позата в която веднага почваше да скача, започнах да натискам тук-таме, няма реакция. Мина още време, няма движения. Изпаднах в паника и реших да отида спешно да ме прегледат. Преди да звънна на доктора, Ники се прибра. Аз го посрещам със сълзи на очи,  бебето не мърда му казвам. Той само сложи ръка на корема ми и казва "Ритни мама" и Маги на мига  започна да да ми раздава силни ритници и да прави  мексикански вълни в корема ми! Явно ми се беше разсърдило детето;)

Хубав ден желая на всички!

# 688
Добро утро и от мен! Вчера се прибрах късно от прегледа и неможах да се похваля айде малко равновесие на мъжкият отбор сложете на мен едно розовоооо щъркелче-докторът беше категоричен каза МОМА Grinning Прегледа мина добре всичко на бебето е в норма, тежим 330 гр., само едно нещо притесни доктора та и мен бебето непрекъснато си отваряше устата, да кажа че въобще не си я затвори за този полвин час.Доктора отдели 10 мин да оглежда лицето да не би да има някаква малформация, но каза че за него всичко е нормално и че е имал и други такива бебета. Като гледах клипа който ни даде на место чак ми се струва че се усмихва.Общо взето прегледа мина страхотно и наистина се надявам тази отворена устичка да е била поздрав за нас.
Тръпката да видиш тази малка точица вече човек и то на живо е направо невероятна пожелавам го на всички!
Лек ден !  bouquet

# 689
Добро утро!
Как е времето при вас? Тук продължава обилно да вали сняг. Чак се чудя дали ще намеря колата да се прибера след работа  Grinning
Добре дошли на новите мами.  Hug
Честито на виделите розовите и сините гащи. Момичета, благородно ви завиждам. Много искахме и ние да разберем какво ще е нашето бебче, но уви не се показа. Сега трябва да чакаме чак след 10.03 когато сме преглед. Надявам се тогава вече да разберем.
Много сте ми интересни с тия бабешки препоръки. На мен никой не ми е давал такава препопъка, а и се съмнявам, че ще има кой да ми даде. Но поне покрай вас научавам какво НЕ трябва да правя.
Лек ден на всички и повече усмивки   love001

Общи условия

Активация на акаунт