Хайд парк 4

• 57 794
  • 1 724
  •   1
Отговори
# 1 605
 Shocked Shocked

Ай сиктир бе   Shocked Shocked

Ама тя е много много ваше момиче ...

Да сте живи и здрави - пу пу пу. Нищо повече не казвам - само кръстосвам пръсти  Hug Hug Hug

# 1 606
Линд, благодаря за споделянето! Гледах снимките на пълното ви семейство и се радвах, гледах ги пак, и пак... Този въпросителен поглед на Дани... Да се измие по-бързо! Да добие увереността на каката... О, бъдете щастливи, желая ви го от все сърце!
Чудни момичета имате!

Вчера, под влияние на твоя пост надникнах в руски сайтове. Тоест не само под влияние на поста, минаха толкова години от осиновяването на Анди, но нещо все ме човърка, все мисълта ми се връща към тези, които остават в домовете...
Знаете, че руската система на среща с детето е друга - там организации, медии, домовете представят децата и активно им търсят родители или приемни семейства. Един сайт ми направи впечатление, на по-големите деца са направине клипчета, разказват за тях, те разказват за себе си, лекари разказват за здравословното им състояние. ТАКИВА ДЕЦА! Седях и ревах през нощта. Не знам дали е уместно да го пусна тук. Но си мисля, че за по-големите дечица у нас нищо не се прави. Системата за приемни родители много-много куца, няма активна работа в тази насока и по осиновяването на по-големи деца... Много ми е мъка!

# 1 607
Мama-Ira  Hug,
Lindt,
толкова се радвам за вас! Какво излъчване има това дете и как си приличат с каката!  hug
Да сте живи и здрави и много щастливи заедно! Хайде да минава това ходене на 'детска градина'.  Mr. Green

# 1 608
  • София
От снощи всички сме добре и спокойни. Взехме си я вчера в 4 часа, беше неочаквано за нея и много се зарадва. Обяснихме историята с ходенето в дома, като "на детска градина", тоест сутрин я водим и в четири, веднага след следобедния сън си я взимаме. Прие го добре, сутринта малко се натъжи, но не плака и след обещанието, че след като обядва и поспи идвам да я взема се успокои.

Мама Ира и аз много ги мисля всички дечица там. Въпреки, че когато ходим в нейния "стар" дом, нямам сили да общувам с другите дечица освен кратки реплики, а и тя ни чувства само нейни и не искам да помрачавам радостта и от това притежание. Другите деца, също се дистанцират, само като ни видят че идваме се чува "за Дани са" и започва едно дружно викане Дана, Дана... ако тя е някъде наоколо но не ни е видяла.

Обаче мислим, като мине малко време и се успокоят и адаптират девойките, да попълним семейството и с едно момченце.

# 1 609
  • София
Ауууууу трички, вие сте моята гордост - и аз по някога си мечтая за трето, каквото и да е, че моите са шарени, но нямам сили в момента за това предизвикателство, а след някоя и друга годинка вече ще е късно...

# 1 610
  • на път
Lindt 
 Hug Страхотни снимки! Прекрасни момичета! Последната снимка (общата) ме разплака от умиление и щастие ... Възхищавам ви се от все сърце. Малката има вид все едно си е от край време с вас  Simple Smile. Прилича ми на нашето малко джудже, но с 3 годинки отгоре.

И аз пускам в къщи "мухата" за трето дете, но засега само Марти е ЗА. На другите инстанции удрям на камък  Rolling Eyes, чак ми иде да се напъна да го родя третото  Mr. Green за да им начукам канчетата на егоистите. Най ми е мерак обаче за едно от тези мили имащи нужда от гушкане и обич дечица.

# 1 611
  • София
При мен мъж ми е твърдо "за", обаче двата ситнежа са твърдо "против"  Mr. Green, а кучето намекна, че ако вземем трето чаве, ще се изнесе за винаги

# 1 612
  • София
Този въпросителен поглед на Дани... Да се измие по-бързо! Да добие увереността на каката... О, бъдете щастливи, желая ви го от все сърце!

Те въпросите и не са само в очичките. На една от срещите ни в дома, като я подготвяхме за идването и в къщи на гости за събота и неделя, като стигнахме до момента с връщането в понеделник, видях че се натъжи и и обясних, че това връщане ще трае еди си колко време и после няма да се връща. И тя попита с надежда "завинаги ли?"

На една от следващите срещи ме попита "вие за колко години ще ме вземете" с молба в очите. Не можех да я наранявам с обяснения за неясна перспектива и и казах, че ще живее с нас докато пораснат с Маги и се оженят  и си имат свои семейства (опитваме се отсега да си договорим спокойни старини  Mr. Green) и ще ни идват на гости със семействата си и тя светна. Обясни как ще "се оженя с бяла рокля като теб" и т.н.

Тези дни социалните ни казаха, че и предстои да бъде вписана в регистрите за осиновяване, така че ще направим всичко за да изпълня обещанието си за "завинаги"

Не искам да се оправдавам  Mr. Green но и друг път съм писала, че избрахме формата приемна грижа с идеята, че към онзи момент (пък и сега в известна степен) за страшно много деца без отказ това е единствената алтернатива да живеят извън институция. До последно ние не знаехме детето, което ще ни предложат с какъв статус ще бъде, ще се среща ли с биологичните си родители и т.н.
Приемната грижа има своя смисъл, но не и в случая с Дани, чиято майка не я е посетила нито веднъж в дома. Така че връщане в очакващо я биологично семейство за нея не е възможно бъдеще и в такъв случай осиновяването и от други, непознати за нея хора, след като е живяла с нас (неясно колко време) въобще не е вариант. Надявам се социалните работници да са на същото мнение и да можем да се преборим за спокойствието на детето, пък и за нашето.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 14:25 от Lindt

# 1 613
Да се оправадваш ли  Shocked

Абе я стига - отивай да си играеш  Wink

# 1 614
  • София
Да се оправадваш ли  Shocked

Абе я стига - отивай да си играеш  Wink

Ами в някой отдели цари параноя, че приемната грижа е хитър начин да се стигне до осиновяване  Grinning. Да се чудиш защо, след като процедурата (в същите тези отдели) е доста по-тромава от тази за осиновяване.

# 1 615
  • София
Параноята цари и при мен и повярвай ми, има такива случаи, но не и твоя - че ние сме ти свидетели от самото начало, ако трябва викай ни - ще направим митинг пред отдела  Peace

# 1 616
оооо да - страшно хитър  Wink  Проверяват те три пъти повече и ходиш на задължително училище. Кое му е хитрото, че не схващам  newsm78

# 1 617
  • София
Всеобщата заблуда, че по този начин ще чакаш по-малко за чисто българче, Фуси  Peace

ПП Я тук аз съм почнала да разкопчвам иметата, твоето Фуси ли е или Фузи?

# 1 618
"Параноя?!?" Каква параноя, все едно има хиляди и хиляди втурнали се родители да осиновяват деца на тази възраст?!? Трябва да ги хване параноята за тези деца, които нямат нормално настояще, които най-вероятно нямат и бъдеще... За тези души, които не знаят що е допир и що е ласка, одобрение, обич... Не говоря вече за случаите на избиване, защото били ритали топка не както на охраната й харесва... Осиновяване, приемни семейства - децата трябва да се извеждат от там в нормална семейна среда!

Как ще я дадат за осиновяване на други?!? Ще се борите, а ако трябва ще се организираме и ще впрегнем всичкия ни юридически и физически софийски ресурс... Какви ли не глупости организирам, та ако се наложи такъв шум ще вдигнем! Нали уж се мисли за децата?

Но се надявам, че всичко ще е наред. Господи, не може да бъде друго - това дете, както и всяко едно от тези ТАМ, заслужава пощада и любов!

Хайде  Hug и се извинявам за емоционалния изблик!

# 1 619
Lindt,четох и ревах,гледах и ревах.Страхотни сте на снимките. HugПожелавам ви да сте живи и здрави,много силни за нещата ,които ви предстоят със системата и най вече едно голямо "ЗАВИНАГИ" за всички вас.
Мама Ира  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт