Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 6

• 270 852
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
....
Протеолитчни ензими като добавки се продават като "Панкреатин" на NOW foods - 100 капсули х 500 мг - 30 лв. Има и ензими от растителен произход - "Бромелаин" 90 капсули х 500 мг - 31 лв. и "Папаин" - 18лв. Пак там. има и няколко комбинирани препарата, които не харесах. Пия  "Панкреатин" и "Бромелаин" 3 пъти х едно от двете. Довечера ще включа и Серрапептаза.

Та Серрапептаза - това е ензим изпускан от копринените буби. Предназначен е за пробиване на пашкула, за да може да излети пеперудата. Сега се произважда от бактерии.

Този ензим го намерих в магазини "Лечител". Продава се под името "Бодифлекс Супер" и съдържа Серазим. Това е името на изкуствената Серрапептаза. 60 х 200 мг - 23.90 лв. Ще го купя довечера.....

Това е от другата тема. По-запознатите ще кажат, защото аз само попрочетох, не съм задълбавала.

Това е от началото на темата, още не са били на ясно къде е най изгодно сега Пинко пазарува само от Iherb  Peace

виж това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497946.0;topicseen   Mr. Green

# 661
  • София
Здравейте банда  Hug
Добре дошли на новите  Hug
Аз бях малко в заслужена почивка на Велинград в едно балнеохотелче Wink

Бях отново на контролен преглед и ми изписа освен Афламил и Габаневрал - точно за това усещане за горене. В интерес на истината започна да ми действа и днес се чувствам доста по-добре, но се появи едно стягане в цялата гръдна област и гърба, придружено с бодеж.

Някой пил ли е това лекарство и дали има наблюдения?  Не посмях днес да изпия 3 капсули, а само две. Лекарят ми е с изключен телефон и утре ще звъня, но от аптеката фармацевт ми каза, че не може да е от Габаневрала, а е от много ниското ми кръвно - беше 85 на 45. Благодаря!

Габаневрала само проблеми може да ти докара с нервите, по хубаво го спри  Peace

Tishoo, какви проблеми по-точно? Засега се чувствам доста спокойна..........да не е нещо с по-късни последици..... newsm78...Аз го пия от около седмица, каза ми още толкова и да го спирам.
Докато го пиех с афламила почувставх доста подобрение, днес спрях афламила и останах на габаневрал и не е много добре....повече ме боли.

# 662
Tishoo, какви проблеми по-точно? Засега се чувствам доста спокойна..........да не е нещо с по-късни последици..... newsm78...Аз го пия от около седмица, каза ми още толкова и да го спирам.
Докато го пиех с афламила почувставх доста подобрение, днес спрях афламила и останах на габаневрал и не е много добре....повече ме боли.

Аз ходех като пиян 3 дена и веднага го спрях, иначе ми казаха да го пия месец  #2gunfire
Афламила помага при нашите болежки  Peace но не прекалявай с него, повече от 10дена не го пий. Можеш да пиеш по 1-2 хапчета когато усетиш проблем!

# 663
  • София
Ин@, честит рожден ден!
Бъди здрава и много щастлива!

# 664
Честит рожден ден и от мен Ин@!   bouquet

С пожелание за много здраве, щастие и любов

newsm59  party023

# 665

Благодаря ви много.  Flutter Почерпката от мен. Наздраве!

# 666
Аз да се отчета. Вчера бях в Токуда. Направиха ми обстоен преглед. Ми то вече нищо не ме боли или поне вчера не ме боля.   Flutter Ей, все едно всичко си бях измислила. Освен Диклофенак, изписаха ми и Милгама - 3 хапчета на ден и Милкалм - пак 3 на ден. Предупредиха ме, че от Милгамата (май) се надебелява (с около 200 грама, то е смешно), ама знае ли човек как ще му повлияе. Та сега го пия със смесени чувства.  Embarassed

Питах за спорт - първо нерва да се успокои и след това може, но без много, много натоварване. И ми казаха да ходя да си направя и ЯМР.  ooooh! Всъщност най-много да се пазя от усукване, каквото и да значи това.

Най-много от всичко искам да може да се лекува тази дискова херния. Честно. Направо полудявам от мисълта, че това е цял живот. И, че може да се усложни! Дразни ме и това, че вече трябва да се съобразявам с нея. Е, не , не мога постоянно да мисля за това. Не е честно!

# 667
Аз да се отчета. Вчера бях в Токуда. Направиха ми обстоен преглед. Ми то вече нищо не ме боли или поне вчера не ме боля.   Flutter Ей, все едно всичко си бях измислила. Освен Диклофенак, изписаха ми и Милгама - 3 хапчета на ден и Милкалм - пак 3 на ден. Предупредиха ме, че от Милгамата (май) се надебелява (с около 200 грама, то е смешно), ама знае ли човек как ще му повлияе. Та сега го пия със смесени чувства.  Embarassed

Питах за спорт - първо нерва да се успокои и след това може, но без много, много натоварване. И ми казаха да ходя да си направя и ЯМР.  ooooh! Всъщност най-много да се пазя от усукване, каквото и да значи това.

Най-много от всичко искам да може да се лекува тази дискова херния. Честно. Направо полудявам от мисълта, че това е цял живот. И, че може да се усложни! Дразни ме и това, че вече трябва да се съобразявам с нея. Е, не , не мога постоянно да мисля за това. Не е честно!

В началото всички сме били така, н о не се отчайвай, на мен като ми казаха, че съм за операция се разплаках в колата ан връщане от лекарката  исе чудех дали да не се нахакам в някое дърво  Sick
Пък сега ела ме виж дали ми личи по нещо че съм имам ДХ, между другото започвам ремонт на банята и вчера свалях теракол торби  по 25кг  Crazy от колата до 8 етаж  и нищо ми няма.
 Praynig  Та мислъта ми е,  че в началото на всички ни е било кофти, че трябва да се съобразяваме с кръста, н о след време ще видиш че се свиква и вече не ти прави впечатление. А когато спре да те боли ще се чудиш това истина ли е било или сън  newsm78
Аз сега като се замисля тогава бях болнични и все пак трябваше д а ям нещо, на обяд и след това си миех чинията седнал на стол  ooooh!
Та сега се успокой че от ядосване и нерви боли повече  Peace това е доказано.
Лошото е че трябват няколко месеца да се подобриш, но се примиряваш гледай си живота и това е!
Има къде къде по страшни неща от това, сега ми се струва смешно  Sunglasses

Ти си от софия нали? Искаш л ида т идам координати на много добра кинезитерапевтка ?

# 668
  • София
И от мен само хубави пожелания за Ин@. Най-вече здраве...  bouquet

Tishoo, пих афламил 15 дни, спрях го за 2 дни и сутринта бях скована. Взех си още един блистер и започвам пак за едно с габаневрала. На 15-ти съм на лекар пак и ще  видя какво ще правим. За първи път от 10 години нищо не ми действа така, че болките напълно да изчезнат. Явно нещатра са много сериозни. Неврологът ми обеща  скенер до края на месеца и ще се види какво ме е сполетяло..... Sad

# 669
Tishoo, пих афламил 15 дни, спрях го за 2 дни и сутринта бях скована. Взех си още един блистер и започвам пак за едно с габаневрала. На 15-ти съм на лекар пак и ще  видя какво ще правим. За първи път от 10 години нищо не ми действа така, че болките напълно да изчезнат. Явно нещатра са много сериозни. Неврологът ми обеща  скенер до края на месеца и ще се види какво ме е сполетяло..... Sad

Моята невроложка ми казваше "тези хапове се пият максимум 10 ден и след това ги сменя с други, иначе язва и им се губи действието"

# 670
  • Димитровград
Здравейте на всички,
Дълго време неможех да разбера,че темата е продължила и мислех че вече сте престанали да пишете тук,но вчера благодарение на Тишо ви открих,за което съм му много благодарна!Започнах да чета от самото начало и вече съм към края(така е,който не внимава в час сега ще чете целия материал отначало)  Grinning
Надявам се всички да сте добре и да прекараме едно незабравимо изпълнено само с положителни емоции лято!   bouquet

# 671
Здравейте на всички,
Дълго време неможех да разбера,че темата е продължила и мислех че вече сте престанали да пишете тук,но вчера благодарение на Тишо ви открих,за което съм му много благодарна!Започнах да чета от самото начало и вече съм към края(така е,който не внимава в час сега ще чете целия материал отначало)  Grinning
Надявам се всички да сте добре и да прекараме едно незабравимо изпълнено само с положителни емоции лято!   bouquet

Здравей  Hug
Много се радвам, че си тук   bouquet
Чети внимателно, че после ще се изпитваме   Joy

# 672
Да ви питам нещо: колега по спешност влезе в болница. Човекът от години се оплаква от болки в кръста, има схващания за дни, ходи на физиотерапевт (със скъп кабинет и престижно име) да го опъва и се пооправя след това, но не за дълго. Сега така се схвана, че не можел да става и хайде най сетне на доктор. Докторът умозаключил, че не е ДХ, а радикулит, защото имал болки основно в крака. Ама човекът говори с мен и понеже не му е финансов проблем, си направи в Токуда ЯМР. Ами резултатът е две ДХ на обичайните нива: L5S1 и над него, като има разкъсване и на двата диска и сегменти, които се движат свободно и притискат яко нервите. В момента е в Токуда и чака за операция. Операцията щяла да е през 4 разреза и да вкарат гел, чиято функция не ми е известна. Струва 1200 лв. Можете ли да ми обясните за каква манипулация иде реч, и какво ще направят с този гел на разкъсан диск? А ако не е разкъсан, пак ли такова нещо се прави? Въобще - какво е това с гела?

# 673
Да ви питам нещо: колега по спешност влезе в болница. Човекът от години се оплаква от болки в кръста, има схващания за дни, ходи на физиотерапевт (със скъп кабинет и престижно име) да го опъва и се пооправя след това, но не за дълго. Сега така се схвана, че не можел да става и хайде най сетне на доктор. Докторът умозаключил, че не е ДХ, а радикулит, защото имал болки основно в крака. Ама човекът говори с мен и понеже не му е финансов проблем, си направи в Токуда ЯМР. Ами резултатът е две ДХ на обичайните нива: L5S1 и над него, като има разкъсване и на двата диска и сегменти, които се движат свободно и притискат яко нервите. В момента е в Токуда и чака за операция. Операцията щяла да е през 4 разреза и да вкарат гел, чиято функция не ми е известна. Струва 1200 лв. Можете ли да ми обясните за каква манипулация иде реч, и какво ще направят с този гел на разкъсан диск? А ако не е разкъсан, пак ли такова нещо се прави? Въобще - какво е това с гела?

С тая диагноза е за операция 100%, да не му мисли а да действа, че болките са страшни  Crazy
Гелът  предпазва от развитие на сраствания на мястото на операцията.
Които в последсвие биха му причинили същите проблеми както й ДХ.

# 674
Честит Рожден Ден Ина!
В някои болници слагат гел против срастване.И най-вече в Токуда.Аз съм оперирана от Бусарски ,не ми слагаха.В някои случаи гелът предизвиквал дразнене,за това не го препоръчват.Налаголо се след поставянето му да се прави последваща операция за отстраняването му.На скоро се запознах с една жена на която се е наложило да го махат.Това е индивидуално разбира се.Поради тази причина не ми слагаха.Ама докторите решават.

Общи условия

Активация на акаунт