Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 6

• 270 840
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Честит Рожден Ден Ина!
В някои болници слагат гел против срастване.И най-вече в Токуда.Аз съм оперирана от Бусарски ,не ми слагаха.В някои случаи гелът предизвиквал дразнене,за това не го препоръчват.Налаголо се след поставянето му да се прави последваща операция за отстраняването му.На скоро се запознах с една жена на която се е наложило да го махат.Това е индивидуално разбира се.Поради тази причина не ми слагаха.Ама докторите решават.

И във ВМА слагат  Peace
товяа са единични случай, не плаши хората по добре е с гел  Peace

# 676
Аз казвам каквото знам от опит.Гелът ми беше отказан от опериращите доктори.

# 677
Аз казвам каквото знам от опит.Гелът ми беше отказан от опериращите доктори.

На теб всичко ти отказват, гадните неврохирурзи  Joy  Joy Joy

# 678
....Аз сега като се замисля тогава бях болнични и все пак трябваше д а ям нещо, на обяд и след това си миех чинията седнал на стол  ooooh!

Ти си от софия нали? Искаш л ида т идам координати на много добра кинезитерапевтка ?...

Много се смях на миенето на чинията, ама , я кажи, стола с колелца ли беше, че то си е трудоемко и да го преместиш, когато те боли кръста.

Иначе, искам , да. Стига да не приема на края на града.

Вчера невроложката ми каза, че ако ей сега ме прати отсреща, в неврохирургията, веднага ще ме опънат на масата за операция.  Confused

Питах я и аз за силиконовите подплънки, които слагат, както и за гела - при операция.

# 679
  • София
Бижу, аз също съм с гел. На мен ми обясниха следното: в Токуда слагат гел вътре в диска, след като го изчистят, т.е. пълнят го, за да заместят това, което е изтекло от него. В Пирогов, където ме оперираха също слагат гел, но около коренчетата, за да предпазят от сраствания. Според Габровски не е доказано, че пълненето на диска с гел върши някаква работа.  Демек, гела е хубаво нещо, за да няма сраствания, но пълненето на самия диск с гел не е доказано ефективно. Иначе гела е един, точно 1200 струва. В Токуда го доставят на място, а в Пирогов не - трябва да се купи преди операцията от офиса на фирмата.

# 680
  • Димитровград
Аз пък искам да ви питам нещо за Токуда.За гела наистина се плаща 1200 лв.,използваха го при сестра ми и я оперира д-р Кондов,но това беше преди около 3 години,и тогава тя не плати нищо друго освен въпросния гел.Сега обаче,чух че вече се плащало за избор на лекар(екип).Някой знае ли нещо по въпроса за това?

И между другото Тишка,радвам се,че сега се чувстваш добре и не те боли,но все пак не се изсилвай с торбите теракол,че после да не се налага да вардиш кревата,внимавай и мисли за себе си,както всички трябва да го правим,че после нас да ни "ремонтират" ни излиза доста дълго и "солено"  Peace

# 681
Бижу и аз съм с гел. Оперирана съм в Токуда. Предварително си говорехме за него и решението си е лично мое. В деня на операцията ми го донесе представител на фирмата за България (гръцка фирма). Много подробно ми обясниха къде и защо се слага. В други болници знам, че работят с консумативи на други фирми и е имало непоносимост към този материал, примерно в Пирогов на позната са слагали турски (600 лв.) и много я е дразнел. Там например сам се свързваш с фирмата и си договаряш цените. А в Токуда при мен беше и лекарят и на екран ми показваха къде се слага. Цената си е твърда - 1200 лв.
След три месеца направих контролен ЯМР на кръста (по повод нови болки, но те не са свързани с гел-а). Ходих на консултация и дори и при Бусарски и той ми каза, че се личи че е слаган гел. Мястото е зарастнало чисто и няма рецидиви.
Всъщност гел-а се слага и за да се запълни мястото където диска е изчистен, и между гръбнака и кожата. Целта е да не се получи страстване в периода на зарастване. Гелът се абсорбира от организма след много кратко време, но върши работа ако е качествен.

bubolina_80 аз миналата година нищо друго не плащах, минах по здравна каса. Сега не знам защо вече се плаща за избор на еикп. Майка ми също там прави операция на ставите и въпреки, че беше "тежък случай" и направиха запис на операцията, нищо освен болничния престой не платихме. А се бяха събрали 3-4 ортопеда да я оперират.

# 682

Много се смях на миенето на чинията, ама , я кажи, стола с колелца ли беше, че то си е трудоемко и да го преместиш, когато те боли кръста.

Иначе, искам , да. Стига да не приема на края на града.

Вчера невроложката ми каза, че ако ей сега ме прати отсреща, в неврохирургията, веднага ще ме опънат на масата за операция.  Confused

Питах я и аз за силиконовите подплънки, които слагат, както и за гела - при операция.

Не тежък дървен  Crazy

На товята невроложка и кажи тя да иде да я опънат  Mr. Green

И между другото Тишка,радвам се,че сега се чувстваш добре и не те боли,но все пак не се изсилвай с торбите теракол,че после да не се налага да вардиш кревата,внимавай и мисли за себе си,както всички трябва да го правим,че после нас да ни "ремонтират" ни излиза доста дълго и "солено"  Peace

Теб ще те послушам  Hug  bouquet

# 683
В Токуда се плаща такса: избор на болница. Може и затова да става въпрос, а не за екип. Миналата година детето ми беше с пневмония и лежа там, аз с него, та знам.

# 684
Аз пък искам да ви питам нещо за Токуда.За гела наистина се плаща 1200 лв.,използваха го при сестра ми и я оперира д-р Кондов,но това беше преди около 3 години,и тогава тя не плати нищо друго освен въпросния гел.Сега обаче,чух че вече се плащало за избор на лекар(екип).Някой знае ли нещо по въпроса за това?
Ами то за избор на екип винаги и навсякъде май се плаща. Колегата също не е платил нищо, освен тези 1200 лв. После ще си плати за дните престой в болницата.

# 685
Здравейте!
Не ми е много ясно дали моето инфо ще свърши работа, но все пак да ви кажа, че когато искаш да те оперира конкретен лекар плащаш такса избор на екип. Днес отложиха операцията на майка ми. Ние си платихме. Става дума за 1-ва АГ "Св.София". Мисля, че това се отнася за всички болници.

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 18:38 от чана

# 686

На теб всичко ти отказват, гадните неврохирурзи  Joy  Joy Joy
не всичко.... smile3503

# 687
  • София
Не знам за преди време, преди 3месеца гела беше един и същ в Пирогов и в Токуда - Medishield. Тъкмо защото гелът се резорбира, според лекарите в Пирогов няма смисъл да се пълни диска. В Токуда пък смятат че е по-добре и го пълнят, не можаха да ми обяснят защо. В Пирогов не ти носят гела, купува го някой близък от офиса на фирмата. И в двете болници може да си плати само гела човек, избор на екип се плаща, ако държиш точно определен лекар да се занимава с теб. Не е задължително да се плаща избор на екип.

# 688
# 689

Общи условия

Активация на акаунт