Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са методите за лечение на дискова херния и какви са алтернативните лечения за нея?
Как мога да получа балнеолечение чрез клинична пътека?
Какви са изискванията за балнеолечение по програмата ПРО на НОИ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са методите за лечение на дискова херния и какви са алтернативните лечения за нея?
Лечението на дискова херния може да бъде консервативно или хирургично. В консервативното лечение се използват нестероидни противовъзпалителни лекарства, аналгетици, физиотерапия, балнеолечение, ЛФК и алтернативни терапии като озон терапия и акупунктура. При хирургичното лечение се прибягва до оперативна намеса. Винаги е препоръчително да се консултирате с вашия лекар преди употребата на каквито и да било лекарства. Алтернативните лечения за дискова херния включват упражнения по системата на Норбеков, балнеотерапия, масажи, физиотерапия и прием на лекарства за подпомагане на възстановяването на ставния хрущял. Важно е да се консултирате с лекар за подходящо лечение за вас или вашия близък. Алтернативните лечения за дискова херния включват акупунктура, мануална терапия и йога. Тези методи могат да се използват като допълнение към консервативното или оперативно лечение, но е важно да се консултирате с лекар, преди да започнете такова лечение.
-
Как мога да получа балнеолечение чрез клинична пътека?
-
Какви са изискванията за балнеолечение по програмата ПРО на НОИ?
За да се подложите на балнеолечение по програмата ПРО на НОИ, ще ви е необходимо направление от вашия личен лекар или специалист, лична амбулаторна карта и/или медицинска документация, която доказва вашето текущо и минало здравословно състояние. Освен това трябва да имате епикризи, изследвания, рентгенови снимки или други образни изследвания (като CT сканиране или ЯМР), както и попълнен формуляр за кандидатстване, който потвърждава вашите осигурителни права за последните 6 месеца. И накрая, ще трябва да резервирате място в избрания от вас балнеохотел или Специализирана болница за рехабилитация.
-
Какви са разликите между балнеолечението по клинична пътека и по програмата ПРО на НОИ?
-
Кои са препоръчителните курорти за балнеолечение при дискова херния?
Само да уточня ,че алмирала ми беше назначен от невролог, но получих страхотно изтръпване на мястото, където са бити инжекциите. Вчера веднага след като се "секнах" отидах на невролог. Искаше пак да ми изпише Алмирал, но аз отказах. Лекарствата, които ми изписа този път са Етодин форт, Баклофен и Нексиум за стомаха.

имало още един, но не могли да стигнат до него през тези дупки, та го оставили.