не усещам бебето да мърда

• 19 922
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Изчакай още малко и ще почнеш да го усещаш по често  Wink

# 16
  • Ню Йорк
До 25 седмица не усещах съвсем нищо. И по-късно го усещах рядко и леко. Бях с предна плацента. 15 седмица е твърде рано, така че давай го по-спокойно Simple Smile

# 17
Рано е още.По-късно ще започнеш да го усещаш всеки ден.Все пак,ако те притеснява иди на преглед да се успокоиш.

# 18
До 25 седмица не усещах съвсем нищо. И по-късно го усещах рядко и леко. Бях с предна плацента. 15 седмица е твърде рано, така че давай го по-спокойно Simple Smile

Извинявам се за отклонението от темата, но до коя седмица плацента ти беше на предна стена и въобще измести ли се? Как роди - нормално или секцио?

# 19
Iulchence плацентата се закрепя или на предната или на задната стена на матката, не се премества. Ако е ниско разположена, може да се вдигне, но не и ако е отпред, да отиде отзад.
Без значение каква е плацентата може да родиш нормално, единствено ако е превия се налага секцио.

# 20

Извинявам се за отклонението от темата, но до коя седмица плацента ти беше на предна стена и въобще измести ли се? Как роди - нормално или секцио?

Не съм Принцесата, но да отговоря. Плацената не се измества. Тя или е закрепена на предната или на задната стена на матката. Това и положение не пречи на вида раждане. Плацента превия обаче, или нископрикрепената плацента, закриваща входа на матката пречи на вагиналното раждане и се налага секцио.
По принцип  с плацентата по предната стена секциото е по-рисковано, защото, за да се извади бебето, първо се минава през нея.

# 21
Здравейте, момичета,
Понеже видях, че в темата са се включили доста майки с опит, а не такива като мен с първа ревменност  искам да споделя и попитам нещо. Аз усетих бебка в 20 г.с., сега съм в 25 и усещам често бебето си, но от два дни сяко.аш непрекъснато спи - усещам я рядко и по-слабо. Това в рамките на нормалнот ли е? Ше се побъркам от притеснение.

# 22
Винаги се учудвам на такива теми във форума. Като не усещаш бебето ИДИ на лекар. Това е. Тука няма кой да ти помогне.

# 23
Здравейте, момичета,
Понеже видях, че в темата са се включили доста майки с опит, а не такива като мен с първа ревменност  искам да споделя и попитам нещо. Аз усетих бебка в 20 г.с., сега съм в 25 и усещам често бебето си, но от два дни сяко.аш непрекъснато спи - усещам я рядко и по-слабо. Това в рамките на нормалнот ли е? Ше се побъркам от притеснение.

Напълно нормално.Щом го усещаш е ок,пък дори да не го усетиш 1,2 дена не е проблем...Аз също с предна плацента,почнах да го усещам след 20 седм. и то в началото много рядко.

Пък и то е приятно,но ако рита като моето,предимно като си легна...ще предпочитате да е по-слабичко...  Sunglasses Wink

# 24
Не се притеснявай,аз почти не усещах  детето през цялата бременност.
Просто е по "мързеливо" детето,ми казваше доктора.

# 25
Твърде е рано да се притесняваш. Дори и да си усетила бебето веднъж е много рано да усещаш постоянни движения. Освен да "луднеш" друго няма да се случи.

# 26
Винаги се учудвам на такива теми във форума. Като не усещаш бебето ИДИ на лекар. Това е. Тука няма кой да ти помогне.

Естесвено, че ще отида на лекар, но ми се иска и да чуя мнението на други, които са в моето положение. Не съм на мнение, че тук няма кой да ми помогне. Иначе нямаше да има форуми.

Момичета, много ви благодаря за отговорите. Успокоихте ме и така се почуствах много по-добре. Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 19:09 от AnMary

# 27
pufi i robi, и аз смятам, че е малко рано да усещаш редовно движенията на беебто, но ако се тревожиш, иди на преглед.
pepina812, консултирай се с лекаря си.
Лека бременност и на двете ви пожелавам   bouquet

# 28
Второто ми дете започнах да го усещам в 16-та седмица. Бях изумена, че първите движения ги усетих едва ли не в деня, когато лекарката ми беше определила, че трябва да го усетя. Явно много точно ми беше определен термина, то и на термин си родих де. 15 г.с. не е невъзможно, но няма как да усещаш интензивно плода. Според мен всичко ти е наред и стискам палци да е така!

# 29
Благодаря ви ,мили мами Simple Smile Разбира се, че още същия ден си записах час при гинеколог, нещо обаче стана с часът ми и не успях да се прегледам. Затова пък след около 2 часа усетих съкровището да мърда и оттогава не е спирало да ме " уведомява", че е там. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт