дезинфекция на играчки

• 7 002
  • 71
  •   1
Отговори
Как почиствате новите играчки от плюш? Имам такива, дето пише, че пране в пералнята не се препоръчва, а само повърхностно почистване, но се чудя какво означава това именно... Та нали и ръчно като ги изпера, пак ще стигне вода до вътрешността (пухът), как да избегна? Мисля си с мокри кърпички или пък съм чувала, че в камерата на хладилника/фризера се слагат, ама това е за праха по тях, не за друг вид почистване...

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 21:39 от ValeryM

# 1
  • София
Аз ги пера ръчно с бебешки прах ... Ако имат музикален механизъм разшивам, вадя, пера, поставям отново механизма и зашивам!  Rolling Eyes  Ще ми бъде интересно наистина как действат другите мами ... Поздрави на всички  Hug

# 2
Пера на ръка.Такива,на които пише,че не се перат,нямам.А на тези с музикалния механизъм пише,че е защитен и може да се перат.

# 3
Музикални,немузикални -всичко в пералнята Laughing.Един-два дни след прането не пеят,но после си пропяват пак Laughing.

# 4
  • с/у ОколоМръсТното
никога дори не ми е хрумвало да пера плюшките.
Как пък се сетихте за това?  Thinking

# 5
Музикални,немузикални -всичко в пералнята Laughing.Един-два дни след прането не пеят,но после си пропяват пак Laughing.
Peace
Ако не пропеят - голяма работа Whistling Изобщо не им се връзвам  Joy

# 6
  • София
Peace
Ако не пропеят - голяма работа Whistling Изобщо не им се връзвам  Joy

У нас плюшките са мои  Wink Кало не им обръща внимание. Така че и аз отвреме навреме ги пера в пералнята.

# 7
Как пък се сетихте за това?  Thinking

Ние сме изрядни ССФ и след като добре измием плодовете със сапун,сготвим 5 манджи(докато гледаме децата),идва ред и на играчките,щото са ни останали 2 свободни часа до прибирането на любимия образ Mr. Green

# 8
  • София
като се изцапат много - в пералнята или на ръка...ефекта върху музикалните еднакъв...някои пропяват пак няколко дни по-късно...други никога....нови играчки не съм прала...еле пък дезинфектирала....

сега само имам чуденка какво ще правя с едно интерактивно коте като се зацапа повече...че няма как да се съблече...а него не искам да съсипвам...

# 9
Същата работа  Blush

# 10
  • София
Пеещи,непеещи всичко в пералнята.  wash

# 11
Пеещи,непеещи всичко в пералнята.  wash
и аз така и вси4ките ми пропяват после
само сега се 4удя говорещото/пеещо ку4е на Фишер прайс как да по4истя,нещо не ми се пуска в пералня,а с влажна кърпа доста се замацва и сякаш прахоляка се набива в плюша

# 12
Всъщност,пера ги в пералнята,тъй като не ми се занимава да ги почиствам по друг начин..А пък доста прах си събират и петна от менюто на дребния също Laughing.

# 13
Пера всичко в пералнята - като беше по-малка с бебешки прах, а сега с обикновен  Peace Но по принцип гледах като бебе и да няма много плюшени играчки около нея, тъй като много прах събират  Peace

# 14
Значи ако е играчка, която пее, има някаква електроника - на ръка пера. Примерно една пееща, след като я перях нея, почваше да пее провлачено, но за 2-3 дена се оправяше. Mr. Green
Честно казано хич не ги обичам тези плюшени играчки, вкъщи има няколко от тях, просто имам чувство че са вечно пълни с прах и ги пера доста често (тях вече директно в пералнята)

Общи условия

Активация на акаунт