дезинфекция на играчки

• 7 011
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
И аз се чудя тъкмо дали да ги пускам в пералнята, няма ли да им паднат очите примерно? Далче съм от мисълта да ги давам на бебо, ама от стоене доста са прашясали и не искам да остават така
Пера на по малко градуси,никога нищо не им е падало.Пускай ги в пералнята смело Wink

# 31
и аз всичко бутам в пералнята

# 32
Няма как да му е интересно, ако изобщо не знае що е плюшена играчка.

А с какво да си играе като нищо друго не му е интересно?  ooooh!
Втелясвате се честно.  Tired

# 33
Приятелка ми препоръча да ги напръскам със сребърна вода. Четох, че е по-силен дезинфектант от спирта.

# 34
  • Пловдив
Пера най-често в пералня , но и на ръка някой от тях.Доста от тях си пеят и след това, но много и не пропяха.

# 35
  • с/у ОколоМръсТното
А защо изобщо позволявате на малки деца да си играят с плюшени играчки? това са най- непрактичните и безсмислени играчки изобщо. Дъщеря ми се запозна с тях във възраст, в която дезинфекцията изобщо не е наложителна.
ама те не само за дезинфекция се перат.... нали...може да го омаца - например да го нахрани  с манджата си, да го залее с нещо, да изнесе играчката навън и да падне в някоя кал, локва, да обърше с нея някоя мърсотия.... тогава какво - играчката на боклука....или нека си играе с мръсната плюшка, защото е на 4 и вече не се налага дезинфекция Simple Smile))

да, разбира се, че след като се зацапа (оповръща) плюшката се пере. Но само 1-2 играчки, не всички. Имам прани 1-2 играчки и те си личат, че са обработвани. Другите са като чисто нови. А имаме доста (3 чувала) и щерката много си играеше с тях. Те й бяха ДГ и тя им преподаваше.
Излишното втелясване не е за препоръчване.

# 36
  • София

Излишното втелясване не е за препоръчване.

С това съм наполно съгласна..просто по някога се нала така или иначе...

# 37
Нови играчки нито пера, нито мия, нито дезинфектирам. Като се изцапат - в пералнята. Което оцелее - оцелее. Законът на джунглата и естественият подбор.

# 38
  • Mediterraneo

Аз ли се втелясвам  Shocked Просто твърдя, че децата ми си имат доста по- добри забавления от мърляви плюшки( щото колкото и да ги переш, се омърлявят бързо и се похабяват). Почти всички плюшени играчки, които са ни подарявали( понеже аз не купувам такива), са заминавали за сираците. Имаме няколко в момента, дъщеря ми се занимава с тях, но нито ги лапа, нито ги повръща, нито ги цапа с манджа, та да се налага да се перат.

Уф, в крайна сметка за какво ли се обяснявам  Tired

# 39
У дома нямаме плюшени играчки, защото синът ми не им обръща никакво внимание. Но като беше бебе му бях наредила покрай леглото. Не съм ги прала в пералнята, но при всеки удобен случай ги изкарвах на слънце, дори и зимата.

# 40
  • София
Детето ми още малко и няма кой знае колко плюшени играчки, а и никоя от тях не е с механизъм. Пера ги пералнята на общо основание, заедно с други неща, после отиват в сушилнята. Перфектни са. Когато се сдобие с пеещи играчки вероятно пак така ще правя, пък дали ще пеят после... все едно Simple Smile

# 41

Аз ли се втелясвам  Shocked Просто твърдя, че децата ми си имат доста по- добри забавления от мърляви плюшки( щото колкото и да ги переш, се омърлявят бързо и се похабяват). Почти всички плюшени играчки, които са ни подарявали( понеже аз не купувам такива), са заминавали за сираците. Имаме няколко в момента, дъщеря ми се занимава с тях, но нито ги лапа, нито ги повръща, нито ги цапа с манджа, та да се налага да се перат.

Уф, в крайна сметка за какво ли се обяснявам  Tired

Теб какво те засяга моето дете с какво си играе?
Ако за теб са "мърляви плюшки", той си ги харесва и си играе с тях.
Ти на твоето дете си му давай каквото си искаш да си играе, не се бъркай в това с какво си играят чуждите деца!

Въпроса беше "как почистваме плюшените играчки", а не "уместно" ли е детето да си играе с плюшени играчки!
Аман от поучения!

# 42
Пера всичко в пералнята-пеещи,не пеещи.Досега всички са пропявали.

# 43
Еврибади в пералнята. Mr. Green сега това ни е голямо забавление, сигурна съм, че моето дете има най-чистите плюшки на света, защото ги перем всеки ден, после ги качим на простора и вечерта ги сушим със сешоара.  Laughing И това всеки ден. Grinning

# 44
  • Mediterraneo
Още една тема, която ме убеждава, че не всичките луди са в лудницата... Мислех, че след темата за миенето на плодове със сапун нищо не може да ме изненада, но не е така  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт