Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 332
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
buba_lina , Hug

# 46
Здравейте на всички Simple Smile
Аз по повод на хилядите ми съмнения говорих с отец /бяхме на освещаване на апартамента на кумците и там го разпитам прекалено обширно май  Thinking/. Та относно тримиренето дните са 15.16.17 февруари. Истинско тримирене е без вода дори, но не е задължително. Също ден без вода и храна е разпети петък. Най - добре е поне да не се яде на този ден. Относно алкохола - разрешено е червено вино. Всяка сряда и петък /не само по време на пости, а изобщо през цялата година, с изключение на случаите, в които на тези дни има големи празници - Коледа напр./ са забранени вино и елей /мазнина/. Строг пост - т.нар сухоежбина /хахах каква дума само/ - не готвена храна - вцърковните календари са отбелязани дните. Както по - горе сте обяснили на Благовещение и на Цветница - риба. Относно секса - когато постещият е семеен и партньора му не пости се разрешава секса, но по скоро като биологична нужда, а не за удоволствие. Относно изповедта - той ми отговори да постиш без да се изповядаш значи да мъкнеш камъни от едно място на друго, ей така самоцелно. Относно кое какъв грях е - грехът не се степенува - дали ще убиеш човек, или ще излъжеш е едно и също - няма голям и малък грях. Sad
Аз лично до сега не съм се изповядвала, тъй като не съм религиозна, а само вярваща. За мен лично има разлика.
Най - важното, което според мен трябва да се направи по време на поста е да се стараем да сме по - добри, да прощаваме и да изгоним лошите мисли...Иначе колкото и стриктни да сме към хранителния пост, колкото и пъти да се изповядаме..Освен да излъжем себе си, друго няма да направим Simple Smile
Надявам се, да не съм ви била досадна! А и най - важното всеки да си определи, как ще пости и да се старае да спази личния си пост, според разбиранията и начина си на живот.
Успех на всички!

# 47
  • Козлодуй
Аз съм веган от седем,осем месеца, така че за мен дали ще постя,отговорът е не! Laughing

# 48
  • под дъгата
Момичетааа,къде се изпокрихте?Как минават безмесните ви дни?Аз съм в отпуск тази седмица и само се чудя какво да си забъркам.Вчера правих една баничкоподобна бърканица по идея на съфорумка,която се оказа доста вкусна(бърканицата,не съфорумката Joy ).Ето и рецептата:

"Баничкоподобна Сбърканица"
3 с.л. с връх овесени трици
около 200 гр. сирене/ на око/, ако сте на строга диета-извара
половин кофичка кисело мляко
2 яйца
1 пакетче бакпулвер

Това нещо се разджурква  с миксер без никаква последователност, ред или правила-всичко в купата и се джурка за около минутка-две...пече се върху хартия, леееееекинко намазана с олио,пече се до готовност.
Добър апетит!

# 49
Здравейте Simple Smile Да не си изоставяме темичката така...Аз съм на плодове и чай за две седмици и затова гоня лошите мисли за постни вкусотийки от главата си, ама да се разпиша в темичката Simple Smile Приятни безмесни дни на всички!

# 50
Аз съм предимно на яйца, че от тяхната липса май най-много страдам. Психически се глася за тримеренето - дано устискам. Приятно гладуване на всички, който гладуват - един съвет- ако имате възможност, направете сауна. След нея  световъртежа изчезва мигновенно. Помага да се изхвърлят токсините, и главата се избистря. Иначе етапа на " махмурлук" ( то си е точно това) при гладуване е дълъг и трудно се преодолява. Пък и като се види човек по бански допълнително се стимулира да погладува.

# 51
Ara_bella -   bouquet Систематизирано и много добре казано!Мисля,че това е основното към което е хубаво да се придържаме и да спазваме.Аз до сега не съм тримерила,но(да не казвам голяма дума) замислила съм да го направя в края на Страстната седмица.

Hug

# 52
  • София
Аз карам почти изцяло на млечни..Simple Smile
Таратори,кашкавал,салата със сирене.

Със сигурност няма да мога да изкарам тримереното,защото сутрин едвам ставам,нямам никакви сили.
Започнах да тренирам и явно храната ми идва малко...та не се чувствам добре , пък да не говорим на пълен глад как ще съм.

Сауната е добра идея Wink

# 53
Здравейте момичета много хубава тема. Постя от 10 години пропуснала съм само веднъж Коледните пости докато бях бременна. Присъединявам се към мненията че всеки трябва да пасти така както реши, по-важно е да бъдем добри, да прощаваме и да се освободим от всичко лошо в нас. Аз спазвам постите строго и тримиря не е трудно на мен даже ми е приятно да постя чувствам се много добре. Успех на всички!

# 54
Пебълс, само да попитам как тримириш? На вода само или? Аз за себе си реших да съм 3 дни на чай, но все пак искам да се консултирам с някой, който е по - наясно, за да избера най - добрия вариант. Благодаря предварително!

# 55
# 56
Пебълс, само да попитам как тримириш? На вода само или? Аз за себе си реших да съм 3 дни на чай, но все пак искам да се консултирам с някой, който е по - наясно, за да избера най - добрия вариант. Благодаря предварително!
Аз пия вода около 3-4 чаши, пробвала съм и без вода но издържам най много ден. А идеята с чая е добра. Само чая да е без подсладители за да се пречисти организма и все пак всеки сам решава. Желая ти успех  Simple Smile

# 57
и аз ще опитам на чай и може би сокове,че чета и ме е страх да не се скапя и да ми закуца четенето..

# 58
Глад и пот му е майката  newsm39  animal085

# 59
Момичетааа,къде се изпокрихте?Как минават безмесните ви дни?Аз съм в отпуск тази седмица и само се чудя какво да си забъркам.Вчера правих една баничкоподобна бърканица по идея на съфорумка,която се оказа доста вкусна(бърканицата,не съфорумката Joy ).Ето и рецептата:

"Баничкоподобна Сбърканица"
3 с.л. с връх овесени трици
около 200 гр. сирене/ на око/, ако сте на строга диета-извара
половин кофичка кисело мляко
2 яйца
1 пакетче бакпулвер

Това нещо се разджурква  с миксер без никаква последователност, ред или правила-всичко в купата и се джурка за около минутка-две...пече се върху хартия, леееееекинко намазана с олио,пече се до готовност.
Добър апетит!

Изглежда много вкусно!Ще се изпробва! cook

Общи условия

Активация на акаунт