Кой ще пости с мен до Великден?

• 18 367
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Буба Лина, с теб сме се наговорили /  Wink нали ги умеем тези работи/ . Аз сутринта ядох ябълки, на обяд филийки с лютеница /не две, повече бяха/ и следобед портокали. Сега съм се наточила на едно помело.

Светкавица, и аз съм все по рецептите, та не си чак толкова пишман. И аз все обичам всичко да ми е по мярка. Сложих за един буркан зелен фасул - 7 лъжици с връх брашно, 1 лъжица и половина пикантина и вече на вкус чесъна на прах. Слагаш водата по малко и разбиваш. Хубаво е да си остане гъсто, защото колкото и да изцеждаш зеления фасул, той си има в него вода. Много лесно се прави и е много вкусно. Пържиш в силно загрято олио. По някоето време ставаш като фабрика, защото се засичат готови с неготови -  Laughing .

# 181
Ще я пробвам другата седмица и аз тази рецепта със зеления фасул. Изглежда ми доста вкусно, аз обичам такива пикантни и чеснови вкусове.
Момичета, моят проблем е, че сега докато постя ям много хляб. Не мога да спра на една филийка. Ужас, направо ме е срам. Вчера например, си направих постна зеленчукова супа и ако ви кажа, че съм изяла за целия ден един хляб ръжен със супата, сигурно ще ми се смеете. Не ми е толкова силно чувството за липса на сладко, обаче хляб, направо ума ми е само в него. Сигурно е от лисата на белтъчините, които не приемам с месо сега.
Как се справяте с това вие? Ядете ли много хляб?  newsm78

# 182
Добро утро!
Да ви се похваля, вчера бях само на една салатка и няколко плодчета. За разлика от онзи ден, когото изядох огромно количество сладко, вчера бях много послушна.
Jeni_m напълно те разбирам. Аз нямам проблем с хляба, дори много рядко го ям, но моят голям проблем е сладкото, като започна и няма спиране. И аз смятам, че се дължи на липсата на белтъчини. Мисля, че трябва да ограничим вредните въглехидрати, защото ако продължаваме така, вместо да се вталим, на края на поста ще сме с няколко килограма повече.
Лек и много слънчев ден Simple Smile!!!!!!!!!!!!!!

# 183
  Привет и от мен!Минавам на бързо да ви споделя само за набавяне на белтъци.Бях го писала и при Коледните пости.Аз си взех соев протеин ине е никак лош на вкус,за разлика от специфичния вкус на други соеви продукти.И прибавям по2-3 лъжици към супи и други готвени неща или си правя шейкове- 1-2 с.лъжици соев протеин се разбъркват с вода ,1 лъжица мед и канела и ванилия (по желание) или със плодов сок!Става супер(поне на мен ми харесва).Правя си и бърза супа- 1-2 лъжици протеин се разбъркват с 1-2 лъжици коприва на прах с малко хладка вода(да не стане на буци), след това се добавя и гореща вода-количество пожелание,сол,черен пипер и доматен сок ,ако искате и готово!Пробвайте,може да ви хареса!  chef
  Приятен ден!  bouquet

# 184
zdraveite i ot men.Uspeh na vsichki koito postqt i ne samo.Bog da e s vas.iskam da popitam moje li da konsumiram produkti sudurgashti suho mlqko , a sushto taa i med.blagodarq

# 185
Меда е разрешен по време на пости, но сухото мляко според мен, а и не само според мен - не.
"taa" не мог да разбера какво е -  newsm78

# 186
izvinqvai ."taka" iskah da napisha,blagodarq za informaciqta
 Wink

# 187

"taka" iskah da napisha,blagodarq za informaciqta
 Wink

Laughing - ааааа, аз мислех, че е някакъв продукт, за който се интересуваш.

# 188
  • под дъгата
Как сте в почивния ден?Спокойствате ли си?Аз вчера имах изморителен и дълъг ден,да си призная бях и леко нервна Embarassed Но много ми се насъбра през последните 2 дни-работа и куп допълнителни задача и в един момент блокирах и го ударих на нерви!Но днес всичко е наред-след добър сън,сега с чаша ароматно кафе....Ако имаше и слънце,което да се усмихва щеше да е перфектно,ама -дъждец!
Хубави почивни дни ви пожелавам  bouquet

# 189
Никога не съм била  особено месоядна, а млечни продукти с изключение на кашкавал и сладолед изобщо не обичам.Но сега, когато съм на пости /спазвала съм изцяло целия пост много ,много отдавна, в последните години- само по една седмица/ ми се струва, че съм по-спокойна, по-уравновесена.Разбира се, за да е истински пост, умишлено  се старая да не влизам в конфликти, да не изразявам негативни емоции.Доволна съм, че този път реших да спазвам поста до Великден.

# 190
   Привет,Постещи "колеги"! smile3525
Днес така се избудалках със себе си.....Реших да отивам на гимнастика в последния момент, тичам и връхлитам в спортния център,където ходя и питам запъхтяна:"Започнаха ли?", а мацката на рецепцията ме гледа странно и опулено :"Ти, от колко време не си идвала?Ами от 2 месец вече тази гимнастика я няма в събута!"Направо ми идеше сама да се сритам- язък ми за барута!
  Вие как якарате?Пожелавам ви хубави емоции!   bouquet

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 20:01 от mariyanavi

# 191
    Хей!Кой спомена за кафе,че така ми се припи!Ходих да си направя едно нес кайвенце.Ха наздраве!  kaffeetrmker_2 Coffee  Stuck Out Tongue Winking Eyeх

# 192
  • под дъгата
Ейй,mariyanavi-голяма минавка!Трябва да си по-редовна Simple Smile Аз днес си починах мнооого добре-вкъщи,на топло,компютър,книга,чай,кафе и мнооого сок и вода.Правя детокс 3 дни-само на фреш,вода и чай+англ. сол и е хубаво,че се падна отново през почивните дни.НО!това е за друга тема Simple Smile И за да не е спам-преди малко метнах във фурната един постен меден сладкиш  chef -започва да ухае мноого приятно,домашните ще кажат дали е хубав-те не постят,ама аз все постни сладкиши им приготвям Laughing
Ето ви рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.45
Хубава и спокойна вечер  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:22 от buba_lina

# 193
А аз направих "Канелени рулца" по рецепта от другата тема на Бразилката, която е пълна с идеи. Още не съм ги опитала, но изглеждата добре.

# 194
Ейй,mariyanavi-голяма минавка!Трябва да си по-редовна Simple Smile Аз днес си починах мнооого добре-вкъщи,на топло,компютър,книга,чай,кафе и мнооого сок и вода.Правя детокс 3 дни-само на фреш,вода и чай+англ. сол и е хубаво,че се падна отново през почивните дни.НО!това е за друга тема Simple Smile И за да не е спам-преди малко метнах във фурната един постен меден сладкиш  chef -започва да ухае мноого приятно,домашните ще кажат дали е хубав-те не постят,ама аз все постни сладкиши им приготвям Laughing
Ето ви рецептата  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.45
Хубава и спокойна вечер  Heart Eyes

Ама аз нищо не виждам от сладкиша, как да го намеря?
П.С.А, като го вкарах в цитат, вече го видях!Много благодаря, както и на всички, които споделят рецепти!

Общи условия

Активация на акаунт