Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 122
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
kama4e дано почива в мир, милата ти майчица  Hug
Хора, сънувах нещо хипер странно и мен лично доста ме притесни... Малко предистория. Един месец след като мама почина, почина майката на една моя приятелка...
Та сънувам аз, че майката на приятелката идва вкъщи /т.е. в къщата на нашите/ супер притеснена. А моята майка й обяснява, че няма от какво да се притеснява, че всичко ще е наред и даже ще й помогне да си намери работа. До тук добре, но майката на приятелката ми не беше сама, а с нейната етърва /ако не бъркам-т.е. с жената на брата на мъж й /. И фактически майка ми и на двете им обясняваше, че всичко е наред, че ще им помогне да си намерят работа и, че е много хубаво там където са... А етървата е жива... На около 40 години  Rolling Eyes И аз присъствах в съня и ги гледах как си говорят, даже ги посрещнах на вратата...
Малко се притесних честно казано ...
Има ли нещо притеснително, според вас?!?

# 571
  • Бургас
един наш съсед беше починал месец преди майка ми, и когато тя почина, когато се обадих на съседката да й кажа, тя ми разказа, че предната вечер сънувала, че сме седели всички на масата и дошъл нейния мъж - починалия и казал на майка ми, че е време вече да тръгва с него и тя станала и двамата тръгнали....

# 572
  • хасково
Мили момичета.Изчетох много от написаното.Само че аз съм от другата страна и си задавам въпроса"Защо не ги сънувам?"  Погребах детето си (на 6 месеца)  после дядо после мама и скоро баба.За всички се грижех аз.Само за дядо деляхме грижите с мама.Тя беше още жива.Аз съм най-голямата дъщеря и внучка. Всички други казваха -Аз не мога.Кака се оправя най-добре.
Та докато бяха живи и страдаха (всички починаха след дълго боледуване и грижи, неподвижни на легло) не мажеха и 2 часа да изкарат без моето присъствие около тях.Дори да нямаха нужда от нищо в момента,трябваше да чуват гласа ми.Всички ми заръчаха преди смъртта си каквито желания имаха.Понеже баба почина последна,тя знаеше че не съм сънувала никого от тях,дори детето си.А толкова безумно исках поне в съня си да я зърна отново....!Мама също и дядо.Всички други близки ги сънуваха много пъти а аз -Не.И понеже баба чакаше смъртта и се молеше да я избави от мъкити ,с нея говорехме много за отвъдното.Казах и "Бабо другите не идват в сънищата ми,постарай се ти да го направиш."  А тя ми отговори" Щом те не го направиха и аз няма да дойда."
Най-разтърсващо ми подейства посещението на една баба от нашето село.Аз живея в града,но половината от деня прекарвах на село да се грижа за баба.Вика на портата една жена и баба с патериците едва едва отиде до вратата.И се задържа дост време.Връща си и се кръсти,па ми разказва.Станал сутринта нейният дядо и я попитал.
-Дядо Гьорги има ли внучка на която детето е починало.
(той човека не ме познава).Тя потвърдила и той и разказал какво е сънувал.
Едно дете само покрай реката ,чисто спретнато,а връзва на кръста си един мръсен парцал.Попитал я "На кого си дете"  И тя му обяснила къде е къщата ,на кой дядо е внучка ,коя е майка и,за да се сети човека.
-А защо вързваш този мръсен парцал?
-Мама забрави да ми даде престилка и за това ползвам парцала.
И тази баба от другия край на селото тича да предаде на баба да раздам престилка на детето си.
Ей Богу никога не бих се сетила за престилка.
Дъэлъг стана разказа ми,но не мога да проумея защо не дойде в моя сън а на съвсем непознат човек,който дори не знае че тя е съществувала?

# 573
  • Бургас
tanyaviolin  ами явно има хора които не могат да ги сънуват, на знам защо, просто сме различни, аз също откакто почина майка ми - скоро ще стане  6 години, нито веднъж не съм я сънувала, а преди това сме си говорили за това и тя ми е обещавала, че ако има начин да ми се обади по някакъв начин  ще го направи...

# 574
Таня, когато почина татко, аз изобщо спрях д помня какво сънувам, както се казва изобщо не сънувах нищо. Много години беше така. Може би от самия стрес, от мъката някои хора просто се заклщчват откъм такива възприятия и спомени.

Сега, откакто съм бременна постоянно сънувам и баба ми и дядо ми и цялото семейство, живи и къщата на село, но най вече баща ми. Той е щастлив и спокоен, но ми се струва, че нещо иска да ми каже. Последният ми сън с него беше хубав, аз бях щастлива, той също, без да се усмихва, но имаше  целувки между нас, само че не помня той ли ме целуна или аз него...и се прегръщахме. Не зна какво значи, ще стане ясно дали има общо с предстоящото ми раждане.

Снощи пък сънувах извънземни. Crazy Беше много яко..

# 575
  • в здрача
Споко, сънищата на бременните обикновено са много цветни и интересни, но рядко имат нещо общо с действителността. Помня, че с първата щерка редовно сънувах вампири. То не бяха гонения, пиене на кръв и всякакви ужаси. С втората пък се сънувах все в миналото, все мъж и все разни битки толкова ярки и натурални като във филма 300. Сънувах и че извънземни са ме отвлекли и бебето което нося е смес от техни и мои гени и ще се роди изродче.
И само една сутрин в  полусън /знаех, че сънувам, но и чувах това което става около мен, как каката и съпругът ми се обличат и готвят за деня, какво си говорят/ седмица преди раждането на втората щерка сънувах едно към едно раждането и, репликата на доктора и тъкмо го сложи на корема ми, когато вече нямаше как и трябваше да отворя очи, та не видях наистина ли бе момченце и на база това бях убедена, че е сбъркал пола на бебето и ще излезе момче. Та раждането протече едно към едно със съня, дори първата реплика на доктора ми беше същата- "а, момче", докато слагаше момиченцето ми на корема, а аз вместо да му се скарам, че така се майтапи с чувствата ми изръсих - това го сънувах и се втренчих в прекрасното момиченце, та следващата ми мисъл бе - да бях досънувала продължението, да не се надявам толкова.  Laughing

# 576
  • хасково
Не че изобщо не сънувам.Просто не сънувам починалите си близки.Лошото е че сънувам сънища, които предизвестяват лоши неща. И макар и да се случва много,много рядко,една част от мен винаги гледа от страни и знае че това е сън.И умирам от страх ,че ще ми се покаже нещо лошо.
Най-красивите ми сънища са били когато летя на сън.От начало се страхувах от връщането долу,но някакси се научих.После и тези сънища с времето станаха все по-редки.И когато скоро сънувах отново че летя,беше много трудно и за съвсем кратко.

# 577
  • София
Доскоро най-близкият ми починал беше любимия ми дядо. Сънувам го 1-2 пъти годишно, обикновенно ми казва, че е гладен или че му се яде нещо конкретно. Тогава лесно-купувам или правя, но последния път ми каза, че му е студено. Стана ми много тъжно-как да го стопля...?!?
Преди няколко дни сънувах баба ми. Бяхме с мъжа ми и децата в къщата на село/която от години не съществува/. Баба ни викаше за закуска, да ставаме, че направила мекици-да не изстинат....
Вечерта майка ми се обади да ми каже, че баба е починала...

# 578
Моите съболезнования, Бог да я прости.

Моята баба миришеше хубаво. Все по един и същ начин - откакто бях малка и понякога спях гушната при нея почти до последните й дни. Преди няколко дни сънувах миризмата й. Сънувах, че вадя нейни вещи от един гардероб, а те все още ухаят на нея. И това не само го констатирах, а в съня си усетих аромата. Никога досега не бях имала такъв сън. Много ми е мъчно.

# 579
Доскоро най-близкият ми починал беше любимия ми дядо. Сънувам го 1-2 пъти годишно, обикновенно ми казва, че е гладен или че му се яде нещо конкретно. Тогава лесно-купувам или правя, но последния път ми каза, че му е студено. Стана ми много тъжно-как да го стопля...?!?
Преди няколко дни сънувах баба ми. Бяхме с мъжа ми и децата в къщата на село/която от години не съществува/. Баба ни викаше за закуска, да ставаме, че направила мекици-да не изстинат....
Вечерта майка ми се обади да ми каже, че баба е починала...

При нас имаше същия казус със стоплянето, но този сън беше буквално броени дни след като майка почина. Поръчах в църквата Сорокоуст за упокой, на 40 дни раздадохме нейни дрехи на близки хора "за сянка" казаха хората, и аз също взех. Направихме водосвет. Надявам се да се е стоплила.

# 580
  • София
Лизет, четох назад в темата, видях, че моят дядо не е бил единствения...  bouquet
Проблемът е, че той почина през 1999 и дрехите му са отдавна изчезнали/раздадени/изхвърлени, незнам какво е станало с тях.

# 581
Снощи за  пръв път сънувах мама, която почина на 25.11. Внезапно.
Сънувах, че е в нашия апартамент,отворила е хладилника и казва, "Ох, колко малко вино е останало". Тръгнах да й обяснявам, че това не е вино всъщност, а пелин, и се събудих. Не я видях ясно, само по гласа и силуета знаех, че е тя. Защо пък точно за вино (което не беше вино) си говорихме при тази първа среща.....

# 582
schreier занеси и вино, може да и се е допило. Искрено съжалявам за загубата ти и те прегръщам  Hug
Аз продължавам да сънувам майка ми доста често и сънищата са все толкова реални...сякаш заспивам и отново се пренасям в ежедневието си с нея, след такова преживяване се събуждам щастлива с чувството че все още е тук и до мен... От много време исках да я прегърна и снощи сънувах как силно я прегръщам.

Мисля, че не съм писала за случката при която чух гласа и:
Една сутрин усещам че съм в полубудно състояние и чувам нейния глас - чисто и ясно ми казва, че не е яла от три дена. В този момент не сънувах - само и единствено чух това и отворих очи моментално. На сутринта отидох на гроба, а като питах баба ми кога последно е ходила там, тя ми каза преди 3 дена Rolling Eyes

# 583
tanyaviolin, моите най-искрени съболезнования за близките ти. Разказаното от теб силно ме развълнува. Много се извинявам за глупавия въпрос, но какво ще рече това

да раздам престилка на детето си.

Има обичай да се раздават вещи на близки хора ли? Ако не ти е много мъчително би ли ми обяснила... Hug

# 584
И аз отново сънувах нещо странно. Сигурно болката по загубения родител, най-близкия човек, си казва думата. Не знам..
Та, сънувах, че страшно много бързам за някъде - сама съм - без дете и мъж, в къщата на родителите ми. Трескаво се приготвям за някакво събитие, не помня какво. И бързам, адски много бързам. Странното беше, че в сънят ми майка ми и баща ми бяха разделени. А те никога не са се разделяли в действителност. Та, както бързам и се подготвям да пътувам, баща ми ми казва: "Мини през майка си. Тя ми се обади и каза да минеш от там, че да ти даде пари да не я е грижа за теб"
Това е всичко, което помня.
Странно ми стана, дали да не отида до гроба й ?!? От две седмици не съм ходила...

Общи условия

Активация на акаунт