Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 088
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
а може и да ти дава знак ТИ да не говориш - за нещо - за някого - или подобно

аз преди месец или два - не си спомням дали бях споделила - сънувах че пътуваме с майка с моята кола -  спираме на отбивка - слизаме от колата - гумата спукана -
и след два дена като отидох на паркинга вечерта - гумата ми спуканаааа

# 631
  • София
Ууу много лоши сънища сънувам последните дни  Sad
Баща ми почина преди по-малко от 2 години и го сънувам от време на време но някак си - просто присъстващ в сънищата, сякаш си е жив и нищо съществено.
Онзи ден сънувах че са пуснали лифтовете на Витоша и сме се качили горе. Виждам баща си с един непознат мъж и му казвам да си ходим в къщи, а той ми е сърдит и не иска. Аз тръгвам надолу сама с кучето и след мен другия човек ме подгони и хвана с едно въже, аз виках... и по едно време не помня, сякаш избягах и казах на полицията, те го задържаха и баща ми слиза след малко и му казвам - видя ли че трябваше да слезеш с мен, този искаше да ме отвлече... и татко само го изгледа страшно и тръгна към него и вече се събудих.
А тази нощ сънувам че се събирам със старо гадже и виждам баща си - стои на едно кръстовище, седнал около линиите на трамвая. Викам - тате, стани, ще те блъсне нещо. Изглеждаше много тъжен. Стана и се загуби в тълпата. Търсих го но не можех да го намеря и изведнъж го виждам на отсрещния светофар, гледа ме тъжно, вади пистолет и се застреля в главата...
Чак се събудих от изстрела а навън джафкаха кучета... много се уплаших и афектирах.
Почина много бързо от рак, но имахме семейни проблеми преди да почине и от леля си знам, че е искал да се самоубива  Cry

# 632
... Почина много бързо от рак, но имахме семейни проблеми преди да почине и от леля си знам, че е искал да се самоубива  Cry

Съжалявам за баща ти Sad
Четейки последния ред, най-вероятно изглежда това да е плод на съзнанието ти, вместо показателен сън или сън, в който той ти се е явил.

Моят баща също почина от рак много бързо. Преди малко повече от 3 г. Толкова рядко ми се явява насън, че когато съм го сънувала, имам чувството, че наистина сме се срещнали и дори изпитвам щастие сутрин Simple Smile
Когато се явяват починали близки, някак със сърцето си знам, че са били те наистина. Опитай се да се запиташ вътрешно дали го чувстваш като среща или по-скоро не.
 Hug

# 633
  • София
Ами не знам... винаги сънищата с него ми се струват по-реални от обикновените сънища... Може би защото са специални, понеже той присъства...
Ммммдамм... има някаква истина... не искам да го мисля и не си позволявам, ама често в тъжни моменти има доза самоубвинение за някои неща  Sad
Явно е подсъзнателно... за това и в момента си спомням само сънища в които изглежда тъжен. Това ми е в главата, че заради мен края на животът му не беше с лек...
Накарах майка ми да се изнесе от къщи, заради семейните проблеми, които вече не се търпяха иии... той се поболя от мъка. Когато го видях, понеже доста време беше в провинцията вече беше късно - кожа и кости, иктеричен, с метастазирал рак, тежка фаза на диабет и какво ли още не.
А той се смееше и радваше като малко дете, че сме се събрали пак  Cry И че вече ще се оправи... но след около седмица си отиде с усмивка в ръцете на майка ми...
Или аз вътрешно ще се виня, или той в сънищата ми. Защото когато ме молеше да и кажа да се върне и ми казваше, че му е зле, аз мислех, че лъже и се преструва...

# 634
 Cry
Не мисля, че самообвинението ще помогне нито на теб, нито на родителите ти - били те тук или някъде другаде. Все пак са твои родители и желаят само най-доброто за теб. Клише е, но е истина и не го забравяй. Не знам какво се случва в главата и мислите на един умиращ човек, но си мисля, че приоритетите и мирогледът малко или много се променя в такъв момент. И баща ти най-вероятно е изпитал истинско щастие или поне удовлетворение, когато сте се събрали, било то замалко (вие си знаете). А сега вече, ако ни гледат от някъде, знаят, че всичко е преходно и малките ядове, които сами си създаваме, не са от значение.
Опитай се да си спомняш баща си през периода, когато не е бил болен. Аз вече почти се научих и дойдат ли ми мисли за него, когато беше и изглеждаше много зле, се опитвам дори и насила да ги разкарам. И в един момент действа. Съзнанието се учи. И мойто се понаучи, че не ги желая тия мисли и спира да ми ги поднася малко по малко.

# 635
  • София
Това правя, почти не мисля за този период, изтрих всички снимки и наистина помага, но ето че подсъзнателно се отключва. Както и да е Simple Smile Благодаря ти Simple Smile
Тези сънища са инцидентни, които ти връщат спомени и мисли, които искаш да изтриеш, но сънищата си не можем да контролираме.

# 636
  • София
И аз сънувам доста често моят баща. Почина преди 5 години и половина. Все още много ми липсва. И доста често си мисля за него и му се "сърдя" защото можеше да е сред нас, но това е друга тема. Харесва ми да е в сънищата ми, добри и лоши. Така усещам, че бди над нас.

# 637
Като стана дума за бащи, след няколко дена се навършват 8 години, откакто почина моят. Често го сънувах преди и все по-рядко с времето. Последно си спомням, сънувам, че мъжът ми се прибира от нощна, отваря вратата на стаята, влиза и лицето му се превръща в лицето на баща ми. Аз се изумих и го попитах дали е той /баща ми/. Той седна до мен на леглото, в краката ми, но не го виждах целия, част от него ми се губеше. Попитах го защо пак е дошъл, а той ми каза, че е дошъл само да ми каже да не се притеснявам и че всичко ще бъде наред /тогава имах проблеми и ми беше притеснено/. Стана ми едно мило и мъчно и понечих да го погаля, казах му само, че ми липсва и че го обичам, но тъкмо да хвана ръката му и тя сякаш се стопи, изплъзна се от моята и баща ми изчезна. Събудих се и в това време влезе мъжът ми, ама точно така, както сънувах, че влиза.
Пак друг случай. Нещо пак имах проблеми, много тревожно ми беше. Детето сънувало баща ми. Ама баща ми почина, преди да се омъжа и преди да родя. Синът ми го е виждал само на снимки, но често ми казва, че му е мъчно за дядо му или го намирам да си поплаква за него. Та... сънувало детето баща ми. Аз се учудих и го попитах какво точно е сънувал. Той ми каза, че дядо му дошъл, питал "Как е майка ти?", а после му казал, че "всичко ще се оправи". Бог да го прости...

# 638
Днес изнесохме 40 на дядо - все се надявах да ми се появи на сън, да ми каже как е...

# 639
  • софия
И моят дядо почина преди 1 год. и 1 месец. Сякаш вчера беше...Досега съм го сънувала само 2 пъти и то в началото- съдуждах се и започвах да плача.Тъжно ми е... Tired

# 640
Мисля, че споделях с вас, че сънувах майка ми, а цялата й уста беше покрита с афти и не можех да разбера какво искаше да ми каже...
Странно ми е, за това продължавам да споделям: Та..., около седмица, седмица и нещо след този сън, ме извикаха от детската градина на малкия, че е с адски висока температура. Когато го взех, видях, че неговата уста е в афти - много  Rolling Eyes Изкара някакъв тежък грип, милото. Както и да е... Надявам се да е минало  Praynig
Другото странно, което се случи, че през цялото време, когато детето беше болно и с висока температура, при това 8 дни, в малкото случаи, когато ми се отдаваше да заспя сънувах майка ми... В нашия апартамент, все едно е жива и е при мен да ми помага. Не знам дали на подсъзнателно ниво не я търся още, но все пак ми е странно.
Малкия държа някаква безумна температура 8 дни. И точно на 8мия ден сънувах пак майка, вече спокойна, как приготвя масата за вечеря на цялото семейство. На следващия ден детето беше добре Rolling Eyes
Започвам да вярвам наистина, че въпреки всичко те са около нас и ни помагат, дори и от отвъдното.

# 641
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
bubSSSSSSS - така е - и аз го вярвам - те няма да ни оставят никаго сами да се бориме
поне аз това заръчах на моята майка - никога да не ме оставя - мен и синовете ми - и тя винаги е до мен

# 642
  • София
... само да добавя, че седмица след зловещия сън, който споделих малко по-нагоре имаше самоубийство в обкръжението ми.... Sad
Сега и за мамата със съня за афтите като чета... направо настръхвам... наистина се случват  Confused

# 643
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ в тълкуването.
Днес е Задушница, а снощи отново сънувах починалата си баба.Често сънувам,че още е жива, но не мога да стигна до нея и по някакъв начин знам, че ми се сърди.
Снощи обаче сънувах, че най-накрая стоя до нея/по-скоро зад нея/, тя не ми се зарадва и не се обърна към мен. Погалих я по гърба, а тя ме попита: Защо не дойде толкова време? Аз не отговорих, а тя каза: "Трябва да си купя нова шоколадова купа", облиза си пръста и аз се разплаках.

Ще запаля свещичка и ще говоря със свещеника, ще и оставя пари в църквата. Ще купя нещо сладко, с което да почерпя.
Но...Прави ли се нещо, когато мъртъв човек каже, че има нужда от нещо конкретно?...Какво да направя с тази шоколадова купа?...а баба почина следствие на дългогодишно боледуване от диабет!??

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 02:25 от Milaa

# 644
  • София и там където не се пуши
Почерпи с шоколад например.

Общи условия

Активация на акаунт