Есента в Габрово застла пъстроцветен килим от листа.

• 49 482
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Габрово
Този парк Маркотея, парка срещу завод "Буря" ли е  Embarassed . Никой ли не го стопанисва в момента?

Същият. И аз това се чудя.
Дени, дали Общината е собственик на терена?

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:14 от ivap

# 151
Кали, аз съм напълно съгласна с теб. Аз имам чувството, че само там имат непотребни терени и са ги отделили за площадки. Потенциални ползватели има в целия град.
Този парк Маркотея, парка срещу завод "Буря" ли е  Embarassed Като минаваме оттам ми изглежда изоставен, но си личи че има много потенциал в него. Въпреки че ни е далеч бих отишла до там. Никой ли не го стопанисва в момента?

Не знам как се казва парка срещу завод Буря, но имам спомен за него от детството ми. Беше много хубав парк. Имаше нещо като езерце, с мостче, води колела и лодки. Имаше басейн малко по на горе, нещо като луна парк с виенско колело, имаше пейки и беше много приятно за разходка. Аз съм била много малка, но си го спомням смътно. Ако се направи ще стане много хубав.
Ние в Габрово живеем до язовир Синкевица. Там преди доста години също беше много приятно за разходка, поддържаше се и хората пазеха чисто, не се влизаше с коли както сега. Имаше люлки и пързалки и най-важното лампи. Сега само пейките са сменени, но всичко е в бурени и обрасло.

Кали, аз писах преди няколко дни какво мисля за местата на детските площадки от Бела. Не мисля че е честно в Младост да са всички места. Вярно е че там са концентрирани най-много хора, но там все пак има Мол вече и е много по развито всичко. Мисля че трябва да се замисли и по другите квартали как да се облагороди, пък и дори на центъра няма хубава детска площадка, освен зад Липите, но на мен там не ми харесва че не е заградена и е много близо до голяма улица.

Hug

# 152
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Отговарям на каквото мога.

За детските площадки- избрали са тези терени наистина според броя ползватели. За успокоение да кажа, че в момента сме подали голям проект, според който е предвидено да се направят 5 детски площадки:
1. Тази на блок Сони
2. Тази до блок Щастие
3. Нова плащадка на Спортна зала- много ще е хубава.
4. Площадката срещу Хумора
5. Площадката зад Липите.

Стискайте палци да спечелим проекта, като по него и има и много други интересни дейности.

Отделно с общински пари ще се направят още 2 площадки в центъра- едната е със сигурност тази до Новия МОЛ. Другата незна къде ще е .
Кметът беше писал нещо във форума си.

Не мога да оправдая решението, че са ощетени квартали като Недевци, Д. Дянко и т.н.

За Маркотея- - обмисля се даването на концесия. От доста години се мисли.

# 153
Здравейте!
Кали, аз също мога да похваля д-р Иванов (извадил ми е два мъдреца); не се притеснявай ако се наложи да пиеш антибиотик, важното е да е съобразен с кърменето; аз вече претръпнах - миналата седмица с малкия бяхме с пневмония  в болницата и си отпихме и двамата Sad.
По въпроса за площадката стигам до заключението, че сме гласували повече за Голо бърдо. Обаче имам едни съмнения и тия дни ще ги проверя - на посочените места май има все още остарели съоражения и ако е така, дали като направят площадката, ще ги преместят някъде другаде, все е по-добре от нищо, или ще бъдат бракувани...

# 154
Честит Празник! bg

# 155
Пак се намесвам за темата площадки. Има няколко важни нормативни документа- единият е Наребва 1 от януари 2009 за условията и реда за устройство и безопасността на площадките за игра. Там много добре са описани изискванията за ударопъглащащи настилки, вида на съоръженията и т.н.
Другият документ е някаква Директива на ЕС, че до края на 2014 всички площадки трябва да са приведени в подобаващ вид, т.е. с ударопоглъщащи настилки и така. Тук споменавам, че към днешна дата в града са описани близо 100 площадки, включително всички такива по детските заведения, които трябва да се приведат в европейски вид.

Сами разбирате, че това няма как да стане само  с общински пари. В предишния си пост писах за предвидените площадки по един проект, който дай боже спечелим. Там ще се подменят съоръженията. И към площадката на БЕЛЛА- предполагам, че старите съоръжения ще се демонтират, ще бъдат входирани в склада да общината и може би при добре инициатива от страна на живущите някъде, ще бъдат поставени временно на други места- например има много междублокови пространства със ужасни и опасни катерушки и там ще се дадат.

Извинете ме за дългия и скучен пост, но нали всички ние искаме хубави площадки за нашите деца Hug Hug

# 156
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОТ МЕН!!!!

# 157
Честит празник  и от нас   bg bg bg
  Дени, благодарим ти за отговора  Hug .В никакъв случай не е скучен, а е и много полезен  Peace .

# 158
Честит празник момичета!

# 159
 bg bg bg

и слънчев ден от нас  bouquet

# 160
# 161
Марти е ученик вече. Днес му бе първия ден в яслата.
Сутринта много плака скъса ми сърцето като викаше мами-мами.С нетърпение чаках да стане 12ч за да го взема. Госпожата го похвали, че бил герой като за първи ден играл с децата, с играчките, ходил на гърне, обядвал. Сега съм малко по спокойна, стискайте палци ,утре да е по-добре.

# 162
Марти е ученик вече. Днес му бе първия ден в яслата.
Сутринта много плака скъса ми сърцето като викаше мами-мами.С нетърпение чаках да стане 12ч за да го взема. Госпожата го похвали, че бил герой като за първи ден играл с децата, с играчките, ходил на гърне, обядвал. Сега съм малко по спокойна, стискайте палци ,утре да е по-добре.

Дано бързо привикне малчо  Hug

# 163
Ирка, в коя група е Марти?
Дано бързо свикне,  а важното и ти да свикнеш, защото в началото си е кофти и за майката. Сега при нас ако питаш Гого или мен какво да прави през деня- ще ти отговорим - НА ГРАДИНКА!! Обича да е там с децата и това е Hug

# 164
В първа група сме.  Това бе и моето желания, защото там ходи нашата приятелка Александра на Валката.
Сутрин заедно пътуват децата Grinning
Стискайте палци и днес да е добре Praynig

Общи условия

Активация на акаунт