Есента в Габрово застла пъстроцветен килим от листа.

• 49 433
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Едва ли някой ще сложи родилка при гинекологично болна. Най-вероятно се има предвид, че са с общо ръководство. Родилно и гинекология са си на отделни етажи, така че няма да има проблеми да си родиш тук.Аз раждах преди малко повече от година и съм много доволна. Ако се държиш човешки с персонала и те са много внимателни към теб.

# 586
Аз раждах преди почити 5 мес.и родилките си бяхме на един етаж,не са били с гинекологията

# 587
  • У дома... някъде
Огнена стихия,да слети са и са на един етаж и с един вход.Но гинекологията са точно по коридора,който води към родилното и са 3 стаи мисля.Няма как да ти сложат бабка в  стаята,не се притеснявай,те даже и по нашия коридор не се мяркат,само когато раздават "храната" сутрин и на обяд можеш да засечеш някоя жена.Горе където беше до скоро гинекология сега в момента го правят детско отделение.
Дени предполагам може да се изкаже повече по въпроса  Peace

# 588
А,Валерия,благодаря,точно ти си на линия да ми кажеш. Моля те кажи ми,как са условията в стаите-има  ли ги още тия ВИП (самостоятелни) стаи, след сливането, понеже мислех да ползвам такава? Мисля да идвам на 17-ти на отворени врати,ама ако не мога да дойда трябва да знам,защото колебанието ми е страхотно между Габрово и Плевен и не искам да сбъркам. Просто до болницата в Габрово ще си стигна за 15 минути от къщи, а до Плевен ще пътувам почти два часа сигурно и малко ме е страх. Иначе ако раждам в Габрово ще съм с Ангелов, дано не сбъркам,че съм си при него от край време.
Момичета, защо в Габрово се практикува бебето да се носи на майката на 3 часа-и това не ми харесва и не знам какво да правя...Не можах да кърмя дъщеря си и сега съм се навила много,а това условие ме плаши много, понеже имам опит с даване на шишета в родилно. И нощем не се давали на майката? А какво да правя,ако ми се препълнят гърдите тогава? Не е ли редно да се дава на майката, когато е нужно? Може би наистина ако се включи Дени ще е най-добре да чуя мнение...

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 15:28 от огнена стихия

# 589
огнена стихия, има ВИП стаи, 2 са в отделението. Ако имаш желание могат да оставт бебето при теб, поне на мен така ми казаха. Дано се включи и Дени с повече информаци, но според мен няма какво да те притеснва в отделението.

# 590
Аз знам,че са 2 ВИП стаите,ама преди сливането-сега ме интересува има ли ги още... кръстницата на малката ми роди юни месец и каза,че не ти оставят детето,дори и да искаш, особено нощем. Аз някои от тук помнят-имах огромни,не големи,а огромни проблеми с дъщеря ми едно време (ама не съм я раждала в Габрово) и сега съм наплашена до степен такава,че искам всичко да ми е наред-и с мен, и с бебето, за това така се колебая. Там,където раждах дъщеря си не можех да се изкъпя или подмия 3 дена и отгоре,защото нямаха баня,а тоалетната беше мизерна,беше ме гнус да сядам там-за това питам за условията също.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 16:23 от огнена стихия

# 591
вип стаите си ги има ,доколкото знам може и да ти оставят бебето при теб щом си във вип стая.тоалетните не мога да кажа че са мизерни.баня има сутрин и вечер пускаха топла вода ,къпах се всеки ден.
наиситина е вярно че дават бебетата на 3 часа и през ноща не са при майките,но това не означава че ще се отбие от теб.мога да кажа че малко или много се възстановяваш през това време като ти дават детето само за кърмене и си спиш през ноща.Ето ние се кърмим все още успешно. Wink мисля че не трябва да се притесняваш.наистина може да разгледаш да си по -спокойна на деня с отворени врати Hug

# 592
Огнена стихия аз като раждах имаше едно момиче на лоето му дадоха бебето във Вип стаята и то каза да го  вземат при другите още на първия ден .По принцип позволяват да е при теб.Няма за какво да се притесняваш ,че ще се отбие защото кърмата слиза към4-5 ден и дотогава няма как да не е с шише. Peace

# 593
Точно,че кръстницата ни беше във ВИП стая и тя така ми каза, че не дават. Ама кой знае на какъв персонал е попаднала де...Благодаря все пак, аз определено заявих,че ще си отстоявам искането да е при мен. Знам,че кърмата слиза чак тогава, но и знам какво става с някои бебета,не с всички де,ама с някои от тях, когато им се натика шише с една огромна дупка в устата, от която не се дърпа,а само пада млякото-така моята хубавица отказа категорично да се мъчи да суче едно време и каквото и да правих не стана. Само мъките после ми останаха,че си останах и с тесни канали, които вечно бяха запушени,с мастити, дори мамолог след преглед ми каза,че и сега ако бебето не задърпа добре и не ги разшири ще си имам голями неприятности с канали. На мен никога не ми е текла нито коластра, нито кърма от гърдите Sad-те просто се надуваха и запушваха. От това, дето го изстрадах тогава си мисля,че колкото да съм уморена и да ми се спи,ще искам бебето да е при мен и да се мъчим да захапем, от колкото да спя и почивам,а то да е отделно. Подобни мъки не искам повече, а просто съм толкова изплашена,че не вярвам от сега,че ако не е при мен може всичко да е наред и след това. А иначе на 17-ти ще огледам хубаво и ще преценя.
Друг въпрос-неонатологията добра ли е,специалистите биват ли-в смисъл,ако с бебето нещо не е наред и трябва кувиоз и специална грижа какво се чува за Габрово?

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 23:06 от огнена стихия

# 594
Честит имен ден на всички празнуващи. Да сте здрави и с гордост да носите имената си. Лек ден и спорна седмица от нас.

# 595
  • У дома... някъде
Хайде да почерпя че моя мъж е именник!Честито и на всички празнуващи днес!

# 596
честит имен ден на всички празнуващи

# 597
Здравейте! От скоро съм в Габрово и ще ставам мама, та реших да Ви попитам за инфо-организира ли се някъде училище за бъдещи родители, кога са сбирките и т.н. Ще съм благодарна на всеки който сподели нещо по темата! Приятен празник на всички именници-бъдете живи и здрави!

# 598
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте! От скоро съм в Габрово и ще ставам мама, та реших да Ви попитам за инфо-организира ли се някъде училище за бъдещи родители, кога са сбирките и т.н. Ще съм благодарна на всеки който сподели нещо по темата! Приятен празник на всички именници-бъдете живи и здрави!
Здравей,
На територията на Габрово има едно училище за бъдеще родители. Бих могла да намеря информация кога е следващата сбирка.
Иначе мястото е ОДЗ"Дъга", на ул. Варовник. Това е квартала над автогарата, лесно достъпно е.

# 599
Благодаря много за информацията!Ще потърся мястото и ще попитам за срещите!

Общи условия

Активация на акаунт