115 САЩ Сред Св. Валентински милувки ще връзваме панделки и джувки. Давай Вики!

• 38 821
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
 Бенс, луда работа! Цял Хюстън питах някой ял  ли е, готвил ли е, и всички изумени! Много странно ми се стори, жената и рецепта ми каза как са напулнили пингжина с ориз и децата много го харесали Joy

# 676
А такива "пингвини" т.е яребици съм правила и аз, но ги пълних в патладжан, стаха убийственни.

# 677
Лени, за столчетата Европа с/у САЩ - интересни линкове. Не съм следила какви са разликите в изискванията към столчетата, само разликите в изискванията за ползването им, които тук са по-стриктни от тези в ЕС. Нямам време сега да си изровя линковете по този въпрос, но като ги намеря ще ги пусна за сравнение. 

Органични храни вече не купуваме специално. Караме на местна продукция - имаме фермерски магазин на две крачки с плодове/зеленчуци/вина само от щата и месо от махленските ни амишски ферми. Нищо не се е задържало толкова дълго, че да видя кога се разваля.  Grinning

А за гледането на децата - мен този проблем ме хлопа по главата откакто се е родила щерката. Колегите ми усещам, че ме смятат за голяма лигла, защото вече година гледам дете вкъщи. Не познавам други докторанти, които да са си го позволявали това, обикновено на 8мата седмица дечко е на ясла, а мама и тати бачкат в офиса/лабораторията по 16 часа в денонощие и гонят публикации. За мен обаче този път би бил магистрала към психиатрията. Не знам доколко се дължи на хормони и доколко - на ЕГН, но ми е далеч по-лесно да изоставам в работата, отколкото да не съм с детето. Та засега сме вкъщи заедно. Напоследък съм се размислила дали не е по-добре направо да действаме за второ тази година, та поне да знам, че след няколко години ще приключи денонощното ми бдение и ще мога да работя някакви нормални часове.  Thinking

# 678
Ужас ...като прочетох пингвин и ей така  Sick Sick Sick
Те са толкова сладки ...не мога да си представя наистина какъв канибализъм е да ги готвиш.  Crazy
Яребици става  Laughing
so what? ...само не разбрах ,те са се объркали и мислят че яребиците са пингвини или се бъзикат нещо ?!

# 679
 Сериозно ми обясняваше, че е пингвин. Никаква шега! И понеже аз гледах доста странно, тя предложи като го готвя да я повикам да ми покаже как!
Съседка ми е жената, много готина египтянка, купила много, готвила, но някой и казал, че това месо не е халал и тя ми го носи.
Разказа ми че в Китай яла пингвин, но го готвили различно. И на мен би беше страшничко да извадя от торбата, мислех си че ще видя разпорено пингвинче в тавичка, но после се реших и като го размразих вътре яребички! Simple Smile
явно се е объркала жената, нейния английски е по- счупен от моя! Laughing

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 00:27 от so what?

# 680
so what?, цял ден се смея с теб Laughing

забравих-

Дайте идея какво да правя с 6-9 жълтъка, което да не е крем брюле, крем карамел и яй4ен крем Rolling Eyes Мерси.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 23:26 от benson10

# 681
Атти, и аз съм за столче на колелото което се слага отпред - детето има видимост, а ти го виждаш пред очите си.
Това шаси с колела, което Агент Провокатор е показала ми се струва много практично за началните месеци. Ние изкарахме с една количка - Чико травел систем - и дори я мъкнахме 3 пъти с нас до БГ. В общи линии съм доволна - Калина можеше да лежи в нея в началото, на няколко степени на повдигане е, не е тежка и се събира в багажника. Накрая обаче, при последното ни пътуване до БГ и счупиха дръжката, но Калина вече тичаше и отказваше да седи в нея така или иначе.

За децата - ние известно време си гледахме Калина сами, защото можем да си нагаждаме смените, но после решихме, че малко помощ няма да ни е излишна. Само че нашите баби отказаха категорично понеже им било скучно тук!!!!!! Та си взехме моята леля и вече от година и нещо тя помага за детето (не шофира). И добре че е така, защото поне комбинираме един почивен ден с моя мъж, а не си разменяме обувките на вратата. Daycare ако нямаме избор, иначе много пари които поне на мен ми се струват неоправдани. Но хората тук просто нямат избор! По-нататък ще му мислим.

# 682
so what?, цял ден се смея с теб Laughing

Аз бях готова да го погребвам пингвина Joy

хич ме няма в сладкарството. С яйца само крем-карамел знам Confused

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 02:31 от so what?

# 683
За мен обаче този път би бил магистрала към психиатрията.

За мен също, но с единствената разлика, че този път бебчо е с тати и у дома. Това ме прави далеч по- спокойна, но ако е болно няма сила която да ме накара да ида на работа. Не знам дали е хормони, възраст и прочее, тъй като и първия път с дъщеря ми бях така, а бях 24 г.
Родителите ми се молят да им я изпратя от години и сега ми казаха: "Прати ни поне едното през ваканцията"  Crazy, трябва да съм под упойка докато пътуват и после мъжа ми да ме връзва. Ей, такава лудост имам.
Вярвам на родителите си 100%, така че не е това! Казала съм им, ако искат да ми помогнат- Добре са ми дошли тук  Simple Smile

so what? умори ме с тоя пинги  Joy

# 684
Ей, такава лудост имам.

При мен наистина си е лудост. А не очаквах такова нещо от себе си. Много се обърках след раждането.  Cry

Понеже предишният ми пост може да е прозвучал в смисъл, че нещо не одобрявам практиката на колегите си да се връщат на работа максимално бързо, да уточня - няма такова нещо. Много им се възхищавам всъщност, защото всички имат много ясна представа за това кои са, къде отиват, защо работата, приносът им към науката и ролята им като преподаватели са изключително важни и защо те не трябва да спират. На мен тези неща никога не са ми били ясни. Много си обичам работата, винаги съм мислела, че след като се роди детето ще се върна веднага. Никога не съм мислила, че мога да съм stay-at-home-mom. Калина беше записана на ясли месеци преди да се роди. Обаче нещо ми стана и изведнъж вече не съм същият човек. Работа, репутация - всичко пратих по дяволите. Сама не се разбирам... 

# 685
Ей, такава лудост имам.

При мен наистина си е лудост. А не очаквах такова нещо от себе си. Много се обърках след раждането.  Cry

Понеже предишният ми пост може да е прозвучал в смисъл, че нещо не одобрявам практиката на колегите си да се връщат на работа максимално бързо, да уточня - няма такова нещо. Много им се възхищавам всъщност, защото всички имат много ясна представа за това кои са, къде отиват, защо работата, приносът им към науката и ролята им като преподаватели са изключително важни и защо те не трябва да спират. На мен тези неща никога не са ми били ясни. Много си обичам работата, винаги съм мислела, че след като се роди детето ще се върна веднага. Никога не съм мислила, че мога да съм stay-at-home-mom. Калина беше записана на ясли месеци преди да се роди. Обаче нещо ми стана и изведнъж вече не съм същият човек. Работа, репутация - всичко пратих по дяволите. Сама не се разбирам... 

Hug  Аз те разбирам  Hug

# 686
За мен обаче този път би бил магистрала към психиатрията.

Me three Simple Smile    Трудно ми е да си представя 8-седмично бебе в ясла. Детето има  степ-баба, която е ангажирана с много други неща и живее в друг град,  така че трябва да съм изобретателна.

So what, интересно е при вас...

# 687
Разоряват и още как детските градини, но поне и много му помогнаха да проговори и приятелчета има. Сега ще апликирам да пръгва на прекиндъргардън, поне да не плащам. При нас не става да се нагласят смените, дори има седмици не само ходи на градина, ами има и бейби ситър за 4-5 часа. Shocked
Ей голям пингвин Laughing

# 688
 ето ви един каубой от днес! http://antigonadona.snimka.bg/?profile,albums

antigonadona
парола 123456

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 16:26 от so what?

# 689

Не става без парола.

Общи условия

Активация на акаунт