Отговори
# 585
Ако детето не е ходило на ясла, шансът да влезе в градина е равен на 0 Rolling Eyes

# 586
Тайно се надявам да се намерят места за всички желаещи дечица, въпреки че ми е ясно, че няма как да стане.

Дуци, много готина лентичка  Simple Smile Направо ме изкушаваш с тия приказки за кучето, ама в двустайния апартамент, само то ще липсва. Като се преместим в къща, някой щастлив ден, ще имаме задължително.

# 587
Гнид, куче на двора не е същото като куче у дома Flutter

# 588
  • София
Гнид, куче на двора не е същото като куче у дома Flutter

Ето с това съм 100% съгласна Peace

Утре някой иска ли да се видим в Южния по обяд    Hug

# 589
По повод кучето в къщи и на двора ще кажа нещо без коментар, но не ме съдете. На свекъра почина кучето след около 12-13 години. Голяма драма беше. На Коледа миналата година им подарих фотоколаж със Сами и Момо. Сега в/у стъклото на тази снимка се сложени снимки на кучето. Как се чувствам аз? В/у снимките на децата ми са. #2gunfire

# 590
Дуци, съгласна съм с теб  Simple Smile
Но аз твърдо не искам у дома нещо различно от хамстер, папагали или рибки. Имала съм и кучета и котки и никак не ме влече (примерно да ми роди в леглото, както се е случвало или навсякъде да ми мирише на котешка тоалетна). Всички вкъщи сме си достатъчно мърляви и без допълнителна помощ  Laughing

# 591
# 592
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !
Днес Билянка отиде доволна на градина, защото ще имат тържество по случай 1-ви март, а е и нагласена като една мартеничка  Heart Eyes

В системата пише "Обявяване на свободни места за прием от Септември - понеделник (1 март) след 12 ч.". Това означава, че местата се обявяват и първите от листа на чакащите автоматично се класират, така ли ?  newsm78 Тоест не се налага никой нищо да прави. Е, освен щастливците, които са първи чакащи и трябва да потвърдят класирането си. Така ли е ?

# 593
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  Grinning

# 594
# 595
  • София
За детските градини:
Днес класиране няма!

Днес се обявяват свободните места за прием в ОДЗ и ЦДГ от септември. Т.е. днес ще видите всяко ОДЗ по колко места е отпуснало за набор 2008 и за др. набори, като можете да разместите досегашните си желания, събразявайки се и с точките на чакащите на съответното ОДЗ.

Евридика, за ЦДГ може да се кандидатства в годината, в която детето навършва 3 години. За Никола това ще е през 2011 година. В момента можеш да кандидастваш само за ясла в ОДЗ или за чиста ясла (за последната се кандидатства в началото на календарната година, т.е. първите работни дни на януари, като се чака на физическа опашка и с молба за всяка ясла поотделно. Сега също можеш да подадеш молба за чиста ясла, но ще се наредиш на края на доста сочна опашка  Rolling Eyes).

За ОДЗ - досегашните дати и допълните номера се нулират за ясленчетата, за да се даде равен шанс за всички - тези които чакат от 1, от 2 години, както и от тези, които чак тази година тепърва ги записват в системата. Кандидатстването за ОДЗ и за ЦДГ става единствено през сайта на ИСОДГ.

С други думи, днес и следващите почти два месеца можете да разгледате какви места предлагат ОДЗтата, които ви интересуват. Гледате къде имате повече шансове, подреждате си желанията и чакате (и размествате, ако прецените) до 22 април април, когато заключват системата, за да подготвят класирането. Първото класиране е на 24 април.
Не знам колко бройки ще има за 2008 година, дали пак няма да облагодетелстват само по-големите набори (предимно 2007 би било за наша сметка). Стискаме палци тази година да са повече, пък... местата не стигат, така или иначе. Догодина кандидастването ни ще е за ОДЗ и ЦДГ, на теория имат шанс децата, на практика - не зная.

Дано и Астарта да се включи, ако изобщо следи темичката ни  Praynig

Честита Баба Марта!
Много здраве и усмивки за семействата ни и най-вече за дечицата ни!
  Hug

# 596
Честита би баба  Mr. Green Марта! Да сте живи, здрави, децата най-вече, румени и бели, засмени  Heart Eyes
Първи ден на ясла - стоя само два часа щото имало празник и няма кой да се занимава с него, ама по-добре така, много мъчно ми беше  Cry той е поревал малко, после ял филия с пастет  ooooh! (пастет не обича), но не играл с децата, стоял настрана, но за първи ден мисля че е нормално...утре повече... Cry
за яслите не зная, но има голям проблем и тука с градините, от събота са започнали опашките  doh голям наплив има за "елитните" градини, тука в нашия квартал места бол  Laughing

# 597
Честита Баба Марта! Да сте бели и червени, здрави, весели, засмени!!!

# 598
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави вие, и целите ви семейства!  mrstraetz

Оле, това за омазняването го знам, ама на Сами косата е под 1 см  Laughing Хич не си личи да е по-мазна от обикновено. Ние определено не си мокрим косата без да я мием с шампоан.

Тая история с градините и яслите е адски сложна. Или поне така се струва на кърмещия ми мозък. Crazy Гледам сайта, чета и пак не ми става ясно. Добре че Юлето внася разяснения Hug

Дени, отношението на свекърите ти е ужасно.  Sad Не мога да разбера как някои хора мислят повече за себе си отколкото за децата и внуците си, но е факт че има доста такива хора. И аз си имам два такива примера и не мога да им се начудя.  ooooh!

# 599
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави, весели и засмени!

Лили пак е много сладка  Heart Eyes

В събота ходихме в Ментон на празника на лимона  Simple Smile. Ето малко снимки, на който му се гледат: http://www.facebook.com/album.php?aid=2050083&id=1139499115&l=a56a7c961c

Общи условия

Активация на акаунт