Отговори
# 615
Здравейте и от мен!
От днес имам нет, дано да е за дълго, че...
И от 2 часа гледам , като теле Shocked за пустите детски ясли. Приемат 11 деца ние сме 48 Close. Ще го мисля по- късно пак, че сега нямам повече нерви, а и имам гости( свекито Whistling)

Да сте здрави , бодри и винаги усмихнати!

# 616
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! Бъдете много здрави и щастливи!!!

И аз погледнах сайта за ОДЗ и въобще ми се струва, че нямаме шанс. Направо незнам какво ще правим  ooooh!
Може ли някой от приетите миналата година да кажат с колко точки има шанс за класиране. Вярно, че за всяка градина /ясла/ е различно, но ориентировачно.

# 617
Освен че не се заиграва с деца много-много, не се заиграва и вкъщи с играчките си. Само ме дърпа, тупа с ръка по пода да седна долу при него и седи, гледа ме в очите и чака да му измисля забавление  Crazy Това е отскоро, впрочем. Сякаш по-рано му беше по-интересно и на площадки да ходи, и с деца да се позаиграва, и с неговите си играчки у дома да играе. Сега явно минава през някакъв период. И също така с тоалетното обучение сме в абсолютен регрес. Понеже памперси и многократни пелени ми е вече много неестествено да му слагам, пикае по килима като куче и просто няма изчистване миризмата Crazy

А, и е леко болен от петък, затова и днес, Злати, не дойдохме на музика...

Дуци, от любопиство погледнах в нашата градина (90та) колко деца чакат и ми се зави свят - 271!!!!!! Ега ти, а аз си мислех, че кварталът не е толкова гъсто населен! Така че 28то място на Анна си е направо почетно!  Crazy Laughing

Шада, градината се казва Веселата къща, има си сайт, нещо като veselakashta.net май беше. Ще го откриеш лесно. Не съм ходила на място, но много ми я похвалиха, а и инфото на сайта звучи много прилично. Цената е повече от добра за частно детско заведение, също.  Peace

# 618
Честита баба Марта!.Да сте живи,здрави,бели и червени!!!

kupa-снимките са страхотни,много е красиво всичко Heart Eyes

Относно къпането и Симона плаче когато и мия косата,но  обича да се къпе.Ние се къпем все още в коритото в стаята,защото влезне ли в банята започва един рев newsm45.Мислех си,че само вкъщи реве ,но уви......
Иначе вече почти оздравяхме,само има малко сополки.Добре,че и тук нямаме проблеми с приемът в градините Flutter

# 619
Евридика, за същата става въпрос Simple Smile Благодаря, ще разгледам сайта  Hug Забелязала съм, че Нико и Бобо се редуват  Wink значи скоро моето ще пишка по килима, а твоето момче ще е сухичко  Laughing

Гнидка,   Бобо също отказа да го закича с мартеничка днес, дори иска да свали  моите  Crazy

# 620
  • Sofia
Moмичета като си гледате местата в списъка обръщайте внимание на точките.
Защото в списъците просто са изредени всички с еднакъв брой точки, които НЕ СА непременно под този номер в класирането.
Ще дам пример с Дуцината Ана - тя е на 28 място, но до 11 място всички деца са с повече от нейните точки, а от 11-то до 52-ро място всички деца, включително и Анна са с еднакъв брой точки. Т.е те се борят за останалите 4 места (ако тези преди тях се запишат всичките) и между тях вече има значение жребия например. Т.е дефакто Анна не е на 28 място, а всички деца от 11 до 52 номер в списъка са все едно на 12 място и ще спорят за него помежду си.

ПП. Така беше при Дени, може да има промени в регламента

# 621
Мисля, че НБМ много точно го е обяснила Peace И между впрочем, до април месец, когато ще е класирането, местата и броя на желаещите ще се промени хиляди пъти, тъй като много хора местят и преподреждат кандидатурите си.
Ние бяхме приети след жребии между 50 деца за 4 места. Мисля бяхме с 8.1 точки Thinking

# 622
влязох в ИСОДГ да видя старите си мераци за градина- бихме хванали 9,3-9,4т. в едната градина и 9,2 в другата. Но има чакащи и с по-висок бал, та не знам защо не са били класирани досега, като са били с толкова точки Thinking Имаше чакащи и с 10,2 ooooh! Иначе за община триадица- обявени свободни места 18, за средец- 5 Shocked

# 623
В нашата ясла обявените свободни места са 5 за набор 2008 Shocked Само за сравнение миналата година бяха 20 Crazy

# 624
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА И ОТ НАС!ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ЗАСМЕНИ ДЕЧИЦА, ЩАСТЛИВИ МАЙКИ И ТАТКОВЦИ!

Много ми е натоварено тези дни, имаме един важен празник в петък - 60 години извънучилищна дейност в Шумен, а се готвим и за фестивал в Москва. Работя и в събота, и в неделя. умирам от главоболие. Момо е на карате от месец и нещо и ходя да го прибирам за разнообразие.
На Сами вземам храна от съседната ясла, предстои да започна и да го водя. Той е все по-привързан към мен. много е непослушен, руши, но е весел и забавен. Много ми е сладък и Момо ревнува отвреме навреме.
Честно ви съчувствам за този ред за ясли и градини в София. Тук , в малкия град лесно се намират връзки за по-добра градина или ясла.
Аеля, Фио, Джули, благодаря за съпричастността. Ако ги питаш тях, те са най-добрите хора на света. Аз, между другото, заради няколко случки, вече не общувам с тях. Може и да не съм права, но няма да търпя обидите им.

Купа, страхотни снмики. Произвеждат ли се много от цитрусите при вас?
А къде е и Дещо, тя поне пишеше по-често?

# 625
  • Sofia
Сега погледнах от любопитство и нашата ясла, за набор 2008 има 17 места.

# 626
Мда, това за яслите и градините е ужасно  Confused Дано се намерят места за децичата ви  Praynig

Шада, Джули, Ангел81, Дени, мерси, наистина е красиво  Hug

Дуци, много са сладки и двамата  Heart Eyes И Кари също  Grinning

Дени, да, има много цитруси, навсякъде по улиците има дървета с мандарини (най-вече), лимони, портокали, виждам и грейпфрути също. Има и бананови палми, макар и не толкова много.

Забравих да кажа за къпането - ние къпем Габи всяка вечер, защото доста бяга, поти се, пък и тя обича. От доста време вече я къпем под душа, защото иначе всичко в стаята ставаше мокро. Но косата я мия с шампоан само 1 път седмично, или най-много 2 пъти.

За гърнето - от известно време започна да ми казва когато й се ходи по голяма нужда, за пишането все още рядко си казва, но ако уцеля кога да я сложа на гърнето се изпишва в него. Понякога и на тоалетната я слагам. Надявам се като се позатопли още малко да успеем да махнем памперса.

С други деца на нейната възраст рядко се заиграва, но за съжаление не се и събира често с такива  Confused Иначе с по-големите по площадките се закача и се гони понякога. Пък и с нейните играчки и с книжките много си се занимава, така че не мога да се оплача от детето  Sunglasses. Ние също се кърмим още, така че Симпатюхче едва ли кърменето е причината, просто си е до дете и характер според мен. А може и да е период и да отмине скоро.

# 627
  • София
И мен ме разтресоха яслените вълнения. Джули, мерси за разяснението  Hug, поизясни ми се картинката. Да питам все пак... На 11-то място сме, при свободни 18. Значи ли това, че имаме голям шанс или е рано да се радвам  newsm78. Тези, които бяха приети миналата година, с колко точки бяхте?

Банята при нас е любимо занимание. Къпем я почти всеки ден, но понякога ни премързява  Blush. Но без препарат, само с водичка. Косата я мием веднъж седмично.

Симпатюхче, и аз не смятам, че кърменето е фактор. Маги с деца много се заиграва, но вкъщи с играчките трудно. Така е като съм аз наблизо. Ако я гледа някой друг е доста по-самостоятелна.

# 628
  • София
Елика, обърни внимание на това:

Moмичета като си гледате местата в списъка обръщайте внимание на точките.
Защото в списъците просто са изредени всички с еднакъв брой точки, които НЕ СА непременно под този номер в класирането.
Ще дам пример с Дуцината Ана - тя е на 28 място, но до 11 място всички деца са с повече от нейните точки, а от 11-то до 52-ро място всички деца, включително и Анна са с еднакъв брой точки. Т.е те се борят за останалите 4 места (ако тези преди тях се запишат всичките) и между тях вече има значение жребия например. Т.е дефакто Анна не е на 28 място, а всички деца от 11 до 52 номер в списъка са все едно на 12 място и ще спорят за него помежду си.

ПП. Така беше при Дени, може да има промени в регламента

Все още е така  Peace

Ако си в гранична група - т.е. Маги има равен брой точки с примерно още 20 деца, но от всички тях има място само за 3, това, което виждаш в момента, е случайна подредба в рамките на групата. За самото класиране ще им бъдат изтеглени гранични номера, които ще определят действителната им подредба. Номерата ще можеш обаче да видиш чак след обявяването на класацията, не по-рано - т.е. надяваш се на късмет.

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 21:47 от julie.k

# 629
И мен ме разтресоха яслените вълнения. Джули, мерси за разяснението  Hug, поизясни ми се картинката. Да питам все пак... На 11-то място сме, при свободни 18. Значи ли това, че имаме голям шанс или е рано да се радвам  newsm78. Тези, които бяха приети миналата година, с колко точки бяхте?
Така, сега сте на 11-то място, но ако утре примерно още 10 деца кандидатстват в тази ясла и те са с повече точки от вас(което е абсолютно възможно, тъй като доста хора не виждат смисъл да се записват още в първия ден), автоматично отивате назад.
Пак казвам, че до април когато е класирането и когато системата ще бъде затворена за разместване на желанията нещата ще се променят хиляди пъти.
Освен това ако има 5 деца преди вас, и те са с по-голям брой точки, то те автоматично заемат 5 места. Останалите 18-5=13места ще се заемат с децата с по-малко точки, т.е. така наречената гранична група, за която ще се тегли жребии. Обикновено децата, които нямат точки от специалните критерии попадат в гранична група, където се разиграват номерца, като най-малките изтеглени номерца влизат, по-големите не.

Та още е много рано да се знае дали наистина имате шанс в конкретната ясла. Освен това миналата година към края на класирането се появиха едни проценти, които отразяваха възможността за прием(примерно 20%, 45%) и на базата на които доста хора, включително и аз си преподредих желанията с цел да имам най-голям шанс.
Сори за спама Peace

Дуци, Ана много е пораснала и е станала голям бонбон Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт