Обидих бабата на мъжа ми :(

• 5 575
  • 53
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, това ми е първата тема тук, така че съжалявам, ако не е на мястото си или нещо съм объркала, преди малко ми се случи нещо, за което се чувствам адски виновна и исках да ви питам дали всъщност и вие смятате така и какво да правя от тук нататък...
Бабата на мъжа ми е от друг град и ни е на гости на нас и на майка му една седмица, защото миналата брат му имаше рожден ден, а тази детенцето ни става на една година. Тя през деня е вкъщи, защото аз съм в сесия и гледа малкия, а вечер спи там. Общо взето сме в добри отношения, въпреки че тя е такъв характер, че често се опитва не само да споделя мнение, но и да го налага, аз се дразня, но си мълча от уважение, винаги когато се видим, първите дни е много хубаво, а после става все по-изнервено и по-изнервено, но до днес не са ескалирали нещата. Това беше предисторията.
Днес след разговор проведен вчера, от който бях останала с впечатление, че тя е отворила писмо адресирано до мен, защото детето е искало да си играе с него, я помолих да не прави това повече, не съм се карала, просто помолих, в същият момент тя ревна, започна да ме сочи с пръст и да крещи, че толкова години на мъжа си не е бъркала в джобовете да го проверява, как мога да я обвинявам и т.н., разбрах, че съм сгрешила, обясних й с какво впечатление съм останала и й се извиних няколко пъти, тя продължи да крещи и детето се уплащи, ревна и сърчицето му щеше да изскочи, тогава се ядосах и може и малко да съм повишила тон, помолих я да си вземе нещата и да си тръгне (при снаха си, която живее в съседния вход и така или иначе щеше да си тръгва след малко), защото й казах, че не може така да крещи пред детето, докато си тръгваше ревеше, а аз продължавах да й се извинявам, сега казват, че всичко е наред роднините му, но на мен ми се реве, защото веднжъ като се счупи нещо, после и да се лепи, следите си остават, а аз с моята голяма уста предизвиках скандал, от който никой не е имал нужда, направо не знам какво повече да направя сега, извиних се 100 пъти, но ефект нямаше...

# 1
 Confused кофти ситуация!!!!!!Единствено можеш да оставиш нещата на времето!!!!!
 Whistlingа ти не се укорявай, много хора биха реагира ли така!!!!
Всичко ще си дойде на място!!!!  bouquet

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 13:12 от мария 123

# 2
Случват се такива неща. Ако свекърва ти е разбран човек, говори с нея и й обясни, че си сгрешила, попитай как да постъпиш спрямо майка й... ако не - махни с ръка и не се товари повече.

# 3
Нормална битова ситуация - навсякъде има такива неща, в една или друга степен.
И двете си имате вина, може би.
Мисленето, че на по-стария не се отговаря в много случаи е грешно.
Както и това, че по-младия не трябва да си "оставя магарето в калта" на всяка цена.
И двете са крайни граници, които не трябва да се минават.
Понякога трябва да замълчим, понякога просто да излезем от стаята, понякога трябва да креснем, понякога трябва да обясняваме спокойно.
Но - няма начин - хората правят грешки...
Нищо в твоя случай, обаче, не е непоправимо.

# 4
  • София
Благодаря ви за коментарите, тя всъщност е майка на свекъра ми, но там историята е сложна де, обадих се вече на свекърва ми, тя е била вкъщи и се е опитала да я успокои, каза ми да не се притеснявам, но каквото и да стане, горчивият вкус си остава...всъщност аз съм малко по-избухлива, откакво родих паля по-бързо и от преди, даже като се обадих на съпруга ми, той каза, че не може да повярва, че не съм се развикала, а аз наистина говорех спокойно, не искам да стават такива неща и никога не съм искала, но явно винаги си има пръв път, семейство сме от 3 години и половина и явно като станат 10-15 вече няма да ми прави впечатление, но сега ми е гадно, благодаря ви още веднъж! Сега как ще се гледаме на рождения ден на детето и с какви очи да го заведа на гости на прабаба му като трябва и аз да съм там, а съм сигурна, че няма да е най-приятното изживяване и за двете ни, а пък не мога да я лиша от присъствието на детето, нито то е виновно, нито тя междувпрочем...

И да, Servallan, в случая просто трябваше да си мълча и да не подхващам темата, но станалото, станало, сега трябва да опитам да поправя нещата доколкото е възможно...

# 5
Не се депресирай мила Hug
В крайна сметка ти сто пъти си й се извинила,според мен бабата малко е преиграла.
А като знам какви са бабите,до рождения ден на детето ще й е минало или поне ще се прави,че нищо не се е случило.
За съжаление тепърва ще ти се случват такива работи с различни хора.

# 6
Аз помислих, че кой знае какво станало, а то за едно писмо.
Тя е трябвало да се извини за постъпката си, а не че ти си и направила забележка за това.
И не е имало нужда от крясъци, драми и сълзи.
Няма какво повече да се извиняваш нито на нея, нито на роднините и.

# 7
  • София
Е, да, хората с възрастта стават по-чувствителни...но пък и знаем какви са бабите, но със собствените си внуци, а аз съм чужд за нея човек и надали ще й мине толкова лесно...дано поне осъзнае, че й казах да си ходи заради детето, а не защото ми се е развикала на мен, ако бях сама щях да държа да остане и да си изясним ситуацията, за да не се чувства обидена.

Mirama, тя всъщност не е отворила писмото, а съпругът ми, а тя го е дала на детето да си играе с него и да къса, защото не било важно (което е точно така де), аз от нейния разказ останах с впечатление, че тя го е отворила, но пък ме подразни и факта, че тя решава кое е важно за мен и кое не и дава на детето да къса каквото тя реши, че може, но не успях да стигна до там, защото като казах, че е отворила писмото и тя се развика...сега като се замисля, крушката си има опашка, преди малко се бях прибрала и си бях купила списание, което колекционирам, а тя го беше дала на детето да си играе и да го къса, казах й, че не може да му го дава, а тя каза, че сам си го е взел, а е на година, е, добре де, като си вземе сам нож, дали ще му го остави да си играе с него, не била знаела, че събирам списанията, ами като не знае, да пита, пък тогава да му го остави да го къса, а и все пак е ново, непрочетено, защо трябва да отиде в коша, както съм го взела, боже, сега осъзнавам, че всичко е започнало от доста по-рано, не че нещо се променя от този факт, просто явно затова не съм премълчала...

# 8
Ако се чудиш дали си в грешка, просто си задай въпроса дали щеше да реагираш толкова остро, ако това го беше направила майка ти или баба ти.

# 9
  • Варна
Като те чета, заставам на твоя страна. Бабата си е за укор. Дали твоя родна или на мъжа ти. Аз бих се издразнила и в двете ситуации.
Нищо чак толкова не е станало. Успокой се. Реакцията на бабата е пресилена чрезвичайно, което ме навежда на мисълта, че тя ВСЕ ПАК Е ЗНАЕЛА, че поведението й е нередно. Затова и е реагирала по този пресилен начин - нападението е най-добрата защита.
Горе главата.

# 10
Ако се чудиш дали си в грешка, просто си задай въпроса дали щеше да реагираш толкова остро, ако това го беше направила майка ти или баба ти.

Какво значение има това? Един човек като направи грешка не мислиш майка ти ли е, свекърва, баба, дядо или не знам си кой си.

# 11

Какво значение има това? Един човек като направи грешка не мислиш майка ти ли е, свекърва, баба, дядо или не знам си кой си.

Ами има значение  Laughing ако крещи по свекървата, а на майка си подминава такива провинения, явно проблемът е в отношенията със свекървата. Ако схващаш бавно, мога да обяснявам още.

# 12
... Реакцията на бабата е пресилена чрезвичайно, което ме навежда на мисълта, че тя ВСЕ ПАК Е ЗНАЕЛА, че поведението й е нередно. ...

Съгласна съм.
Но пък такива неща се случват, така че авторката да не се товари много-много емоционално.

# 13
  • София
Да, започнах да се успокоявам малко по малко и argun, говорих преди малко с майка ми и й казах, че ако тя го беше направила това и после се беше развикала и нея щях да изгоня, а тя каза, че не би си позволила да вика пред детето и ако го направи все пак, ще отиде в другата стая и като се успокои ще дойде да поговорим, всъщност аз с родителите си бих си позволила да съм по-рязка, но с роднините на съпруга ми не бих, защото роднини по кръв винаги биха си простили, те на мен и аз на тях, а другите хора не са ми толкова близки, че да разчитам на прошката, по този начин деля моите и неговите роднини, не по друг, може би в мен е проблема...

# 14
Да, започнах да се успокоявам малко по малко и argun, говорих преди малко с майка ми и й казах, че ако тя го беше направила това и после се беше развикала и нея щях да изгоня, а тя каза, че не би си позволила да вика пред детето и ако го направи все пак, ще отиде в другата стая и като се успокои ще дойде да поговорим, всъщност аз с родителите си бих си позволила да съм по-рязка, но с роднините на съпруга ми не бих, защото роднини по кръв винаги биха си простили, те на мен и аз на тях, а другите хора не са ми толкова близки, че да разчитам на прошката, по този начин деля моите и неговите роднини, не по друг, може би в мен е проблема...

Hug Радвам се, че си ме разбрала правилно.
И точно понеже роднините на съпруга ти не са ти толкова близки, колкото майка ти, започни да свикваш да ги игнорираш. Ти си се извинила, тя си е направила оглушки... спираш до там. Няма да й се извиняваш цял живот... Освен, ако не е започнала да изпада в някакви детински настроения от възрастта, там вече ще трябва да подхождаш като към болен човек.

Общи условия

Активация на акаунт