помогнете не зная как да се справя

• 4 530
  • 34
  •   1
Отговори
моля ви помогнете ми да се справя с болезнената ревност. от много години сне заедно с моя приятел, близо осем. от някоко години обаче го ревнувам ужасно. мисля за него всяка минута, не мога да съм спокойна на работата, защото се притеснявам, че може да излиза на кафе с други. Преди време разбрах, че е излизал с обща позната и това много ме разстрой. Искам да се отърва от проклетата ревност, приятелят ми е много добър, обича ме, знам че проблемът е в мен. Изпитвам адски ужас да не го загубя-не само да ме напусне или иневери, а примерно да му се сучи нещо лошо. Знам че няма да мога да го преживея. Не искам да се среща с други жени, боли ме когато говори с приятелите си за други жени или обсъждат някоя мацка. не скам даже да ги заговаря. знам че не е нормално, получавам панически атаки, изцяло съм обсебена от мислъта, че може да не ме обича толкова много, колкото аз него. Но дали е това истинска обич. Той ми каза, че тази моя ревност ще ме убие. Често ми тече кръв от носа, само като си помисля, че може да ме е излъгал, аз съм му била вярна през цялото време, обичам го прекалено много и не ми трябват други мъже. Има ли лек за тази ревност или юе се задълбочи с годините. Помогнете ми да си върна спокойствието защото чувствам че полудявам, буквално. Благодаря ви предварително.

# 1
На колко години си?Не се притеснявай .Грижи се за здравето си.

# 2
# 3
  • Талант на 2012,2013 г.
Не е лошо да се поуспокоиш малко, защото така наистина може да стигнеш и до медикаменти, а след това и да го загубиш. ooooh!

# 4
По-трезво гледай на нещата...
Спокойствието е здраве.
И ако наистина не искаш да го загубиш - дишай спокойно...

# 5
  • София
Цитат
Искам да се отърва от проклетата ревност,
Щом го осъзнаваш и искаш, от теб зависи да го направиш. Никой друг не може да го направи вместо теб.И така по има вероятност да го изгубиш, никой не обича да го ревнуват толкова.

# 6
Това, което ще помогне е да се концетрираш върху себе си.
Да водиш богат и разнообразен социален живот.
Да се съсредоточиш в кариерата си.
Да повишиш степента на образованието си - магистратура, специализации, езици и др. такива.
Изобщо, да поработиш върху собственото си развитие и израстване.
Така няма да имаш време и сили да си фантазираш и да се навиваш.
Ще станеш по - уверена и ще разбереш, че приятелят ти не е единственият мъж на планената  Grinning

# 7
Потърси помощ. Спомена за панически атаки, това не е безобидно. Темата ти не е за ДиС, а за Здравния - там ще те насочат най-добре.
Тук, освен да те посъветват да си купиш ново бельо, друга полза няма да намериш.

# 8
  • София
И преди да отидеш в Здравния - поговори с него и му кажи, че ще търсиш помощ от психолог и имаш нужда от неговото търпение. Сигурно и той се чувства доста неприятно, ако го обсебваш и ако участва в лечението, ще е съпричастен и ще проявява разбиране  Peace

# 9
  • София
Това, което си описала, по-скоро ми прилича на медицинско състояние. Пробвай консултация с психолог.

# 10
  • София
Потърси помощ. Спомена за панически атаки, това не е безобидно. Темата ти не е за ДиС, а за Здравния - там ще те насочат най-добре.
Тук, освен да те посъветват да си купиш ново бельо, друга полза няма да намериш.

Както винаги: права, права и пак много права! Peace

# 11
На това мнение съм и аз.

# 12
Моят съвет е консултация с психоаналитик, психолог.
Не е нормално подобно състояние и не е добре за самата теб.

# 13
Случаят ти е доста тежък и ти трябва професионална помощ.
Ако го загубиш /което ще стане, ако продължаваш така/ май няма да живееш в такъв кошмар, в какъвто си се вкарала в момента.

# 14
Ревността е болест ,от която човек трябва да се лекува,иначе живота си минава неусетно и после съжаляваме за изпуснатите красиви моменти.Потърси професионална помощ,успех ти желая.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт