За гушкане готови, дойдоха първите МАРТенски рожби! (34)

• 18 687
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
lapiovra, това звучи като типична алергична реакция. Помисли от какво може да е провокирана - нов сапун, душ-гел, препарат за почистване.

Низорал е за гъбични инфекции - не е подходящ.
Гентамицин е антибиотик - също неподходящ.
Алергозанът е абсолютно противопоказен (според листовката) при бременност.

Ако кожата е много раздразнена може да намажеш леко с Фенистил - допустимо е използването му върху неголеми кожни повърхности по време на бременност.
Вземи си сапун-хума и Nachtkerzen balsam на д-р Тайс.
Може да облекчиш сърбежа и да успокоиш кожата с розова вода.

# 211
 Mamma Точно това щях да кажа и аз нито един от тези кремове не е подходящ.
lapiovra Крем здраве ако имаш...мисля че става за бременност,но не знам дали ще те облекчи,няколко бучки лед в една торбичка и обтрии дланите...това малко ще облекчи.

# 212
Здравейте и от мен момичета, най -накрая се включвам отново за да се похваля, че родих моето малко съкровище, което реши да излезе месец и половина по-рано, но сега е добре ще постои в кувиоз няколко дни и като наддаде малко ще я изпишат. Казва се Кристияна, тежи 1850 гр и 47 см родена на 01.02.2010г.

# 213
Mamma, vassi79, благодаря ви Hug
Еllen, да ти е жива и здрава малката принцеса и много да те радва. Дано по-скоро я изпишат и всичко е ок.

# 214
  • Sofia
Ellen честито! Да ви е жива и здрава и бързичко да наддаде и да си я приберете!

# 215
lapiovra Крем здраве ако имаш...мисля че става за бременност,но не знам дали ще те облекчи,няколко бучки лед в една торбичка и обтрии дланите...това малко ще облекчи.

За жалост крем Здраве не помага особено за сърбежа.  Sad
Аз имам силноизразена алергия и ръцете ми редовно са в това състояние, от силния сърбеж до кръв и рани ги разранявам.
Забравя ли да си намажа ръцете преди излизане навън с крем с много висок фактор, просто за секунди стават червени и с такива ситни сърбящи пъпчици. Сменя ли сапуна, крема или душ-гела - също.
Преди да забременея почти непрекъснато се налагаше да мажа със силни кортизонови кремове. Откакто съм бременна и не мога да се мажа със силни антиалергични кремове пробвах какво ли не като алтернатива.

Ellen, честито, миличка!
Жива и здрава да ти е Кристияна! Вярвам, че всичко ще е наред и скоро ще си е вкъщи.
Ти как си?

# 216
  • Враца
Ellen Да е жива и здрава малката Кристияна и скорошно прибиране вкъщи.Честито!!!

# 217
Еllen, честита ви щерка, да ви е жива и здрава, много радости да ви носи и да бъде много щастлива. Сигурна съм че всичко ще бъде наред и скоро ще я изпишат.

# 218
Ellen,  честито бебче,да ти е жива и здрава,бързо  да наддава и скоро да си е при теб!

# 219
Благодаря ви много момичета, пожелавам и на вас здрави и красиви бебета, благодарение на добри специалисти аз и бебето сме много добре - три часа след раждането вече бях на крак и хукнах към неонатологията да видя бебчо Simple Smile

# 220
Ах, колко ми е приятно и вълнуващо да вписвам вече родените бебенца на първа страница. Страхотно е!
Като си помисля, че скоро списъкът ще започне да нараства с бързи темпове, много се радвам.  Hug

# 221
  • Враца
Боже ,боже как бързо лети времето.Току-що се замислих,че вече почти всеки ден можем да очакваме новини за нови бебоци

# 222
лапиовра-низорал е за гъбички не вярвам да е това - мисля да заложиш на алергозан това си е чиста проба алергична реакция , но незнам дали е допустим при бременост, въпреки че на този етап мисля че крем няма как да навреди , но това е мое мнение и не е компетентно Naughty-защо не опиташ да сенамажеш с оцет -това винаги ми е помагао при сърбежи алергични от комари

# 223
Mamma, dekryo, Цецинка  Hug Hug Hug

Аз днес пуснах втората пералня с бели бебешки дрешки. Утре още една - с по-цветните. И после ще пера чаршафчета и пелени. Да ви питам какви завивки сте приготвили за новородено бебче? Тези олекотените ми се струват огромни, ще затрупат бебчо, едва ли му трябва толкова много отгоре, че да не може да диша. А пък тънките малки одеялца (от памук и полар, и подобни) ми се струват прекалено тънички. Дали има нещо средно като размер и плътност за пролетта? Утре пак ще търся по магазините.

Онзи ден ходих във Вис Виталис и там най-малкия размер спално бельо плик, който видях,  почти ми покрива цялото легълце, а искам да има въздух около бебо. Има и едни комплекти с "пелени", ама плътни дебелички, и взех едно такова да го ползвам като одеялце докато бебчо е съвсем мъничък. Иначе имам и по-голямо олекотено "юрганче", но не смятам да го ползвам в началото. Много голямо ми се струва. Вие каква завивка сте приготвили?

# 224
Аз съм абсолютен фен на спалните чувалчета. И двете деца съм изгледала със спални чувалчета от раждането до 6 годишна възраст.
Сега съм взела 2-3 тънички, имам и 1-2 по-дебели, ватирани (без ръкави са всичките).
По принцип предпочитам тъничко спално чувалче и евентуално, ако е по-хладно, тънко одеялце отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт