За гушкане готови, дойдоха първите МАРТенски рожби! (34)

• 18 684
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
марисса Hug мерси за компресчето , и аз прочетох за него в една от темите тази сутрин .Ние правим гаргара с лайка и кислородна вода(1-на ч. л.)  поне това и помогна миналия път и то без АБ. Hug

# 376
Момичета  Hug
Добро утро и от мене  Hug

Мама Ив  Hug радвам се, че е по-добре каката. Много кофти това с ангината... Аз имам всяко лято / и все от студена бира  Mr. Green/ и док винаги ми изписва Аугментин и Тантум верде за пръскане в гърлото и смучене... Дано бързо да минава и повече никакви разболяваници  Naughty Аз им забранявам да ви посещават!  Laughing
Относно мероприятието - не бус, направо автобус ще ни трябва като гледам  hahaha

марисса  Hug
Бъжева  Hug

Аз днес няма да се появя до късния следобед. Сега имаме среща за обяд с едни приятели в центъра и после сме на гости при Мама 2 /свеки/.

Евче, надявам се че всичко е наред с Вас тримата!  Hug Мисля Ви всеки ден  Hug

# 377
Мама Ив  Hug По-скоро да сте здрави всички у дома.

Понеже вчера сте обсъждали и шишетата, да кажа какви са моите. Вчера ходих до Вис Виталис и взех комплект от 3 шишета на Др. Браун. Една приятелка ми ги препоръча. Надявам се да са добри.
Купих и едно много красиво пухкаво одеялце и още дрешки. Най-после си харесах количка - Чиполино Ултра, синя, като eй тук, но тази във Вис Виталис имаше допълнително кошче за пренасяне на бебето и струваше 450 лв. От всички бебешки неща с най-голяма неувереност избирам количката. Има толкова много модели, че ми се завива свят. Как мислите, тази добра ли е за новородено?

Някой знае ли каква ще е темата на лекцията в сряда в бейби мола?

# 378
Здравейте мамчета  Hug
Мама Ив, нека това е последното разболяване на каката и тези бацили повече да не прекрачват прага на дома ви  Hug
Феникс имаш и от нас с бебчо стиснати палчета  Hug
Карамел  Hug
На мен също не са ми мерили нито таз, нито тонове, но се радвам че след 2-3 седмици се прибирм в Омуртаг и съм спокойна, че ще ми обърнат достатъчно внимание там и ще направят каквото трябва. За следваща бременност вече съм си взела поука. Искам само да питам дали ще трябва да си взема направление за смяна на ЖК като вече ще съм в 9 месец  Rolling Eyes???????
Ами това е за сега после пак ще пиша  Hug

# 379
Добро утро маминки , аз съм станала в свети зори - 8ч , вече направих закуска - изядена е  Laughing и сега се каня да започна едно голямо шетане и разместване на спалнята за да сложим креватчето на бебка и да налепя стикерите , които преди време поръчах с толкова мерак. След това се очертава гладене на дрешки и подреждане , абееееее голям зор , но таткото е край нас днес та ще мога да разчитам на помощ. А, как ми се спи и как ми се иска просто да мързелувам  ooooh!
Мамо Ив , хубава новина около каката - температура щом няма е добре  Hug Heart Eyes
Хики Мики , с теб сме от една порода , гледам и една марка Кохол уважаваме , а комбинацията с кола е  мммммммм Laughing Laughing Laughing
Гушкам ви всички и мисля за Цецинка и Ренатка нали са ни другите майчета героини  Hug Hug Hug

# 380
Здравейте момичета - бихте ли споделили мнението ви за спалните чувалчета? Аз снощи като гладих одеалцата и спалното бельо, открих несъвместимост в размерите на едните и другите ... или трябва да си направя чаршафчетата по размер или ... замислям се все повече за вариант със спално чувалче. Вие какво ще кажете? Още повече че ние сме с кошче, което не позволява много големи завивки ...
И още нещо, ако сте ЗА, препоръчайте модели .... благодаря

# 381
  • София
Добро утро.
Малкото време, което спах тази нощ сънувах, че запивам с вас. Беше много готино Crazy
Мама Ив, радвам се, че дъщеря ти няма температура. Преди 2 години така се разболявах през седмица - 4 пъти за 2 месеца и се оказа, че още първия път не са ми излекували напълно белите дробове и те са правили проблема. Пих антибиотик за 50 лв. и вече 2 години съм здрава. Не е зле да й се обърне повече внимание, защото може да не е от имунната система, а да е недоизлекувано нещо.
Василия, Анна, Кармен, аз мисля, че тук по-скоро прекаляват лекарите, все пак сме им клиенти. А това за таза се проверява когато започне раждането, преди това ти го мерят, цъкат с език и се опитват да те убедят за секцио. Моят ми изръси, че до 15-20 февруари ако не се било наместело бебето нямало да го направи и ще трябва да ме реже, ама терминът ми е на 03.03 и аз ще си го чакам до тогава. Кармен, това за секрета вече ме втрещи, как така сама ще си го взимаш, те за какво са? Shocked
Хубав ден на всички!

# 382
хайде една две снимки ит мен - пресни пресни таз сутрешни  Laughing
http://genovi.gnetbg.net/sting/thumb/800x600_SDC10194.JPG
http://genovi.gnetbg.net/sting/thumb/800x600_SDC10195.JPG

е тези тримата пишат от един ник  Joy Joy Joy Joy
http://genovi.gnetbg.net/sting/thumb/800x600_SDC10198.JPG

# 383
  • София
Маринекс, много сте сладки, но ми се струва, че Стинг ни чете по-съсредоточено от теб  hahaha

# 384
marinex супер сте и ТРИМАТА  Joy !!!

# 385
Здравейте
Бях на консултация всичко е наред с бебчо, обърнал се е вече.Аз ще съм секцио и първото ми детенце е родено със секцио (така се наложи). Говорихме за упойките, но все още не съм решила с каква ще съм, все пак клоня да съм с пълна,но май ще реша в последният момент.Малко съм страхлива и не знам как ще ми понесе да съм в съзнание ,притеснявам се да не направя проблем, а и този страничен ефкт с главоболието ме притеснява,да не стане да си родя детенцето и след това от главоболие да не съм в час,знам че рядко става,но все пак  Rolling Eyes Иначе за датата ще е около 10-15 март, освен ако не си избере само бебчето.
Проблема е че сега от рано рано сутринта имам една тъпа болка в кръста, все едно ме болят бъбреците и се притеснявам, пия си хапчетата но все пак, вие какво ще ме посъветвате  Rolling Eyes, може ли да означва наближаващо раждане  Sad

# 386
Добро утро и от мен. Току що направих закуска на малкия и сега докато закусва успях да се домогна до компютъра.
Гърдите аз ги мажа сутрин и вечер с крема за зърна на Авент, защото и моите са много чувствителни, и ми бяха голям проблем с малкия като го кърмех, много ми се разраняваха и дано този път се подготвят добре. Другото, което правя е, че ходя без сутиен, на лекцията за кърменето ни казаха, че е по- добре през бремеността да не се носи сутиен, за да може търкайки се зърната в дрехите, до някаква степен да загрубеят.

За е-Colli и аз ги имам във влагалищният секрет, обикновено се срещала при жени с  проблеми в пикочната система, док ми каза, че в началото на 9-тия месец ще ми предпише антибиотик. Риск от увреждане на плода нямало, но ако раждам по естествен път, както за сега се очертава, може бебето да развие вследствие на тази бактерия пневмония, което ми звучи страшничко.
За шишетата, бях много доволна от тези на Д-р Браунс, малкия имаше доста колики и пробвах различни видове, като че ли беше най- спокоен, когато пиеше от това шише.

moon, при мен като започваше раждането болката не беше тъпа, а остра.

Hug на всички.

# 387
tanu-to Аз също открих несъвместимостта с размерите и доста се възмутих, даже вчера разпитвах една от продавачките във Вис Виталис. Тя накрая вдигна рамене и каза - Не знам. Иначе аз си купих олекотена завивка и комплектчета чаршафи, но завивката направо е като планина в легълцето (120/60), а като сложа и обиколника, бебето ще е като в зелка. Аз купих едно одеялце с размер 80х110 и ще го ползвам върху спално чувалче. Взех и една пелена като юрганче, дебеличка, 90х90, и мисля засега това да е достатъчно. Но чаршафите и олекотените завивки наистина са огромни. Бебето трябва да има въздух и пространство.

ahoney За секрета - да, сама си взех, така ми каза акушерката - "Влезте в тоалетната, вкарайте си пръчката "вътре", позавъртете малко, и после я завинтете в дългото контейнерче".  Confused Май бях писала за това и преди. Аз й казах, че имам течение, и настоявах да се изследва за стрептококи, тъй като знам, че това изследване не се прави там по подразбиране. Една приятелка ми беше казала, че те карат сама да си го вземеш, и аз също се бях втрещила, и общо взето си попресилих симптомите с течението, за да видя акушерката ще ме прати ли при гинеколог. Но стана точно както описах по-горе. Като се върнах тук, си направих второ за всеки случай на ЖК, да съм сигурна в резултата, че първия път може да не съм си го взела правилно.
Акушерката, която там ми следеше бременността, не работи с раждания, ами се води към някакво акушерско общество, и даже не преглежда в болница, нито в поликлиника, а в детски център. Така беше в моя град, в други може да е различно. Тя просто водеше документация с резултати от задължителните изследвания (до 7мия месец - на два пъти общо ми взимаха кръв и урина), и ако бях имала някакви много сериозни оплаквания, щеше да ми даде направление за "специалист". Това, което правеше, беше да ми мери корема и да го натиска с ръце, за да определи позицията на бебето. Последния път много ме заболя и избеснях. Мереше ми кръвното, теглото, опитваше да ми взима кръв (неуспешно щото нямам видими вени), и слушаше сърчицето на бебо. 

# 388
  • Най-зеленият остров
Здравейте мартенки.
Днес сутринта Anik 79 роди бебе Ивайла - 2470 гр. и 49 см. Да са живи и здрави и бързичко да се прибират в къщи
smile3525 smile3525 smile3525
Много късмет и безпроблемно раждане на всички вас  Hug

# 389
Честито бебче на мама  Anik 79, да и е живо и здраво ,а тя да се възстановява бързо  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт