? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 139
  • 708
  •   1
Отговори
# 150
аз да се опла4а от една патка снощи
отивам да прибера половинката
на едно кръстовище намалявам силно, по4ти спирам, защото улицата пред мен е с предимство и е със скорост 70
а и сега зимата като по4истват снега и има струпани огромни преспи и не се вижда дали няма пешеходци
да, ама не
имаше една патка на колело, която мислейки, 4е е на пешеходна пътека с предимство за нея, ми събра о4ите и се наложи да ско4а на спира4ката, за да не я отнеса макар и с 5 км в 4ас
тук отдавна се пиШе навсякъде, 4е на пътека предимство имат само пешеходците
тези с колела нямат, ако са на колелото
имат, само ако ходят и бутат колелото
а патката хем зад пряспата, хем си перка
късмет е имала, 4е бях аз, а не някой съселянин джигит

# 151
ketti имаш впредвид перпедикулярно паркиране, нали? Основни принципи като теория да ти напиша не се сещам, но това пъркиране се прави само на огледала и бавничко на полусъединител докато се научиш. Захода при всяка кола е различно, при по-маневрените може да дръпнеш и по-малко напред, при другите си трябва цяла дължина - трябва да си я усетиш твоята колица. Гледаш и двете огледала при маневрата и ако видиш, че не можеш да влезеш от едната страна я дърпаш напред, като я изправяш токолкото можеш и отново назад с корекция към страната, в която не влизаш. Ама поглеждаш и другата, та от корекции в едната посока да не я забършеш Mr. Green. Ако в огледалото ти е трудно да прецениш дали ти влиза задницата, можеш и просто да хвърлиш един поглед назад, за да се ориентираш. Принципно това е по-лесното паркиране назаден, намери си някъде спокойно и по-широко  място и почвай тренировки, ще го преодолееш, разбира се  bouquet

# 152
Аз току-що се разправях с едни типове от Бул инс - след вчерашното забърсване на една стеничка, поостъргах задния ляв калник. Пристигнаха за половин час, снимаха, писаха....и така. Утре трябва да се замъкна в Бояна да си взема възлагателното писмо.

# 153
имаше една патка на колело, която мислейки, 4е е на пешеходна пътека с предимство за нея, ми събра о4ите и се наложи да ско4а на спира4ката, за да не я отнеса макар и с 5 км в 4ас
тук отдавна се пиШе навсякъде, 4е на пътека предимство имат само пешеходците
тези с колела нямат, ако са на колелото
имат, само ако ходят и бутат колелото

Знам че на теб хич не ти е смешно, ама се сетих за това.

http://www.youtube.com/watch?v=hU2yD3qyQMk&feature=related
ketti имаш впредвид перпедикулярно паркиране, нали?  Захода при всяка кола е различно, при по-маневрените може да дръпнеш и по-малко напред, при другите си трябва цяла дължина - трябва да си я усетиш твоята колица.

Да това имам предвид.Как цяла дължина newsm78

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 13:13 от ketti

# 154
...имат, само ако ходят и бутат колелото
Знам че на теб хич не ти е смешно, ама се сетих за това.
http://www.youtube.com/watch?v=hU2yD3qyQMk&feature=related
...

Joy
сладур
ама мой Мурджо тежи 2 тона
нямам толкова сили аз

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 14:34 от Анонимен

# 155
Момичета, пробит ми е радиатора има теч от някъде защото като загрее колата ми пуши. Cry Cry Cry Някоя да е сменяла скоро и колко струва? За Рено Меган Сценик става дума.

# 156
Бени на колко градуса загрява като запуши?

# 157
http://vbox7.com/play:d1b6fa91 - към първата минута има такова паркиране със грешките, които се допускат при него. Имаше някъде и уроци, но сега не мога да ги намеря. Значи дърпаш пред мястото, в което ще влизаш колко вече зависи от маневреността на колата, но трябва да е поне до средата тна едната спряла кола. Оттамм почваш маневрите, бавно и коригираш посоката. В клипа ясно се вижда грешката на шофьорката - тя навива волата в началото на маневрата и повече не върти за корекция. После я дърпа напред пак без направи промяна наляво, тръгва, ама пак е в същата позиция. Трябва просто да пробваш на широко място с някой, който да ти помага, така с обяснения едва ли ще можеш да ти помогнем.

# 158
Ох, ама аз го обясних като жена... Crazy радиатора е побит ама малко, явно сълзи от някъде, когато колата загрее и капе се вдига пара  под капака/особенно като изкачвам наклон/ иначе индикатора в купето не ми показва, че колата ми прегрява.

пп. Абе разбрахте ли ме за какво говоря? Rolling Eyes

# 159
Момичета, пробит ми е радиатора има теч от някъде защото като загрее колата ми пуши. Cry Cry Cry Някоя да е сменяла скоро и колко струва? За Рено Меган Сценик става дума.

Можеш временно да решиш проблема с червен пипер. Но е съвсем за кратко тази възможност.
На пръв поглед из Гугъл видях това, поне имаш ориентир  :  http://bgradiatori.com/index.php?cPath=4146_566_614_6451

# 160
Ох, ама аз го обясних като жена... Crazy радиатора е побит ама малко, явно сълзи от някъде, когато колата загрее и капе се вдига пара  под капака/особенно като изкачвам наклон/ иначе индикатора в купето не ми показва, че колата ми прегрява.

Вече да  bouquet. Значи може и да е от други неща по теория, напр. водна помпа, трябва първо да локализирате теча от къде е.Радиатора не знам колко струва, но продават по бензиностанциите едни добавки, които приличат на стружки вътре. За съжеление сега не мога да намеря снимки, но като ги питаш ще ти дадат. Помага, но за известно време докато  търсиш радиатор. Следи температурата и ако я вдигнеш в движение включи парното на макс.

# 161
Здравейте млади шофьорки.Да се включа и аз в темата-хем да се оплача, хем да ми дадете и някой съвет.На курса, така и не ни научиха на основни принципи в паркирането и сега имам проблем в паркирането на 90 градуса, особено ако трябва да паркирам между две коли.От както при едно такова влизане забърсах яко бронята на едната кола до мен при прибиране на задницата, изпитвам вече някакъв страх.Не съм преценила разстоянието ли, много съм пренавила волана ли какво, но още не мога за себе си да си обясня какво точно трябва да спазвам при точно това паркиране и не мога да се отърся от този страх.Като си помисля, че трябва да паркирам някъде и предварително ми се разтреперват ръцете от вълнение.Дали ще го преодолея някога не знам Sad
И аз преди две седмици си забърсах моята броня и я счупих от липса на ориентация колко да завия и кога да почна да изправям волана.Сега още се паникьосвам като трябва да паркирам.Стигам до там ,че звъня на мъжа ми да ми паркира колата пред блока,че ме е страх.Още чакам да го преодолея.Преди бях по-безстрашна и има,няма достатъчно място се мъчех да паркирам,но сегааа.............ела ме виж...обикалям като луда да си намеря широко място и да няма около мен коли Blush

# 162

Вече да  bouquet. Значи може и да е от други неща по теория, напр. водна помпа, трябва първо да локализирате теча от къде е.Радиатора не знам колко струва, но продават по бензиностанциите едни добавки, които приличат на стружки вътре. За съжеление сега не мога да намеря снимки, но като ги питаш ще ти дадат. Помага, но за известно време докато  търсиш радиатор. Следи температурата и ако я вдигнеш в движение включи парното на макс.

За да се включва парното на макс, означава да не ти отваря термостата и да не включва перката. Ей този проблем го имам аз и става с парното на 6. Но за спукан радиатор не става - от личен опит също го казвам. По-скоро трябва да се долива течност. Но решението е да се купи нов.

# 163
Около 150 лв. е радиаторът за Реното, без труд. На мен водната помпа за Опел ми излезе 170 лв. без труд, но това по-скоро е спукан радиатор.

Май всички млади шофьорки имат проблем с паркирането Wink. Аз с този вид се справям, но с успоредното.....просто си подминавам мястото и търся "подходящо" Joy. Всичко става с мнооого тренировки...опит му е майката!

Това сме го коментирали в някоя от предните теми, но накратко ти пиша пак, ако не си го прочела. Най-важното е да прецениш дали ще има място за колата ти - то трябва да е по-голямо от габарита на колата, за да имаш място за маневра.

1. Изравняваш се успоредно, близо до първата  кола и даваш леко назад на полусъединител.
2. Когато задницата на другата кола се изравни с задния ти десен прозорец навиваш пълен десен и започваш да вкарваш назад.
3. В този момент започваш да гледаш лявото огледало - когато видиш десния фар на задната кола (горе-долу си на 45 градуса от тротоара в този момент, т.е. видиш цялата предница на задната кола) започваш да изправяш волана на ляво като хвърляш и по един поглед да не ти забере предницата в другата кола, но ако спазваш горните неща - няма  Wink
4. Изправяш волана и даваш напред до бронята на предната кола, за да изправиш напълно твоята (ако има нужда) и после назад, за да е равномерно разстоянието отпред и отзад.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 16:45 от •ºtreisyº•

# 164
  • Sofia
Трейси, перфектно си го обяснила.
Най-хубаво става наистиниа да се намери спокойна уличка и 2 коли с достатъчно място между тях. Почваш да тренираш без да се притеняваш, че пречиш на някой и така. Аз тренирах до Сити Центъра на една уличка, която води до платения паркинг. Имаше едни човек, явно чакаше някой в колата и умря от смях. Аз паркирвам, разпаркирвам, пробвам напред , назад....Ама след няколок такива тренировки си усетих колата и сега се справям добре.

Общи условия

Активация на акаунт