? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 185
  • 708
  •   1
Отговори
# 135

Вратата нали знаеш къде е?  Mr. Green

Подскажи......на ляво или на дясно???

# 136
  • София

Вратата нали знаеш къде е?  Mr. Green

Подскажи......на ляво или на дясно???

Абе не знам дали са те пуснали успокоителните, за да ме разбереш...  Mr. Green

# 137
  • Sofia
Това, че бъркам ляво и дясно, не ме прави нито малоумна, нито незнаеща правилника. Просто си знам къде кой има предимство, къде се изпреварва, тези неща са интуитиви, както каза Ивон, а и съм си ги набила в главата.

# 138
  • София
Здравейте, момичета, да знаете, че и аз започвам да ви чета. Засега прегледах само тази тема и много ми харесаха съветите за спирането, така че задължително ще прегледам и старите теми. Хем забавно, хем полезно  Wink.
Аз на сняг не съм карала и си ме е страх. Иначе карам от време на време, но скоро малкият ще тръгва на ясла и ще ми се наложи по-активно да се заема. А и колата ни е едно огромно комби, което само като го видя и ме затормозява. Мечтая си за малка пъргава количка  Peace.

# 139
Леле момичета, като гледам каква дискусия за посоките се е разразила сякаш половината от вас работят като таксиметрови шофьори Mr. Green

Лека и безаварийна от мен  bouquet

# 140
  • някъде ... тук ...
Аааа, аз като не шофирам го играя навигатор на мъжа ми Mr. Green

# 141
koalkata, споко, на уше да ти кажа и мен си ме е страх на сняг  Mr. Green. За комбито  го погледни от добрата страна - като се научиш на него, после ще ти е лесно с всяка кола. А и не рядко те са значително по - маневрени от малките коли.

Момичета, да ви разкажа какви ги е надробил вчера мамин златен. Двулентов път, той в дясната лента, пред него рейс и трябва да влезе в лявата. Гледа нашия от ляво за пролука, вижда я, газ и .......се забива в задницата на рейса, които отпред е спрял Laughing. Типична грешка на новак, той обаче тъжен, нервен, а мен ме избива само на смях. Знам че не съм права и му съчуствувам наистина, обаче ми е смешно и това си е Hug. Та както не слизаше от колата от ноември, от днес е пешеходец пак. Колата няма каско и засега с баща му сме решили да не му помагаме за оправянето, за да си даде сметка и какъв разход е поддържането на автомобил. Предишния ни възпитален опит завърши с провал - пръсна две предни гуми в продължение на един месец, но баба му веднага го финансира и му се размина седенето в бокса.

# 142
Привет! Да ви се оплача - сутринта стръгнах калника на колата! Много ме е яд, защото съм минавала 100 пъти през това тясно тунелче, но....сутринта изобща не разбрах как стана! Голяма патица съм!

# 143
Привет! Да ви се оплача - сутринта стръгнах калника на колата! Много ме е яд, защото съм минавала 100 пъти през това тясно тунелче, но....сутринта изобща не разбрах как стана! Голяма патица съм!
Не си.

# 144
Моята кола след като я свалихме успешно от Драгалевци (не, не е джип...и 4х4 не е). Първо не запали (в момента работи само на газ), акумулатор паднал, даваха ток, дърпали по едно нанагорнище с лед, тя никога няма да издрапа оттам сама! Накрая си дойде в нас без документи - сега 2-3 дена без кола (документите са там и тогава ще ги донесат), и за край на случката - брат ми удари предна броня в гаража. Скъса се болт на бронята, отчупи се парче от дървената врата, обаче самата броня нито е пукната, нито одраскана, само е откачена от едната страна.... И днес съм пеш - едната кола вече й знаете съдбата, сега и тази...  Mr. Green Поне я свалихме отгоре преди пролетта  Praynig

# 145
  • София
Аааа, аз като не шофирам го играя навигатор на мъжа ми Mr. Green

Аз пък направо и навигатор си имам в колата. И няма шанс да се загубя колкото и да съм неориентирана.  Laughing Joy

koalkata - Добре дошла!  bouquet Аз също мисля, че е по-добре да свикнеш на по-голяма кола още от началото. После ще ти бъде много по-лесно, ако се наложи да караш по-малка кола, отколкото от по-малка да преминеш на по-голяма.  Peace

flambe - Аз искам да те поздравя, че приемаш толкова спокойно нещата и подкрепяш момчето.  Peace Сигурна съм, че той и сам се ядосва достатъчно и вие постъпвате правилно като хем го подкрепяте, хем го карате да поеме отговорност.  Peace

# 146
Ивон, просто  и двамата с баща му не забравяме какви сме били и ние на времето. Това са си грешки на растежа, трябва си време, практика, рутина  и такива различни като последствия случки, за да можеш понякога чисто интуитивно да предугаждаш опасността. За съжеление така е в началото - тъкмо си помислиш, че си се научил и се справяш и някоя инцидент или  ситуация те връщат обратно на земята. Това се опитвам с редките си включвания в тази тема да предам и на момичета тук, всички сме правили и правим глупости (макар и по-рядко).
Аз например след първоначалната едно-двугодишна еуфория колко съм задобряла, си дадох сметка, че съм далеч от истината и ми трябва още. И сега с ръка на сърцето си признавам, че  съм шофьор с опит и се справям повече от прилично през повечето време, ноооо майсторка не съм Peace.

# 147
Здравейте млади шофьорки.Да се включа и аз в темата-хем да се оплача, хем да ми дадете и някой съвет.На курса, така и не ни научиха на основни принципи в паркирането и сега имам проблем в паркирането на 90 градуса, особено ако трябва да паркирам между две коли.От както при едно такова влизане забърсах яко бронята на едната кола до мен при прибиране на задницата, изпитвам вече някакъв страх.Не съм преценила разстоянието ли, много съм пренавила волана ли какво, но още не мога за себе си да си обясня какво точно трябва да спазвам при точно това паркиране и не мога да се отърся от този страх.Като си помисля, че трябва да паркирам някъде и предварително ми се разтреперват ръцете от вълнение.Дали ще го преодолея някога не знам Sad

# 148
Май всички млади шофьорки имат проблем с паркирането Wink. Аз с този вид се справям, но с успоредното.....просто си подминавам мястото и търся "подходящо" Joy. Всичко става с мнооого тренировки...опит му е майката!

# 149
До като натрупвам опита може да идат още някоя и друга броня. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт