? към младите шофьори(КИ) - 4

• 37 994
  • 708
  •   1
Отговори
# 210
  • sf
Взехме си годишна винетка, че ще пътуваме в събота. По принцип купуваме и за двете коли. Сега обаче наистина се чудя дали да приложа номера с целофанчето и да я менкаме между двте ни коли. Хем ми се ще,хем ме е шубе.  Thinking

# 211
  • София
Eдин приятел има много смешна случкка с полицаи преди 5-6 години. Спират го те за минаване на жълто на светофара и нали знаете как винаги почват да те убеждават, че си минал на червено. След обясненията му казват - хайде ще почерпиш нещо. А той имал само две банкноти от 2 и 5 лв. Ама решил, че трябва да обядва и пъхнал 2 лева между документите. Полицаят ги взел и тръгнал към патрулката. Моят приятел разказва, че като отворил документите и видял 2 лева взел яко да псува, но вече нямало как да ги върне и затова го пуснал.

# 212
Хахах и аз съм тръгвала от полицай със свистене на гуми. естествено не беше нарочно. Бързах да си тръгна и не съм вкарала първа, форсирах до 5000 оборота и като думнах първа, тоя отзад стана само в прах от въртене на гуми, тръгнах с гръм и трясък - ама ми беше писал фиш, фиша в кофата  Mr. Green

DiDika на Златовръх, но там живея с приятеля си, иначе в Костинброд  Flutter

# 213
Хахах и аз съм тръгвала от полицай със свистене на гуми. естествено не беше нарочно. Бързах да си тръгна и не съм вкарала първа, форсирах до 5000 оборота и като думнах първа, тоя отзад стана само в прах от въртене на гуми, тръгнах с гръм и трясък - ама ми беше писал фиш, фиша в кофата  Mr. Green

DiDika на Златовръх, но там живея с приятеля си, иначе в Костинброд  Flutter

ХАХАХАХАХАААААА, представям си полицаят целия в прах. hahaha hahaha

•ºtreisyº•, аз си мислех за другия дето е на Козяк. Ама то се води Хладилника де.

# 214
Братовчедка ми е шемет на шеметите. Тя книжка има от 10 години, но кара сякаш за първи път сяда в колата. Прави елементарни грешки, но е супер усмихната и не взема клаксоните и псувните присърце. Малко ми напомня на онази дребничката негърка полицайка от "Полицейска Академия" - в един от филмите показваха как се явява на полигон... Mr. Green
Както и да е... Та, бях на гости на въпросната братовчедка и тя реши да ме води на едно заведение извън града. Малко след едно кръстовище, тя вижда палка пред себе си и спира. Ама дори не отбива. Буквално си спира насред платното. Полицаят се почеса, приближи се до колата и гледа - вътре две жени, от които едната съмнително усмихната. Вика "Госпожо, поне да бяхте отбили, даже без мигач..." Оказа се рутинна проверка, но човекът не можеше да повярва как се спира така насред платното...

# 215
  • sofia
Оказа се рутинна проверка, но човекът не можеше да повярва как се спира така насред платното...
Човека, ако застане на главната у наше село, ще види не само как си спират за раздумка, но не се и впечатляват....трябва да свириш. Лошото е, че бъка от подобни идиоти.....аварийните ги правят невидими ли, можеш през тях ли да минеш...незнам??  newsm78

# 216
  • София
Точно днес сутринта на една от от главните улици в нашия квартал двама бяха отбили така, всъщност отбили е силно казано, точното определение е спрели по средата на платното. Улицата е само с две платна. И хооп...единият спрял в моето платно. Карам зад него и виждам отсреща идва друг, чакам го да мине, за да мога да изпреваря първия, но не.... този спира почти срещу първия, така че и в двете посоки да не може да мине кола.  Shocked ooooh! #Crazy  Много малоумен народ просто... честно ви казвам, не изумена бях, ами не знам.  ooooh!

Прави ми впечатление, че сега като стана топличко и движението пак се натовари, даже и в непиковите часове.   Tired

# 217
  • Sofia
Аз днес преживях за пръв път  кошмара да ти спре колата и да не може да тръгнеш. Прецака ми се съединителя на нагорнището на Богатица, направих набързо едно задръстване, свирят колите.... а аз шаш и паника. Добре че имаше наблизо едни свестни момчета. Веднага ме дръпнаха настрани и даже бърз ремонт ми направиха. Сега е като нов, но утре ще отида и до сервиза да я проверят.
Да са живи и здрави момчетата и да има повече такива като тях, да помагат на човек в нужда. Много съм им благодарна, че веднага се притекоха на помощ, преди още да ги помоля. Сега се надявам и да е нещо дребно и да се размина с по-малко разходи.

# 218
Много неприятно. Винаги съм се чудила какво ще правя, ако пропадне, защото не мога да вкарам предавка на точните обороти, без да си разбия кутията. То всъщност малко хора го могат... Rolling Eyes

пп - има задръствания големички - то излязоха летните шофьори, хора с летни гуми, които не излизаха, неуверени шофьори...и стана една! А с тия строежи на метро ни таковаха, таковата! Сутрин на надлез Надежда е красота. Тази вечер задръстването беше вътре в самото кръгово, ленти няма всеки се ръга където може и точно там видях най-ошашавения немец на всички времена. Легенди ще разказва като се прибера хахаххаха!

# 219
  • Sofia
Аз първо мислех да я оставя отстрани и по-късно да ме дръпнат до сервиза, но одбре че излязоха оправни момчетата и закърпиха положението. Иначе го знам упражнението с тръгване на втора, ама на това нагорнище 100 пъти щеше да ми изгасне колата докато се опитвам, а и съединителя съвсем беше умрял, няма първа, няма втора, няма назад....

# 220
  • София
Monadirs - Това наистина е много неприятно.  ooooh! Добре, че са били тези момчета да ти помогнат, браво на тях наистина!  Peace Аз често съм се чудила как ще реагирам при разни екстремни ситуации, когато е в движение колата и нещо се развали - например както при теб да се скапе съединителя, да пукнеш гума с по-висока скорост и т.н.  Rolling Eyes

•ºtreisyº•
- То освен ремонтите за метрото имам чувството, че навсякъде днес се бяха заели да копаят, да ремонтират, дупки да запълват и подобни занимания. Примерно при светофара на Красно село, едното платно затворено, някакъв багер имаше (надявах се дупки да запълват, но с тоя багер май по-скоро нови отваряха  Crazy) и съответно задръстване голямо, из центъра - по Евлоги Георгиев не работеха светофарите, На кръстовището на Орлов мост също, всичко беше с регулировчици - общо взето днес цял ден обикалях и все бързах за някъде и където и да минах някакви подобни мероприятия имаше. Но хайде де - да се надяваме за добро да е.  Wink

# 221
Ох и аз да се оплача. Всеки се качил и кара, ама не се съоразява с околните, просто кара. И ми направи впечатление, че всеки, който напсувах днес беше от моя пол Mr. Green.  Една с цялата си наглост щеше да ми изкърти бронята - от пресечка излизам на главен път, дала съм си мигач и чакам да мина. И тъкмо засякох погледа на една девойка и показах, че искам да мина, а тя се усмихна леко, аз тръгнах и тя като даде една гааааааз, олеееее щях да я бия на пътя. А тя прегърнала волана, седалката максимум напред.
Monadirs Добре, че има хора, които да помогнат!
•ºtreisyº•, то за вкарване на предавка на правилните обороти, бива да има и оборотомер. А аз като нямам. Научих се по слух да сменям, ама за това за което говориш ...... бая сол още ще изям докато го направя!

# 222
  • София
Аз за вкарване на скорост без съединител се научих на кола без оборотомер. Даже си мисля, че няма как да ги вкарваш, гледайки оборотомера, защото при различни условия, предавката влиза на различни обороти. Но аз като цяло ползвам доста често междинна газ при минаване на по-ниска предавка, така че съм свикнала да вкарвам предавките при правилните обороти. Обяснявали са ми, че така се щади синхронизатора и скоростната кутия, като цяло. Случвало ми се е мноого да ме мързи и тогава съм карала без съединител - забавно и полезно е да го владее човек.
Имах едно гадже, което скъса жило на съединител и аз му прибрах колата, че той не можеше да кара така  Mr. Green

# 223
Аз за вкарване на скорост без съединител се научих на кола без оборотомер. Даже си мисля, че няма как да ги вкарваш, гледайки оборотомера, защото при различни условия, предавката влиза на различни обороти. Но аз като цяло ползвам доста често междинна газ при минаване на по-ниска предавка, така че съм свикнала да вкарвам предавките при правилните обороти. Обяснявали са ми, че така се щади синхронизатора и скоростната кутия, като цяло. Случвало ми се е мноого да ме мързи и тогава съм карала без съединител - забавно и полезно е да го владее човек.
Имах едно гадже, което скъса жило на съединител и аз му прибрах колата, че той не можеше да кара така  Mr. Green

Мога да кажа само - БРАВО!  bouquet

# 224
О, Lara голямо браво! Аз хич не съм и тренирала, и съм убедена, че няма да успея. С междинна газ не се занимавам, просто защото вече в колите има синхронизатори, което прави това упражнение повече от излишно. Разбира се като ти пропадне съединителя, би ми се сторило много занимателно  Mr. Green Това съм го правила няколко пъти от любопитство и действах така (абе стана, ама на личната си кола няма да се пробвам  Rolling Eyes) - примерно искам да включа на трета и натискам леко лоста към тази предавка, то не може да влезе и започва едно стържене, като съм подала газ да качи малко повече от нужните обороти (затова мнооого леко се натиска) и в момента в който отпусна леко газта и се изравнят оборотите - предавката влиза сама. Което не е щадене на зъбните колела, скоростна кутия и тем подобни...

Общи условия

Активация на акаунт