Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 442
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми.  Peace

Каролина, малката е страхотнааааа!!!! Снимката на двете ви е страшно нежна. Всички кадри са много красиви.  Heart Eyes

Бюти, одеве забравих да пиша - да се забавлявате на престоя си в България и направо ми взе акъла как се справяш с всичко, страшна си!   bouquet

# 481
Бюти, весело прекарване в бг.

Боби, звучиш супер! Радвам се че ти се връща настроението. Давай само така.   bouquet

Ивенце, сигурно не е лесно с кърменето и с гледането. Предполагам имате много емоции при вас. Радвам се че пишеш и споделяш тук. А и новата бебшка тема дано се окаже полезна за младите майчета.

Old Sport, много добри новини за бебешката чужбинска тема. Консултант за кърмене би бил от голяма полза, въпреки че има специален подфорум.  Peace

# 482
Bobi, миличка радвам се че сте добре. Дано скоро се приберете вкъщи.

Маритаа, добре дошла и от мен, някакси съм пропуснала представянето ти. Лека бременност ти пожелавам.  Hug

Клер, много те моля действай по въпроса за новата темичка.

Хуничка, много инфо сте събрали с мъжа ти, браво. Звучи като чели сте се забавлявали. Чак се ядосвам, че не отидохме с мъжо на такива класове.

Олд Спорт, ако се заемете заедно с Клер, с общи усилия съм сигурна че ще свършите чудесна работа по въпроса за темата за чужбински бебета. Браво на теб, че действаш мила. А иначе в темата за близнаци, където пиша има една консултантка Айла по въпросите за кърменето, която е страхотна и много отзивчива. А има и други, сигурна съм, че ще имаме помощ в това отношение

Ок, малко и за нас- днес бяхме на ФМ, бебките са вече пухкавелки на мама. Едната е близо 2850кг, а другата 2680кг. Лекаря каза, че всичко е наред и нямам никакво разкритие. Джутурна май ще си изкарат до датата за секцио- 10ти март.

От мен  Hug на всички мами тук.

# 483
Бюти мерси много Hug (надявам се мен на 3Д да ме гледат).

рената мерси и на теб за посрещането Hug

да ви кажа хванала ме е манията и снощи накупих сума неща от един сайт като е/бей.ще ям бой накрая хахахах
иначе аз съм добре май.леле вчера бебето се скъса да рита...буквално цял ден ме шутира.аз пък се зачудих такава активност дали е на добре? абе няма угодия/когато си трае съм в паника що си трае,а като се активизира пък що е активно Crazy

# 484
Здравейте моми4ета,
Боби стискам палци вси4ко от тук нататък да е наред и скоро да си отидеш в къщи и да се наслаждаваш на спокойна бременност. Hug Praynig
Мадаме аз от собствен опит не мога да говоря, но си спомням за една мама която писа в от4етната на августовските мами. На нея също и излезли много лоши изследвания и след амниото се оказало, 4е вси4ко е наред. Така 4е кураж  Hug, вси4ко ще бъде наред. Praynig
Ивентсе като 4етях как твоята принцеса не оби4ала да спи, се сетих за моята дъщеря, същата история. Аз съм голяма поспалана,  а на нея спането не и силна страна. Сега се надявам да е разли4но и да излезе послапанка/о.
Renata2002 браво на твоите госпожици, ве4е са големи4ки Flutter.
Бюти весело изкарване в БГ.
Ели как върви шофирането?
Сега като ви 4ета си давам сметка колко не информирана съм била за много неща с дъщеря ми, тогава бях на 22 и си мислех, 4е е достатъ4но да ходя на доктор и нищо пове4е. А и бременността ми в по голямата си 4аст премина в БГ и то в провинцията, и сега много неща са нови за мен. Дори не бях 4увала за 4ая от малини, да кажем 4е още е рано, но ще трябва да се осведомя по въпроса.
Аз утре съм на ехограф да видим дали ще можем да разсеем съмненията около пола на беб4о. И до колкото знам тук не се полагат пове4е от 3 ехографа, но мен явно ще ме викат по 4есто защото имам доста голяма киста и трябва да ме следят.
Стана ми интересно за май4инството в Америка, аз се оплаквах 4е ние имаме само 16 седмици, но явно има и по зле от нас. Аз трябва да се върна на работа ноември, тогава живот и здраве бебето ще е на около 4 месеца. Не знам дали ще продължавам да кърмя, но поне ще се опитам. Спомням си, 4е при преглед за рак на гърдата майка ми я питали дали е кърмила поне 4 месеца, зна4и е важно да се кърми до тогава  Thinking.
Моми4ета оставям ви и отивам да закусвам, 4е нещо ве4ер не мога да хапвам добре и сутрин си наваксвам. Много  Hug Hug Hug за вси4ки.

# 485
Rally_Y и аз съм като теб с информираността. все едно аз съм го писала Grinning иначе и тук май майчинството е доста кратко....мисля,че точно 6 седмици е,но мен не ме вълнува,защото не работя.вълнува ме обаче следродилния период,защото смятам да заработя възможно най/скоро,но и аз предполагам ще изчакам няколко месеца,защото този стрес с помпене и замразяване нещо не ми харесва.докато кърмя няма да ходя на работа и след като тръгна пък ще спра да кърмя,но ще изчакам приличен период. примерно 4 до 6 месеца.

# 486
  • T"A
Клер, добре, че залозите не са ни с пари, колко хора сме заложили грешно  Mr. Green

Боби, отдъхнах си малко, като те прочетох   bouquet дано всичко се върне на мястото си и скоро да се почувстваш добре  Hug Ще чакам с нетърпение положителния ти тон, по който те познвам тук  Grinning

Рената, аз отдавна съм си с мъж вкъщи  Hug Браво на бебките ти, деца за пример, много ме впечатлиха, че са с такъв размер, а ти все така мъничка ли си?

Хуничка, и аз по теб си сверявам часовника  Grinning Аз другата седмица съм на среща с представителка на Ла Лече Лига, така че виждам, че ние горе-долу на еднакви занимания ходим по едно и също време  Sunglasses

Много хора пропускам - Кюбит, Ивенце, Бюти - зарадвах се много, че сте писали   bouquet

Ивенце, аз вярвам, че скоро ще си нагласите режима... и аз до скоро не знаех, че това отнемало толкова време, но напоследък често ми споделят подобни на написаните от теб неща

За малиновия чай вчера ми казаха, че има два подхода - на лекарите е за късен прием (както Съншайн е написала), а на натуропатите - за по-ранен, но да се започва с малко количество, което постепенно да се увеличава. Вчера имах гостенка - една 6 месечна принцеса, и установих, че много ми отива бебе  Grinning Това бременни хормони и присъствие на бебе е фатална комбинация за нежната ми психика, много се разчувствах...  Heart Eyes

Тези дни съм много претоварена и за това не успявам да се включа в дискусиите тук, сега само колкото да ви изпратя поздрави  Hug

# 487
я да ви попитам още нещо аз.....има ли някоя мама дето ще създава триезично семейство? аз започнах д асе притеснявам какво ще правим.аз съм булгарка,мъжут ми италианец и си говорим на немски помежду ни....а кажете какво ще прави детето? няма ли да му дойде множко нещо? леле незнам вече!

# 488
Аз съм така - бг+ французин, говорим английски помежду си (първите 6 години), сега говорим сМесица от езиците и е ужас. Нямам си идея какво ще правим ...

Момичета, ще лежа до 2-ри юни без мърдане, на 5:45 лежане ми се полагат 15 м седене. Но ще успея, обещавам! Казаха до 35-та седмица да удържа - после всеки ден ще ни е подарък! За сега само номера с пътуванията на мъжа ми ще видим какво ще правим, също и как да се отървем от напъните на свеки да дойде, защото ми трябва спокойствие също, не някой да ми преподреди къщата по негово виждане и да ми боядиса розова детската ... Пожелайте ни успех! Имам всеки ден истински ритници от малката, заяква значи Wink много съм щастлива!

# 489
боби ааа ще издържите,но наистина трябва да лежиш.била съм три месеца в болница за задържане и знам за какво става дума. това е/лесно не се става майка за съжаление.
за свекървичката ми стана смешно......за езиците аз мисля да си говоря с детето на български,когато сме си сами,а това е през повечето време.дефакто не с епритеснявам дали ще научи български,моя мъж ще говори с него само на италиански и надявам се да е достатъчно времето,което ще се виждат,за да го научи,а немския вече предполагам,че ще му дойде съвсем спонтанно и покрай,нас,и покрай контакти с външни хора и насам/натам.

одеве сервирах на моя любим,че искам да рисувам п остените с бои (детската стая) и той не беше очарован. 1. няма ми доверие като художничка..2.каза,че тези бои са вредни да ги дишам (забрани ми и всякакви почистващи препарати,освен веро) и 3.трябва да питаме агенцията към която сме наели апартамента. уууфффф всичките ми пориви се спират тука #Cussing out мислех утре да се развилнея.

# 490
Ей Боби, голяма борба ще е. Пожелавам ти търпение.  Hug Някой беше писал за сериалите - това е добра идея. Жалко, че Олимпиадата свършва Sad
Моя близка приятелка - неонатолог - ми каза, че след 32рата вече няма проблеми, но наистина е най-добре да си стои до термин, че като са мънички се почват драмите с яденето.

Мента, Рали, Съншайн, мерси за подкрепата   bouquet
Днес пак беше 5ч ядене - рев. Дори разходката не помогна, но като се прибрахме докато се оправя да я взема и заспа, та в момента има enjoy the silence Wink
Да си призная на моменти се изнервям, не съм очаквала, че ще е така. Майка ми е имала "късмет" с по-спокойни деца и си мислех, че ще е яде-спи, яде-спи. А и тя (майка ми) само ми обяснява, че я лигавя и не я оставям да си "развива дробчетата" ревейки. Аз не съм много убедена в това, но пък и не издържам по сто часа висене на гърдите/ръцете. Явно истината е някъде по-средата - но къде точно  Thinking

Марита, аз си мисля, че всеки език е богатство. Може малко по-късно да проговори детето, но не вярвам да се обърка Simple Smile
Нашата акушерка ни каза, да свикваме детето на повече езици от малко, но това е нормално, като знам французите колко са зле с чуждите езици!

# 491
sunshine_83, учудва ме това, което казваш за съхраняването на кърмата. В материалите, които ни дадоха (и другаде съм го чела), кърмата може да стои на стайна температура от 8-10 часа, в хладилника от 5-7 дни, във фризера от 5-6 месеца. Единствената причина, поради която казаха, че ако се връща майката на работа е добре да се почне изпомпването от по-рано, е, за да се научи бебето да яде от шише, а не когато майката тръгне на работа, тогава да свиква бебето с шишето и да стане паника. Естествено, че всеки си намира собствения начин. Аз едва ли стриктно ще се придържам към някакви правила, просто човек се нагажда спрямо ситуацията.  

Момичетата  с многото езици - няма да ви е лесно, но в крайна сметка какво по-хубаво от това детето да говори повече езици.

Рената, радвам се, че сте добре, почти не остава до 10 март  Simple Smile

Боби, гледай на нещата откъм положителната им страна, знам, че го правиш така или иначе. Пази леглото и си почивай сега - паднало ти се е, после няма да има  Joy. Дано се оправите с графика на мъжа ти, само свекърва ти да не ти се бърка много. Но каквото и да е - пускай пердето, дишай дълбото и давай само щастливи мисли за бебето.  

Мента  wavey

# 492
Iventse това с реването за да развива дробовете не е вярно и са бабини деветини мисля аз.не го оставяй горкото да се мъчи,но и на ръце не бива да.....средата е там някъде.ох аз имам същия опит като теб и се измъчих,но няма да ти кажа как се оправих,че ще ям бой накрая.именно поради тази причина и сега се двоумя по един въпрос.

# 493
  • FRANCE
Иначе за какво са им помпи на работещите майки?
madame, колко време е била Алекс така на кърма само вечер? Нищо ли не е ядяла през деня? Опитвам си да си представя ако 2 месеца след като родя ми се наложи да тръгна на работа и ме няма по 8-10 часа как ще издържи детето ми.   

Около 2 месеца. После я захраних с пюре от моркови , тя беше вече около 5.5 месеца. Имаше още една мама чието дете беше като нас и тя ми даде кураж. Ами децата си обръщат режима. Денем спеше доста, а вечер, нощем и рано сутрин беше голямото цокане. А иначе аз се цедях по два пъти на ден за да не намалее кърмата и да съм сигурна че ще има достатъчно. И до сега се кърмим въпреки че почти нищо не остана  Grinning

Боби Hug

# 494
marittaa, за децата, на които родителите приказват различни езици бях чела, че обикновенно започват да приказват малко по-късно. Но това което беше важно е че всеки родител трябва да се придържа към различен език, а не да се омешват нещата. Примерно майката говори на бебето, но само на български. Бащата само на италиански. А вече третия език се учи от други хора навън. Подобно на това, което си писала че мислиш да правиш. Това се прилага за да може бебето да разграничава езиците. Иначе ако майката приказва и на български и на английски и на немски ако щете, детето започвало да бърка езиците. Иначе знаело, че единия е езика на мама, другия - на тати и така.

Незнам доколко е вярно. Нямам опит, а и с мъжа ми сме българи, така че при нас е по-различно, но и аз искам от малко да свикне на различни езици - приемам идеи как може да се постигне това при едноезични родители.

ultra_hunichka, за кърмата проблема не е че няма да издържи. Напротив, и на нас на лекцията ни казаха че кърмата издържа много време. Проблема е че колкото повече време седи във фризер или в хладилник, толкова повече полезни елементи губи. Лекаря каза, че дори при пресипване от шише в шише се губят доста полезни вещества, които залепват по стените на бутилката.

Иначе нямам на идея колко бързо може бебето да привикне към шише. Предполагам зависи от самото дете.

Боби, ще пазиш леглото и ще ни пишеш редовно Wink

Рената, радвам се за вас. Ще чакаме хубави новини нататък.   bouquet

Hug на всички пишещи и четящи в темата.

Общи условия

Активация на акаунт