Бременни чужбински мами - 22 тема

• 26 445
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Да, това е Simple Smile
Няма нищо за срам.  Hug

# 466
ами защо са настояли да му дадеш? наистина е странно дори за българия такава простотия,а камо ли за уж напредничавите Flutter
мен още 1998 год. като родих сина ми и три часа по/късно ме згълчаха,че не съм го сложила още на гърда.....

# 467
Еми защото била отслабнала (което е нормално) и затова не искала да суче.
Иначе и аз я сложих веднага, ама нещо и беше трудно да го прави.

Абе нещо бяха полудели, попаднах на много странен персонал.
Колкото в родилното бяха супер, толкова горе в следродилното ме объркваха тотално.

# 468
Сетих се и за още нещо важно - нали в САЩ майчинството по принцип е 6 седмици, пък след това кой както може се оправя - я отпуска, я неплатен за кратко време и болшинството майки помпят, та лекторката обясни, че ако ще има помпене и хранене от шише, добре е майката да започне да помпи около 1 месец преди да тръгне на работа, 1 път на ден като е вкъщи е достатъчно. Сутрин има най-много мляко. Затова след сутрешно хранене се помпи колкото има. По този начин като тръгне на работа или ако трябва бебето да се остави за известно време, ще има резерва в камерата.
След като се тръгне на работа най-често жените помпят по 1 път и половина на ден - 1 път на обяд и след това по някое време следобед може едно кратко помпене да се направи, не е задължително да е цяло ако няма време майката. Лекторката каза, че уикендите е добре бебето да е хранено изключително на гърда, защото тогава се увеличава притока на мляко. В понеделник сутрин притокът е нормално да е най-голям. До края на седмицата може да намалее и се регулира пак с ексклузивно кърмене през уикенда. Притокът на кърма се повлиява след около 24 до 48 часа, т.е. ако е имало кърмене цял уикенд, в понеделник има най-голям пик на кърма.

Също за родители, които ще въвеждат биберон - да не е по-рано от 1 месец навършен, за да няма объркване със зърно. Дотогава може да се успокоява бебето като му се подаде кутре в устата.

Клер, хайде да рекрутваш Пепеляшка при чужбинските бебета и ако може някой да провери с модератор как стоят нещата с темата (Old Sport?)

Класът не беше към болницата. Акушерките в болницата ми казаха да не си губя времето с клас от болницата и ми препоръчаха този. В болницата класът беше $50, а на това място $65. Към същата организация ще ходим и на такъв за раждането - 2 съботи по 6 часа. Той е значително по-скъп от болницата - $275, докато в болницата е и по-кратък и е само $120. Аз вече бях платила този в болницата преди да се запиша на другия, та сега ще ходим и на двата. Много образовани ще станем  Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 19:26 от ultra_hunichka

# 469
Кюбит, благодаря много за информацията. Ще потърся тези дни по локалните магазини.

ultra_hunichka, интересно колко различен подход прилагат различни лекари. На педиатричния форум, на който аз ходих миналата седмица, лекаря - лектор каза за работещите и кърмещи майки, че на обед докато майката е на работа дори бебето да яде по-малко, вечерта си наваксвало с кърменето. Но не е добре да се съхранява дълго кърмата в хладилник и фризер, понеже се губят голяма част от полезните вещества. Било добре да се оставя мляко за бебето през деня, но майката да не се притеснява излишно за количеството мляко, защото вечерта с кърменето бебето ще си навакса. Другото което каза е майката да почне да ползва шишета и да съхранява кърма максимум 3-4 дена преди да тръгне на работа. Това време било достатъчно, за да свикне на новия режим.

На мен това, което той каза ми звучи разумно. Но най-важното на което лекаря обърна внимание няколко пъти е да се слуша интуицията на майката. Всяко дете е различно и всяка майка знае най-добре кое е подходящо за нейното дете.

# 470
Привет, сладурки!  Hug
Излипсвах 2 седмици и много сте изписали.  Laughing Няколко часа ви четох, но не успях всичко подробно.  Blush
Много интересни неща сте обсъждали, но няма да връщам темите назад.

Ние сме си вече в Бг. Бях ви писала, че ще пътуваме. Пътуването беше 2 дни с камили.  Laughing Наложи се да преспим в София и на другия ден да си хванем полет за Варна, че времето беше доста кофти тук. Пътувах сама с Мишел и всичкият багаж. Бях интересна картинка - бременна с щръкнал корем, малко дете и огромна раница на гърба.  Joy Останалите 2 куфара забравих, но тях самолета ги "носи" повечето време. Важното е, че се прибрахме живи и здрави и че се справих самичка по самолети и летища с това малко бръмбазъче. В София ни се наложи да чакаме 3 часа, без малко да ни отложат полета до Варна заради гъста мъгла. Увидя ми се доста, а Мишел не спря да тича напред назад и аз подире й. Simple Smile

Ще се опитам да се включвам по-честичко, макар да ми е трудно да следя няколко отчетни теми. Но, при всички случаи, мога да кажа, че тук е много приятно и с кеф ви чета.  Hug

Чайче и аз вече пия, но от този за бременни. В него има коприва, малко листа от къпина и още 3-4 съставки, които не знам как се превеждат на български. Като вляза в 9 м. ще започна да пия допълнително и само чай от къпинови листа.

марита, тук в Швейцария касата поема 2 или 3 ултразвука, не се сещам точно колко. Моят доки е по-различен, почти всеки път (на 6 седмици ходя на преглед) ме поглежда набързо. Апаратурата на всеки лекар е различна, така че няма стандарт на какво ще те гледат. Някои работят все още само с 2Д.

# 471
  • FRANCE
Добър вечер мацки,

Как сте? Благодаря за укоражителните думи. Сега чакам обаждане от лекар, френски от клиниката в която ще раждам. Иначе за протокола съм на 35 години. И резултата от БХС е 1 на 250.

Ивенце успех с кърменето. Алекс когато се роди беше мн мъничка, само 2.450 и с тежка жълтеница . Та сучеше едва едва. В началото и даваха и малко добавки защото беше отслабнала много. Първият месец общо взето само висеше на гърда. А вечер направо си бяхме залепени. Нормално е, бебенцата така не само се хранят, но и успокояват.

sunshine_83 вярно е че бебенцета си наваксват вечер и нощем. Алекс така и никога не прие биберон и шише и при бавачката не ядеше почти нищо или почти нищо. Но за компенсация нощем беше голямото ядене  Mr. Green

приятна вечер на всички

# 472
Аз може би не съм се изказала правилно, но не виждам къде съм казала, че бебетата не си наваксват вечер и нощем. Ставаше въпрос за изпомпването на кърмата. Едва ли една кърмеща майка ще може да издържи цял ден без да се изпомпи. Нямам опит, но ако греша, поправете ме. Ако пък вземе да практикува непомпене, ще и се намали съвсем кърмата. Не е ли така? Иначе за какво са им помпи на работещите майки?
madame, колко време е била Алекс така на кърма само вечер? Нищо ли не е ядяла през деня? Опитвам си да си представя ако 2 месеца след като родя ми се наложи да тръгна на работа и ме няма по 8-10 часа как ще издържи детето ми.   

Момичета, относно чая от малинови листа четох различни неща на различни места  #Crazy
Никъде не намерих, че трябва да се чака до последните седмици от бременността. Намерих статии, в които пише, че може да се пие от началото по малко, дори помагал при гадене в първия триместър. Това пък тук казва, че може да се пие от 2-ри триместър по 1 чаша, 3-ти триместър - 3 чаши. Не прочетох някъде да предизвиква раждане. Можете ли да ми кажете вие какво сте чели. Не знам вече на кой източник да вярвам. Довечера ще гледам и в книгата за билките.  Thinking

# 473
Madame, аз съм на 40, бхс 1:113 и ме пратиха на ехограф при някаква голяма клечка преди да се реши за амниото. Тоз спец гледа разни показатели (около 20 неща) и ако има съмнения ти препоръчва амнио ( на нас малко странно ни я "препоръча"- каза "имате избор - четвъртък или петък", защото установи липса на кост на носа, което е много тежък дефект...). Та като говориш с доктора попитай за този вариант, който е допустим и далеч по-малко натоварващ! Успех и стискаме палци, ще видиш, че всичко ще е наред!
Махнаха ми системата, кретам като безръка с тоал абокат във вената...но ми се връща склонността да се шегувам и усмихвам колкото мога повече!
Хубава вечер на Европа и Израел, хубав ден на американките!

# 474
Моми4ета, съвсем набързи4ко (4е не съм си вкъщи) - писах на Диди за новата тема още миналия ден и като ми отговори ще рапортувам. За привли4ането на консултант от Ла Ле4е - няма да е проблем - в другите от4етни по принцип има по 1-2 моми4ета,които отговарят на въпроси и съветват. Прсто трябва да се каже,4е и тук има от4етна тема и със сигурност ще се отзоват.Освен това в кърма4еския наистина има много и полезно инфо и си заслужава 4овек да 4ете и там.
Поздрави на вси4ки от мен и до скоро!  bouquet

# 475
[Снощи се пробвах колко ще издържи - от 17ч до 21ч с почивки по 5 - 10 мин Sad Не знам как да се справя, ще се консултирам пак с някой.

Iventse, хич не се притеснявай.  Peace И моята беба така прави когато има колики и е много неспокойна. Единствено с висенето на гърда се успокоява. От днес пък е коренна промяна.  Whistling Спи цял ден и прави паузи по 4-5 ч и се налага накрая аз да я будя за да яде, че ще ми се пръснат гърдите от мляко. Води се по бебето. То най-добре знае от какво има нужда.

Бюти, весело изкарване в България. Днес купих билети и през април ме чака голямото приключение с 2 деца в презокеански полет.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 06:35 от Каролина

# 476
Каролина, направо съм размазана от кеф!  Heart Eyes Страхотни снимки на прекрасна млада дама. Wink  Hug

# 477
хуничка, това което аз знам е, че чаят от малинови листа (аз в предния си пост ги обърках и ги писах къпинови Blush ) омекотява т.к. шийката на матката и това я подготвя за раждането, както и за по-бързото стигане до разкритие. От 34 или 36 г.с. започва да се пие в по-сериозни количества. Това значи около литър на ден. Като в една ч.ч. се слага около лъжичка. Желателно е да не се добавя захар или мед. Иначе, в чаят, който сега пия, също има 1/5 част малинови листа.

Каролина, леле, какъв бонбон си имаш!  Heart Eyes Страхотна фотосесия!!!!!  Hug

боби40, на колко мин ти бяха контракциите, че се наложи да влезеш в болница? Дано те пуснат вече да си ходиш!  Hug

# 478
Момичета, здравейте,  да се разпиша и аз набързо.
Каролина малката принцеса е направо разкошна, страхотен бонбон! Поздравления за майстора на снимките, както и на майстора на плетивата с които е облечена малката кукла!

ultra_hunichka не се тревожи за комбинирането на работа с кърмене, ще видиш, че след първия месец с бебка сама ще намериш отговорите на повечето въпроси. Много от майките сами започват да изпитват "нужда" да се изпомпят, защото гърдите стават твърди и болезнени иначе. Даже на мен 2 пъти на ден ми се струва малко, но за 8 часов работен ден може би е достатъчно (но това не от опит, защото на мен не ми се е налагало да се разделям от сина ми). В началото според мен бебетата сучат много нерегулирано - понякога през час, понякога през 2-3, но за около 2 месеца нещата се регулират, както и количеството на твоята кърма, така че всичко е далеч по-спокойно.
Да видим: Ако кърмиш преди да тръгнеш на работа, след това се изцедиш към 11.00, след това към 14.00 и така към 17.00 се прибираш за кърмене вкъщи, наистина 2 изцеждания на ден ми се струват ок.
Според мен правилото за биберон важи и за въвеждане на шишето - т. е не по-рано от 4 седмици, за да има време за изработване на стабилен сукателен рефлекс. Моята лекарка каза ако ще въвеждам шише това да стане между 4-8 седмици, защото много често след това бебетата не искали да пият от шишето (аз не послушах този съвет и моя син никога не пропи мляко от шише, добре че не ми се налагаше да се връщам на работа).
  А за чая от малинови листа ето например тук в първа стъпка казват да се пие когато си 38 седмица:

http://www.ehow.com/how_5493984_induce-red-raspberry-leaf-tea.html

Аз си спомням че го започнах след края на 7-мия, не помня седмиците точно.

Iventse не се тревожи за кърменето, ще потръгнат нещата. Моя син също висеше на гърдите ми почти непрекъснато в началото, нямах време един душ да взема, за хранене да не говорим...Бъди търпелива и й предлагай често, ще свикнете и двете, просто трябва време. Вслушвай се в инстинкта си и бебето само ще ти покаже.

Хайде до скоро от мен! Много  Hug за всички, за Боби двойни  Laughing!

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 00:40 от Journey

# 479
Аз може би не съм се изказала правилно, но не виждам къде съм казала, че бебетата не си наваксват вечер и нощем. Ставаше въпрос за изпомпването на кърмата. Едва ли една кърмеща майка ще може да издържи цял ден без да се изпомпи. Нямам опит, но ако греша, поправете ме. Ако пък вземе да практикува непомпене, ще и се намали съвсем кърмата. Не е ли така? Иначе за какво са им помпи на работещите майки?
madame, колко време е била Алекс така на кърма само вечер? Нищо ли не е ядяла през деня? Опитвам си да си представя ако 2 месеца след като родя ми се наложи да тръгна на работа и ме няма по 8-10 часа как ще издържи детето ми.   

Момичета, относно чая от малинови листа четох различни неща на различни места  #Crazy
Никъде не намерих, че трябва да се чака до последните седмици от бременността. Намерих статии, в които пише, че може да се пие от началото по малко, дори помагал при гадене в първия триместър. Това пък тук казва, че може да се пие от 2-ри триместър по 1 чаша, 3-ти триместър - 3 чаши. Не прочетох някъде да предизвиква раждане. Можете ли да ми кажете вие какво сте чели. Не знам вече на кой източник да вярвам. Довечера ще гледам и в книгата за билките.  Thinking

И аз в моя пост не казвам да не се ползва помпа. Напротив. Помпа се препоръчва да се ползва през деня, колкото често е удобно на майката. Цялата идея е да не се слага млякото в хладилник за дълго време, за да не се губят полезните вещества. А ако теб те няма 8-10 часа и детето не е яло достатъчно през деня си наваксва вечер като се върнеш. Затова и няма нужда да се пази кърма от месец преди да тръгне майката на работа. Но всяка майка си решава за нея си какво е най-добре.

А за чая от листа от малина, за съжаление нямам записан разговора с акушерката когато бях на визита  Laughing Тя изрично каза след 34 седмица. Ето няколко линка плюс цитати:

http://www.localharvest.org/red-raspberry-leaf-tea-C6483

Before pregnancy, drink 2 cups per day. Abstain during first trimester and begin again at 35 weeks. By resuming at 35 weeks it has been studied to help reduce labor pains.

Raspberry leaf may affect infants and is not recommended for women who are breast-feeding. Diabetics should be careful as it might lower the blood sugar levels drastically.

(Този линк има доста инфо за чая. Не се препоръчва в доста случаи)

http://www.babycenter.com/0_herbal-teas-during-pregnancy_3537.bc

Many of the herbs used for teas, when taken in large or medicinal amounts, can potentially stimulate the uterus and induce miscarriage. These include anise, catnip, chamomile, comfrey, ephedra (called ma huang in traditional Chinese medicine), European mistletoe, hibiscus, horehound, Labrador, lemongrass, licorice root, mugwort, pennyroyal, raspberry leaf, rosemary, sage, sassafras, stinging nettle leaf, vetiver, and yarrow.

Although some midwives use raspberry leaf (also known as red raspberry leaf) to aid delivery, its effectiveness hasn't been proven. In any case, it should be used only near term and under the supervision of a healthcare professional. Avoid the rest of the herbs in this list during pregnancy and lactation.

И в уикипедия пише, че е неясно дали чая помага.

Има и други линкове, ама да не затрупвам с инфо. Сори че е на английски. Ако някой е на друго езикова вълна, няма проблем да ги преведа.

Общи условия

Активация на акаунт