Отговори
# 390
Мама Ради, благодаря ти за разказа за немските болници. Колкото повече се говори за това как цивилизовано се държат с родилките в чужбина, толкова повече жени ще се убедят, че не е нормално това, с което трудно можем да се борим в нашите болници. А колкото повече жени изискват по-различно отношение, толкова по-бързо нещата ще започнат да се пречупват. Защото /за огромно съжаление/ днес раждаме при по-лоши условия /не само битови/ и от майките ни, тъй като раждането се е превърнало в много доходен бизнес. И ако чакаме промяната да тръгне от медицинското съсловие и нашите дъщери ще са изправени пред настоящото положение Sad
И аз не мисля, че клизмата и бръсненето са най-големият проблем, но ако персоналът се постарае, могат и да станат... И въпреки че не е болка за умиране, след като на толкова много места /включително и в България, както отбеляза Данчето/ не се прилагат, значи може и без тях. Акушерка от частната болница в Пазарджик, с която преди време разговарях, обясни, че макар да не правят клизма на родилките, нямат проблеми.  

valeto, какво те притеснява за Вита? Ако искаш пиши на лични.

За прахa – на Бамбино мио освен че няма ензими /подобно на Сано/ няма и фосфати и изкуствени ароматизатори. Аз пера и в момента с него светлите дрехи и съм доволна. Много добро решение за всеки с чувствителна кожа. Не е за пренебрегване и фактът, че не вреди на природата. Surcare също е без ензими и ароматизатори, но май е с фосфати /не съм на 100 % сигурна за него/.

x shu, желая ти много здраве от тук насетне!

Хубав ден

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 10:53 от kaat

# 391
Мамиииии,здравейтее-аз съм вече в болничен-край с работата и си умирам от кеф в нас -newsm44 newsm68 smile3521
Bibi,Margi-евала добре,че ме подсетихте за тези кърпички,днес ще ги потърся в Метро-пък дано ги намеря
ЕлиМели,да споделя и аз за възглавничката за бременност и кърмене -взех си я т.к болките ми отдясно  под ребрата и в гърба не спират-да не говорим,че нощем се въртях като риба на сухо с тоз шкембак и място не можех да си намеря-обаче може да кажа ,че се родих с нея-тооолкова ми е удобнааа-с нея съм в леглото,на креслото,на дивана-хахаха- купих си я и аз в Бейби мола в Люлин-но цената и е 96 лв.... Sad-и друго ми направи впечатление-има възглавници за кърмене и възглавници за бременност и кърмене,които съществено се различават в цената -просто разликата е в размера -тази за кърмене е много по малка от тази където е за бременност и кърмене....малко се увлякох ама се много ми е удобно с  нея и нямаше как да не похваля моята възглавничка .....Simple Smile
Marini и моята хубавица на 3тата фетална я измериха в 29,0 г.с 1150 гр.и казаха,че е на долната граница...но се успкоявам ,че ще е фина мадама като майка си (преди да забременее) Joy Joy
И последно-видях в албумчето ,че някои мами са написали ,че са си купили дрешки от Кауфланд -та да питам -там се продават дрешкии ли бебешки-не е ли магазин за хранителни стоки-ако има и такива стоки,кажете - веднага да се запътвам натам newsm71
За 14ти февруари ние ще правим нищо....моя любим не си пада много по тези празници...-ноо ми е обещал да излезе с мен малко по магазините ,което си е достатъчен празник за мен   bouquet

# 392
  • Sofia
Аз си взех едно  боди от Кауфланд българско, нищо особено, но поне е с удобни копчета отпред, беше 6лв. Мисля, че като за количество са екстра, няма да перем на ръка  Naughty аз и затова бебешки дрешки не отказвам от приятели, колкото повече толкова по-лесно се събира половин пералня..
За клизмата, първия път ми я направиха в болницата, не е кой знае какво... на фона на всичко останало това е най-малкия кахър.. не смятам да се мъча да си я правя в къщи. Иначе се бях обръснала с едно огледалце и там не са ме бръснали, просто не искам там да бързат и да вземат да ме порежат, но си носех и моя бръсначка в случай че някой реши друго... раждах в МД...
В началото кърмех само в легнала поза - много удобна, защото ме болеше дупето да седя на него, а и ръцете са свободни за донагласяне...
Тези кърпички за прането отделят ли нещо, че вече аман от алергии?  newsm78 идейни ми се струват ...
Аз пера с Персил Сенситив течен и съм доволна, за каката съм прала със същия на прах, не сме имали проблеми... много хубаво мирише  Simple Smile
Ани, защо са ви казали да не са био препаратите?  newsm78

# 393
Привет на всички Hug Hug Hug
Ние започнахме да се пооправяме,но и другата седмица няма да сме на градина.Много ми къса нервите ,да ми е жив и здрав.И аз съм си изнервена,ама и той си е панта.
Алекс Шу аз.........нямам думи ooooh!,милата.
За прахът за пране.....ползвам си все още Тео Бебе и мисля да не го сменям Peace.Дрешките са ми изпрани и готови вече smile3521Нищо друго не съм купила.Но съм приготвила един дълъг списък,който мъжът ми да изпълни,в момента в който се роди малчо newsm03
Чета че някои страдат от безсъние,а аз нямам наспиване.И след обед си поспивам час,два и вечер лягам в 22.00 и ставам в 8,и пак съм като изцедена smile3506
14 февруари-любимия ми празник..................по всяка вероятност ще си го изкараме в къщи.Дойде ли събота и неделя и свеки се изпокрива.Който го празнува,приятно изкарване и много любов 1dating txtloves luvbed
За сега от мен лек ден и много усмивки   bouquet

# 394
Оооо забравих за клизмата да спомена.Аз съм за Peace,за да си спокоен,да не се разсейваш с мисли от рода „ами сега ако се........“ужас,извинявам се ooooh!
Аз със големия лежах повечко в болницата и за 3 дена ми правиха два пъти клизма Tired.Първия път ме приготвяха за нормално раждане,после за секцио.И двато пъти освен клизмата имаше бръснене с едни ножчета..............ад,от ония от двете части,по средата с бръснач и едно жулене падаше.....Не мога да определя кое беше по неприятно ,клизмата или бръсненето.
Ама този път ще стискам,надявам се де,не ми се влиза по рано SadОсвен всичко е депресиращо

# 395
  • Sofia
За контракциите си спомням, че за болница се тръгва когато станат на 5мин при първо раждане, но при второ се потегля веднага... мен на първото ходене ме пуснаха, имах само 1-2см, и се разхождах с мъжа ми навън, беше по-добре отколкото в болницата, после на втория опит отидох с 4-5см, когато вече се превивах..

# 396
http://www.lostbulgaria.com/?p=2106
Има доста интересни снимки, но тази е особено актуална.

# 397
Здравейте милички!
Снощи отново спахме добре-днес нямам оплаквания ( да чукна на дърво ).
Алекс Шу...миличка съжалявам за това което ти се случва. Дано от тук нататък се радваш на крепко здраве и прекрасно здраво бебешорче. Hug
Ани....съкровище...страшно ми е готино като чета постовете ти. Такава позитивна енергия лъха от тях....страхотни сте и двечките! Чакаме ново инфо и още снимки. Hug Heart Eyes
Аз вследствие на големия тумбалак се сдобих с 1 стрия над пъпа и няколко по любовните дръжки. smile3516Ама живи и здрави да сме само пък.....майната им на стриите. А и съм се подготвила вече психически, че това няма да са единствените стрии до края...... Crossing Arms
Даже започвам да си ги харесвам.... Wink(щом са в следствие на най- щастливия период в живота ми)

Целувки от  слънчев Бургас! newsm51

# 398
здрайвейте мамчета   bouquet

не мога да ви изчета толкова сте изписали
за покупките - аз за сега само кошарката си купих но мисля в най-скоро време да си накупя доста неща. харесах си и количка но по-нататък ще я купим. като гледам снимките в албумчето някои мами са доста напред с покупките и много се радвам за вас
клизмата и бръсненето не са приятни процедури но няма как влизаш в болницата и квото и да е 4-5 дена ще го изтърпим и после е най-хубаво като се прибереш в къщи с малкото човече Hug
за праха за пране мисля да пера с тео бебе и после гладенето е задължително. даже най-долните дрешки съм ги обличала на дъщеричката ми наопъки заради ръбчетата

желая ви приятен ден и повечко почивка  bouquet

# 399
  • София
Добър ден и от мен, момичета!

Eli Meli, твърдо съм решила да си купя възглавницата Сънчо. Мисля, че ще ми е доста удобна, както сега, така и после за кърменето. Даже звънях във фирмата и разпитах за подробности. Цената е 67 лв., може да се поръча при тях, но ме насочиха и към определени магазини, понеже аз се интересувах от конкретен десен, който искам да видя на живо. Единият е биомагазинът Слънце Луна на ул. "Парчевич", а другият - магазин за бременни Миа на ул. "Цар Борис I". Обаче още не съм стигнала до тях. В сайта Спелта има опция да видиш откъде още може да се купят техни продукти.

за праха за пране - хубаво е да се гледа съдържанието върху опаковките. Най-подходящи за бебетата са праховете, които не съдържат ензими, избелващи средства и ароматизатори. Това ще е водещо поне за мен при избора. Смятам да посетя биомагазините, където със сигурност ще има такива продукти. Английският Surecare също е такъв тип продукт, доколкото ми е известно и ми беше препоръчан преди време. Може да се намери в големите вериги магазини. Препоръката на Биби за течния вариант на перилния препарат и по-доброто му изплакване ми звучи също доста разумно и логично.

alex shu, чета ти поста с приключенията по нашенски и ме връхлитат такива емоции, че накрая просто онемявам, а пък всъщност искам да изрека такива неща, които ще прозвучат много грозно по адрес на "героите" от твоя разказ. Просто не е истина - кой би казал, че живеем вече в 21-ви век и че действието се развива в Европа, нещо повече - в страна от ЕС !!!!!!  #2gunfire #Cussing out
Пожелавам ти бързо да се възстановиш и да не попадаш никога повече в такива ситуации.
Но за такава положителна промяна, както вече kaat е написала, ще трябва май ние сами да се преборим.

# 400
  • София
kaat, снимката наистина е актуална и си я бива  newsm10

# 401
vesi_mesi аз вече споделих - и аз съм като теб с тъпа болка ниско долу и контракции. така бях 2 дни, въпреки, че пиех магнерот 3х1. вчера като бях на преглед се оказа, че имам скъсяване на шийката и док. ми каза да увелича магнерота на 3х2. днес вече съм по-добре. Док. каза, че точно това (контракции и тъпа болка и тежест ниско долу) са симпторми на скъсяване на шийката и трябва да правим всичко възможно да спрем контракциите. теб гледаха ли ти шийката??

# 402
  • София
Здравейте момичета! Как сте днес?  Hug Времето се позатопли, малко по-поносимо е навън. Simple Smile

Много мерси, че ме ориентирахте за праховете за пране, че се бях отдалечила от бебешките такива...Вчера си взех Персил Сенситив Гел, на първо време. Сега е в някаква промоция до края на февруари и е 8 лв. После в Пикадили в ССS, видях и Сано Максима течен-2л-21лв, ама вече бях взела Персила. Странно, че във Фантастико не съм го виждала, но явно просто не ми е трябвало затова... Crazy
А на ръка съм прала определени дрешки, не мога да си представя да ги пера всичките на ръка... Stop
Марги, bibi, добре че споменахте кърпичките, че да си купя и от тях. Защото сега дрешките са малко, няма как да ги деля. Ужасно ще е ако се оцветят... Sad

За клизмата и бръсненето -  не са ме бръснали пак в Шейново, бях се справила сама (с помощта на половинката), а за клизмата се бях настроила, че трябва да се прави и толкова. Не съм се чувствала унизително, то много бързо приключи. А и бяхме само аз и една младичка акушерка в стаята и нещо си бърборехме. Та нямам лоши спомени от клизмата. Peace

Ох, bibi, много се смях на твоята случка след клизмата. На теб едва ли ти е било смешно тогава, ама само като си го представих... Joy

аnni2002, много се радвам, че Ивет вече е извън кувьоза, браво на момичето! И браво на лекарите, които се грижат за нея.  bouquet

За срещата- на мен все нещо ми изниква 2-3 дена преди срещата, така че ако няма нещо пак, ще се включа.

Palechka 83, има бебешки неща в Кауфланд. Не са много, но аз съм купувала от там 1 боди и 1 хавлийка все са български нещата /май на Стеда/.

За Св. Валентин ще си се почерпим някъде, както всяка година, но ще сме си тук в София. Хич не ми се мърда с тумбака надалеч. Обаче и дребната се гласи да идва с нас, че и тя била влюбена, та ще видим тая работа. Thinking

Лек и хубав ден на всички! Laughing

# 403
Здравейте момичета! Аз просто така минавам да ви прочета, при мен нищо ново. Незнам за вас дали хвърляте око и на другите теми, но и при майските мами има едно родено бебче-талисманче в седмия месец, ама то е доста по-мъничко от нашата Ивет, родило се е 850 гр. мъниче. Да е живо и здраво

# 404
марини, би ли ми променила термина на 20ти април?
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт