Отговори
# 570
Myriam, да, трябва да се обадиш предварително.

Аз днес бях пак в МОЛа. Пак темата се завътя главно покрай кърменето и се убедих, че на 10 места да ида за да слушам за кърмене, и на 10те ще има доста неща, които се разминават

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 16:01 от milli_vanilli

# 571
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431176.375 - Раджане в Окръжна. Последни новини.  Peace

# 572
Здравейте момичета !

Сладкишче - Контракциите , които получаваш чести ли са?Пиеш ли нещо за тях?Доки ми каза , че независимо какви са т.е. дали са болезнени или не са опасни , когато са чести.Моите са не толкова силно болезнени , колкото ми спират дъха и получавам сърцебиене , докато отминат.
По повод на разкритието - усещам силен натиск отдолу с болка като разкъсваща, когато бебчето ме натиска и не мога да се движа.

Aбсолютно точно-сърцебиене и ти спира дъха...ама при мен понякога са придружени с разстройство, болка и гадене....
Нищо не пия.....разчитам на късмета.....с Кал бях така от 5-ти месец и пих всевъзможни лекарства и накрая тя не искаше да излезе нормално....та ме рязаха....
Другата седмица ще ходим до Крио-сейф, че както е тръгнало съм убедена, че ще е тръгне по-рано....
vili nik, обясни на милия ти съпруг, че ако ти пречи свекито, ще се нервираш и няма да може да ти тръгне кърмата....
Това сериозно- в една книга за кърменето го четох....
Добре, че моята е далече, въпреки, че аз я харесвам. Даже това лято ходих за  седмица с детето на гости.
Обаче съм забелязала, че когато го няма мъжа ми, тя буквално ме носи на ръце.....готви всичко каквото ми се дояде и много се разбираме, обаче когато и той е там, недоумявам, защо държанието си се променя!
Vania mia и аз напоследък сънувах все един същ съм-изтичат ми водите.....и все  ставам през нощта да проверявам.....

А днес сестрата на АГ ме "зарадва" с още една кофти новина.до сега винаги са ми издавали болни4ни с ЛКК, а за следващият месец, който ми е и последен (даже не е цял месец), няма да могат, заради проблем с пустите комисии.
Та утре ще ходя до работата, да се моля да ми пускат болнични-каквито и да са-платени или не все ми е тая....
Та обаждам се аз на Личен състав и жената ми обяснява, че трябва 10 дни преди това да заявя желание за болничен.... #Crazy #Crazy #Crazy
И аз и обяснявам, че преди 5 минути са ми се обадили от лекарският кабинет и няма как да знам 10 дни преди това!!!
Та съм малко в шах....а не мога от понеделник да тръгна на работа- не стига, че няма кой да гледа детето, ми и с контракции....добре, че поне намерих кой да ме закара, че с маршрутката има реален шанс да родя в края на 7-ми месец.....
Абе екшъна при мен трябва да е пълен!!!То иначе скука.... hahaha hahaha hahaha
Иначе ме е подхванала една мания за разчистване....така беше с Калина но тогава не разчиствах, а сглобявах количката по 3-4 пъти на ден....
Много енергия имам напоследък.....даже спрях да вземам на сериозно проблемите си.....

# 573
  • Sofia
sladkish, не може ли да си пуснеш платена отпуска, започна нова календарна година и със сигурност имаш право на 20 работни дни...  newsm78

# 574
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
sladkishche, и аз реших да съхранявам стволови клетки, но днес докато чаках при гениколожката си четох брошура на МЗ за банките за стволови клетки и предложението за доброволно донорство, там пишеше доста интересни неща - че всъщност количеството на клетките, които се вземат е напълно недостатъчно за пълен курс на лечение на заболяванията, които се лекуват така, за това се смесва с клетки и от други донори, освен това много рядко се прилагало автотрансплантацията на стволови клетки тъй като в тях може да има клетки-носители на злокачественото заболяване, или да са си увредени вече ако заболяването е генетично
четох много и на сайта на крио сейф и много мислех
реших, че най-много ще направим доброволно донорство на стволови клетки
ти имаш ли повече информация по отношение на тези неща, извинявам се, че така започнах изведнъж на "ти"

# 575
sladkish, не може ли да си пуснеш платена отпуска, започна нова календарна година и със сигурност имаш право на 20 работни дни...  newsm78
Аз мога и платена и неплатена...имам не ползвана платена от 2007, 2 месеца неплатена за дете до 7 год.възраст....отпуски бол......, но проблемът им е 10 дни предизвестие....( аз работя на държавна работа и там е уведомление за гл.секретар, директор на дирекция, личен състав, с4етоводство...и още 20 човека сигурно)..... Crazy Crazy Crazy
Луд да станеш....
 Ще се наредят нещата.....те много добре знаят, че не мога да отида на работа в 8-ми месец.....като не съм ходила от май месец 2007.....какво да правя там???
Да броя мухи???
Myriam замразяване на  ств.клетки е широко обсъждана тема.
Така е. Има много за и против, особено, като се има в предвид цената на процедурата....
Но след като Кал се разболя от автоимунно заболяване решихме на 100% да съхраним.
Знам, че лекуват поне увредени кр.съдове, които за наш късмет детето не получи, но това си е един вид застраховка живот. Praynig
И ние много четохме и знам, че  количеството ств.клетки, което се извлича е много малко и стига за един курс на лечение при някой заболявания, но при други, като левекемията и някой видове рак примерно( да не дава Господ) има реален шанс за излекуване....то да не се налага....
Те за това Крио-сейф замразяват 2 проби, а ние ще ползваме услугата и замразяване на част от пъпна връв(ще платя доп.1000лв, но това е цената).
Но примерно ако ни се наложи някога и аз съм се стиснала за 5 000 лв, какво???
Сега за сравнение-имуноглобулина, който биха на Калина ни бяха казали, че трябва ние да го платим и струва 4 000лв.....имаш, нямаш-намираш, когато е за живота на детето....
За щастие болницата писа писмо до МЗ, после ние писахме и бяха отпуснати 2 дози за нас и за другото детенце болно от същото заболяване....и за щастие Калина няма аневризми.....но има много деца, които остават с трайни сърдечни проблеми, понякога се стига и до трансплантации.....
Как ти звучи трансплантация на 2,6 годишно дете???Ужасно!!!Нали!!!
Моя приятелка-българка живееща в Гърция също замрази-не в Крио-сейф и тя ми каза, че има полза....
Нейната етърва(или нещо такова) ражда 3-то дете и то се ражда с някакъв сърдечен недостатък, който обаче се открива в последствие, когато детето е на около година.
Тя за щастие е замразила ств.клетки и те  са и влезли в употреба....детето е подложено на операция при това успешна. А е ходила на скрининги и на 3Д ехографи, като бременна, но не са го открили тогава!!!
Това още повече ме мотивира да замразя.....сигурна съм, че няма да ми потрябват, но за всеки случай....

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 17:09 от sladkish4e

# 576
Искам да кажа на Vik Nik да се стяга и да се разбере с мъжа си още отсега.Моята свекърва също постоянно ми повтаря ,че трябвало първите няколко седмици да отидем на живеем при нея на село  Shocked Защото там условията били много добри (все едно си нямам дом) и тя щяла много да ми помага.Е,като се развиках и се скарах с нея и с мъжа ми ,да видиш не е отворила дума оттогава за помощ и преместване.Тя и представа си няма как се гледат деца ,но все напира да помага.Кажи й в очите - който иска да помага ,да заповяда да чисти ,да готви ,да глади! бебето ще си го гледаш ти ! Успех ти пожелавам ,бъди по-твърда ,някои хора са толкова лоши ,че само с лошо можеш да им се наложиш !
Алекс Шу ,много се радвам ,че си по-добре  Hug
Относно терличките за бебето ,това е най-лесният модел,но аз само така мога  Laughing Иначе съм замислила и аз нещо като пелена в стил пачуърк  Blush
Аз днес бях по магазините ,май имам вече яснота по въпроса с количката ,99 % ще е Кангаро Виктория  Thinking
Харесах си и комплект за изписване на Вис Виталис ,едно поларено одеалце също ,другата седмица ще ги купя  Grinning

# 577
Аз чета, чета, ама съм си бая разсеяна, та не разбрах, има ли вече мами, които да са приготвили стаята, кътчето, креватчето на бебето? Щото аз още не съм.... Все си викам има време, а то си минава....
Аз съм готова със стаята, с дрехите, всичко  Mr. Green. Времето си хвърчи и ако малката реши да се ражда като батко си, значи трябва след 4 седмици някъде да стане  Crazy

Данче, браво на теб Hug! И аз отсега съм казала,че бих приела помощ само за чистене и готвене и някой да кара Нико на училище и то за 2 седмици най-много. Бебето ще си го гледам сама! Па и мойта свекърва няма опит и не смее да ми се меси, защото мъжът ми е отгледан от баба му и дядо му докато родителите му са си гледали живота в Русия Confused

# 578
Аз чета, чета, ама съм си бая разсеяна, та не разбрах, има ли вече мами, които да са приготвили стаята, кътчето, креватчето на бебето? Щото аз още не съм.... Все си викам има време, а то си минава....
Аз съм готова със стаята, с дрехите, всичко  Mr. Green. Времето си хвърчи и ако малката реши да се ражда като батко си, значи трябва след 4 седмици някъде да стане  Crazy
Аз ще чакам последния момент и заплатата на мъжо..... Wink

# 579
Здравейте маменца и от мен..браво данче страхотни ританки  bouquet Да се запиша и аз с всекидневните киселини уффффф, досега нямах, беше ми се случвало 2 3 пъти най-много през цялата бременност, а сега от 3 ден всеки ден..ОТВРАТИТЕЛНО ЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! Взех да пия вчера стопацид, но нещо не ми помага :'( уфффИначе днес си премерих и тумбака, док досега не го беше правила, явно не мисли че е важно и е 93 см...Вие как сте с мерките момичета? малак ми се струва моя сякаш newsm78
Екселънт за колко време ти пристигна поръчката от италия и как плати?
Лека вечер момичета и със Многоооооооооооооооооооооооого голямо закъснение честит ви СВ ВАЛЕНТИН  Hug Hug Hug

# 580
  • Варна
Ние вече се разбрахме с половинката началото на март да обиколим всички детски магазини и да направим списък с марки, модели, цени и да го предоставяме на приятели и роднини при желание да ни купят нещо. Малко ми е неудобно така, но определено е много по-добър вариант. Иначе март ще си купим необходимите неща за първо време, ако никой не ни ги е подарил дотогава.
Сега се връщам от редовната ЖК. Докторът малко ме притесни, че ако расте така бебето може да прехвърли 4 кг и да се наложи секцио. Погледна Страхил и вика "ама и таткото е едър". Та ще видим. Дано всичко да е ок. Питах го дали прилагат някакви упойки само за цепването и шиенето, защото аз изпитвам ужас само от тази част, и каза, че няма проблеми. Като дойде момента ще решавам. Питах и за бебчето дали ще е при мен и ми казаха, че ако всичко е ок ще ми го дадат да закърмя веднага след раждането и ще е нон стоп при мен през целия ми престой. Успокоиха ме, че по принцип им е такава практиката да направят всичко възможно бебчо да е само на кърма. Отдъхнах си, че поне с такива неща няма да има проблеми.
Момичета аз даже вече не си правя труда да излизам от форума, само по един рефреш пускам от време на време.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Excellent, радвам се, че си си получила количката и че си доволна. Комплектът ти за изписване също е страхотен.  Peace
Приятна вечер!

# 581
poliville на 20-ти януари я поръ4ах и ми писаха до 30 работни ни ,ама тя дойде на 12-ти февруари  Party ина4е в сайта беше на промоция 309 евро ,а доставката беше 40 вро ,ама аз и други неща си поръ4ах та доставката ми беше оправдана и пак излена по евтино отколкото в БГ  Peace платх с кредитната ми карта .Даваш номера и те си теглят. Отна4алото ме беше страх ,ама имам познати в банката и мацката ми каза 4е има врати4ка да не сее притснявам да поръ4вам смеело  Laughing

# 582
Галя ,при мен е същото положението ,бебо беше голям на последната ФМ,цели 3 седмици напред вървеше Mr. Green
Още тогава направи предположение ,че може до края да надхвърли 4 кг ,но ще видим, в нач. на март ще се знае как ще раждам,всичко зависи от размера на бебо Wink И при нас таткото е доста едър ,а и аз не съм никак малка - 175 см съм  Mr. Green
Иначе условията на твоята болница много ми приличат на тази ,в която аз ще раждам.Предполагам е частна клиника ,нали?
Защото в повечето държавни не проявяват разбиране към слагането на гърда почти веднага след раждането ,към кърменето на поискване и т.н.  Tired Аз затова избрах  тази болница ,защото искам да си кърмя още от първия час ако може  Laughing
А и бебето постоянно ще е при мен ,а не в неоантологично отделелние.Това също е важно  Naughty
Искам да попитам раждалите мами,какво значи голямо бебе ?В смисъл ,колко голямо трябва да е ,за да се наложи секцио поради единствената причина ,че бебето е голямо?  newsm78 Аз не съм с тесен таз ,нямам други проблеми да родя нормално ,само килограмите на бебов ме плашат леко  Mr. Green 4 кг бебе може ли да се роди нормално ?

# 583
  • Варна
Данче, да, клиниката е частна. Аз доколкото знам при първо раждане ако бебето е голямо, т.е. над 4 кг. това е свързано с големи травми за майката и може би и някакъв риск за бебето, незнам.  newsm78 Иначе още при регистрирането ми на ЖК акушерката каза, че съм с хубав таз, въпреки че аз си го определям по-скоро за тесен. Но от трети месец съм с болки в таза и док каза, че явно ще се разширя повече щом толкова рано започват. Абе природа, от самото начало е било ясно, че ще е едър бебока.  Mr. Green Иначе аз съм се родила 4250 гр., но защото съм трето дете, а те по принцип са по-едри. Абе здраве да е, както рекъл Господ и доктора.  Peace
Иначе колко ще ти струва на теб раждането в Пловдив (нали там беше?)? При мен е 660 лв. нормалното раждане + 110 лв. епидурална ако искам.

# 584
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
sladkish, не може ли да си пуснеш платена отпуска, започна нова календарна година и със сигурност имаш право на 20 работни дни...  newsm78

Това още повече ме мотивира да замразя.....сигурна съм, че няма да ми потрябват, но за всеки случай....

благодаря ти за обстовятелствения отговор, надявам се не си помислила, че те оборвам по някакъв начин, много исках да чуя мнението на човек, който е решил да съхранява проби и ми беше много полезна информацията, която си написала - дано Бог е с всички ни и никога не се налага да ползваме пробите, голяма работа, че ще се дадът тези пари

Общи условия

Активация на акаунт