Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 72 984
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 375
 nana77 ,направо затрупах темата с въпроси,но....тя е за това,нали? Simple Smile Peace
 Исках да питам за неонатологията.До колко са способни да реагират в спешните случаи? Имат  ли реанимация,кувьози и т.н..? Rolling Eyes

# 376
  • София
nana77 ,направо затрупах темата с въпроси,но....тя е за това,нали? Simple Smile Peace
 Исках да питам за неонатологията.До колко са способни да реагират в спешните случаи? Имат  ли реанимация,кувьози и т.н..? Rolling Eyes

Да, имат. И са вадили много тежки случаи. Разбира се, болницата има договор с Майчин дом и най-тежките случаи се транспортират там след необходимата стабилизация.

# 377
  • София
Върнах се  Laughing

Да ви кажа с ръка на сърцето девойки - направо ми се доражда  Mr. Green Отделението е страхотно. Не можах да позная там ли съм раждала. Леглата са много хубави с колела и ортопедични матраци, баните са страхотни. Казах, че отивам да си донеса багажа и да се пренеса там да живея  hahaha
Вече няма столова. Има кухненски бокс.

Но пък има отделна стая за клизми с отделна баня и тоалетна. Приемният кабинет е в началото на отделението откъм главния вход. Старият страничен вход е затворен. Абе всичко е ново и много хубаво, а най-хубавото е, че засега тези, които ще раждат поне първия месец ще си плащат старата цена за избор на екип - 550 лева. В която е включена и епидуралната упойка, ако се налага такава.
Най-късно родилното ще бъде отворено на 1 март, но е по-вероятно да заработи и мааалко по-рано, което ще рече от следващата седмица.

# 378
A как стои въпросът с родилна и предродилна зала? По колко легла са във всяка, има ли самостоятелни? И къде "обработват" бебето, в родилна зала или в друга стая?  По колко легла са в стандартните стаи и бебетата при майките ли остават?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 379

Да, имат. И са вадили много тежки случаи. Разбира се, болницата има договор с Майчин дом и най-тежките случаи се транспортират там след необходимата стабилизация.
  МНого добре!Благодаря! Simple Smile

# 380
Не е честно ,едвали ще устискам до другата седмица................................. Cry

# 381
  • София
A как стои въпросът с родилна и предродилна зала? По колко легла са във всяка, има ли самостоятелни? И къде "обработват" бебето, в родилна зала или в друга стая?  По колко легла са в стандартните стаи и бебетата при майките ли остават?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

Както вече казах не съм влизала днес в родилна, защото бяха там майсторите все още.
Принципно в родилна си бяха и ще са две родилни маси. В предродилна пак ще са две, ако няма някаква промяна, но се съмнявам.
За леглата в стаите вече писах - три единични ВИП-а, един двоен ВИП и останалите стаи са с по 3-4 легла.
Бебето се обработва в родилна зала и се пренася в неонатологията.
Бебетата във всички стаи освен в реанимационната стая, в която са жените, родили секцио - са при майките. По стаите днес вече бяха и новите кошчета  Grinning

# 382
  • София
Абе Нана, първо си виках на тая жена паметник трябва да и вдигнем, ма после си мисля дай нещо по-полезно - свинско, винско тва, онова !  Hug Grinning Twisted Evil Само с хубави новини ни радваш (особено тия дни). Аз вече се притеснявам ша ли ни събере т`ва родилно с тоя бейби бум  Mr. Green.

п.с. адреЗа за свинското ми го пусни на лични
  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green

# 383
  • София
Абе Нана, първо си виках на тая жена паметник трябва да и вдигнем, ма после си мисля дай нещо по-полезно - свинско, винско тва, онова !  Hug Grinning Twisted Evil Само с хубави новини ни радваш (особено тия дни). Аз вече се притеснявам ша ли ни събере т`ва родилно с тоя бейби бум  Mr. Green.

п.с. адреЗа за свинското ми го пусни на лични
  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green

АдреЗът ша го вземеш от Мишел  Mr. Green Аз ша чакам  hahaha

Ами капацитетът на родилното е 20 легла. Но досега не съм чувала да са върнали някого. Като го откриват ще ви кача и снимки да видите таз хубост. Не малка сума са инвестирали от болницата в ремонта и наистина всичко е - както е модерно да се казва по европейски стандарт.

# 384
  • София
Ами капацитетът на родилното е 20 легла. Но досега не съм чувала да са върнали някого. Като го откриват ще ви кача и снимки да видите таз хубост. Не малка сума са инвестирали от болницата в ремонта и наистина всичко е - както е модерно да се казва по европейски стандарт.

650 хил. лв. пише по вестниците.
Като раждах първия път имаше една мацка без здравни вноски и от Шейново я изхвърлили като мръсна котка с кръвно 200-120 и родилни контракции. Жекова викаше с риск да ме глобяват докатосъм жива, аз жена оттук няма да върна.  Grinning
За свинското се  Mr. Greenразбрахме 

# 385
  • София

650 хил. лв. пише по вестниците.
Като раждах първия път имаше една мацка без здравни вноски и от Шейново я изхвърлили като мръсна котка с кръвно 200-120 и родилни контракции. Жекова викаше с риск да ме глобяват докатосъм жива, аз жена оттук няма да върна.  Grinning
За свинското се  Mr. Greenразбрахме 

Да, такава е сумата.

Много такива жени е имало. Циганките, които раждат там редовно нямат здравни осигуровки. Никого не са върнали.

# 386
Nana77, благодаря ти много за информацията!  Hug
Имаш ли идея как ще стои въпроса с посещенията от татковците?
Поздрави!   bouquet

# 387
  • София
Nana77, благодаря ти много за информацията!  Hug
Имаш ли идея как ще стои въпроса с посещенията от татковците?
Поздрави!   bouquet

Като цяло режимът в ОБ беше по-облекчен от този в ТК и Шейново. Но сега след отварянето на родилното предполагам, че в единичните ВИП-ове няма да има проблем за влизането на татковците. По-сложно е разбира се в другите стаи. В момента обаче има забрана за свижданията в болницата заради грипа.

# 388
  Значе ли се за таксите във ВИПове? Rolling Eyes

# 389
  • София
  Значе ли се за таксите във ВИПове? Rolling Eyes

Няма да има такси за ВИП-овете. Там ще се настаняват родилките с избор на екип без допълнително заплащане.

Общи условия

Активация на акаунт