Отговори
# 420
  • София
Позволявам си да копирам инфото за лекцията:
консултативният кабинет по кърмене към СБАЛАГ " Майчин дом"- София организира за пореден път на

13.2.2010 СЪБОТА СЛЕДОБЕД от 16 ч

лекция за бременни "Начало на кърменето и първи дни с бебето"

На лекцията ще научите:

*защо е важно кърменето за бебето
*как започва кърменето в родилния дом - какво да очаквате на практика
*как да поставяте правилно бебето на гърда - с демонстрации и практически упражнения
*как да поддържате кърмата
*как да избягвате обичайните трудности
*къде да търсите помощ в случай на нужда

Лекцията ще се проведе в Аулата на втория етаж. Татковците са добре дошли, както и всеки друг от семейството, който има желание. Няма нужда от предварително записване. Цената на лекцията е 5 лв на семейство, независимо от броя на присъстващите членове.

Майките се събират обикновено във фоайето и след това се качват заедно горе. Ако някой закъснее и не намира залата, може да се обади на тел 0896 418 488, за да го вземат.

# 421
Здравейте, мами Hug Heart Eyes
Ани, дано се оправят ръцете ти. С мъжа ми гледаме снимката на твоята малка Ивет и той не може да повярва, че е толкова мъничка, че се родила по-рано, а е толкова хубава , мъжка му работа много не разбират Crazy
Аз изпрах дрешките с Тео-бебе течния препарат, ще ги снимам и ще ги кача в албума.
Хубава ден и си мързелувайте Blush

# 422
Здравейте мамчета.  Hug
Най-после ви изчетох и даже успях да кача снимки с нашите първи покупки за Коко   newsm10 smile3521
Има ли някой, който може да даде мнение за помпа за изцеждане на Канпол http://canpolbabies.com/components/com_virtuemart/shop_image/pro … c19b8920fea60.jpg
Много ми я препоръчаха, а дръжката ми се струва, че е по-удобна от тази на Авент. Аз се бях насочила към Авент, но сега се двоумя  newsm78 На всичкото отгоре стерилизатора, който си избрахме (целия комплект на Авент - добро начало май се казваша) се оказа, че няма да ни влезе в микрото - по-голям е....... Чудя се да си търся ли друг или да изчакам, много от вас пишат, че не им е трябвал....
Иначе ние сме много добре, малко ми тежи, нощем ми е зор, но сме добре. Коко продължава с изпълненията, не седи много мирно, само подритва, върти се, ама нищо, не ми пречи  Laughing  Laughing Вече е обърнат с главата надолу, дано не се обърне вече нагоре, че както се върти....
Ани нацелувай Ивето много от нас   love001
На всички други пожелавам приятна почивка и не се преуморявйте, особено тези, които трябва да си лежат! Hug Още малко остана!

# 423
  • гр.София
Момичета моля ви помагайте!От вчера усещам бебка много ниско.Преди ме подритваше над пъпа.Като се размърда явно натиска много пик. мехур и другите чаркове понякага е болезнено.Сутринта мъжа ми ме довърши кото каза че според него корема ми е по малък.Моля пишете дори и предположения.
После ще ви чета и ще пиша повече!

# 424
Ами явно просто се е завъртяла и затова я усещаш на др място! А за чарковете - ще трябва да се примириш - вече няма толкова място вътре и тя рита каквото и попадне, което в някои случаи, ако те ритне по-силно си е болезнено! Според мен ен трябва да се притесняваш!  Peace Hug

# 425
Момичета, имам и аз бърз въпрос. Мисля, че съм хванала някакъв грип. Безопасно ли е да седя с температура 37.3?
Надявам се лекичко да мине с хомеопатия само и да си спестя парацетамола.

# 426
Проблемът е решен - качих на 38 Sad
Ей, да се пазите, че пак са почнали гриповете!
Целувки на всички!

# 427
Олеле, alice, бързо да се оправяш!

Мен на 15 януари ме заболя гърло, на 13 февруари все още не мога да се оправя от последвалия бронхит и ужасна пристъпна кашлица. Пия вече втори антибиотик, но слава Богу съм по-добре, защото както беше тръгнало, се бях отчаяла, че нещата отиват на много зле. Ако успея да се преборя с кашлицата до секциото, ще съм мноооого щастлива. До преди седмица не можеха нито запис на тоновете да ми направят, нито с ехограф да ме гледат, защото непрекъснато кашлях, а като легна пък съвсем, даже не можех да дишам хубаво.

# 428
здравейте и от мен днес Hug

alice62 не се притеснявай и аз като теб бях хванала някакъв вирус пих оксцилококциум и за смукане коризалия и двете са хомеопатични. но много трудно открих оксцилококциума в аптеките а за температурата си правих компреси от оцет и студена вода а като дигнах повече от 38 пих парацетамол. за 3-4 дена изпих само два парацетамола но не се стигна до антибиотик. а също и чай от мащерка но не много горещ с мед
пожелавам ти по-скоро да се възтановяваш. успех Peace

аз преди два дена ходих на консултация но моето бебче още не се е обърнало надолу дано се насочи в правилната посока че се притеснявам
сега съм 30 седмица и се чуствам прекрасно.
пожелавам и на вас лека бременност  bouquet

# 429
  • София
bora66 - много съжалявам, че не знаех за лекцията по- рано  Cry чак сега прочетох. Бях се заканила за миналата, но времето беше кошмар. Е ще чакам следващата.  Rolling Eyes
deni 1971- не мисля, че е нещо притеснително. И на мен ми се променя корема, явно бебка се върти. Усеща се и по подритванията един ден по- силни, на другия почти не се усеща. Освен това сутрин корема ми е по- малък отколкото вечер  Shocked
alice62- последния път свалих температурата с парацетамол и кърпи с оцет. Задължително се консултирай с лекар, че с тези грипове шега не бива  Peace
Марги
и ти да се оправяш   bouquet
Алекс Шу - направо ме срази разказа ти, да не ти стане нещо в наше време  ooooh!
Аnni2002 - и аз мисля, че може да е от помпата, или от липсата на вода и магнезий. Хубаво е че пийваш повече течности. Опитвай да си почиваш колкото можеш, че като си приберете Иветка, ще стане още по- натоварено  Heart Eyes

# 430
deni 1971 ,
аз също последните няколко дни усещам много отчетливо движенията на бебето ниско, като вчера се появи и тежест. И мен малко ме притесни, че коремът ми изглеждаше леко смъкнат и тъй като трябваше да мина през лекарката ми специално я попитах. Тя ме прегледа и каза, че просто главичката на бебето вече е доста ниско и притиска много осезаемо /то е с главата надолу от 20 седмица и не се е въртяло въобще/, което обаче е напълно нормално Simple Smile   
Естествено, ако имаш по-сериозни притеснения е най-добре да се консултираш с гинеколога си.

# 431
vk23, ние вече я подкарахме с бебетата  Mr. Green
Кога ти е термина и какъв пол е бебето?

В моя случай бебето подкара мен Simple Smile В последно време не ме оставя да спя - сигурно баща му го буди като хърка до мен  Laughing
Момче, 30 - ти април

# 432
  • гр.София
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ТОВА ЧЕ СПОДЕЛИХТЕ!  love001

АНИ,може и от помпата да е.Аз след като родих ме болеше там където никога не ме е боляло/гръб,врат, плешки и т.н.Има и момент в който имунната система спада и се обаждат всякакви болежки.

Момичета,пийте чайове стойте на топло ,че това с грипа нич не е хубаво.

На всички болни скорошно оздравяване!
 Лека вечер и спокойни бебчета за да се наспят мамите.

# 433
Лелее, да ви се оплача - едва ходя 400-500м вече. И не че съм тооолкова огромна (че съм, съм), ами имам усещане, че краката са ми опаковани в гипс и еееедва ги мърдам. Все едно не са смазани в ставите. И като повървя 10мин и се чувствам, все едно съм участвала в маратон  ooooh!  Едва дишам, краката вече ми стават като от олово и по най-бързия начин трябва да се прибера да си легна. Ужасно е това... Ами до края как ще го изкарам?
А на бебето явно и харесва като съм се раздвижила добре, защото нали кръвта се раздвижва повече и при нея отива повече кислород и после каква игра падааа - което ми говори, че и е супер като съм се раздвижила.
Ама просто не мога...
И едва дишам...
И ми бие супер бързо сърцето...
Уффф... то все по-зле ще става де.
Ани, как се чувстваш ти, след като вече роди? Как си усещаш тялото, става ли ти по-леко? Може ли да спиш вече по корем? Гони ли те същия глад?

# 434
Момичета, да питам нещо, може да се повторя, ама тези таблетки СТОП АЦИД дали са безопасни за бебето. Схрусках половинка днес, ама вече не издържам. От първия ден на зачеването на бебока до сега и се увеличават като лавина тези киселини. От един месец не мога да спя като хората и не издържах- купих си проклетите таблетики, въпреки че на ЖК не са ми ги изписали. На листовката няма противопоказания за бременни, а и съдържанието им е Натрий, калций и магнезий. Какво мислите, дали са безвредни? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт