Машина за хляб-26 част

  • 55 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Там, където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 836
Аз вчера правих пълнозърнестия хляб по програмата на Мулинекс и добавих 2 супени лъжици маково семе.  Стана много добър, наистина не бухва като белия, но но това е нормално.

# 691
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
От скромният си опит с пълнозърнестите хлябове мога да кажа, че не е проблем семките да се сложат в началото. Аз ги добавям и размесвам с брашното като общото тегло на брашно и семки трябва да отговаря на оказаното в рецептата, защото в иначе тестото става по-твърдо, по-трудно втасва и аз лично се сдобих с една тухличка невъзможен за консумиране хляб Simple Smile.

# 692
  • Мнения: 293

Аз изключително много се радвам на ентусиазма да експериментирате. В същото време обаче отново искам да изразя притеснението си от огромния списък с добавки, които искате да прибавите към хляба. Нямя никакъв проблем разбира се да ги добавите. Не сте забравили обаче, че по принцип пълнозърнестите хлябове са малко по различни от белите и не бива да очакваме от тях да бухнат много.

Ако настоявате на тях, аз предлагам да ги ограничете до не повече от три супени лъжици ОБЩО ЗА ВСИЧКИ семена и да използвайте първата рецепта. При триците, на две части трици добавете и една част бяло брашно (но нека и там да не се увличаме и да не забравяме все пак, че правим хляб). След това следете консистенцията на тестото и ако е прекалено сухо добавете необходимите количества супени лъжици течност (при вас айрян) докато получите меко тесто. За всеки случай аз предлагам да увеличите и маята на 2 ч.л (говорим за първата рецепта и без това да е задължително - просто малко презастраховане).

Нямам представа с каква машина работите, но при моята има специален звуков сигнал при който се добавят семената. Ако вие нямате такъв то трябва да го направите след като тестото вече се е оформило добре или някъде към края на второто месене (триците добавете още в началото).

Въобще не настоявам на всички добавки , но така е като пиша и спя  Joy Имах предвид, че имам идея да сложа от тези добавки . Имаме съвсем еднакви машини (до колкото разбрах , Мулинекс 5000) .Разбрах за звуковия сигнал , но не разбрах за овесените ядки накиснати във вода ли се слагат или както останалите ? Да разбирам ли , че първата рецепта е по подходяща за добавка на семена?

KayRenn, звучи ми логично , благодаря , ще го имам предвид  Peace

# 693
  • София
  • Мнения: 102
Я малко да поспамя. Снощи ме успях да се обадя (по разбираеми причини  Joy), но докладвам с днешна дата. Много е хубава солената корона на Котка, макар и малко видоизменена от мен поради липса на сирене крема. Следващия път смятам да я намажа с пушено-топено сирене и колбаки каквито имам (може да я наречем и Тракийска например  Stuck Out Tongue). Вкусна е, пухкава и пие много вино (или кой каквото обича). Само трябва тестото да е двойна доза  newsm10

# 694
  • София
  • Мнения: 8 492
...
Въобще не настоявам на всички добавки , но така е като пиша и спя  Joy Имах предвид, че имам идея да сложа от тези добавки . Имаме съвсем еднакви машини (до колкото разбрах , Мулинекс 5000) .Разбрах за звуковия сигнал , но не разбрах за овесените ядки накиснати във вода ли се слагат или както останалите ? Да разбирам ли , че първата рецепта е по подходяща за добавка на семена?
...

Ами не тя и втората е подходяща, но там добавяме ръжено брашно и се страхувам, че и триците като добавите вече ще затрудним тестото. Всъщност препоръчах ви първата рецепта именно заради триците и затова добавих и бяло брашто за да подсилим глутена и увеличих маята. Ако въпроса е в добавяне само на семена, втората рецепта също е подходяща.

Не е нужно да накисване овесените ядки. Впрочем то зависи каква е целта, ако искате да са ви хрупкави си ги оставете така. Виж за лена например може си го добавите само за украса, щото той като мине термична обработка вече за друго не става.

Я малко да поспамя. Снощи ме успях да се обадя (по разбираеми причини  Joy), но докладвам с днешна дата. Много е хубава солената корона на Котка, макар и малко видоизменена от мен поради липса на сирене крема. Следващия път смятам да я намажа с пушено-топено сирене и колбаки каквито имам (може да я наречем и Тракийска например  Stuck Out Tongue). Вкусна е, пухкава и пие много вино (или кой каквото обича). Само трябва тестото да е двойна доза  newsm10

Наборееее имаш ти късмет, че съм в пости аз от днес, иначе само така с едно обаждане няма ти мине номера.  Laughing Снимка сестро снимкаааа. Айде кат не можем да дойдем у вас, че наваля много сняг да опитаме творението барем да му се порадваме. Инак си мидля аз за пушеното сирене дал да не го заместиш с топено. Ама то щото аз пушуното едно такова нали ... бе има си там някакъв странен дъх.

# 695
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Съжалявам, че ще противореча на дядо хаджия, но лененото семе, в умерени количества в хляба, е доста приятно. Но наистина много трябва да се внимава - аз слагам 1 ч.л. на хляб от 750гр.

# 696
  • Мнения: 2 214
Със нищо не противоречиш на дядо Хаджия, не е казал че не е приятно, каза само че ако го слагаш за здраве, след термичната обработка става безсмислено.
Аз така му разбрах постинга с което напълно съм съгласна.

# 697
  • Мнения: 2 214
Поредната ми мазна баница.

# 698
  • Мнения: 151
 
  Ей, умора нямате    bouquet за всички вас  – само вкусотийки  показвате , как сте с килограмите момичета?

# 699
  • София
  • Мнения: 8 492
Съжалявам, че ще противореча на дядо хаджия, но лененото семе, в умерени количества в хляба, е доста приятно. Но наистина много трябва да се внимава - аз слагам 1 ч.л. на хляб от 750гр.

Със нищо не противоречиш на дядо Хаджия, не е казал че не е приятно, каза само че ако го слагаш за здраве, след термичната обработка става безсмислено.
Аз така му разбрах постинга с което напълно съм съгласна.

Точно това имах в предвид. След термична обработка полезните качества на лена се губят, иначе за вкусовите му качества претенции нямам въпреки че аз до сега съм пил само водата в която съм го киснал.

# 700
  • Мнения: 2 214

  Ей, умора нямате    bouquet за всички вас  – само вкусотийки  показвате , как сте с килограмите момичета?
Аз съм си добре 56 кг. ама аз не ям манджите дето готвя.
Виж мъжо е друг въпрос Joy

# 701
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ама и аз се показах като блондинка (по душа Wink Embarassed). Като компенсация ще си покажа многозърнестото хлебче от снощи:



За съжаление нямам разрез, защото домашните го излапаха набързо, още докато беше топъл.

# 702
  • Мнения: 767
KayRenn ,много красивко хлебче!
г-жа Стихийно бедствие , много апетитна и завъртяна баница!
Аз съм 46 кг, почти сама си изяждам всички творения, защото моето момче е само на здравословни хлебчета. Добре, че майка ми ми уважава успешните и не толкова произведения. От вчера ме е заврънкала за рецептата на румънските осморки и каза, че по-вкусно тесто не била яла. Обаче минаваме на 90 дневната диета и по-рядко ще правя нови неща... Weary

# 703
  • София
  • Мнения: 8 492
... Добре, че майка ми ми уважава успешните и не толкова произведения. ...

Да са ни живи и здрави съседите.  Laughing Всичко си изяждат - изобщо не са злояди.

Абе тия осморки давахте ли им някъде рецептата ?

# 704
  • Мнения: 622
Аз също съм на диета- 90 дневната и мъжа ми много страда от това. Само хляб пека за него, за баба ми и за детето. Много рядко правя други тестени неща, само ако ми е въглехидратен ден и те понамазват малко.  Mr. Green В събота ще правя питка за тъжен повод, та тогава пак ще си хапнат.

Общи условия

Активация на акаунт