Машина за хляб-26 част

  • 55 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 767
Страхотно настроение ми създавате.  newsm62
kapri_z ,баба Станислава,  smile3525.
Аз съм за организираното правене на козунаци, защото инъче съм wflag Когато на майсторите им е удобно, че да са ни подръка, т.е пред компа. Blush

# 451
  • София
  • Мнения: 388
Здравейте! Имам нужда от помощ. Явно съм карък- първо машината ми ходи на ремонт има -няма 4- месечна,сега пък казанчето ми се надра. В магазина си оставих телефона да ми търсят резервно,но вече мина седмица и - нищо. Интересното е,че казанчето явно се е надрало от хляба,тъй като аз го мия много нежно само с мекото на гъбата,а на всички останали в къщи съм им забранила да го докосват. Възможно ли е от хляба да се надере? newsm78 Ще го снимам и ще пусна снимки,но имам питане- дали няма да се намери някоя друга марка машина със същото казанче-моята е Bifinett от ТСМ с две бъркалки? Т.е., ако от ТСМ не са внесли резервни части,дали не мога да търся казанче другаде?

# 452
  • Мнения: 293
Господ здраве да ви дава , че ви има , че сте тук и  помагате на такива като мене!  newsm20

Не знам дали защото свеки си тръгна  Wink или , защото сложих топла вода и измерих вярно продуктите, но вече знам защо има 26 теми за хлебопекарна и защо вече никога няма да купя хляб от магазина ! lovekiss Снимки ще сложа довечера , че бързам да изляза , но хляба стана жесток! newsm44 newsm68 Нищо общо със снощния !

Сега сериозно.Студената вода в комбинация с невярно количество захар , сол и олио, плюс ниската температура в стаята (12 градуса) не дадоха възможност на тестото да втаса добре.Днес си стоплих водата в МВ, разтворих в нея солта и захарта , измерих точно 2 с.л. олио.Сложих водата в контейнера и засипах с малко брашно.Сложих част от маята , сипах още брашно , малко сухо мляко и така докато всърши маята и брашното.Затоплих стаята до 20 градуса и резултата беше на лице.

Ако направите всичко до тук , абсолютно точно и хлябът ви отново не стане , изхвърлете го в кофата , изгонете свекървата и започнете отново  smile3503

Мили свекърви  , като една бъдеща такава от вас , моля да приемете думите ми с най-очарователната усмивка , която имате и с присъщото си чувство за хумор да продължите  да ни радвате с присъствието си  newsm51

# 453
  • София
  • Мнения: 102
И кво сега? Свекървата си тръгна и младата дама хукна да излиза и няма време една снимка пусне. Ей, разюздана работа е това младо поколение  smile3503

# 454
  • Мнения: 2 214
Обичам ви момичета!
ААААААААААа и свекървата (баба Станислава) също, аз и моята си я обичам, тя е далече така че.........
Това е единствената тема в този форум където не се карат като гъски.
Много ми е приятно с вас!
За козунаците съм съгласна, само да ви кажа че в руски форум го правихме, НО момичето чиято рецепта ползвахме не правише козунак а ръководеше процеса, защото иначе няма време за писане и реагиране ако има нужда да се помага на някой.
Така че изберете ръководител и рецепта и с вас съм.

# 455
  • София
  • Мнения: 2 978
Доника, има машини с нетефлоново казанче, но в България все още не се продават. Мисля, че на Ердинч беше такава. Беше писал по този въпрос някъде из темите.

# 456
  • Мнения: 2 214
Аз ще си купувам такава за която пише Ердинч, само да стигна до Турция че все се отлага.
Но ще я купувам не само за ради казанчето, защото аз в тези глупости малко вярвам. Ползвам казанчето което ми е надрано доста, и ново да си купиш, от захарта ще ти се надере пак.
Честно казано не се вживявам в тези работи.
Знам  и много пъти съм била свидетел как фирмите плащат на "професионалисти" за публикации от този род.
Едните пишат че тефлона е вреден, после пък фирмите произвеждащи тефлон плащат за да публикуват "изследвания" за това как вреди емайлирана посуда. Последната статия която четох беше изследвания на някакъв руски "учен" колко е вредна пластмасата и как трябва да се яде от порцелан. Мисля че на всички е ясно че Русия се слави с производството на порцелан и разбираемо че китайска пластмаса им пречи.
По предишното лято в руски вестник "Комсомольская правда" имаше огромна статия как в България има  почти епидемия от птичи грип, тази статия беше отговор на български туризъм за някакви правителствени неуредици.
Всичко това го пиша да стане ясно, че в днешното време всичко се поръчва и така наречените изследвания  за това кое е вредно кое не, също.

# 457
  • София
  • Мнения: 102
Абе аз пак се обаждам, не че от мен става ръководител, нее, то по-скоро вече нищо не става. Обаче като човек от по-старото поколение съм упорита. Днес пак правих козунака на Пина, защото целта ми е да докарам работата така, че целият цикъл да се извършва само в машината. Та така. Пак по същата рецепта, смес олио и мас (май дойде малко в повече, че нямам точна везна), лимонови и портокалови захаросани корички, че и шепа стафиди за разкош и т.н. Програма 1 на Мулинекс 3000, този път го сложих на 1 кг, средна кора. И пак се наложи да го допичам около 15 минути само защото отгоре си беше светъл, почти бял. Бре турих и фолио, но не, та не. И си мисля, че му е кратко втасването. Явно като включи машината печене той довтасва и след това се пече. Но иначе стига до капака, вкусът му е чудесен, наистина е на конци и влажен вътре (не суров, или мокър). А, да не забравя - ние пенсиите нали сме лакоми, все нещо не ни достига, та в млякото сложих и 1 с.л. подсладител, та да си подсладим старините.
С нетърпение чакам да се организирате и да проведете експеримента.
А, и още нещо - много приятна компания сте всички  newsm51

# 458
  • Мнения: 2 214
Баба Станислава, писала ли си рецептата някъде?
Ако не, пиши в рецептите, искам вечерта да опитам Peace

# 459
  • София
  • Мнения: 2 978
Ейй, баба Станислава, не знам на колко си години, но да си призная има малко млади хора, които да имат твоето чувство за хумор и да са такава приятна компания. Възхищавам се да духа и упоритостта ти  bouquet

Г-жа Стихийно бедствие, все пак имаше хора, които успяха да осъдят Tefal или Teflon (производителите на самия материал), не съм сигурна, за причинени вреди (злокачествени заболявания) вследствие на употребата му. Мисля, че с новата машина ще бъдеш може би по-спокойна. Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 17:08 от Skiorche

# 460
  • Мнения: 767
Аз да си призная, че сърце циганско не трае - пуснах един козунак по рецепта на Кети. Мислех да го правя като нея в машината, но т.к не съм изследвала още програмата за френски хляб и не знам кога е последното премесване, то ще си го правя класически. Втасване, оформяне, пак втасване и печене. Този път ще чакам тестото докато втаса,че съм много припряна и все бързам. Embarassed Тъкмо погледнах - има още 8 мин. до края на програмата, но още не е увеличило обема си двойно. Ще чакам. Мисля да го направя на възелчета, че нещо с плетките хич ме няма. Их, че ако стане... newsm68
И аз като г-жа Стихийно бедствие хич не се трогвам от надраната бъркалка - колко пъти се опитвах да я нарежа с хляба. Blush
Skiorche , това осъждане не е в България, нали?

# 461
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
баба Станислава и аз като тебе обичам сладичкото затова си ми и личи де.Моля те сподели какъв течен подсладител ползваш.Сутли ли .Утре съм решила да правя козунак и да сложа подсладител в млякото та да ми е сладичко както аз искам.Моят козунак е по рецепта на Танита.Става ми много хубав и винаги него си правя.

# 462
  • Мнения: 2 214
Ейй, баба Станислава, не знам на колко си години, но да си призная има малко млади хора, които да имат твоето чувство за хумор и да са такава приятна компания. Възхищавам се да духа и упоритостта ти  bouquet

Г-жа Стихийно бедствие, все пак имаше хора, които успяха да осъдят Tefal или Teflon (производителите на самия материал), не съм сигурна, за причинени вреди (злокачествени заболявания) вследствие на употребата му. Мисля, че с новата машина ще може би по-спокойна. Simple Smile
ООООООООООО за това не споря, казах само какво ми е отношението.
Ако има къде да се преместя, в някакъв свят без тефлон, генно модефицирани продукти, пестициди, радио излъчения, обгазявания  и сумати други неща, с удоволствие ще го направя.
Гадното че където и да се преместим ще направим с природата същото. Sick
Живея тук, дишам тук, ям и спя тук на таз земя, няма къде да избягам, та какво да правя, да тръгна да мисля и да се притеснявам за всяка драскотина по казанчето или да броя колко тел разговора съм провела или дали  препарата с който съм изпрала точно това  което пишат, а може би сензетива му измишльотина newsm78
Живея и това е!

# 463
  • Мнения: 1 741
Eто това хлебче със сирене и пипер на едночасовата програма направих преди малко:

Преди него има още няколко снимки,на който му се разглеждат: ТУК
И да ви кажа какви ги надробих!Тръгнах да правя козунака на Пина,слагам продуктите,меря,всичко е на 6,слагам  контейнера в машината,пускам я,гледам на прозорчето-нищо не става! Shocked Аз съм забравила да сложа бъркалката! ooooh!  Laughing Изсипах всичко в една купа,измих контейнера,сложих бъркалката и пак сипах продуктите,но не тая големи надежди да стане козунак! Mr. Green

# 464
  • Мнения: 767
pebs , чудно хлебче!Идеално втасало, изпечено и сигурно много вкусно. А за козунака не се притеснявай, няма причина да не стане - аз съм далече от него newsm62

Общи условия

Активация на акаунт