Машина за хляб-26 част

  • 55 824
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 102
Г-жа Стихийно бедствие, направих хлебчето само с пълнозърнесто брашно (имах на Панино), 4 с.л.елда, 270 мл общо кисело и прясно мляко и т.н. Пекох на бърза, пълнозърнеста (програма 3 при мен) - 2.28 часа. маята беше 1.5 ч.л. от френската. Отлично хлебче, даже с калпаче. Съжалявам, че не мога да дам снимка, но не разполагам с такава техника (а и не мога да боравя).

# 436
  • Мнения: 2 214
Г-жа Стихийно бедствие, направих хлебчето само с пълнозърнесто брашно (имах на Панино), 4 с.л.елда, 270 мл общо кисело и прясно мляко и т.н. Пекох на бърза, пълнозърнеста (програма 3 при мен) - 2.28 часа. маята беше 1.5 ч.л. от френската. Отлично хлебче, даже с калпаче. Съжалявам, че не мога да дам снимка, но не разполагам с такава техника (а и не мога да боравя).
Благодаря ти че ми отговори, сега ще знам че рецептата ми може да се прави и с пълнозърнесто брашно.

Цитат
Момичета, а в кой момент с какво се маже хлебчо, че да не се пръсне така жестоко отгоре. Изглежда апетитно, но на филии е по-ок да си има коричка?
Мисля че трябва да напишем на първата страница нещо като "хитринки", за да не се повтаря много пъти, защото новите момичета се объркани и не могат да четът всичко ще станат разногледи Joy.
За да не се напукват изделията със мая, трябва по време на печенето 3-4 пъти да се пръснат с вода от диспенсер, така и коричката става по мека.
От както това го прочетох в един руски сайт (съвет от професионален хлебар) не ми се е напуквал хляба.


ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г

На Полин_а е рецептата. Успех  Peace





Благодаря   bouquet
Мойта е с капацитет 900гр. дозата на продуктите същата ли е ?
Моята машина също е до 1 кг, тук съм пресметнала рецептата на Полин
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13921509#msg13921509

Искам да благодаря на Полин за хубавите и рецепти.
Благодаря ти искренно, не съм начинаещ и нямам провали отдавна, но всеки път като слагам хляба има една тревога дали ще стане, а с твоите рецепти винаги  се чувствам сигурна в резултата

# 437
  • Мнения: 128


А какво става с козунаците? Я да видим кои са желаещите и да определим ден.

Остава да определим денят но как да го направим във вид на анкета ли или всяка да си пише името ако е желаеща.Все някой трябва да се заеме с това.
Аз съм ЗА. Предлагам като ден понеделник или вторник. И предлагам да ги правим по рецептата на Пина.
Ако може и по някакъв начин да си пускаме клипчета на тестото за да си даваме съвет за гъстотата му, понеже аз до сега не съм успяла да направя хубав козунак с конци. Приемам всякаква помощ.

# 438
  • Мнения: 293
polin_a , тестото беше добре.Както на третото клипче в началото на темата.Намалих захарта.Вместо 2 сложих една лъжица.Да не би да е това? newsm78 С две ми се стори , че ще сладни Blush

Я напиши рецептата, да видим как е. Захарта не е виновна.

Основен бял хляб от рецептурника на Мулинекс  5000

325 мл вода
2 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 с.л. захар
2,5 с.л. сухо мляко
600 гр. брашно
1,5 ч.л.  суха мая

Поли , благодаря ти за помощта !   bouquet

# 439
  • Мнения: X
kapri_z ,по тази рецепта беше и моят първи хляб.
Като начинаеща сигурно съм спазила рецептата до прашинка,но хляба не ми е сладнил.
Лъжичките имат чертичка,за да виждаш до къде е 1/2 лъжичка,било то чаена или супена.До горе  е цяла лъжичка.

# 440
  • Мнения: 293
PURE ELIXIR , тъкмо се жалвах на дядо хаджия , за ч.л., с.л., крачките , лактите , пръстите и т.н. използвани като ориентир.Абе има си мертична система , толкова е удобна ! Да пише мл. , грам и т.н. да е ясно колко #Cussing out Ох , знам ли къде сбърках.Може би в стаята да е било студено о да не е втасало тестото достатъчно.Отиван да пусна друг за обед , дано стане  Flushed

# 441
  • София
  • Мнения: 2 978
Скиорче,поздравления   bouquet ,чудни кифлички.

Благодаря за оценката max mama! На вид има още какво да се желае, но вкусът им беше наистина неповторим Hug

# 442
  • Мнения: 2 214
Дядо Хаджия!
Ти дядо ли си или свекърва?
Стига си се цупил Praynig
Хайдееееееееееееееее липсваш ми Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 443
  • Мнения: 9 785
Капризче, рецептата ми изглежда съвсем наред. Да не би брашното нещо да да не е читаво? Но ти пък правиш питки и предполагам, че ползваш хубаво брашно. Т в стаята не е от такова значение. Не знам какво да те посъветвам в случая. Можеш да си запомниш така - сол и захар - винаги слагай по 2 ч.л.. Към машината трябва да имаш мерителна лъжичка. Ползвай нея. Когато в рецептата има и сухо мляко, или пък прясно дори, захарта можеш да я намалиш на 1 ч.л.. Те допринасят допълнително за сладкият привкус. На мен лично ми е приятен, но всеки си има вкус и предпочитания.
А брашното наведнъж ли го сложи цялото количество? Можеш да си го измериш предварително, но не го слагай цялото наведнъж. Добавяй при нужда и до оформяне на хубава топка, без да лепне по стените. Помагай си с дървена шпатула. За друго наистина не се сещам.

Пък с тези грамадански похвали направо ме изчервихте Crazy! Хей, аз се уча заедно с вас Hug. Може би обаче е въпрос на усет. Разчитайте на усета си. Не следвайте сляпо рецептите. И на мен ми се е случвало в началото - абе виждам го, че няма да стане, ама действам по рецептата ooooh!. Грешка!!! В момента, в който видите, че примерно тестото не втасва добре, директно вадите от контейнера, и по-добре го оформете като питка нещо със сирене или каквото се сетите, или пък просто на хляб, но печете във фурната. Оставете го да си довтаса още. Поне аз така правя.
Успех на всички!
Ще стискам палци за козунаците и ще ви чета скришом, че Великден наближава, а аз съм с твърде скромен опит Crazy.

# 444
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Мисля че трябва да напишем на първата страница нещо като "хитринки", за да не се повтаря много пъти, защото новите момичета се объркани и не могат да четът всичко ще станат разногледи Joy.
За да не се напукват изделията със мая, трябва по време на печенето 3-4 пъти да се пръснат с вода от диспенсер, така и коричката става по мека.
От както това го прочетох в един руски сайт (съвет от професионален хлебар) не ми се е напуквал хляба.
Моята машина също е до 1 кг, тук съм пресметнала рецептата на Полин
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13921509#msg13921509

мерси, мерси   bouquet

Полина и макс_мама са големи майсторки, да.
И аз им благодаря  Heart Eyes Heart Eyes

# 445
  • София
  • Мнения: 3 249
Днес забелязах, че казанчето на хлебопекарната ми леко се е надраскало, това проблем ли е, защото съм чела че надрасканото тефлоново покритие отделя вредни неща. При изваждането на хляба се помагам с една дървена шпатула и може така да се е получило.  Модела ми е Мулинекс 5000
Аз сигурно бих потърсила възможност да си купя ново. Ужасно съм наплашена от надран тефлон и много съжалявам, че не се разтърсих за машина с казанче от друг материал преди да купя Мулинекса. Непрекъснато го оглеждам за драскотини - бъркалките също Embarassed
Естелиана, моето е надрано от бъркалката, но за сега карам така  Rolling Eyes Скиорче, а има ли казанчета с друго покритие newsm78
Каприз, аз правя хляб главно по тази рецепта и нямам провали...Дори и с гадно брашно е ставал - е не е ставал огромен, както става с хубаво брашно, но си става. Нашите ме заредиха с чувал брашно от една Поповска мелница. За втори път го ползвам и е чудесно. Питките си стават, а на мен те са ми показател за качеството.

# 446
  • София
  • Мнения: 102
А, г-жа Стихийно бедствие, да си имаме уважението. Няма да се обиждаме на свекърви, я:)

# 447
  • Мнения: 293
Шшшшшшш ,тихо да не ме чуе дявола  Twisted Evil Май ще яде Хасан баница  Crazy Правя хляб на бързата програма и вече е почти до стъклото  #Crazy ....има още 30 мин да се изпече.Стискайте палци! После ще докладвам къде ми е била грешката ....

П.С. Ако някой се е затъжил за свекърва , да дойде да вземе мойта , че много се застоя нещо ....от 2 дни ми е на гости  Mr. Green

# 448
  • София
  • Мнения: 102
kapri_z, приеми съчувствието на една свекърва Simple Smile Затова и аз избягвам да се застоявам при децата (цели 2 дни, представете си!)

# 449
  • Там, където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 836
Аз пратих един мейл до отдела за резервни части да видим какво ще ми отговорят, но все си мисля, че при такова търсене е нормално да се предлагат и резервни части за машината.

Общи условия

Активация на акаунт